Προς το περιεχόμενο

Ώρα της Μέσης Γης

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ελλάδα λέει είναι μέσα στην πρώτη τριάδα παγκοσμίως στην κατάταξη των χωρών με βάση την συμμετοχή τους στην "ώρα της γης". Αν αυτό δεν είναι η απόδειξη της ειρωνείας, της υποκρισίας και της μαλακίας του όλου θέματος, τότε τι είναι; Η ελλάδα που χθες ανακάλυψε την ανακύκλωση και σήμερα παλεύει να την εφαρμόσει, που πληρώνει μονίμως πρόστιμα για υπερβολική εκπομπή αερίων, που επιτρέπει στην ΔΕΗ να καίει λιθάνθρακα, που είναι τελευταία στην εφαρμογή και χρήση πράσινων μορφών ενέργειας, που θάβει τα σκουπίδια της σε παράνομες ανεξέλεγκτες χωματερές, η Ελλάδα των κάφρων που διαπιστωμένα και αποδεδειγμένα έχουν μακράν την χειρότερη οικολογική συνείδηση στην ευρώπη, αυτή η Ελλάδα είναι τρίτη παγκοσμίως σε πρόθεση συμμετοχής σ' αυτήν την μαλακία!

Και αφού δεν κάνουμε τίποτα απο τα παραπάνω(όντως είμαστε για τον πο$#@$) να μήν κάνουμε έστω αυτή τη μλκίτσα; Όπως είπα και στο αρχικό μου πόστ.. Ας είναι και απο υποκρισία.. Ας γίνει και μόδα και άς φοράνε οι γκόμενες βιολογικά σουτιέν.. Για καλό θα είναι..

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια και πλησιάζει η ώρα της (μέσης) γης, παραθέτω από εδώ μια άλλη άποψη:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.

Μην υπακούσετε σαν “πρόβατα” στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ.

Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας.

Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.

Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.

ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία. Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήταν δυνατή εδώ και 40 χρόνια αλλά θέλαν να πουλήσουν τα πετρέλαιά τους.

Δε μας έχουν αφήσει καμιά επιλογή από το να χρησιμοποιούμε την ρυπογόνα τεχνολογία τους κι έτσι αθελά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι αυτής της οικολογικής καταστροφής.

Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί έχουν την επιλογή της επιβολής μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας αλλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας. Μας έχουν κάνει χωρίς την θέλησή μας συνένοχους σε ένα οικολογικό έγκλημα.

Και τώρα με αυτήν την άσκηση επιβολής πειθαρχίας προσπαθούν να μας αποσπάσουν και την ομολογία ότι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή. Μας λένε ότι από εμάς εξαρτάται η σωτηρία του περιβάλλοντος όταν εμείς δεν έχουμε καμμία συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Μας λένε να πλένουμε με κρύο νερό για να κάνουμε οικονομία στην Ενέργεια. Μα αν η ενέργεια παραγόταν από τον ήλιο και τον άνεμο τότε η παραγωγή της δε θα επιβάρυνε το περιβάλλον.

Το θέμα δεν είναι πόση ενέργεια καταναλώνουμε αλλά πόσο ρυπογόνος είναι ο τρόπος παραγωγής αυτής της ενέργειας κι αυτό δεν το καθορίζουμε εμείς, οι πολίτες του κόσμου, αλλά οι ασυνείδητοι, προδότες και μισάνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Η Δ.Ε.Η. (ο ανηλεής αυτός δολοφόνος που το μόνο που ξέρει είναι να ρυπαίνει και να αυξάνει συνεχώς το κόστος της ενέργεια) ετοιμάζεται να κάνει κι άλλο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα.

Και τώρα μας ζητούν να κλείσουμε όλοι τα φώτα το Σάββατο από 8.30 έως και 9.30. Το ονομάζουν ώρα της Γης αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας και μια Δήλωση υπαιτιότητας και ενοχής για την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αυτοί θέλουν για μια ώρα να είμαστε στο σκοτάδι.

Εμείς απαντάμε με μια ώρα μέσα στο φως.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΝΑ… ΑΝΑΨΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ….

* ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ.

* ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.

* ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.

* Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

* ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ

* ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ. ΕΝΑ ΦΩΣ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.

* ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΙΑΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ, ΜΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ.

* ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΣ…..

ΑΝΑΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ. ΑΣ ΛΑΜΨΕΙ Η ΝΥΧΤΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΛΟΥΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!!

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ….

ΟΝΑΣΑΝΔΡΟΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσ.
Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.

Μεγαλειώδη ζώα.

Δημοσ.

Παίδες δεν είμαι κατά του όλου σκηνικού,κάθε φορά κλείνω κι εγώ τα πάντα,κατεβάζω τον γενικό.

Αλλά μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου εξηγήσει πως 1 ώρα είναι αρκετή ώστε να δώσει μια ανάσα στη γή εφόσον στην επόμενη ώρα που θα ακολουθήσει θα "αναιρέσει" το ότι κάναμε;Μήπως το κάνουν απλά για να φανούν οι καλοί της υπόθεσης;Γιατί δεν δίνουν μια ανάσα και στα ποτάμια μας που οι γαμωπολιτικοί έχουν δώσει την άδεια να ρίχνουν απόβλητα οι βιομηχανίες και τα τσεπώνουν από παντού;Γιατί δεν εστιάζουν στα πραγματικά προβλήματα;Επίσης να θίξω και το γεγονός ότι στο Ηράκλειο Κρήτης περνάνε τα απλά σκουπιδιάρικα και μαζεύουν τα ανακυκλώσιμα είδη και τα πάνε στις χωματερές,δεν γίνεται ανακύκλωση,έχουμε καταγράψει το γεγονός σε βίντεο.Επίσης σε ολόκληρη την Καβάλα υπάρχουν μονάχα 5 κάδοι ανακύκλωσης για τα μάτια του κόσμου.

Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι ώστε να δούμε μια άσπρη μέρα;

Δημοσ.

Μεγαλειώδη ζώα.

+1

Και ποιοι είναι οι ένοχοι ρε καραμήτρο; Εσύ δεν είσαι που αγοράζεις και αγοράζεις και αγοράζεις; Ο βιομήχανος τα φτιάχνει...εσύ όμως τα αγοράζεις και του στέλνεις το μήνυμα να συνεχίσει να παράγει.

Άσχετε.

Συμφωνώ πως με μία ώρα δε καταφέρνεις και τίποτα, αλλά προτιμώ μία παρά ΚΑΜΙΑ. Επίσης όταν λες "να μην τους ακούσετε" κτλ κτλ, ποιους εννοείς; Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά αυτή η κίνηση, από πολίτες δε ξεκίνησε; Μήπως ξεκίνησε από κυβερνήσεις ή αντεργκράουντ οργανώσεις που στόχο έχουν την προβατοποιήση όλων των λαών;

Δηλαδή, το ότι πρόπερσι δε γινόταν καν κάτι τέτοιο, και ότι τώρα γίνεται, δε το θεωρείς έστω ένα πολύ μικρό βήμα; όχι; Δηλαδή το "Δ" ανάμεσα στην χρονιά που δεν έγινε τίποτα και στην χρονιά που έγινε, εσύ το βλέπεις μηδενικό;

Εσύ με γεια σου με χαρά σου να τα αφήσεις ανοιχτά, με γεια σου με χαρά σου να πας να αγοράσεις και αλλά φωτιστικά για να ανάψεις και περισσότερα. Αλλά έλεος με τα ηλίθια επιχειρήματα...

Δημοσ.

Υποθέτω απευθύνεσαι στην Βίκυ, έ; Αλλά δυστυχώς αυτή δεν το ξέρει...

Προσωπικά, ούτε θα σβήσω, ούτε θα ανάψω κανένα φως την ώρα της γης.

Δημοσ.
Υποθέτω απευθύνεσαι στην Βίκυ, έ; Αλλά δυστυχώς αυτή δεν το ξέρει...

Δε ξέρω ποιά είναι η Βίκυ. Απευθύνομαι σε αυτούς που ισχυρίζονται αυτά που έχεις κάνει επισύναψη στο ποστ σου.

Τονίζω, πως δε θέλω να προσβάλλω κανέναν, αρκεί όμως να μη με προσβάλλει και εμένα κάποιος με τα δήθεν επιχειρήματα του.

Δημοσ.

+1

Άσε που έχει και μπάλα

loco

Βασικά κι εγώ προσβάλομαι με το να μου μεταφέρουν εξολκλήρου τις ευθύνες

Δημοσ.
+1

Άσε που έχει και μπάλα

loco

Βασικά κι εγώ προσβάλομαι με το να μου μεταφέρουν εξολκλήρου τις ευθύνες

Καλά κάνεις και προσβάλλεσαι..εγώ προσωπικά, δε μετέφερα εξολοκλήρου τις ευθύνες σε κανέναν, ούτε είπα ποτέ "όποιος δε σβήσει τα φώτα είναι ζώον/βλάκας/πρόβατο" αλλά ούτε και το αντίθετο. Ο καθένας ότι γουστάρει κάνει.

