Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Παρα το οτι μπορει να ειμαι μεσα στα ατομα που εχεις χε.... οπως αναφερεις στο spoil σου, εγω θα σου απαντησω, γιατι τουλαχιστον τους συνομιλητες μου, οσο και να μην μου αρεσουν οι αποψεις τους, χε.... δεν τους εχω. ΝΑΙ κι εμενα μου φαινεται αδιανοητο (ειδες απαντησα με ενα ναι), ΑΛΛΑ επισης μου φαινεται αδιανοητο, που εχουν γινει τοσοι και τοσοι αγωνες, αλλα ελαχιστοι ως μηδαμινοι, για το συγκεκριμενο θεμα αυτο καθαυτο. Παντα εχουμε δεκαδες αλλα αιτηματα, και καπου αναπμεσα στις τελευταιες σειρες παιζει κι αυτο, για να γεμισει η σελιδα. Αδιανοητο επισης μου φαινεται, οτι ολοι οσοι ασχολουνται με το χωρο, ειτε ως μαθητες-σπουδαστες, ειτε ως επαγγελμα-λειτουργημα (καθηγητες), ολοι μα ολοι κοιτανε τον εαυτουλη τους, κανουν τις πορειες τους και μολις τους ανεβει λιγο ο μισθος (για τους καθηγητες), η μολις τους υποσχεθουν οτι τελικα δε θα χαθει το εξαμηνο κι ας ειχαν 3 μηνες κλειστη τη σχολη, τοτε ως δια μαγειας ολα τα προβληματα λυνονται. Του χρονου παλι. Και τελος αδιανοητο μου φαινεται τα πανεπιστημια να τα διοικουν μια χουφτα κοματοσκυλα, να κανονιζουν ποτε θα ανοιξουν και ποτε θα κλεισουν,να εχουν φτασει να μην περνανε ατομα, επειδη τσακωθηκαν με καποιο "προεδρο", και να μην εχουν ΠΟΤΕ μια κοινη πορεια οσον αφορα τους αγωνες τους. Ατομα που μονο σκοπο να ανεβουν τα σκαλοπατια της εξουσιας πηδωντας και καταστρεφοντας μια ολοκληρη σχολη και που οι πιο πολλοι τα εχουν σε τεραστια εκτιμηση και τους γλυφουν καθε μερα μπας και φανε κανενα κοκκαλακι. Αδιανοητο δεν ειναι καθηγητες να γραφουν ενα βιβλιο και μετα να εκβιαζουν το παιδαγωγικο συστημα να το διδαξουν με απωτερο σκοπο να το μοσχοπουλησουν; Θες κι αλλα αδιανοητα; μπορω να σου γραφω για μερες. Αν αληθεια νομιζεις οτι με το να δωσει η καθε κυβερνηση ενα 3-5-10% παραπανω για την παιδεια, θα ειναι ολα μελι γαλα, λυπαμαι αλλα πλανασαι. Λυστε πρωτα τα διοικητικα προβληματα της παιδειας, που δεν θελουν χρηματα, αποδειξτε οτι η παιδεια σαν παιδεια δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του οικονομικου, και τοτε τα ξαναλεμε. Το να λεμε απλα οτι η κυβερνηση δε δινει λεφτα, και αν εδινε, ολα τα προβληματα θα λυνοταν ως δια μαγειας, ειναι τουλαχιστον υποκριτικο. Οταν αποφασισετε τι ειδους ακριβως αστυνομια θελετε, να πατε να τους το πειτε, και να δειτε οτι αν εχετε ενα συγκεκριμενο μοντελο, μια χαρα δουλεια θα κανει. Οταν ομως ξεκινατε με τη λογικη, οτι "μου κοβουνε το δικαιωμα να βρισω το μπατσο" (εγινε και δικαιωμα, το κατακτησαμε μεσα απο αγωνες), και οταν θελετε το μπατσο, να κανει την τελεια δουλεια, αλλα χωρις βια, χωρις οπλο, χωρις καν να βρισκεται στο σημειο των συμβαντων (γιατι προκαλει), ε τοτε δεν θελετε μπατσο, το θεο θελετε, να ειναι πανταχου παρων, αορατος, και ρυθμιστης των καταστασεων. Πριν 1000 χρονια σκοτωνες για ενα καρβελι ψωμι, σημερα σκοτωνεις για κατι διαφορετικο; Εχεις την εντυπωση οτι τα ζωωδη ενστικτα του ανθρωπου οχι μονο για επιβιωση, αλλα και για επιβολη, εχουν χαθει επειδη ζουμε στον 21 αιωνα, και κρυφτηκαμε πισω απο ενα κουστουμι; Θεωρεις οτι μπορει να γινει κατι αλλο απο το μονοδρομο του ανθρωπου ρομποτ, αν ποτε φτασουμε στο σημειο να χαλιναγωγησουμε τα ενστικτα μας, και να γινουμε ολοι ιδιοι; Εγω απο τη μερια μου σου απαντησα. Βεβαια εχεις καθε δικαιωμα να θεωρεις την απαντηση μου επικινδυνη, νοσηρη και σοβαροφανη που μπορει να παγιδευσει... Πσσσ! Αν απαντούσα στο ποστ σου θα επαναλάμβανα ό,τι ακριβώς είπες με διαφορετικά λόγια (ίσως πολύ κατώτερης λεκτικής αξίας) γιαυτό δεν θα το κάνω. Αρκούμαι σ'αυτά που είπες.
pournaras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Το αιωνιο αλλοθι για να υποχρηματοδοτουν την παιδεια..που θα επρεπε να ειναι η νουμερο ενα προτεραιοτητα διαχρονικα.. Το επιχειρημα που παραθετεις ειναι του τυπου: \ Δωστε στον ασθενη χαπια για τον πονοκεφαλο και οταν σιγουρευτειτε οτι δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του ανευρύσματος στην αορτη, τα ξαναλεμε... Αν αυτο θεωρειται αλλοθι απο την εκαστοτε κυβερνηση, ειναι στο χερι τους να το απαλειψουν, ωστε η εκαστοτε κυβερνηση να μην εχει αλλοθι. Αλλα δεν τους βολευει βλεπεις, γιατι ειναι πολλα τα ανθρωπακια που θα χασουν την καρεκλιτσα τους.
