Προς το περιεχόμενο

Νέα ομάδα της αστυνομίας - Νέος νόμος για τα επεισόδια.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε δει απιστευτα πραγματα απο αστυνομικους, μεχρι και ζαρντινιερες που ξυλοφορτωνουν.. Το θεμα δεν ειναι να το κατακρινεις, το θεμα ειναι οτι το ''πολυ υπερβολικο'' που λες στο ποστ σου, συμβαινει και μαλιστα αρκετα συχνα. Και οταν αυτα τα ''πολυ υπερβολικα'' συμβαινουν συχνα απο ατομα που οπλοφορουν, τοτε ειναι που πρεπει να ανησυχουμε.

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ΦΙλε Dark_SOn20, οι διοικητες που τρωνε και πινουνε τσαμπα δεν εχουν σχεση με τον αστυφυλακακο που θα δεις στο δρομο. Οι αξιωματικοι της αστυνομιας ειναι χωμενοι στα γραφιακια τους δεν ειναι αυτοι που θα δεις εξω στους δρομους.

Φιλε Chris85, τι μου λες, οτι δειρανε καποιον φοιτητη πριν 3 χρονια 4-5 αστυνομικοι; το γνωριζω και τους κατακρινω. Ομως υπαρχουν και αλλοι 55.895 αστυνομικοι. Πολλοι απο αυτους εχουν δειρει αλλους αλλα και πολλοι αλλοι απο αυτους δεν εχουν δειρει κανεναν.

Θελεις να μου πεις τι δουλεια κανεις να κανω ενα search στο νετ να σου δωσω ενα λινκ και δολοφονο/βιαστη/κλεφτη που κανει ιδια δουλεια με σενα; Ή μηπως δεν ειναι ολοι της δουλειας σου κλεφτες/δολοφονοι/βιαστες;

Ένα δίκιο το έχεις, δεν είναι όλοι το ίδιο. Το πρόβλημα είναι πως, ενώ στην αστυνομία έχουμε εκχωρήσει το μονοπώλιο της έννομης βίας, αυτή συμπεριφέρεται, όλο και πιο συχνά, σαν μαφιόζος. Είναι πρόβλημα πως 2-3 αστυνομικοί έδειραν έναν φοιτητή. Είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα πως όσοι βρίσκονταν εκεί, οι διοικητές τους και ο υπουργός προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ο φοιτητής τσακώθηκε με τη ζαρντινιέρα. Και δεν προοιωνίζονται τίποτα θετικό οι "ποινές" που τους επιβλήθηκαν.

Ελπίζω τα παραπάνω να μην εμπίπτουν στο αδίκημα της περιύβρισης δημοσίου λειτουργού :rolleyes:.

Δημοσ.

Η εξουσια φερνει και καταχρηση εξουσιας. Αν ολες οι αστυνομιες του κοσμου εχουν περιστατικα βιας και καταχρησης τοτε ειναι επομενο και η ελ.ας. ναναι ετσι. Δε λεω οτι μου αρεσει,το αποδεχομαι και οτι ειναι το σωστο. Αλλα μη κανουμε λες και πεφτουμε απτα συνεφα για αυτο το "πρωτοφανες φαινομενο" της καταχρησης εξουσιας που ισχυε ανεκαθεν σε ολο τον κοσμο.

Δημοσ.

τα ατομα μαγεψαν για αλλη μια φορα..μιλαμε για μεγαλη εμπνευση

φανταζομαι το σκηνικο

ειχαν κατσει και χλαπακιαζαν κατι κοψιδια, που λετε οι δικοι μας και πεταγεται ενας απο αυτους

-ρε μλκες, τι θα κανουμε με το μπατσικο θεμα? εχει γινει μπουρδελο το μαγαζι..πηγε τις προαλλες η δικη μου να παρει κατι φουστανακια στο κολωνακι και το ειχαν σπασει το μαγαζι..και επρεπε να περπατησει να παει στο απεναντι..δεν ειναι πραγματα αυτα!

-ναι, εχεις δικιο...χμμ..ρε γυναικα, τι λες εσυ? εσυ που κατεβαζεις καλες ιδεες?

-μμμ, εγω, λεω ολα τα παλιοπαιδα που φορανε κουκουλα να τα χωνουμε μεσα!

-καταπληκτικη ιδεα!

