epivitor Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Γεια σε ολους, υπαρχει περιπτωση να χρειαστει να στειλω το laptop μου για service και επειδη δεν θελω να σβησω τα αρχεια μου και να τα αντιγραψω ξανα οταν τον παρω πισω, σκεφτομαι να βαλω ολα τα αρχεια μου στο φακελο που δημιουργειται απο το προγραμμα Folder Lock. Πιστευετε θα ειναι ασφαλη? Το Folder Lock εχει επιλογη για encryption.Συγκεκριμενα λεω να χρησιμοποιησω την εκδοση 5.9.0 .
elven Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δοκίμασε αν δουλεύουν ακόμα αυτά για bypass: 1/ locating the folder it is locking 2/ copying the locked folder to another directory 3/ installing Folder Lock (again) in the new directory 4/ setting a (new)password and opening up the original locked folder Simply locking the folders is faulty and easy to bypass. Safe Mode reveals all locked items (excepting those in the Locker) and if you browse the computer for a locked folder using another software (I tried Foobar) it will be visible (but not accessible; for this, use Safe Mode). There are far too many restrictions in the evaluation version. Επίσης με ένα live cd θα μπορεί να ανοίξει τον φάκελο νομίζω,αν έχεις Vista φτιάξε νέο χρήστη(που θα μπει ο άλλος),βάλε κωδικό στο login για το δικό σου,αντέγραψε τα στα εγγραφά σου,άλλαξε τα permissions και μετά encrypt. Βάλε και το KGB,επέλεξε του έναν γ@μάτο συνδιασμό και δες μετά ποια αρχεία είδε και αν είναι κραξτον ή κατέβασε to Yawcam αν έχεις ενσωματωμένη web camera να τον παίρνεις και φωτογραφίες όση ώρα σκαλίζει το laptop. LOL Καλά τι έχεις,έχεις κανα doc που λέει ποιος σκότωσε τον Κένεντι και δεν θες να τα δει;
taliban.gr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Το Folder Lock είναι αρκετά καλό πρόγραμμα με μεγάλο επίπεδο ασφάλειας, αλλά αν ο σκληρός σου δίσκος χρησιμοποιηθεί σαν εξωτερικός (external) τότε δεν δουλεύει και ο καθένας έχει πρόσβαση.
epivitor Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 1/ locating the folder it is locking 2/ copying the locked folder to another directory 3/ installing Folder Lock (again) in the new directory 4/ setting a (new)password and opening up the original locked folder Ο φακελος δεν φαινεται πουθενα αν δεν πατησω πρωτα τον κωδικο στο προγραμμα, οποτε δε μπορω να τον κανω locate. Οσο για το live cd και εγω δεν ξερω αν μπορεσει να κανει bypass μ'αυτον τον τροπο. Το laptop δεν εχει καμερα ενσωματωμενη και το KGB δεν ειναι κατι που θα αποτρεψει καποιον να μπει στα αρχεια που θελω να προστατεψω. αλλά αν ο σκληρός σου δίσκος χρησιμοποιηθεί σαν εξωτερικός (external) τότε δεν δουλεύει και ο καθένας έχει πρόσβαση Αυτο δε νομιζω να ισχυει γιατι το folder lock το χρησιμοποιω και σε ενα flashακι και παντα ζηταει κωδικο για να εμφανισει το φακελο του προγραμματος.