Εγώ απλά εξέφρασα την άποψη μου πως για την κατάντια του πλανήτη φταίμε όλοι, μερικοί πολύ, άλλοι περισσότερο κοκ.

Το να λες φίλε elven πως όποιος σβήσει τα φώτα είναι πρόβατο/ζώον κτλ και πως "ούτως η άλλως εμείς φταίμε που έγινε έτσι σκατά ο πλανήτης;; ή σάμπως εμείς θα τον φτιάξουμε;;" το θεωρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων ανεύθυνο.

Αν δε θες να σβήσεις τα φώτα σου, μην τα σβήσεις, αλλά μην κριτικάρεις αυτούς που θα τα σβήσουν.

Αυτά...

Δημοσ.

Δεν είπα για εσένα.

Το να μου λέει κάποιος σβήσε τα φώτα για να σώσεις τον πλανήτη ή μη τα σβήσεις και ο πλανήτης θα ψοφήσει μου φαίνεται σαν πλήρης μετάθεση ευθυνών προς τους απλούς πολίτες,οι οποίοι κι έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης

Κάποιοι το εφαρμόζουν ήδη

qpfaeb2mm7q93kym0g6n.jpg

Δημοσ.

Ναι καταλαβαίνω τι λες, και μπορεί και να έχεις και δίκιο. Αλλά σίγουρα, το να κλείσεις τα φώτα είναι καλύτερο από το να μην τα κλείσεις.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή του κόσμου, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το μήνυμα απεξάρτησης από ανίκανους "ηγέτες" και "αρχηγούς". Προτιμώ να επιμένω και να αντιδρώ με όποιο χαζό τρόπο μου παρουσιάζεται παρά να κάθομαι και να μην κάνω τπτ.

Ας μην καταφέρω τπτ, μια τρύπα στο νερό, αλλά θα ξέρω ότι προσπάθησα.

Δημοσ.

Το χειρότερο κατά τη γνώμη μου σε τέτοιες καταστάσεις είναι το ότι δεν έχει να κάνει ακριβώς με το αν είμαστε πρόβατα ή ζώα κλπ, αλλά η διοχέτευση της ενοχής των πραγματικών (επώνυμων και αναγνωρισμένων) ενόχων, όπως επιχειρηματίες, οργανισμοί και κυβερνήσεις, σε κάτι ανώνυμο και απρόσωπο όπως ο "κόσμος". Και κατά τη γνώμη μου όταν μεταφέρεις τις ενοχές σου στον κόσμο είναι σαν να τους κατηγορείς όλους. Αυτή όμως η θέση αυτοακυρώνεται, γιατί έτσι δεν κατηγορείται κανείς. Αποτελεσματική τακτική και πολύ συνηθισμένη στη σημερινή πολιτική, ειδικά της Ελλάδας (βλέπε πχ Βατοπέδι: όλοι φταίνε, άρα κανείς). Αυτή η κίνηση με τις λάμπες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και μας έχουν βάλει όλους σε αυτό το φαύλο κύκλο.

Φυσικά ο μέσος Έλληνας με τη χαρακτηριστική του έλλειψη παιδείας και κριτικής σκέψης δυστυχώς (αφού βέβαια τόσα χρόνια μας τη στερούν συστηματικά, έτσι?) ακούει από τον ΣΚΑΙ ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην επανάσταση της λάμπας, πείθεται ότι έγινε οικολόγος, ξεχνάει ότι η μισή Ελλάδα πριν από ένα χρόνο κάηκε και πάει στα μπουζούκια...

(πωπω, έχω μεγάλη πίκρα... ξενέρωσα και μόνο που τα γράφω :-( )

Ένα ακόμα ενδιαφέρον άρθρο που λέει κάποια πολύ απλά πραγματάκια:

Η επανάσταση της λάμπας

27 Μάρτιος 2009

Επιμέλεια: Μάνος Χωριανόπουλος

Άλλη μια πρωτιά εξασφαλίσαμε με την μεγάλη συμμετοχή πολιτών, φορέων, επιχειρήσεων στην "Ώρα τη Γης", το παγκόσμιο αυτό πανηγύρι υποκρισίας και ανοησίας.