-ναι,ναι, ασε που δεν ειναι και της μοδας η κουκουλα..εστω μια μπαντανα βρε παιδι μου, λιγο χρωμα..

-ναι!ναι! και...και να χωνουμε μεσα οποιον μας μιλαει ασχημα! δημοσιοι λειτουργοι ειμαστε, τοσο εργο παραγουμε για αυτον τον αχαριστο λαο...(σνιφ..)

-σωστος!σωστος!

-ε, νομιζω κυριοι οτι το καλυψαμε το θεμα...τι ομαδα ειμαστε οι ατιμοι...

-εεεετσι....

-..ρεεε μαστορα, που ειναι εκεινο το κοντοσουβλι?...

........

Δημοσ.

Hamurabi, σε γενικές γραμμές και για ανεξιχνίαστες αιτίες (δεν υπονοώ κάτι, όντως αποτελεί μυστήριο) τα πάω πολύ καλά με τους αστυνομικούς. Από αστυφύλακες και ειδικούς φρουρούς μέχρι ματατζήδες -για κάποιο λόγο με συμπαθούν. Αλλά μου έχει τύχει πριν χρόοονια να περπατάω με την τότε δικιά μου στην Ακαδημίας, μέρα μεσημέρι και όπως περνάμε δίπλα από περίπολο ΜΑΤ να πετάγεται ένας αλή μαγκάς και να λέει κάτι για το (πράγματι εξαίσιο) κωλαράκι της κοπέλας. Ε τώρα αν εγώ έχω ένα ελάττωμα, είναι ότι είμαι ζηλιάρης. Σε φάση, χάνεται παιδεία, πολιτισμός, γαλλικά, πιάνο, όλα. Και γυρνάω και 'γω πολύ πολιτισμένα και του λέω κάτι στις γραμμές "ας μην είχες πίσω σου όλους αυτούς και 'σου 'λεγα εγώ πόσα δόντια θα μετρούσες αρχ*" Τέσπα έγινε μια μανούρα, έσκασε μύτη ο διμοιρίτης, με συμπάθησε και αυτός, του τα ψαλλε του άλλου, χάρηκα εγώ, πήγα για καφέ, έπιασα και το κωλαράκι της δικιάς μου και όλα ωραία και μεσογειακά και ταπεραμέντικα.

Αν το κάνω αυτό τώρα θα γίνουν όλα άσχημα και τούρκικα και ζαρντινιέρικα όμως.

Αναφορικά με την κουκούλα συμφωνώ απολύτως, ούτε με τον έλεγχο στοιχείων έχω πρόβλημα, ούτε με τον σωματικό έλεγχο από ομόφυλο, ούτε με τη συνάρτηση πράξης που συνιστά κακούργημα και κουκούλας. Απλώς το τελευταίο το βρίσκω χαζό, δηλαδή αν είμαι εγώ και ένας κουκουλοφόρος και σπάμε τζαμαρίες, εμένα θα μου δώσουνε μεγαλύτερο κρεββάτι στο κρατητήριο;

Δημοσ.
Η εξουσια φερνει και καταχρηση εξουσιας. Αν ολες οι αστυνομιες του κοσμου εχουν περιστατικα βιας και καταχρησης τοτε ειναι επομενο και η ελ.ας. ναναι ετσι. Δε λεω οτι μου αρεσει,το αποδεχομαι και οτι ειναι το σωστο. Αλλα μη κανουμε λες και πεφτουμε απτα συνεφα για αυτο το "πρωτοφανες φαινομενο" της καταχρησης εξουσιας που ισχυε ανεκαθεν σε ολο τον κοσμο.

Το μείζον πρόβλημα δεν είναι η κατάχρηση εξουσίας, δηλαδή ο ξυλοδαρμός. Το μείζον είναι προσπάθεια συγκάλυψης και οι ποινές που επεβλήθησαν. Όσοι νόμοι και να ψηφιστούν, αν η αστυνομία συμπεριφέρεται ως μαφία, οι πολίτες θα την αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Δημοσ.

ΦΙλτατε Lucifer, εχω και γω αυτο το "προβλημα" να ειμαι πολυ ζηλιαρης και αν μου τυχαινε αυτο το περιστατικο θα αντιδρουσα με τον χειροτερο δυν ατο τροπο χωρις να σκεφτω τις συνεπειες,οποτε σε καταλαβαινω.

