Προς το περιεχόμενο

Νέα ομάδα της αστυνομίας - Νέος νόμος για τα επεισόδια.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι, αν έφτανε η κατάσταση στο απροχώρητο να δεις τι καλό ξυλίκι που θα έπεφτε. Ασε τώρα.

Έπεσαν πέτρες? Εκτοξέφτηκαν μολότωφ? Υπήρξαν μαζικές επιθέσεις διαδηλωτών με ξύλα?

Αν όχι, τότε είναι το λιγότερο παραπλανητικό αυτό που λες.

Μα αυτό ακριβώς λέω και το σχόλιό σου περίσσευε .

Υπήρξε αστυνόμευση αν και σπάστηκαν τζαμαρίες τραπεζών δεν υπήρξε καταστολή .

Το λιγότερο που θα συνέβαινε στο Ελλαδιστάν θα ήταν να πνιγόταν ο κόσμος από τα χημικά .

Περιττό να περιγράψω τις αντιδράσεις όλου του κόσμου για την εξέγερση του Δεκέμβρη .

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μα αυτό ακριβώς λέω και το σχόλιό σου περίσσευε .

Υπήρξε αστυνόμευση αν και σπάστηκαν τζαμαρίες τραπεζών δεν υπήρξε καταστολή .

Το λιγότερο που θα συνέβαινε στο Ελλαδιστάν θα ήταν να πνιγόταν ο κόσμος από τα χημικά .

Περιττό να περιγράψω τις αντιδράσεις όλου του κόσμου για την εξέγερση του Δεκέμβρη .

Χαχαχαχα!

Έσπασαν τζαμαρίες και δεν κατεστάλη η εγκληματικότητα. Και αυτό τι είναι, παράδειγμα προς μίμηση? Ιδανικό της κοινωνίας? Να το εφαρμόσουμε και εδώ!

Έχω ξανα πει. Όταν λέμε τη λέξη "καταστολή", είναι απαραίτητη η διευκρύνιση. Καταστολή τίνος? Παρακαλώ να αναφέρεται το αντικείμενο της καταστολής για να μιλάμε επι συγκεκριμένου.

Διακρίνω στη σκέψη σου το εξής: "Αυτή είναι αστυνομία!!!, δεν χρησιμοποίησε βία, άρα κάνει άριστα τη δουλειά της". Εγώ το μεταφράζω ως εξής: "Αυτό είναι μπουρδέλο, οι άλλοι έκαιγαν και έσπαζαν τζαμαρίες και οι η αστυνομία σφύριζε αδιάφορα"

Νόμιζα ότι το πρόβλημα μας ήταν στην καταστολή δικαιωμάτων και όχι της εγκληματικότητας! Ρε παιδιά, δεν είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και του δικαώματος του στην ιδιοκτησία και την επιχειρηματικότητα? Λέω κάτι παράλογο?

Το ότι δεν περιορίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι αποτελεί έλλειμα δημοκρατίας και ελευθερίας ή όχι? Η συγκεκριμένη πράξη είναι καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας! και εμείς πρέπει χειροκροτήσουμε? Αντί να παίρνουμε μαθήματα από κάτι τέτοια "λάθη" και να τα αποφεύγουμε εμείς τα επικροτούμε.

Να πω ότι σχεδόν όλοι μας αντιπαθούμε τις τράπεζες αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να δικαιολογούμε τέτοιες πράξεις ούτε κατά διάνοια!

Δημοσ.

Διακρίνω στη σκέψη σου το εξής: "Αυτή είναι αστυνομία!!!, δεν χρησιμοποίησε βία, άρα κάνει άριστα τη δουλειά της". Εγώ το μεταφράζω ως εξής: "Αυτό είναι μπουρδέλο, οι άλλοι έκαιγαν και έσπαζαν τζαμαρίες και οι η αστυνομία σφύριζε αδιάφορα"

Νόμιζα ότι το πρόβλημα μας ήταν στην καταστολή δικαιωμάτων και όχι της εγκληματικότητας! Ρε παιδιά, δεν είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και του δικαώματος του στην ιδιοκτησία και την επιχειρηματικότητα? Λέω κάτι παράλογο?