Φαντάζομαι ότι αύριο θα κλείσουν τα φώτα στα αυθαίρετά τους αυτοί που μετά από πυρκαγιές καταπάτησαν εκτάσεις και όρκους του τύπου "όπου ήταν δάσος, θα γίνει δάσος". Σίγουρα θα συμμετέχουν και οι εργολάβοι που μόλις δουν δέντρο το αντικαθιστούν με τσιμέντο, αλλά και επιχειρηματίες που μολύνουν ποτάμια με λύματα για να κάνουν τη δουλειά τους, τις υπόλοιπες ώρες που δεν είναι "της Γης", αλλά του κέρδους.

Βεβαίως, θα συμμετέχουν και πολίτες που καθημερινά αδιαφορούν για το περιβάλλον, αλλά και διάφοροι άλλοι "ευαίσθητοι" άνθρωποι. Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος με εγκύκλιο καλεί υπουργεία και Περιφέρειες να σβήσουν τα εξωτερικά φώτα των δημόσιων υπηρεσιών. Ο κ. Παυλόπουλος είναι γνωστός για τις ευαισθησίες του. Πόσες φορές έχει παραιτηθεί μετά το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και από τότε που έγινε η Αθήνα φλαμπέ; Αμέτρητες. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να μην αναβοσβήνει λάμπες. Συμμετοχή δήλωσε και ο δεντροκυνηγός Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος καθημερινά δίνει μάχες για τη φύση και δεν μένει ποτέ βωβός σε θέματα περιβάλλοντος.

Η προβολή του θέματος, από τα κρατικά κανάλια που ψάχνουν με αγωνία να βρουν γελοίες πρωτιές(π.χ. Eurovision, η Ώρα της Γης κλπ κλπ) σε μια μαύρη περίοδο για τους πολιτικούς τους προϊστάμενους είναι κατανοητή, αλλά όλα έχουν ένα όριο.

Όταν δεν μπορείς να βρεις κάδο ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά, όταν είμαστε γεμάτοι παράνομες χωματερές, όταν μολύνουμε ποτάμια, θάλασσες, όταν καίμε τα δάση και χτίζουμε βίλες, όταν δήμαρχοι και κόμματα εξουσίας δίνουν μάχες για περισσότερο τσιμέντο, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για την ευαισθησία της χώρας, επειδή η συμμετοχή στο πανηγυράκι του Σαββάτου είναι μεγάλη.

Η όλη αντιμετώπιση του θέματος θυμίζει σικελούς μαφιόζους, που αφού φάνε κάποιον πάνε στην κηδεία του και κλαίνε γοερά στον ώμο της χήρας του. Έτσι, όταν η αδιαφορία για το περιβάλλον μοιάζει να είναι επίσημη πολιτική του κράτους, οι συμβολικές κινήσεις μόνο πικρά χαμόγελα μπορούν να προκαλέσουν.

Η υποκρισία όμως δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας. Η κίνηση με τις λάμπες και τις πρίζες, είναι παγκόσμια. Οι βιομηχανίες που δεν δέχονται να μειώσουν τα αέρια που μολύνουν το περιβάλλον, λόγω κόστους, θα σβήσουν και αυτές τα φώτα τους και χώρες όπως οι ΗΠΑ που έχουν μολύνει μέσω βομβαρδισμών εδάφη για τις επόμενες δεκαετίες θα αποδείξουν την ευαισθησία τους.

Κινήσεις όπως η αυριανή, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και οι παγκόσμιες ημέρες. Ως άλλοθι, που μας επιτρέπει να είμαστε αδιάφοροι τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Το πόσο ευαίσθητος είναι κάποιος για το περιβάλλον εξαρτάται από την καθημερινή του συμπεριφορά και όχι από το αν θα κατεβάσει τους διακόπτες για μία ώρα παίρνοντας μέρος σε μια γιορτή άνευ ουσίας.

Από εδώ: http://www.news247.gr/a/42!81757

Δημοσ.

++++++++++++

Εμπρος ολοι μαζι να επαναστατησουμε για 1 ωρα

Επισης μπορουμε να μη βαλουμε αυριο βενζινη ας γεμισουμε ολοι απο σημερα τα ρεζερβουαρ

Τι γελοιοτητες ειναι αυτες ?

Δημοσ.

Και την ώρα αυτή, λέει, θα γίνει μεγάλη συναυλία στην Πνύκα με διάφορους. Φαντάζομαι οτι θα γίνει υπό το φώς κεριών και δαδιών η συναυλία, όχι με ρεύμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...