parsifal Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Το Folder Lock είναι αρκετά καλό πρόγραμμα με μεγάλο επίπεδο ασφάλειας, αλλά αν ο σκληρός σου δίσκος χρησιμοποιηθεί σαν εξωτερικός (external) τότε δεν δουλεύει και ο καθένας έχει πρόσβαση. Άλλο πράγμα το locking κι άλλο το encryption. Αν το πρόγραμμα κάνει αυτά που υπόσχεται (AES αλγόριθμος με 256bit κλειδί) και ενεργοποιηθεί η επιλογή για encryption, τα κρυπτογραφημένα δεδομένα είναι ασφαλή από οποιαδήποτε απόπειρα brute force deciphering. Όμως, δεν αρκεί μόνο αυτό. Για παν ενδεχόμενο πρέπει επιπλέον: Να απενεργοποιηθεί το pagefile και ακολούθως να χρησιμοποιηθεί κάποιο utility όπως το cipher των Windows ή άλλο παρόμοιο, για την εξασφάλιση ότι δε θα «τσιμπήσει» κάποιος δεδομένα από τον ελεύθερο χώρο του δίσκου με data recovery programs. Αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο όμως είναι η άρνηση του topic starter να κρατήσει backup των δεδομένων του. Αν πάει κάτι στραβά όσο το μηχάνημα είναι στο service... ;
epivitor Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο όμως είναι η άρνηση του topic starter να κρατήσει backup των δεδομένων του. Αν πάει κάτι στραβά όσο το μηχάνημα είναι στο service... ; Δεν ειπα πουθενα κατι τετοιο.Εννοειται οτι ηδη εχω backups, απλα επειδη βαριεμαι να σβηνω και να ξαναπερναω ολα τα αρχεια μου γι'αυτο ρωτησα αν η λυση του folder lock ειναι ασφαλης.
parsifal Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Από μόνη της όχι. Δες και τα υπόλοιπα που έγραψα.
taliban.gr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Αυτο δε νομιζω να ισχυει γιατι το folder lock το χρησιμοποιω και σε ενα flashακι και παντα ζηταει κωδικο για να εμφανισει το φακελο του προγραμματος. Είμαι σίγουρος γι'αυτό που λ'εω γιατί το έχω δοκιμάσει. Στο φλασάκι μήπως έχεις καμιά "φοριτή" έκδοση του προγράμματος;
epivitor Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 OK ευχαριστω πολυ, απ'ο,τι καταλαβα απ'αυτα που εγραψες το προγραμμα ειναι ηδη αρκετα ασφαλες. Θα κοιταξω και αυτο που ειπες για το cipher. Στο φλασάκι μήπως έχεις καμιά "φοριτή" έκδοση του προγράμματος; Ακριβως, αλλα και στο σκληρο δισκο ουσιαστικα ειναι το ιδιο πραγμα γιατι το προγραμμα ειναι εγκατεστημενο στο C: αλλα τα αρχεια τα εχω σε αλλο partition (το D:) και το προγραμμα το περασα στο D: με τον ιδιο τροπο που το περασα στο flashακι.
therock Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Η καλυτερη λυση τελικα για να προστατευεις αρχεια ποια ειναι? Προγραμματα προστασιας και κρυπτογραφησεις φακελων, η να τα ριξεις σε archives σε φαση winrar/7zip με κωδικους?
tarantules Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής.Κατέβασε το Universal Shield.Είναι κορυφαίο πρόγραμμα για να κλειδώνεις οτιδήποτε θέλεις.Αρχεία,φακέλους και οτιδήποτε άλλο.Φορτώνει πριν τα windows , μπαίνει σε stealth mode και γίνεται αόρατο. Το ένα βήμα είναι αυτό.Μετά , βάζεις σε zip ή rar ότι αρχεία θέλεις να κρύψεις , μαζί με κάποιο κωδικό.Βάζεις σε ένα φάκελο με άσχετη ονομασία που να μην τραβά την προσοχή και να μην βγάζει μάτι,το προστατεύεις με κωδικό από το universtal shield και το κάνεις και αόρατο στο σύστημα. Τώρα για να σου διαβάσει κάποιος τα κρυμμένα αρχεία που θέλεις να προστατέψεις,καταρχήν πρέπει να βρεί οτι υπάρχει κρυμμένος φάκελος.Αφού (εαν) τον βρεί πρέπει να βρεί (εαν) τον κωδικό για να τον ανοίξει.Αφού τον ανοίξει θα βρεί μέσα τα zip ή rar που είναι επίσης προστατευμένα με 2ο password.Tρέχα γύρευε δηλαδή.... Το μόνο που μπορεί να βρει κάποιος και να υποψιαστεί οτι κάτι κρύβεις είναι να έχεις ένα φάκελο τεράστιο κρυμμένο και στον explorer όταν κάνει map το δίσκο να "λείπουν" στα αζήτητα κάποια GB χώρου.Μόνο εκεί μπορεί να υποψιαστεί οτι κάτι τρέχει και να το ψάξει...Είπα να ψάξει....όχι να ξεκλειδώσει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.