Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μα δεν υπάρχει μηχανογράφηση για τέτοιο πράγμα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί από την αρχή. Αυτό είναι το θέμα Πριν μερικα χρονια την εχει αρχισει το ΙΚΑ και πιθανον και αλλα ταμεια και τα ενσημα πια ειναι μηχανογραφημενα... Σε πιο προηγμενες τεχνολογκα χωρες μαλλον ειναι ολοκληρωμανα εδω και καιρο.
frenzy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Πριν μερικα χρονια την εχει αρχισει το ΙΚΑ και πιθανον και αλλα ταμεια και τα ενσημα πια ειναι μηχανογραφημενα...Σε πιο προηγμενες τεχνολογκα χωρες μαλλον ειναι ολοκληρωμανα εδω και καιρο. Άλλο λέμε .
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Άλλο λέμε . Για πιο αλλο λεμε ??? Οταν υπαρχει μηχανογραφιση στα ενσημα ολα γινοντε ευκολα μετα.
frenzy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 H ερώτησή μου είναι αυτή: Δεν έχω και τις καλύτερες γνώσεις πάνω στα δημοσιονομικά, οπότε εξηγήστε μου την εξής απορία (άσχετη με τους βούλγαρους):Με ποιό σκεπτικό γίνεται αυτή η "ενοποίηση" του ασφαλιστικού ζητήματος σε ολόκληρη την Ένωση? Το βρίσκω λογικό κοινωνικά, οι πολίτες της ΕΕ να παίρνουν σύνταξη από το κράτος στο οποίο εργάζονται και κατοικούν, αλλά οικονομικά πως στέκει? Πως εξισώνονται ξαφνικά το ΙΚΑ και το γαλλικό CNAV, όταν το πρώτο δίνει συντάξεις,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιδόματα ενώ το δεύτερο δίνει μόνο ένα μέρος της σύνταξης πχ(στη Γαλλία απ' ότι ξέρω υπάρχουν ξεχωριστοί φορείς για σύνταξη,ιατροφαρμακευτική, ανεργία κλπ). Τώρα δεν αρκεί η μηχανογράφηση στα ένσημα, πρέπει να φορολογηθούν κι όλας οι άνθρωποι, να μπουν κάποια όρια, να γίνει ενοποίηση των βάσεων δεδομένων όλης της ΕΕ κάτω από ένα σύστημα κλπ, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ή περιμένεις στα 80 να τρέχεις να βγάλεις σύνταξη στο κράτος που δούλεψες πριν 40 χρόνια? Είπαμε απλοποίηση, αλλά ας είμαστε πρακτικοί.Άλλο συζητάμε όμως
o_magazatoras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Αν εχει εργαστει με παραπανω απο ενα Ταμεια σαν ασφαλιστικο να παιρνει αναλογικη συνταξη απο το καθενα οταν συμπληρωσει το οριο για συνταξη. Έπεσες στο δόκανο που στήνουν (διαδοχική ασφάλιση). Προσωπικό παράδειγμα:Έχω ΙΚΑ 27 συμπληρωμένα χρόνια.Για πλήρη σύνταξη θέλω άλλα 8.Με στείλανε σπίτι μου ένα πρωί και άνοιξα μαγαζί (ποιός να πάρει το μπάρμπα),πήγα ΟΑΕΕ.Αυτό το ταμείο θεσμοθετεί τη δεκαπενταετία για τεκμηρίωση ελάχιστης σύνταξης.Πλην όμως οι δουλειές δεν πάνε καλά και λουκετώνω.Όμως πρέπει να περιμένω τα 65 ( ; ) για σύνταξη.Ιδέα:Κάτι χωραφάκια,γονική παροχή,τσουπ ΟΓΑ (ιατροφαρμακευτική+συνταξιοδότηση).Τρία ταμεία λοιπόν,δίνοντας με τη διαδοχική ασφάλιση στα 65 λιγώτερα χρήματα απ' ότι θα έδινε ένα μόνο του. Τεχνικές των golden boyz,που φέρανε τη χώρα στην κατάντια που βλέπουμε τώρα.
