Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικό 850watt πόσο καίει

Street-Fighter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Τωρα τελευταια μου ερχετε φουσκομενος ο λογαριασμος της ΔΕΗ :mad:

Και επειδη εχω μια υποψια οτι παιζει να καει αρκετα το PC μπορειτε να με διαφωτίσετε?

Το pc μου εχει ενα τροφωδοτικο 850watt και on board εχει 2 σκληρους 4gb μνημη ο cpu ειναι intell e8200 και καρτα γραφικων Ati 3850..

Ποσο καινε αυτα καινε ας πουμε 400 η οσο ειναι το τροφοδοτικό??

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομιζω το συστημα σου σε Load και το πολυ 300Watt.

Υπαρχουν voltage calculators που τα βαζεις στην πριζα και σου δειχνουν την καταναλωση σε πραγματικο χρονο.

Δημοσ.
Νομιζω το συστημα σου σε Load και το πολυ 300Watt.

Υπαρχουν voltage calculators που τα βαζεις στην πριζα και σου δειχνουν την καταναλωση σε πραγματικο χρονο.

α δεν παιζει δηλαδη να καιει οσο ειναι το τροφοδοτικό δηλαδη το τροφοδοτικό να ειναι ηλιθιο και να καιει οσα watt ειναι :rolleyes:

Δημοσ.
α δεν παιζει δηλαδη να καιει οσο ειναι το τροφοδοτικό δηλαδη το τροφοδοτικό να ειναι ηλιθιο και να καιει οσα watt ειναι :rolleyes:

LOOOL οχι δεν παιζει κατι τετοιο.

Δημοσ.
LOOOL οχι δεν παιζει κατι τετοιο.

οκ ρωταω γιατι κατι που εχω ως στανταρ μην σημβενει το αντιθετο :-) οκ τοτε κατι αλλο φταει για το φουσκομενο λογαριασμο της ΔΕΗ :mad: Να παρει μονοπωλιο :mad:

Btw tnx :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

για την ακρίβεια καίει όσο τραβάνε τα parts του PC και λίγο παραπάνω επειδή δεν έχει 100% efficiency...

Δημοσ.

Ναι εγω το υπολογιζω πανω κατω κοντα στα 400watt ειναι αρκετα αν τον εχεις πανω κατω 12 ωρες την ημερα?Βαλε και την οθονη sumsung 22 ιντσες και τα ηχεια μεσα ποσο να φτανω πες 500 ειναι πολλα?

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι οκ αλλά δεν βάζεις αυτά που καίει η οθόνη "μέσα" στα watt που καίει το τροφοδοτικό :o

• Super Moderators
Δημοσ.

τα 300 που λέει ο EliasKir είναι σε full load πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να καις τόσο όλο το 12ωρο...

επίσης μπορείς να σβήνεις την οθόνη και τα ηχεία κάθε φορά που σηκώνεσαι από το pc...

είναι αρκετά λιγότερα λοιπόν από όσο φαντάζεσαι...

Δημοσ.

Μαλιστα...οκ

Θα δοκιμασω παντως να κανω συνδεση του Netbook μου τωρα με την 2η οθονη γιατι οπως και να εχει καιει περισσοτερο το pc τελικα και δεν του κανω και καμια τρελη χρηση σπανια games κλπ...

Tnx παιδια για της απαντησης σας :)

Δημοσ.
τα 300 που λέει ο EliasKir είναι σε full load πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να καις τόσο όλο το 12ωρο...

επίσης μπορείς να σβήνεις την οθόνη και τα ηχεία κάθε φορά που σηκώνεσαι από το pc...

είναι αρκετά λιγότερα λοιπόν από όσο φαντάζεσαι...

Ακριβως. εγω οποτε ειναι να σηκωθω απο τον υπολογιστη για πανω απο ενα τεταρτο, κλεινω ηχεια και οθονη.

Δημοσ.
Ακριβως. εγω οποτε ειναι να σηκωθω απο τον υπολογιστη για πανω απο ενα τεταρτο, κλεινω ηχεια και οθονη.

καλα ναι και εγω το κανω αυτο ακομα και το τροφωδοτικο σβηνω οταν κλεινω το pc μου οχι για τα χρηματα αλλα για το περιβαλλον :-)

Δημοσ.

Κάθε τροφοδοτικό έχει την απόδοσή του (efficiency).

Αν το σύστήμά σου χρειάζεται ας πούμε 400W για να λειτουργήσει και το τροφοδοτικό σου έχει απόδοση 83%, τότε το ρεύμα που καίει θα είναι 400/0,83=482W ;) Εννοείται πως δεν θα χρησιμοποιεί και τα 850W γιατί τότε θα είχαμε καταστραφεί :-D

Ψάξε για PSU Calculators. Θα βρεις περίπου πόσα Watt καταναλώνεις.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση την στιγμή που ανοίγεις τον διακόπτη από πίσω εκείνη την στιγμή μπορεί να κατανάλωση την μέγιστη παραγόμενη ισχύ μέχρι να φορτίσει το κύκλωμα σκάφτατε τι γίνεται με τα kw τροφοδοτικά (τα ρολόι τα βλέπει σαν βραχυκύκλωμα )

Κατά την διάρκεια τις λειτουργίας καταναλώνει όσο θέλουν τα περιφερικά (moba cpu hd vga ram κλπ κλπ ) + την κατανάλωση του τροφοδοτικού (για να δουλέψει και αυτό )δηλ για να σου δώσει ισχύ 300 watt καταναλώνει πάνω από 375 + watt το λιγότερο

Έχω την υποψία ότι η απόδοση είναι ότι φτάνει στο 83 % τις μέγιστης αναγραφόμενης ισχύς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...