slipknot Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Αν αληθεια νομιζεις οτι με το να δωσει η καθε κυβερνηση ενα 3-5-10% παραπανω για την παιδεια, θα ειναι ολα μελι γαλα, λυπαμαι αλλα πλανασαι. Λυστε πρωτα τα διοικητικα προβληματα της παιδειας, που δεν θελουν χρηματα, αποδειξτε οτι η παιδεια σαν παιδεια δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του οικονομικου, και τοτε τα ξαναλεμε.Το να λεμε απλα οτι η κυβερνηση δε δινει λεφτα, και αν εδινε, ολα τα προβληματα θα λυνοταν ως δια μαγειας, ειναι τουλαχιστον υποκριτικο. Βεβαίως, η οικονομική ενίσχυση της παιδείας με σκοπό τη δημιουργία καλύτερων υποδομών δεν θα έλυνε κάποια προβλήματα. Ένας μαθητής δεν θα πήγαινε με χαρά στο σχολείο το οποίο θα διέθετε βιβλιοθήκες, πισίνες, γυμναστήρια, αποδυτήρια, καθαρές τουαλέτες, μεγάλα προαύλια, σύγχρονους υπολογιστές με γρήγορο internet, όμορφες και μεγάλες τάξεις. Οι καθηγητές δεν θα έκαναν πιο ευχάριστα και με περισσότερο μεράκι τη δουλειά τους. Σαφέστατα οι μαθητές κι οι καθηγητές προτιμούν το σχολείο να έχει ένα look φυλακής, κατακόμβης ή ετοιμόρροπου κτιρίου. Τα παιδιά βλέπουν τις ελλείψεις βιβλίων και τη μη θέρμανση των τάξεων με καλό μάτι, σαν μια δοκιμασία που τους δίνει ένα παραπάνω κίνητρο. Η μη ύπαρξη τραπεζαρίας και δωρεάν γευμάτων είναι ένα συν καθώς έτσι φροντίζουμε για την υγεία των μαθητών και αποφεύγεται η παχυσαρκία. Με κάποια χρήματα παραπάνω θα μπορούσαν τα σχολεία να αγοράσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να φτιάξουν μια ειδική αίθουσα για προβολές ταινιών και ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων. Δε βαριέσαι όμως, μαλακίες είναι αυτά έτσι κι αλλιώς. Με βρίσκεις 100% σύμφωνο.
akpe Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Παρα το οτι μπορει να ειμαι μεσα στα ατομα που εχεις χε.... οπως αναφερεις στο spoil σου, εγω θα σου απαντησω, γιατι τουλαχιστον τους συνομιλητες μου, οσο και να μην μου αρεσουν οι αποψεις τους, χε.... δεν τους εχω. ΝΑΙ κι εμενα μου φαινεται αδιανοητο (ειδες απαντησα με ενα ναι), ΑΛΛΑ επισης μου φαινεται αδιανοητο, που εχουν γινει τοσοι και τοσοι αγωνες, αλλα ελαχιστοι ως μηδαμινοι, για το συγκεκριμενο θεμα αυτο καθαυτο. Παντα εχουμε δεκαδες αλλα αιτηματα, και καπου αναπμεσα στις τελευταιες σειρες παιζει κι αυτο, για να γεμισει η σελιδα. Αδιανοητο επισης μου φαινεται, οτι ολοι οσοι ασχολουνται με το χωρο, ειτε ως μαθητες-σπουδαστες, ειτε ως επαγγελμα-λειτουργημα (καθηγητες), ολοι μα ολοι κοιτανε τον εαυτουλη τους, κανουν τις πορειες τους και μολις τους ανεβει λιγο ο μισθος (για τους καθηγητες), η μολις τους υποσχεθουν οτι τελικα δε θα χαθει το εξαμηνο κι ας ειχαν 3 μηνες κλειστη τη σχολη, τοτε ως δια μαγειας ολα τα προβληματα λυνονται. Του χρονου παλι. Και τελος αδιανοητο μου φαινεται τα πανεπιστημια να τα διοικουν μια χουφτα κοματοσκυλα, να κανονιζουν ποτε θα ανοιξουν και ποτε θα κλεισουν,να εχουν φτασει να μην περνανε ατομα, επειδη τσακωθηκαν με καποιο "προεδρο", και να μην εχουν ΠΟΤΕ μια κοινη πορεια οσον αφορα τους αγωνες τους. Ατομα που μονο σκοπο να ανεβουν τα σκαλοπατια της εξουσιας πηδωντας και καταστρεφοντας μια ολοκληρη σχολη και που οι πιο πολλοι τα εχουν σε τεραστια εκτιμηση και τους γλυφουν καθε μερα μπας και φανε κανενα κοκκαλακι. Αδιανοητο δεν ειναι καθηγητες να γραφουν ενα βιβλιο και μετα να εκβιαζουν το παιδαγωγικο συστημα να το διδαξουν με απωτερο σκοπο να το μοσχοπουλησουν; Θες κι αλλα αδιανοητα; μπορω να σου γραφω για μερες. Αν αληθεια νομιζεις οτι με το να δωσει η καθε κυβερνηση ενα 3-5-10% παραπανω για την παιδεια, θα ειναι ολα μελι γαλα, λυπαμαι αλλα πλανασαι. Λυστε πρωτα τα διοικητικα προβληματα της παιδειας, που δεν θελουν χρηματα, αποδειξτε οτι η παιδεια σαν παιδεια δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του οικονομικου, και τοτε τα ξαναλεμε. Το να λεμε απλα οτι η κυβερνηση δε δινει λεφτα, και αν εδινε, ολα τα προβληματα θα λυνοταν ως δια μαγειας, ειναι τουλαχιστον υποκριτικο. Οταν αποφασισετε τι ειδους ακριβως