jimarass Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 H ερώτησή μου είναι αυτή: Τώρα δεν αρκεί η μηχανογράφηση στα ένσημα, πρέπει να φορολογηθούν κι όλας οι άνθρωποι, να μπουν κάποια όρια, να γίνει ενοποίηση των βάσεων δεδομένων όλης της ΕΕ κάτω από ένα σύστημα κλπ, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ή περιμένεις στα 80 να τρέχεις να βγάλεις σύνταξη στο κράτος που δούλεψες πριν 40 χρόνια? Είπαμε απλοποίηση, αλλά ας είμαστε πρακτικοί.Άλλο συζητάμε όμως Υπάρχει και άλλη λύση. Πουλάς ότι έχεις και δεν έχεις και πας σε μια καλή και φθηνή χώρα όπως η Ν Ζηλανδία. Εκεί ζεις βασιλειάς με τους τόκους και άσε τα λαμόγια να βρουν πόρους για να πληρώσουν μετά συντάξεις. Φυσικά θα έρχεσαι στην Ελλάδα 3 μήνες καλοκαιράκι στο χωριό που είναι και φθηνά!
frenzy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Κάτι χωραφάκια,γονική παροχή,τσουπ ΟΓΑ (ιατροφαρμακευτική+συνταξιοδότηση)..... Τεχνικές των golden boyz,που φέρανε τη χώρα στην κατάντια που βλέπουμε τώρα. Κάτσε ρε συ, αν εσύ ασφαλίζεσαι στον ΟΓΑ χωρίς να είσαι αγρότης, σου φταίει το χρυσό αγόρι? Αυτά γίνονται στην Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες, έτσι εγαμήθη το ασφαλιστικό.
cosmosfera Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Κυκλώματα επιτηδείων καταχρώνται τις αδυναμίες του υφιστάμενου ασφαλιστικού συστήματος και απομυζούν τα Ταμεία. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ.Κουτρουμάνης εξηγεί πώς χιλιάδες αλλοδαποί με πλαστά στοιχεία λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις από αυτές που δικαιούνται. - Τι έκταση έχει λάβει το φαινόμενο με τις «παράτυπες» συντάξεις αλλοδαπών και πόσο επιβαρύνουν τα Ταμεία; «Πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα. Είναι άλλο ζήτημα η επιβάρυνση που έχει το σύστημά μας από τη συνταξιοδότηση αλλοδαπών εργαζομένων που κατοικούν στη χώρα μας και άλλο όταν ο συνταξιούχος καταθέτει ψευδή στοιχεία για τη διαμονή του, με αποτέλεσμα να παίρνει κάτι που δεν δικαιούται. Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι καμία παρατυπία δεν υπάρχει όταν ο συνταξιούχος δηλώνει τον πραγματικό τόπο κατοικίας του. Παρατυπία υπάρχει όταν δηλώνεται ως τόπος κατοικίας η Ελλάδα και στην πραγματικότητα ο συνταξιούχος κατοικεί σε άλλη χώρα. Κανένας δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι συνταξιούχοι αλλοδαποί που έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μερικές χιλιάδες (5.000-6.000) αλλοδαποί έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια από τα Ταμεία μας με ετήσια δαπάνη 30-40 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι από αυτούς παίρνουν απόλυτα νόμιμα τις συντάξεις τους». - Πώς «λειτουργεί» η συγκεκριμένη κομπίνα; Πιστεύετε ότι υπάρχει κύκλωμα επιτηδείων; «Κυκλώματα επιτηδείων που εκμεταλλεύονται και Ελληνες και αλλοδαπούς υπάρχουν στη χώρα μας. Αυτό οφείλεται στις αδυναμίες των Ταμείων και στο γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν είναι ενημερωμένοι για τα δικαιώματά τους. Οι αλλοδαποί είναι θύματα περισσότερο τέτοιων επιτηδείων, αφού είναι φυσικό να γνωρίζουν λιγότερο την ελληνική νομοθεσία. Με αυτό το δεδομένο είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν άνθρωποι που με το αζημίωτο κατευθύνουν τους αλλοδαπούς να δηλώσουν ψευδή στοιχεία σε σχέση με τον τόπο διαμονής τους». - Τι πρέπει να αλλάξει στην υφιστάμενη νομοθεσία για να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα; «Το ασφαλιστικό μας σύστημα χρειάζεται οπωσδήποτε σύγχρονες υπηρεσίες που θα μπορούν να ελέγχουν. Αυτό είναι προϋπόθεση, προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα παρανομιών σε πολλά επίπεδα (“μαύρη” εργασία, δαπάνες υγείας, συντάξεις). Παράλληλα πρέπει να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις που υπάρχουν στο σύστημά μας οι οποίες διευκολύνουν ασφαλισμένους έλληνες και αλλοδαπούς να εκμεταλλεύονται τα Ταμεία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Δεν μπορεί με 15 χρόνια ασφάλισης ένας συνταξιούχος να παίρνει πολλές φορές σύνταξη και ΕΚΑΣ μεγαλύτερο από εργαζομένους που έχουν ασφαλιστεί για 25 ή 30 χρόνια. Ούτε είναι δυνατόν με έναν χρόνο ασφάλισης στη χώρα μας να καταβάλλεται σύνταξη 400 ή 500 ευρώ μεγαλύτερη από εκείνη που αναλογεί στην ασφάλιση. Πρέπει, πέρα από το προνοιακό μέρος, η σύνταξη να συνδεθεί αναλογικά με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί στο κάθε Ταμείο». http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=255746 Νομιζω οτι εξισου σημαντικο με το πληθος των εισαγομενων συνταξιουχων ειναι και το πληθος των ηλιθιων δημοσιων υπαλληλων του ελληνικου μπανανοκρατους.