Αν αυτος ο μπατσος εκανε το σχολιο που εκανε και μετα οι υπολοιποι συναδερφοι του τον καλυπταν τοτε θα λεγα ναι ειναι ολοι τους σκατομπατσοι. Αλλα οταν μου λες οτι ο διμοιριτης του του την ειπε τοτε δεν μπορω να τους ριξω ολους στο ιδιο καζανι,θα ηταν αδικο.

Απο κει και περα, ξαναλεω οτι δε βλεπω καμια μεγαλη διαφορα. Πριν αν εβριζες αστυνομικο θα μπορουσε αν ηθελε αυτος να σε μηνυσει και φυσικα σε επερνε αυτοφωρο. Τωρα αν βρισεις αστυνομικο θα σε περνουν αυτεπαγγελτα αυτοφωρο. Το αυτοφωρο ισχυε και πριν και θα ισχυει και τωρα. Στην πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα. Αν κανω λαθος διορθωσε με.

Το μείζον πρόβλημα δεν είναι η κατάχρηση εξουσίας, δηλαδή ο ξυλοδαρμός. Το μείζον είναι προσπάθεια συγκάλυψης και οι ποινές που επεβλήθησαν. Όσοι νόμοι και να ψηφιστούν, αν η αστυνομία συμπεριφέρεται ως μαφία, οι πολίτες θα την αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Αυτες τις καλυψεις τις φροντιζουν οι πολιτικοι για να αποφυγουν το πολιτικο κοστος. κακη αστυνομια=κακος υπουργος.

Οποτε αν ο υπουργος βγαλει λαδι τη μαλακια της αστυνομιας βγαινει λαδι και ο ιδιος.Δεν φταινε τα τελευταια αστυφυλακακια που ειναι στους δρομους αν οι απο πανω εχουν μπερδεψει την πολιτικη με την αστυνομια.

Δημοσ.

Αυτό το επιχείρημα είναι εσφαλμένο, επικίνδυνο και αντιφατικό. Είναι εσφαλμένο, γιατί η συγκάλυψη ξεκίνησε από χαμηλά, τους "συναδέλφους" που παρακολουθούσαν, συνεχίστηκε με τους άμεσους προϊστάμενους και ολοκληρώθηκε με τον υπουργό. Είναι επικίνδυνο, γιατί υπαινίσσεται πως η αστυνομία θα ήταν καλύτερη χωρίς πολιτικό έλεγχο. Είναι και αντιφατικό ως προς τα λεγόμενα σου, γιατί αφενός υποστηρίζεις πως η εξουσία φέρνει τη διαφθορά, αφετέρου φαίνεται πως προτιμάς μια (αστυνομική) εξουσία ανεξέλεγκτη.

Δημοσ.

ΑΠλα ειμαι υπερ του να υπαρχει αστυνομια με φυσικη και οχι πολιτικη ηγεσια. Δεν χρειαζεται να λεει ο υπουργος ποτε θα δρασει και ποτε οχι η αστυνομια οπως τον Δεκεμβριο. Ειναι υπεραρκετος ο αρχηγος της αστυνομιας.

Φυσικα και προτιμω αστυνομικη εξουσια ανεξελεγκτη ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Αλλη αστυνομια χρειαζεσαι εσυ οταν ειναι κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ και αλλη οταν ειναιη ΝΔ; γιατι τοσα χρονια αυτο γινεται.

Δημοσ.
1) Για κάποιο λόγο δεν εκπλήσσομαι που γουστάρεις αυτές τις 2 πόλεις.

2) "Ο τίμιος πολίτης δεν έχει τίποτα να κρύψει από τις κάμερες". Τώρα έγινε δεν έχει τίποτα να φοβάται από τους μπάτσους με τα πολυβόλα να κρέμονται σαν καβ**τσέκια. Στο τέλος τι θα είναι, "ο 15χρονος που δε φοράει μπλούζα sex pistols δεν έχει να φοβάται για τη ζωή του";

3) Δεν έχεις ΙΔΕΑ πως δουλεύουν οι αστυνομίες στην Ευρώπη προφανώς. ΙΔΕΑ όμως, παίζει να μην έχεις δει καν μπάτσο άλλης χώρας από κοντά.