αστυνομια θελετε, να πατε να τους το πειτε, και να δειτε οτι αν εχετε ενα συγκεκριμενο μοντελο, μια χαρα δουλεια θα κανει. Οταν ομως ξεκινατε με τη λογικη, οτι "μου κοβουνε το δικαιωμα να βρισω το μπατσο" (εγινε και δικαιωμα, το κατακτησαμε μεσα απο αγωνες), και οταν θελετε το μπατσο, να κανει την τελεια δουλεια, αλλα χωρις βια, χωρις οπλο, χωρις καν να βρισκεται στο σημειο των συμβαντων (γιατι προκαλει), ε τοτε δεν θελετε μπατσο, το θεο θελετε, να ειναι πανταχου παρων, αορατος, και ρυθμιστης των καταστασεων. Πριν 1000 χρονια σκοτωνες για ενα καρβελι ψωμι, σημερα σκοτωνεις για κατι διαφορετικο; Εχεις την εντυπωση οτι τα ζωωδη ενστικτα του ανθρωπου οχι μονο για επιβιωση, αλλα και για επιβολη, εχουν χαθει επειδη ζουμε στον 21 αιωνα, και κρυφτηκαμε πισω απο ενα κουστουμι; Θεωρεις οτι μπορει να γινει κατι αλλο απο το μονοδρομο του ανθρωπου ρομποτ, αν ποτε φτασουμε στο σημειο να χαλιναγωγησουμε τα ενστικτα μας, και να γινουμε ολοι ιδιοι; Εγω απο τη μερια μου σου απαντησα. Βεβαια εχεις καθε δικαιωμα να θεωρεις την απαντηση μου επικινδυνη, νοσηρη και σοβαροφανη που μπορει να παγιδευσει... well stated indeed. [...]Με κάποια χρήματα παραπάνω θα μπορούσαν τα σχολεία να αγοράσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να φτιάξουν μια ειδική αίθουσα για προβολές ταινιών και ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων. [...] Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Πόσα από αυτά όμως πραγματικά πιστεύεις πως θα γίνουν;
Chris_85 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δεν βολευει ποιον...? Αφου κομματικες ειναι οι περισσοτερες θεσεις στα ΑΕΙ.. Κομματικες και οι αποφασεις να ΜΗΝ χρηματοδοτειται η παιδεια.. Γιαννης κερναει Γιαννης πινει δηλαδη... Υπαρχουν και καθηγητες ομως οι οποιοι πραγματικα ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ για το δημοσιο πανεπιστημιο..και πιστεψε με, αυτοι ειναι οι οποιοι εχουν τους ανεξαρτητους φοιτητες μαζι τους. Ακομα και αν δεν ειναι στα καναλια, δε φορουν αρμανι κοστουμι για να διδαξουν Βιολογια στους πρωτοετεις, ακομα και αν δεν προκειται ποτε να τους δεις σε καποιο ψηφοδελτιο. Οποτε ξαναλεω, πρωτ' απ' ολα χρηματοδοτηση και μετα απολυμανση των Πανεπιστημιων απο τις κομματικες νεολαιες και τους καθηγητες-μαριονετες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:38 ---------- Βεβαίως, η οικονομική ενίσχυση της παιδείας με σκοπό τη δημιουργία καλύτερων υποδομών δεν θα έλυνε κάποια προβλήματα. Ένας μαθητής δεν θα πήγαινε με χαρά στο σχολείο το οποίο θα διέθετε βιβλιοθήκες, πισίνες, γυμναστήρια, αποδυτήρια, καθαρές τουαλέτες, μεγάλα προαύλια, σύγχρονους υπολογιστές με γρήγορο internet, όμορφες και μεγάλες τάξεις. Οι καθηγητές δεν θα έκαναν πιο ευχάριστα και με περισσότερο μεράκι τη δουλειά τους. Σαφέστατα οι μαθητές κι οι καθηγητές προτιμούν το σχολείο να έχει ένα look φυλακής, κατακόμβης ή ετοιμόρροπου κτιρίου. Τα παιδιά βλέπουν τις ελλείψεις βιβλίων και τη μη θέρμανση των τάξεων με καλό μάτι, σαν μια δοκιμασία που τους δίνει ένα παραπάνω κίνητρο. Η μη ύπαρξη τραπεζαρίας και δωρεάν γευμάτων είναι ένα συν καθώς έτσι φροντίζουμε για την υγεία των μαθητών και αποφεύγεται η παχυσαρκία. Με κάποια χρήματα παραπάνω θα μπορούσαν τα σχολεία να αγοράσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να φτιάξουν μια ειδική αίθουσα για προβολές ταινιών και ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων. Δε βαριέσαι όμως, μαλακίες είναι αυτά έτσι κι αλλιώς. Με βρίσκεις 100% σύμφωνο. Οι λογοι που πρεπει να αυξηθει η χρηματοδοτηση δεν ειναι μονο αυτοι που αναφερεις (αν και ειναι πολυ σημαντικοι) αλλα κυριως ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ. Δηλαδη οι περισσοτερες σχολες ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Δυστυχως μεχρι να φτασουμε σε επιπεδο να νοιαζομαστε για την σιτιση, τις κτιριακες εγκαταστασεις, και γενικα τις ελλειψεις που εχουν να κανουν με την ποιοτητα ζωης των φοιτητων/μαθητων/καθηγητων, απεχουμε καποια ετη φωτος..