o_magazatoras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Κάτσε ρε συ, αν εσύ ασφαλίζεσαι στον ΟΓΑ χωρίς να είσαι αγρότης, σου φταίει το χρυσό αγόρι? Αυτά γίνονται στην Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες, έτσι εγαμήθη το ασφαλιστικό. Αντρούλη,γιατί βιάστηκες;Λέω πουθενά ότι θα κάθομαι όντας ασφαλισμένος στον ΟΓΑ;Ποιός θα με ταΐζει ύστερα,αν δεν ασχοληθώ με τα επακόλουθα της γεωργικής εργασίας; Λες να σούδωσα πάσα στο ανοιχτό τέρμα; Πρόσεχε μήν καταπιείς το δηλητήριο.
frenzy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Αντρούλη,γιατί βιάστηκες;Λέω πουθενά ότι θα κάθομαι όντας ασφαλισμένος στον ΟΓΑ;Ποιός θα με ταΐζει ύστερα,αν δεν ασχοληθώ με τα επακόλουθα της γεωργικής εργασίας;Λες να σούδωσα πάσα στο ανοιχτό τέρμα; Πρόσεχε μήν καταπιείς το δηλητήριο. Όχι ρε συ, κανένα δηλητήριο. Με τη διατύπωσή σου αυτή η εντύπωση μου δόθηκε. Δε φταίω εγώ, η συνήθης πραγματικότητα τα φταίει
cosmosfera Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Νομιζω οτι πρεπει να εκμεταλευτουμε τη κατασταση και το νομο... Στειλτε γιαγιαδες παππουδες κτλ στο εξωτερικο!
o_magazatoras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Όχι ρε συ, κανένα δηλητήριο. Με τη διατύπωσή σου αυτή η εντύπωση μου δόθηκε. Δε φταίω εγώ, η συνήθης πραγματικότητα τα φταίει Δεν με γνωρίζεις προσωπικά,γι αυτό σε δικαιολογώ,μιας και η αμφισβήτηση που προσπαθήσαμε να ενσταλλάξουμε στη γενειά σας έπεσε λίγο παραπάνω. Φταίμε κι εμείς πάντως γιατί πιστέψαμε τους προηγούμενους,ενώ αυτοί το μόνο που κάνανε (τουλάχιστον αυτοί που επιζήσανε) ήταν να εξαργυρώσουν τον "αγώνα" τους .
frenzy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δεν με γνωρίζεις προσωπικά,γι αυτό σε δικαιολογώ,μιας και η αμφισβήτηση που προσπαθήσαμε να ενσταλλάξουμε στη γενειά σας έπεσε λίγο παραπάνω. Φταίμε κι εμείς πάντως γιατί πιστέψαμε τους προηγούμενους,ενώ αυτοί το μόνο που κάνανε (τουλάχιστον αυτοί που επιζήσανε) ήταν να εξαργυρώσουν τον "αγώνα" τους . Δεν γνωριζόμαστε και δεν ξέρω ποιά είναι η γενιά σου, αλλά γνωρίζω πως σε αυτόν τον τόπο καμία γενιά δεν ενστάλαξε τίποτα εκτός από λίγα γραμμάρια σπέρμα στο νιπτήρα στα γρήγορα. Αυτό εννοώ
Garnele Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Νομιζω οτι πρεπει να εκμεταλευτουμε τη κατασταση και το νομο...Στειλτε γιαγιαδες παππουδες κτλ στο εξωτερικο! Εγώ προτείνω να τους σκοτώσουμε και να παίρνουμε εμείς τις συντάξεις τους.
MsquitoPrincess Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 καμία γενιά δεν ενστάλαξε τίποτα εκτός από λίγα γραμμάρια σπέρμα στο νιπτήρα στα γρήγοραΛοΛ.Και γαμώ τα κληροδοτήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.