Το ότι δεν περιορίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι αποτελεί έλλειμα δημοκρατίας και ελευθερίας ή όχι? Η συγκεκριμένη πράξη είναι καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας! και εμείς πρέπει χειροκροτήσουμε? Αντί να παίρνουμε μαθήματα από κάτι τέτοια "λάθη" και να τα αποφεύγουμε εμείς τα επικροτούμε.

Το έχω χιλιογράψει και το ξαναγράφω οι μπάτσοι στο Ελλαδιστάν είναι οι χειρότεροι στην αστυνόμευση και οι πρώτοι σε διαφθορά και καταστολή των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των πολιτών

που υπηρετούν .

Το ότι οι Αγγλοι αστυνομικοί προτίμησαν να έχουν 4-5 σπασμένες τζαμαρίες τραπεζών από 4-5 σπασμένα κεφάλια διαδηλωτών τους κάνει ανεκτικούς ;

Ο.Κ. τότε οι Αγγλοι αστυνομικοί είναι ανεκτικοί σε τέτοιες συνθήκες , τους προτιμώ από τους μπάτσους τους δικούς μας που "παίζουν" με τα γλομπ τους στα κεφάλια των διαδηλωτών .

Δημοσ.
Χαχαχαχα!

Έσπασαν τζαμαρίες και δεν κατεστάλη η εγκληματικότητα. Και αυτό τι είναι, παράδειγμα προς μίμηση? Ιδανικό της κοινωνίας? Να το εφαρμόσουμε και εδώ!

Όχι παράδειγμα προς μίμηση και ιδανικό είναι τα ληγμένα χημικά στους συνταξιούχους.

Να το εφαρμόσουν κι εκεί.

Έχω ξανα πει. Όταν λέμε τη λέξη "καταστολή", είναι απαραίτητη η διευκρύνιση. Καταστολή τίνος? Παρακαλώ να αναφέρεται το αντικείμενο της καταστολής για να μιλάμε επι συγκεκριμένου.

Και τα ελληνικά κανάλια το ίδιο θα έλεγαν.

Νόμιζα ότι το πρόβλημα μας ήταν στην καταστολή δικαιωμάτων και όχι της εγκληματικότητας! Ρε παιδιά, δεν είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και του δικαώματος του στην ιδιοκτησία και την επιχειρηματικότητα?

Τα περι ιδιοκτησίας και επιχειρηματικότητας σηκώνουν τεράστια κουβέντα.

Ας μη ξεφύγουμε τόσο.

Λέω κάτι παράλογο?

Το ότι δεν περιορίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι αποτελεί έλλειμα δημοκρατίας και ελευθερίας ή όχι? Η συγκεκριμένη πράξη είναι καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας! και εμείς πρέπει χειροκροτήσουμε?

Why not destroy private property when it's used against you and me? Is that violence or self-defence YOU TELL ME !

:P

(θα σου έλεγε ο Jello Biafra).

Και πριν παρεξηγηθώ με το παραπάνω, όχι δεν το επικροτώ.

Αλλά αντιλαμβάνομαι το λόγο που συμβαίνει.

Δηλαδή το αιτιολογώ, δεν το δικαιολογώ, μη μπερδευτείς πάλι.

Αντί να παίρνουμε μαθήματα από κάτι τέτοια "λάθη" και να τα αποφεύγουμε εμείς τα επικροτούμε.

Με τον ίδιο τρόπο που επικροτούμε τους νέους νόμους περί οπλοχρησίας.

Α, όχι. Ξέχασα. Η δολοφονία ενός παιδιού δεν ήταν λάθος. Ηταν, πως το λένεεε, χμμ, ναι!

Μεμονωμένο περιστατικό.

Δημοσ.
Το έχω χιλιογράψει και το ξαναγράφω οι μπάτσοι στο Ελλαδιστάν είναι οι χειρότεροι στην αστυνόμευση και οι πρώτοι σε διαφθορά και καταστολή των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των πολιτών

που υπηρετούν .