insomniaK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Παρα το οτι μπορει να ειμαι μεσα στα ατομα που εχεις χε.... οπως αναφερεις στο spoil σου, εγω θα σου απαντησω, γιατι τουλαχιστον τους συνομιλητες μου, οσο και να μην μου αρεσουν οι αποψεις τους, χε.... δεν τους εχω. ΝΑΙ κι εμενα μου φαινεται αδιανοητο (ειδες απαντησα με ενα ναι), ΑΛΛΑ επισης μου φαινεται αδιανοητο, που εχουν γινει τοσοι και τοσοι αγωνες, αλλα ελαχιστοι ως μηδαμινοι, για το συγκεκριμενο θεμα αυτο καθαυτο. Παντα εχουμε δεκαδες αλλα αιτηματα, και καπου αναπμεσα στις τελευταιες σειρες παιζει κι αυτο, για να γεμισει η σελιδα. Αδιανοητο επισης μου φαινεται, οτι ολοι οσοι ασχολουνται με το χωρο, ειτε ως μαθητες-σπουδαστες, ειτε ως επαγγελμα-λειτουργημα (καθηγητες), ολοι μα ολοι κοιτανε τον εαυτουλη τους, κανουν τις πορειες τους και μολις τους ανεβει λιγο ο μισθος (για τους καθηγητες), η μολις τους υποσχεθουν οτι τελικα δε θα χαθει το εξαμηνο κι ας ειχαν 3 μηνες κλειστη τη σχολη, τοτε ως δια μαγειας ολα τα προβληματα λυνονται. Του χρονου παλι. Και τελος αδιανοητο μου φαινεται τα πανεπιστημια να τα διοικουν μια χουφτα κοματοσκυλα, να κανονιζουν ποτε θα ανοιξουν και ποτε θα κλεισουν,να εχουν φτασει να μην περνανε ατομα, επειδη τσακωθηκαν με καποιο "προεδρο", και να μην εχουν ΠΟΤΕ μια κοινη πορεια οσον αφορα τους αγωνες τους. Ατομα που μονο σκοπο να ανεβουν τα σκαλοπατια της εξουσιας πηδωντας και καταστρεφοντας μια ολοκληρη σχολη και που οι πιο πολλοι τα εχουν σε τεραστια εκτιμηση και τους γλυφουν καθε μερα μπας και φανε κανενα κοκκαλακι. Αδιανοητο δεν ειναι καθηγητες να γραφουν ενα βιβλιο και μετα να εκβιαζουν το παιδαγωγικο συστημα να το διδαξουν με απωτερο σκοπο να το μοσχοπουλησουν; Θες κι αλλα αδιανοητα; μπορω να σου γραφω για μερες. Αν αληθεια νομιζεις οτι με το να δωσει η καθε κυβερνηση ενα 3-5-10% παραπανω για την παιδεια, θα ειναι ολα μελι γαλα, λυπαμαι αλλα πλανασαι. Λυστε πρωτα τα διοικητικα προβληματα της παιδειας, που δεν θελουν χρηματα, αποδειξτε οτι η παιδεια σαν παιδεια δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του οικονομικου, και τοτε τα ξαναλεμε. Το να λεμε απλα οτι η κυβερνηση δε δινει λεφτα, και αν εδινε, ολα τα προβληματα θα λυνοταν ως δια μαγειας, ειναι τουλαχιστον υποκριτικο. Οταν αποφασισετε τι ειδους ακριβως αστυνομια θελετε, να πατε να τους το πειτε, και να δειτε οτι αν εχετε ενα συγκεκριμενο μοντελο, μια χαρα δουλεια θα κανει. Οταν ομως ξεκινατε με τη λογικη, οτι "μου κοβουνε το δικαιωμα να βρισω το μπατσο" (εγινε και δικαιωμα, το κατακτησαμε μεσα απο αγωνες), και οταν θελετε το μπατσο, να κανει την τελεια δουλεια, αλλα χωρις βια, χωρις οπλο, χωρις καν να βρισκεται στο σημειο των συμβαντων (γιατι προκαλει), ε τοτε δεν θελετε μπατσο, το θεο θελετε, να ειναι πανταχου παρων, αορατος, και ρυθμιστης των καταστασεων. Πριν 1000 χρονια σκοτωνες για ενα καρβελι ψωμι, σημερα σκοτωνεις για κατι διαφορετικο; Εχεις την εντυπωση οτι τα ζωωδη ενστικτα του ανθρωπου οχι μονο για επιβιωση, αλλα και για επιβολη, εχουν χαθει επειδη ζουμε στον 21 αιωνα, και κρυφτηκαμε πισω απο ενα κουστουμι; Θεωρεις οτι μπορει να γινει κατι αλλο απο το μονοδρομο του ανθρωπου ρομποτ, αν ποτε φτασουμε στο σημειο να χαλιναγωγησουμε τα ενστικτα μας, και να γινουμε ολοι ιδιοι; Εγω απο τη μερια μου σου απαντησα. Βεβαια εχεις καθε δικαιωμα να θεωρεις την απαντηση μου επικινδυνη, νοσηρη και σοβαροφανη που μπορει να παγιδευσει... Το βάζω σε σπόιλερ διότι σε τέτοιο βρίσκεται και το αρχικό μου ποστ. Ξεκινώντας από τα αυτονόητα πρέπει να απολογηθώ για τον τρόπο που αποδίδω τους χαρακτηρισμούς ωστόσο με το χεσμένους εννοώ πως δεν τα έχω προσωπικά με κάποιον, αλλά με αυτά που αναφέρονται. Προσπάθησα να διατυπώσω τα μηνύματα μου με τρόπο που ναι μεν να απαντούν στα ερεθίσματα που μου δόθηκαν αλλά και να μπορούν να σταθούν ως γενική κατάθεση απόψεων και πάνω κάτω νομίζω πως το κατάφερα. Κι αυτό διότι δεν ξέρω κανέναν προσωπικά για να φέρω παραδείγματα από τη ζωή του. Είναι φανερό πως ούτε κι εσείς με γνωρίζετε, επομένως είναι κενό περιεχομένου να μου απευθύνεστε σαν να να είμαι φοιτητής, για παράδειγμα. Δεν είμαι πάντως και οι απόψεις που διατυπώνω δεν μπορούν καν να αποτελούν νεανικό ενθουσιασμό, δε βγαίνουν τα κουκιά που μετρούν τα χρόνια, δυστυχώς. Αποτελούν κατασταλαγμένη θεώρηση της κοινωνίας, ίσως σωστή ίσως εσφαλμένη. Τώρα ας μπούμε στο θέμα. Η παιδεία δεν είναι μόνο η πανεπιστημιακή και ουσιαστικά η τριτοβάθμια είναι η βαθμίδα της παιδείας που έχει τη μικρότερη επίδραση στη διαπαιδαγώγηση και στη διάπλαση του χαρακτήρα και σε όλα αυτά τα παρόμοια. Πολύ όμορφα και συμφωνούμε σε αυτό, διατυπώνεις πως το χρήμα από μόνο του δε θα βελτιώσει την παρεχόμενη παιδεία+, βέβαια δεν εξετάζεις το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της μουσικής παιδείας στο παιδικό ή την παρακολούθηση θεατρικών έργων μετά την 3-4η δημοτικού ή το μάθημα σε αίθουσα κι όχι σε container ή ή βάλε ότι άλλο θέλει το μυαλό σου. Στην τοποθέτηση σου αποσιωπάται ο τρόπος με τον οποίο η χρηματοδότηση των μέτρων καταστολής θα μπορέσουν να βοηθήσουν την κοινωνία. Τώρα για το πως πρέπει να είναι ο αστυνομικός, πολύ όμορφα χρησιμοποιείς τις αρνήσεις, που προέρχονται ουσιαστικά από την καθημερινή εμπειρία όλων μας με τους μπάτσους. Ακριβώς όπως τα αναφέρεις πρέπει να είναι ο αστυνομικός, εκπαιδευμένος να αντιμετωπίσει εγκληματίες. Σήμερα, ο μπάτσος σκοτώνει, καταστέλλει