4) Απαγορέψανε τις κουκούλες. Λοιπόν, μια ιστορία. Είμαι ο δικός σου στη Γερμανία και κάνει κωλόκρυο. Κωλόκρυο όμως ε, μουδιάζουν και οι βλεφαρίδες μου. Και έχω μια μπαλακλάβα, full face, όπως θες πες το, που αφήνει μόνο τα μάτια μου ακάλυπτα -και μετανιώνω και γι' αυτό γιατί κλαίω από το κρύο σαν μοιρολογήτρα. Και σκάει μπροστά μου ένας Γερμανός ένστολος, διασταύρωση ντουβάρι με εικοσάρα μπετόβεργα. Και αρχίζει και μου ΜΙΛΑΕΙ. Όχι ταυτότητες και ιστορίες, καλησπέρα και ένα λεπτό αν έχετε και από που είστε κτλ. Ε σε κάποια φάση, έξυπνο παιδί κι εγώ όπως είμαι, την ανθίζομαι και γυρνάω και του κάνω "είναι επειδή έχω το πρόσωπό μου καλυμμένο;" Σημειωτέον δε, δε μου ζήτησε να αποκαλυφθώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Μου λέει "δεν είναι παράνομο, αλλά είναι κατανοητό πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κακό". Αποκαλύπτω και εγώ την Απολλώνειας ομορφιάς φάτσα μου, του λέω πως σόρρυ αλλά Μεσόγειος είμαι, μου 'χει γίνει ο παργαλάτσος σταγονόμετρο κτλ με καληνυχτίζει και φεύγει.

Η απάντησή σου στην ιστορία αγαπητέ kosmasgr να υποθέσω πως θα είναι "στην Ελλάδα δεν κάνει κρύο" ε;

5) Μιλάμε για το ίδιο σώμα που περιφρουρεί χριστουγεννιάτικα δέντρα.

6) Χαμουραμπί, μου είχες ζητήσει κάτι προ καιρού μέσω πμ και το σεβάστηκα. Θεωρώ όμως πως ο τρόπος που συμμετέχεις στη συζήτηση είναι κάπως ανέντιμος -δεν περιμένω ούτε ζητάω έμμεσα κάτι, απλώς μια παρατήρηση περί "κουκούλας".

Αντικειμενικότατη η κρίση σου περι εμού. Με γνωρίζεις προσωπικά έτσι ? Μήπως ξέρεις και τι εφαγα το μεσημέρι να πείς ? Η τέλος πάντων που έχω ταξιδέψει και τι έχω δεί απο κοντα ?

Το σχόλιο μου οτι ο τίμιος πολίτης δεν φοβάται τίποτα έχει βάση και ισχύει γενικά ;) Αν εσύ είχες ποτέ ασχημη εμπειρία σαν έντιμος πολίτης δεν σημαίνει ότι αυτό έγινε κανόνας.

Καλό βράδυ ώρα για φαγητό ;)

Δημοσ.
ΑΠλα ειμαι υπερ του να υπαρχει αστυνομια με φυσικη και οχι πολιτικη ηγεσια. Δεν χρειαζεται να λεει ο υπουργος ποτε θα δρασει και ποτε οχι η αστυνομια οπως τον Δεκεμβριο. Ειναι υπεραρκετος ο αρχηγος της αστυνομιας.

δηλαδη τι θα εκανε ο αρχηγος της αστ. αν δεν ειχε τον πολιτικο προϊστάμενο στη συγκεκριμενη περιπτωση;

Δημοσ.
Klainmain μόνο που εδώ το Αστυνομοκρατούμενο κράτος , με αστυνομικούς παντού , μετρό - πλατείες κλπ οι σφυροκέφαλοι το ερμηνεύνουν σαν κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Εγώ , εσύ και όποιος νορμάλ πολίτης δεν έχει να φοβηθεί κάτι απο οποιαδήποτε αστυνομία γιαυτό και το βλέπεις αλλιώς το θέμα.

Εγώ Λονδίνο γουστάρω αλλά και το Παρίσι καλό. Θα τρώς ωμό κρέας όμως ;)

Πες τα ρε kosmasgr.

Αν είσαι σωστός, σε λογικά πλαίσια, έχεις να φοβηθείς κάτι? Όχι φυσικά.

Δημοσ.

Δεν θυμαμαι ποιανου φραση ειναι, αλλα τελευταια ακουγεται συχνα και με βρισκει απολυτως συμφωνο:

''Οταν θυσιαζεις την ελευθερια για την ασφαλεια, καταληγεις να μην εχεις τιποτα απ' τα δυο..''

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...