Το ότι οι Αγγλοι αστυνομικοί προτίμησαν να έχουν 4-5 σπασμένες τζαμαρίες τραπεζών από 4-5 σπασμένα κεφάλια διαδηλωτών τους κάνει ανεκτικούς ;

Ο.Κ. τότε οι Αγγλοι αστυνομικοί είναι ανεκτικοί σε τέτοιες συνθήκες , τους προτιμώ από τους μπάτσους τους δικούς μας που "παίζουν" με τα γλομπ τους στα κεφάλια των διαδηλωτών .

Ε, τότε σε ανάλογες περιπτώσεις, οι αστυνομίες όλου του κόσμου είναι άχρηστες! Διότι αν επέμβουν θα ανοίξει μύτη και θα φύγει χημικό! Άσχετα αν η μύτη που θα ανοίξει θα είναι του εργολάβου με τη βαριοπούλα...

Άρα, διαδώστε το. Διαδηλωτές όλου του κόσμου ενωθείτε. Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων δεν πρόκειται να ανοίξει μύτη και να γίνουν συλλήψεις. Κάνετε ότι θέλετε λοιπόν. Κλοπές, σπασίματα και όλα τα σχετικά, εις το όνομα της μύτης!

Πάντως, πιστεύω ότι η αιτία μιας τόσο "χαλαρής" στάσης της αστυνομίας ήταν η κοινή γνώμη. Όταν μιλάμε για G20, τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί και δεν θα ήθελαν να χρεωθούν μια "καταστολή..?..". Ήταν η περίσταση τέτοια, νομίζω.

Δημοσ.
Nα σου πω και εγώ νέα φρέσκα και από πρώτο χέρι μιας και ήμουν εκεί (γύρισα πριν λίγο).

Καταρχήν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις για την συνεδρία του G20 δεν χρησιμοποίησαν χημικά , όταν έσπρωχναν τους διαδηλωτές δεν ασκούσαν πίεση στο σώμα τους (απωθούσαν) , τα γλόμπ τους είναι από ελαφρύ καουτσούκ με μεγάλη δυνατότητα ταλάντωσης και πάνω από όλα ήταν αρκετά προσεκτικοί στο να μην προξενήσουν σωματικές βλάβες .

Στο βιντεο παντως φαινονται 5 γκλοπιες στο κεφαλι και μετα ψοφιος κατω ο τυπος να μη μπορει να σηκωθει:-p

παντως ριχτε και εδω ενα βλεφαρο για την Γαλλικη αστυνομια...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7977346.stm

Δημοσ.

@@sos@@

Βασίστηκα σε αυτά που είπες για τα επεισόδια στο Λονδίνο, δεν είχα διασταυρώσει την πληροφορία. Με βάση αυτά που είπες απάντησα και εγώ.

Μόλις τώρα διάβασα στα νέα το εξής:

<<Το χάος έφεραν χθες στο κέντρο του Λονδίνου οι χιλιάδες διαδηλωτές, από τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είδαν τη Σύνοδο της G20 ως μια ιδανική αφορμή να διαμαρτυρηθούν για όλα τα δεινά της εποχής- από την οικονομική κρίση, τις απολύσεις και τις ανισότητες μέχρι τους πολέμους και την κλιματική αλλαγή. Τη νύχτα ανακοινώθηκε ο θάνατος διαδηλωτή. >>

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4510168&ct=2

Άρα δεν μιλάμε για απουσία της αστυνομίας. Κάθε άλλο, αφού αναφέρεται ότι η παρουσία της ήταν ισχυρή. Κάτι δεν είδες καλά μάλλον!

61034479.jpg

Δημοσ.
Στο βιντεο παντως φαινονται 5 γκλοπιες στο κεφαλι και μετα ψοφιος κατω ο τυπος να μη μπορει να σηκωθει:-p

παντως ριχτε και εδω ενα βλεφαρο για την Γαλλικη αστυνομια...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7977346.stm

εν τω μεταξυ το "φρεσκο πραμα" που λες και εσυ χαμουραμπι (οπως λενε και τα μπλογκς) μαλλον δεν ειναι καν απο τη g20. διαβαστε τα σχολια απο κατω

Δημοσ.
Ε, τότε σε ανάλογες περιπτώσεις, οι αστυνομίες όλου του κόσμου είναι άχρηστες! Διότι αν επέμβουν θα ανοίξει μύτη και θα φύγει χημικό! Άσχετα αν η μύτη που θα ανοίξει θα είναι του εργολάβου με τη βαριοπούλα...