συνταξιούχους, επιβάλλει την άποψη κάποιων για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η κάθε πορεία, χρησιμοποιεί υπέρμετρα τη βία και δυστυχώς δεν μπορεί καν να κρίνει σε ποιες ενέργειες μπορεί και πρέπει να προβεί στην κάθε περίσταση και τώρα πια επιφορτίζεται και το έργο της παρακολούθησης των πολιτών*. Τα αποτελέσματα είναι φανερά και γνωστά σε όλους, να παραπέμψω ακόμα μία φορά στην τελευταία έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Συμπερασματικά, αν έχω καταλάβει ορθά από τα γραφόμενα θεωρείς καλύτερα να ισχυροποιείται η καταστολή παρά να αναπτύσσεται η οξύνοια και η κρίση. + Και συμφωνώ να απολυθεί ο οποιοσδήποτε καρεκλοκένταυρος καθηγητής ελ. πανεπιστημίου, αλλά αμέσως μετά την απόλυση των εφοριακών, των μηχανικών στις πολεοδομίες, των μπάτσων και γενικά όλων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. *Απαιτώ να δικασθεί επιτέλους ο υπεύθυνος της διαρροής αυτού του βίντεο, ως δείγμα ότι οι πολίτες μπορούν να εμπιστευτούν την αστυνομία: Το οποίο παρεμπιπτόντως δε θα έπρεπε να έχει καν ήχο, επειδή η κάμερα ανήκει στην τροχαία. Α ρε μπάτσοι που μας χρειάζονται... To link είναι αυτό, δε μου φαίνεται το βίντεο τώρα το πρόσεξα.
slipknot Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν. Πόσα από αυτά όμως πραγματικά πιστεύεις πως θα γίνουν; Σίγουρα με το "θα" δε γίνεται δουλειά, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να εθελοτυφλούμε. Πόσα από αυτά πιστεύω πως θα γίνουν; Όπως έχουν τα πράματα τώρα, τίποτα. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά, από πολιτικές κυβερνήσεων μέχρι μυαλά ανθρώπων. Όπως λέει και ο από κάτω, απέχουμε κάποια έτη φωτός. Οι λογοι που πρεπει να αυξηθει η χρηματοδοτηση δεν ειναι μονο αυτοι που αναφερεις (αν και ειναι πολυ σημαντικοι) αλλα κυριως ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ. Δηλαδη οι περισσοτερες σχολες ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Δυστυχως μεχρι να φτασουμε σε επιπεδο να νοιαζομαστε για την σιτιση, τις κτιριακες εγκαταστασεις, και γενικα τις ελλειψεις που εχουν να κανουν με την ποιοτητα ζωης των φοιτητων/μαθητων/καθηγητων, απεχουμε καποια ετη φωτος.. Αυτά που λες ισχύουν και το γνωρίζω, η κατάσταση σε πολλά τμήματα (της περιφέρειας κυρίως) είναι τραγική. Αυτά που ανέφερα ήταν κάποια πράγματα που με προβληματίζουν και με αγγίζουν, ως μαθητής που είμαι (όχι για πολύ ακόμα).
Teaser Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Αν αληθεια νομιζεις οτι με το να δωσει η καθε κυβερνηση ενα 3-5-10% παραπανω για την παιδεια, θα ειναι ολα μελι γαλα, λυπαμαι αλλα πλανασαι. Λυστε πρωτα τα διοικητικα προβληματα της παιδειας, που δεν θελουν χρηματα, αποδειξτε οτι η παιδεια σαν παιδεια δεν εχει αλλα προβληματα εκτος του οικονομικου, και τοτε τα ξαναλεμε. Το να λεμε απλα οτι η κυβερνηση δε δινει λεφτα, και αν εδινε, ολα τα προβληματα θα λυνοταν ως δια μαγειας, ειναι τουλαχιστον υποκριτικο. Μπορεί να πει κανείς πάντως, ότι δεν είναι ένα μόνο το πρόβλημα. Η χρηματοδότηση είναι σίγουρα ένα, αλλά το βασικότερο είναι η έλλειψη οργάνωσης και το κλίμα κομματισμού που υπάρχει. Αυτή η νοοτροπία περνάει και στους ίδιους τους καθηγητές και το διοκητικό προσωπικό και γίνεται γενικά ένα μπάχαλο. Δεν ξέρω για άλλους φοιτητές, αλλά εγώ προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος αν υπήρχε ηρεμία και σταθερότητα στη σχολή ακόμη και με την ίδια χρηματοδότητηση. Από εκεί και πέρα ο οποιοσδήποτε φοιτητής θα μπορούσε να διεκδικήσει αυτά που νομίζει ότι του αξίζουν. Δεν είναι απαραίτητο να κλονίζεται η ομαλή λειτουργία ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος για να γίνει αισθητή η παρουσία των νέων. Είναι ούτως η άλλως. Πιστεύω ότι η νοοτροπία μάθησης και η επικέντρωση του επιστήμονα (φοιτητές και καθηγητές) στον εκάστοτε επιστημονικό τομέα είναι κάτι το οποίο λείπει από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτό δεν μπορεί να αποκτηθεί με υλικά μέσα και χρήματα. Άντε και φτιάχτηκε ένα καινούριο εργαστήριο, βάφτηκαν οι σχολές, βελτιώθηκε η βιβλιοθήκη, μετακινήθηκαν κάποια ιδρύματα. Θα κοπεί η ρίζα των προβλημάτων? Είναι κτιριακό και έλλειψης υποδομών το πρόβλημα? Το πρόβλημα είναι ουσίας και όχι επιφανειακό. Με τη χρηματοδότηση της παιδείας με 7-8-9-10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και θα παρέχεται πλέον ποιοτική εκπαίδευση? Όλες οι αστοχίες και η σημερινή κατάσταση οφείλονται στη νοοτροπία και την κουλτούρα της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της πολιτικής ηγεσίας. Προς θεού όμως δεν ενοώ ότι η χρηματοδότηση δεν θα λύσει προβλήματα. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα και θα λύσει προβλήματα αλλά είναι μπάλωμα και δεν αποτελεί την βασική αιτία των προβλημάτων. Κάποιος μίλησε πιο πάνω για έλλειψη γαντιών για εξετάσεις ασθενών. Αυτό φυσικά είναι απαράδεκτο και άλλα παρόμοια θέματα. Φυσικά και πρέπει να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα. Η ριζική αναδιοργάνωση όμως θα λύσει τα βασικά προβλήματα της παιδείας. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:42 ---------- Οποτε ξαναλεω, πρωτ' απ' ολα χρηματοδοτηση και μετα απολυμανση των Πανεπιστημιων απο τις κομματικες νεολαιες και τους καθηγητες-μαριονετες. Συμφωνώ, η χρηματοδότηση μπορεί να είναι μια πολύ καλή αρχή. Το θέμα είναι να μην επαναπαυτούμε σε αυτή και χάσουμε την ουσία νομίζοντας ότι όλα τα άλλα προβλήματα λύθηκαν.
De@th L0rd Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Εγώ λέω πρώτα απολύμανση κ μετά χρηματοδότηση σε οτιδήποτε αφορά δημόσια εκπαίδευση.Δίνοντας ακόμα και το 20% του ΑΕΠ (χαχα) για τη παιδεία στη σημερινή της μορφή δεν πρόκειται να βελτιωθεί ΤΙΠΟΤΑ απολύτως(Αν εξαιρέσουμε το Cayenne του πρύτανη ή την Porsche του προέδρου).Η δημόσια παιδία αυτή τη στιγμή είναι σα τρύπιος κουμπαράς.ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ δεν αλλάζει το τοπία χαμένα πάνε.Εξυγίανση πρώτα κ μετά χρηματοδότηση.
insomniaK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Χάνεται η μπάλα, η παιδεία δεν αναφέρεται μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά και στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά και στα γυμνάσια (<--εδώ τελειώνει η υποχρεωτική φοίτηση, ολοκληρωμένοι πολίτες που δε χρειάζεται να συνεχίσουν τις σπουδές τους) και στα λύκεια και στους αθλητικούς συλλόγους και στα ωδεία και στα εργαστήρια ζωγραφικής και στα πάρκα και στις θεατρικές ομάδες και στα χορευτικά και και και... Μην αποπροσανατολιζόμαστε, η ενίσχυση (οικονομική, νομική κλπ)της αστυνομίας και υπό ποιο πρίσμα αυτή γίνεται είναι το θέμα.
pournaras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Βεβαίως, η οικονομική ενίσχυση της παιδείας με σκοπό τη δημιουργία καλύτερων υποδομών δεν θα έλυνε κάποια προβλήματα. Ένας μαθητής δεν θα πήγαινε με χαρά στο σχολείο το οποίο θα διέθετε βιβλιοθήκες, πισίνες, γυμναστήρια, αποδυτήρια, καθαρές τουαλέτες, μεγάλα προαύλια, σύγχρονους υπολογιστές με γρήγορο internet, όμορφες και μεγάλες τάξεις. Οι καθηγητές δεν θα έκαναν πιο ευχάριστα και με περισσότερο μεράκι τη δουλειά τους. Σαφέστατα οι μαθητές κι οι καθηγητές προτιμούν το σχολείο να έχει ένα look φυλακής, κατακόμβης ή ετοιμόρροπου κτιρίου. Τα παιδιά βλέπουν τις ελλείψεις βιβλίων και τη μη θέρμανση των τάξεων με καλό μάτι, σαν μια δοκιμασία που τους δίνει ένα παραπάνω κίνητρο. Η μη ύπαρξη τραπεζαρίας και δωρεάν γευμάτων είναι ένα συν καθώς έτσι φροντίζουμε για την υγεία των μαθητών και αποφεύγεται η παχυσαρκία. Με κάποια χρήματα παραπάνω θα μπορούσαν τα σχολεία να αγοράσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να φτιάξουν μια ειδική αίθουσα για προβολές ταινιών και ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων. Δε βαριέσαι όμως, μαλακίες είναι αυτά έτσι κι αλλιώς. Με βρίσκεις 100% σύμφωνο. Μη γινεσαι μηδενιστης, ετσι απλα για να γραψεις, δεν εγραψα πουθενα οτι η οικονομικη ενισχυση δεν θα βοηθησει, απλα εθεσα μια προτεραιοτητα αναμεσα στην οικονομικη ενισχυση και στην διοικητικη αναδιαρθρωση. Κι εσυ ο ιδιος στο μηνυμα #412 αυτο υποστηριζεις. Δεν βολευει ποιον...? Αφου κομματικες ειναι οι περισσοτερες θεσεις στα ΑΕΙ.. Κομματικες και οι αποφασεις να ΜΗΝ χρηματοδοτειται η παιδεια.. Γιαννης κερναει Γιαννης πινει δηλαδη... Υπαρχουν και καθηγητες ομως οι οποιοι πραγματικα ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ για το δημοσιο πανεπιστημιο..και πιστεψε με, αυτοι ειναι οι οποιοι εχουν τους ανεξαρτητους φοιτητες μαζι τους. Ακομα και αν δεν ειναι στα καναλια, δε φορουν αρμανι κοστουμι για να διδαξουν Βιολογια στους πρωτοετεις, ακομα και αν δεν προκειται ποτε να τους δεις σε καποιο ψηφοδελτιο. Οποτε ξαναλεω, πρωτ' απ' ολα χρηματοδοτηση και μετα απολυμανση των Πανεπιστημιων απο τις κομματικες νεολαιες και τους καθηγητες-μαριονετες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:38 ---------- Οι λογοι που πρεπει να αυξηθει η χρηματοδοτηση δεν ειναι μονο αυτοι που αναφερεις (αν και ειναι πολυ σημαντικοι) αλλα κυριως ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ. Δηλαδη οι περισσοτερες σχολες ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Δυστυχως μεχρι να φτασουμε σε επιπεδο να νοιαζομαστε για την σιτιση, τις κτιριακες εγκαταστασεις, και γενικα τις ελλειψεις που εχουν να κανουν με την ποιοτητα ζωης των φοιτητων/μαθητων/καθηγητων, απεχουμε καποια ετη φωτος.. Το λες και μονος σου ποιους δε βολευει, οσους εχουν ηδη κομματικες θεσεις, και οσους αποσκοπουν στο μελλον μεσω των φοιτητικων κομματικων οργανωσεων να εχουν. Δε διαφωνουμε στην χρηματοδοτηση και την απολυμανση, εκει που διαφωνω ειναι οτι παντα τιθεται θεμα χρηματοδοτησης, αλλα ποτε απολυμανσης, και