Άρα, διαδώστε το. Διαδηλωτές όλου του κόσμου ενωθείτε. Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων δεν πρόκειται να ανοίξει μύτη και να γίνουν συλλήψεις. Κάνετε ότι θέλετε λοιπόν. Κλοπές, σπασίματα και όλα τα σχετικά, εις το όνομα της μύτης!

Πάντως, πιστεύω ότι η αιτία μιας τόσο "χαλαρής" στάσης της αστυνομίας ήταν η κοινή γνώμη. Όταν μιλάμε για G20, τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί και δεν θα ήθελαν να χρεωθούν μια "καταστολή..?..". Ήταν η περίσταση τέτοια, νομίζω.

Να κάνω μια μικρή παρατήρηση. Η στάση της αστυνομίας κατά της διαμαρτυρίες κατά της συνόδου του G20 δε νομίζω ότι ήταν "χαλαρή". Σύμφωνα με το άρθρο της Telegraph έγιναν 87 συλλήψεις ενώ σε 4 απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Επίσης...

After forcing their way past police, they smashed the windows with a metal pole and climbed inside, briefly starting a small fire before throwing a printer, paper and other office equipment outside and stealing a computer hard drive before police dressed in riot gear cleared the building.
Φαίνεται ότι έγινε και "καταστολή", μιας και την ώρα του γεγονότος, η αστυνομία ήταν εκεί και μπήκε στο κτίριο και τους απομάκρυνε, και όχι ενώ πλάνα πλιάτσικου μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση να "σχεδιάζουν" τυχόν αντιδράσεις...

Αυτό που μου κάνει θετική εντύπωση, είναι ότι στα πλάνα των διαδηλώσεων στο Λονδίνο, από τη μία υπάρχουν διαδηλωτές που και προσπαθούν να σπάσουν αστυνομικούς κλοιούς, και πετάνε και πέτρες σε τζαμαρίες, αλλά δεν υπάρχουν κρανοφόροι "μπάχαλοι", και από την άλλη η αστυνομία δεν αποτελείται μόνο από MAT, αλλά αποτελούν τη μειοψηφία.

ΥΓ. Θεωρώ ότι οι "ειδήσεις" και οι "ζωντανές μεταδόσεις" είναι κατευθυνόμενες και επιλεκτικές, αλλά από τη στιγμή που δεν είμαι εκεί, ή δεν έχω κάποιον δικό άνθρωπο, που εμπιστεύομαι, να μου μεταφέρει το τι πραγματικά συμβαίνει, κάνω την παραδοχή και τις θεωρώ "πηγή κάποιας πληροφορίας".

Δημοσ.

ΥΓ. Θεωρώ ότι οι "ειδήσεις" και οι "ζωντανές μεταδόσεις" είναι κατευθυνόμενες και επιλεκτικές, αλλά από τη στιγμή που δεν είμαι εκεί, ή δεν έχω κάποιον δικό άνθρωπο, που εμπιστεύομαι, να μου μεταφέρει το τι πραγματικά συμβαίνει, κάνω την παραδοχή και τις θεωρώ "πηγή κάποιας πληροφορίας".

Eγώ δεν έγραψα ότι οι αστυνομικοί ήταν "σαν να μην ήταν" , υπήρχαν και ήταν παντού .

Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ΑΠΩΘΟΎΣΑΝ δεν σήκωναν τα γκλόμπς να χτυπήσουν κεφάλια , ακόμα και σε στιγμές που ήταν "σάντουιτς" πάλι ΑΠΩΘΟΥΣΑΝ με προσοχή , και ότι δεν έκαναν χρήση χημικών .

Ούτε προκαλούσαν , ούτε τραμπούκιζαν και ούτε φώναζαν σεξιστικά υπονοούμενα ...να κάτι ... στο περίπου ....ίδια ...συμπεριφορά ... με τους μπάτσους μας .:-D

610x.jpg

Δημοσ.

Οι αστυνομικοι λοιπον της Αγγλιας ειναι καλυτεροι απτους μπατσους μας.

Μηπως ομως και οι αγγλοι διαδηλωτες ηταν καλυτεροι απο τους δικους μας τους χουλιγκανς;

Γιατι καποια πραγματα ειναι αναλογα.