παντα περναει στα ψιλα. Για αυτο απο τη μερια μου θα ηθελα πρωτα απολυμασνη, και μετα χρηματοδοτηση. Ποιος μου λεει εμενα οτι αν γινει η χρηματοδοτηση, χωρις την απολυμανση, αυτοι που δεν θα απολυμανθουν, δε θα φανε με χρυσα κουταλια για μια ακομη φορα. Και μετα θα ψαχνουμε για μαυρες τρυπες και λοιπα αστρονομικα στοιχεια. Το βάζω σε σπόιλερ διότι σε τέτοιο βρίσκεται και το αρχικό μου ποστ. Ξεκινώντας από τα αυτονόητα πρέπει να απολογηθώ για τον τρόπο που αποδίδω τους χαρακτηρισμούς ωστόσο με το χεσμένους εννοώ πως δεν τα έχω προσωπικά με κάποιον, αλλά με αυτά που αναφέρονται. Προσπάθησα να διατυπώσω τα μηνύματα μου με τρόπο που ναι μεν να απαντούν στα ερεθίσματα που μου δόθηκαν αλλά και να μπορούν να σταθούν ως γενική κατάθεση απόψεων και πάνω κάτω νομίζω πως το κατάφερα. Κι αυτό διότι δεν ξέρω κανέναν προσωπικά για να φέρω παραδείγματα από τη ζωή του. Είναι φανερό πως ούτε κι εσείς με γνωρίζετε, επομένως είναι κενό περιεχομένου να μου απευθύνεστε σαν να να είμαι φοιτητής, για παράδειγμα. Δεν είμαι πάντως και οι απόψεις που διατυπώνω δεν μπορούν καν να αποτελούν νεανικό ενθουσιασμό, δε βγαίνουν τα κουκιά που μετρούν τα χρόνια, δυστυχώς. Αποτελούν κατασταλαγμένη θεώρηση της κοινωνίας, ίσως σωστή ίσως εσφαλμένη. Τώρα ας μπούμε στο θέμα. Η παιδεία δεν είναι μόνο η πανεπιστημιακή και ουσιαστικά η τριτοβάθμια είναι η βαθμίδα της παιδείας που έχει τη μικρότερη επίδραση στη διαπαιδαγώγηση και στη διάπλαση του χαρακτήρα και σε όλα αυτά τα παρόμοια. Πολύ όμορφα και συμφωνούμε σε αυτό, διατυπώνεις πως το χρήμα από μόνο του δε θα βελτιώσει την παρεχόμενη παιδεία+, βέβαια δεν εξετάζεις το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της μουσικής παιδείας στο παιδικό ή την παρακολούθηση θεατρικών έργων μετά την 3-4η δημοτικού ή το μάθημα σε αίθουσα κι όχι σε container ή ή βάλε ότι άλλο θέλει το μυαλό σου. Στην τοποθέτηση σου αποσιωπάται ο τρόπος με τον οποίο η χρηματοδότηση των μέτρων καταστολής θα μπορέσουν να βοηθήσουν την κοινωνία. Τώρα για το πως πρέπει να είναι ο αστυνομικός, πολύ όμορφα χρησιμοποιείς τις αρνήσεις, που προέρχονται ουσιαστικά από την καθημερινή εμπειρία όλων μας με τους μπάτσους. Ακριβώς όπως τα αναφέρεις πρέπει να είναι ο αστυνομικός, εκπαιδευμένος να αντιμετωπίσει εγκληματίες. Σήμερα, ο μπάτσος σκοτώνει, καταστέλλει συνταξιούχους, επιβάλλει την άποψη κάποιων για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η κάθε πορεία, χρησιμοποιεί υπέρμετρα τη βία και δυστυχώς δεν μπορεί καν να κρίνει σε ποιες ενέργειες μπορεί και πρέπει να προβεί στην κάθε περίσταση και τώρα πια επιφορτίζεται και το έργο της παρακολούθησης των πολιτών*. Τα αποτελέσματα είναι φανερά και γνωστά σε όλους, να παραπέμψω ακόμα μία φορά στην τελευταία έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Συμπερασματικά, αν έχω καταλάβει ορθά από τα γραφόμενα θεωρείς καλύτερα να ισχυροποιείται η καταστολή παρά να αναπτύσσεται η οξύνοια και η κρίση. + Και συμφωνώ να απολυθεί ο οποιοσδήποτε καρεκλοκένταυρος καθηγητής ελ. πανεπιστημίου, αλλά αμέσως μετά την απόλυση των εφοριακών, των μηχανικών στις πολεοδομίες, των μπάτσων και γενικά όλων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. *Απαιτώ να δικασθεί επιτέλους ο υπεύθυνος της διαρροής αυτού του βίντεο, ως δείγμα ότι οι πολίτες μπορούν να εμπιστευτούν την αστυνομία: Το οποίο παρεμπιπτόντως δε θα έπρεπε να έχει καν ήχο, επειδή η κάμερα ανήκει στην τροχαία. Α ρε μπάτσοι που μας χρειάζονται... To link είναι αυτό, δε μου φαίνεται το βίντεο τώρα το πρόσεξα. Αρα καπου εχεις τυπογραφικο λαθος, γιατι το νοημα που βγαινει, δεν ειναι οτι εχει χε... τις αποψεις, αλλα τα ατομα. Συμπερασματικα, δεν υπερασπιζομαι την καταστολη εναντι της παιδειας και της κρισης, ΑΛΛΑ, υπερασπιζομαι το πιστευω μου, οτι τελεια κοινωνια χωρις αστυνομευση δεν γινεται να υπαρξει. Εκτος των μορφων βιας που πηγαζουν απο πολιτικες καταστασεις και αποφασεις, υπαρχει και η ατομικη βια, η βια του τρελλου, του κατα συρροην δολοφονου, του βιαστη, του παιδεραστη, και δεκαδων αλλων μορφων, που δεν εχουν καμμια σχεση ουτε με το οτι υπαρχει πεινα και ανισοτητα στον κοσμο, ουτε γιατι δεν εχει η παιδεια μας αρκετο ποσοστο του ΑΕΠ. Αυτη η βια οσο και να εξελιχθει η κοινωνια μας