Δημοσ.

Μηπως ομως και οι αγγλοι διαδηλωτες ηταν καλυτεροι απο τους δικους μας τους χουλιγκανς;

Γιατι συγκρίνεις μηλα με μπανανες?

Σύγκρινε χουλιγκανσ με χουλιγκανσ και διαδηλωτες με διαδηλωτες!

Δημοσ.
Eγώ δεν έγραψα ότι οι αστυνομικοί ήταν "σαν να μην ήταν" , υπήρχαν και ήταν παντού .

Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ΑΠΩΘΟΎΣΑΝ δεν σήκωναν τα γκλόμπς να χτυπήσουν κεφάλια , ακόμα και σε στιγμές που ήταν "σάντουιτς" πάλι ΑΠΩΘΟΥΣΑΝ με προσοχή , και ότι δεν έκαναν χρήση χημικών .

Ούτε προκαλούσαν , ούτε τραμπούκιζαν και ούτε φώναζαν σεξιστικά υπονοούμενα ...να κάτι ... στο περίπου ....ίδια ...συμπεριφορά ... με τους μπάτσους μας .:-D

Το σχόλιο μού ήταν κυρίως για να τονίσω ότι εκεί δεν χρειάστηκαν ούτε χημικά, ούτε ξύλο χωρίς διάκριση, και όμως έκαναν τόσες προσαγωγές. Στον τόπο μας, πρώτα πάει το ξύλο, μετά τα χημικά και ίσως να έχουμε και προσαγωγές, ανάλογα με το αν έχουν δωθεί εντολές να "μαντρωθεί" όποιος βρεθεί εκείνη ή κάποια άλλη στιγμή στο χώρο.

Επίσης από το άρθρο που παρέθεσα, παίρνω ένα κομμάτι...

Fears of organised riots – which had led to an unprecedented 5,000 police officers being deployed – proved unfounded as the vast majority of demonstrators refused to be lead by a small cadre of around 40 "black bloc" anarchists intent on stirring up trouble.
"Οι φόβοι για οργανωμένες ταραχές - οι οποίες είχαν οδηγήσει στην παρουσία, του απροσδόκητου αριθμού, 5.000 αστυνομικών - αποδείχθηκε αβάσιμη μιας και η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών αρνήθηκαν να ηγηθούν από ένα μικρό μπλοκ περίπου 40 black bloc αναρχικών με διαθέσεις να ανακινήσουν ταραχές."

Συμφωνώ με την πρόταση που διαπιστώθηκε παραπάνω από το ]nick[

Από την άλλη

Οι αναρχικοί πρέπει να σταματήσουν να δείχνουν τέτοια ανοχή στους μπάχαλους και να ξεχωρίσουν από τους προβοκάτορες.

Και ο κάθε 'επαναστάτης' πρέπει να σκεφτεί αρκετά πρώτα πριν το παίξει επαναστάτης παρλαπίπας.

Δημοσ.

Χε, παρεμπιπτόντως μιλάς για την Αγγλία έτσι, που τυχαίνει να είναι η μητέρα της εννοιας hooligan.

:-D

The term hooligan has been used since at least the mid 1890s - when it was used to describe the name of a street gang in London - at approximately the same time as Manchester's street gangs, known as the "Scuttlers" were gaining notoriety. The first use of the term is unknown, but the word first appeared in print in London police-court reports in 1894 referring to the name of a gang of youths in the Lambeth area of London - the Hooligan Boys,[5] and later - the O'Hooligan Boys.[
Δημοσ.
Χε, παρεμπιπτόντως μιλάς για την Αγγλία έτσι, που τυχαίνει να είναι η μητέρα της εννοιας hooligan.

:-D

Ναι φυσικα και το ξερω οτι εκει πρωτοεμφανιστηκε ο χουλιγκανισμος. το θεμα ομως δεν ειναι που πρωτοεμφανιστηκε... αλλα το ποσο εχει εξελιχθει εδω και ποσο εκει. Το οτι πρωτοεμφανιστηκε στην Αγγλια δεν σημαινει και οτι εξελιχθηξκε το ιδιο ή περισσοτερο απο το δικο μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...