δυστυχως θα υπαρχει, και αναγκαστικα θα χρειαζεται μια μορφη καταστολης. Το οτι το κλιμα ειναι στραβο (παντα ηταν, αλλοτε λιγοτερο, κι αλλοτε περισσοτερο στο περασμα της ιστοριας), σε αυτο συμφωνουμε ολοι. Εκει που υπαρχει η διαφωνια μας ειναι στο οτι εγω πχ λεω αφου ειναι στραβο, πρεπει να βρεθει τροπος να ισιωσει, (η εστω να ειναι λιγοτερο στραβο απο οτι τωρα) ενω εσυ πχ λες, αφου ειναι στραβο, πρεπει να κοπει απο τη ριζα του. PS1. Σε πολλα σημεια μου οσον αφορα τα πανεπιστημιακα, ισως κι εγω απευθυνθηκα σε β' ενικο, αυτο για χαρη της κουβεντας και οχι οτι σε θεωρησα φοιτητη. PS2. Το βιντεο για να παιξει απο οτι θυμαμαι, οταν το εχεις μεσα σε [yt] βαζεις μονο την ακαταλαβιστικη λεξη μετα το = και οχι ολο το λινκ.
insomniaK Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και 'Άμυνας (ΚΥΣΕΑ, αυτό που ορίζει αρχηγούς στα στρατά, χαράσσει την εξωτερική πολιτική κλπ κλπ) απέκτησε και νέο ρόλο! Σε συναγερμό -όπως στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων- τίθεται η χώρα, με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή να συγκαλεί σήμερα, Τετάρτη, το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να συζητηθούν και να επικυρωθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας. Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι εκρηκτική, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και επιβεβαίωσαν την αδυναμία της Αστυνομίας να προστατεύσει τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη να εισηγηθούν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με Tο Βήμα, μεταξύ των νέων ρυθμίσεων, οι οποίες όμως τελούν υπό την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής, περιλαμβάνονται: * Ενεργοποίηση των καμερών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικές λεωφόρους, έτσι ώστε στο εξής εκτός από την κυκλοφορία να καταγράφονται και κινήσεις υπόπτων για την πρόκληση επεισοδίων ή άλλων εγκληματικών πράξεων. Για το μέτρο αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, έπειτα από συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. * Πλήρης ενεργοποίηση του συστήματος C4Ι που είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων με συνεργασία του θαλάμου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ για τον εντοπισμό υπόπτων. * Νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, αλλά και στην έκδοση ενταλμάτων για κατ' οίκον έρευνες με διαδικασίες εξπρές. * Επιχειρήσεις «καταδρομικού» χαρακτήρα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές που συχνάζουν αναρχικοί και κουκουλοφόροι, αλλά και διακριτική παρακολούθηση τραπεζών για τον εντοπισμό υπόπτων πριν εκδηλωθούν επιθέσεις. * Πληθωρική παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις αθηναϊκές συνοικίες, με αύξηση των πεζών περιπολιών, αλλά και των περιπολιών με μοτοσικλέτες. Για να εξοικονομηθούν αστυνομικές δυνάμεις προτείνεται η συνένωση αστυνομικών τμημάτων και μείωση του προσωπικού που υπηρετεί σε γραφεία. * Αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς. Στο εξής θα θεωρείται νόμιμη η οπλοχρησία από ένστολους όχι μόνο για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων. * Νομοθετική ρύθμιση για τη λήψη δειγμάτων DΝΑ όσων συλλαμβάνονται στο εξής για πρόκληση επεισοδίων ή βανδαλισμών. από in.gr Στα άρματα πατριώτες! Το ΑΤΤΙΚΑ θα μείνει ελεύθερο από το ζυγό των διαδηλώσεων. Προσωπικά μόνο να τις φτύσω μπορώ. Είναι επικίνδυνες αυτές οι ρυθμίσεις, γυρίζουμε στις εποχές της χωροφυλακής και της μαύρης κουκούλας (τώρα πια κάμερας). Στρατιωτικοποιείται η αστυνομία και νομοθετούνται μέτρα που μπορούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τέτοιου είδους αποφάσεις, πρέπει να λαμβάνονται μετά από μελέτη και να έχουν πολλές δικλίδες ασφαλείας, στη συγκεκριμένη περίπτωση με ταχεία εισαγγελική απόφαση μπορεί να γίνει αστυνομική επιδρομή σε γειτονιές, σπίτια, χώρους συνεύρεσης και να γίνεται αρχειοθέτηση του γενετικού υλικού του οποιουδήποτε οποτεδήποτε, φακέλωμα κανονικό δηλαδή. Πόσο απέχουμε από το τέλος του κατήφορου;
fullon Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 μονο ετσι θα καταλαβει ο ελληνας. οταν σφιξει ο κωλος γινεται ανθρωπος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.