Sorath Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μπες εδω "φτιάξε" το σύστημά σου, και θα δεις ακριβώς πόσα watt χρειάζεσαι.
a.c.chris Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Μπες εδω "φτιάξε" το σύστημά σου, και θα δεις ακριβώς πόσα watt χρειάζεσαι. αυτό το site σου λέει ακριβώς ποσα watt χρειάζεσαι? σε idle? είναι αρκετά αξιόπιστο?? μου φαίνεται λίγο περίεργο γι αυτό ρωτάω...
eSATA Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 έμενα πάντως μου λέει 285 watt..λογικό μου φαίνεται
dr.scholl Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 καλα εμεινα βλακας 373 watt χριαζομε...τοτε τι εδωσα τα λεφτακια μου να παρω 750 για να μην εχω προβλημα οπος μου ειπαν απο το καταστημα?????????????????????
orck Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 γιατι καπως πρεπει να πουλησουν και αυτοι υπαρχουν και αρκετοι που αισθανονται πιο μαγκες εαν εχουν μεγαλα...τροφοδοτικα (λειπει κατι αλλο μεγαλο) μην κοιτας προς τον υπολογιστη για καταναλωση ρευματος ας πουμε οτι τον εχεις ανοιχτο 10-12 ωρες και με μια μεση καταναλωση 400W δεν θα εχεις περισοτερη καταναλωση στο ρευμα σου πανω απο 5€ (αντε πες οτι εγω στα λεω πολυ αισιοδοξα, εσυ θεωρησε 10€)
EliasKir Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Οσον αφορα την τροφοδοσια να υπολογιζεται παντα και την αποδοτικοτητα του τροφοδοτικου. Αν πχ το συστημα καιει 450W σε full load τοτε πρεπει να εχουμε υπ'οψιν μας και τα watt που καταναλωνει το ιδιο το τροφοδοτικο. Αν εχει 80+ πιστοποιηση, θα καταναλωσει 450/0,80=562W για να δουλεψει το συστημα μας. Οποτε υποτιθεται πως με ενα 600αρι τροφοδοτικο ειμαστε καλυμενοι. Εγω προσωπικα δεν θα ηθελα το τροφοδοτικο μου να δουλευει σχεδον στο οριο οποτε παιζω ενα παιχνιδι.
notios7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 χωρις να εχω διαβασει ολα τα παραπανω και επειδη ψαχνομουνα με την καταναλωση του πισι βρηκα ενα μετρητη καταναλωσης πολυ αξιοπιστο που εχει και 4 φαν κοντρολερς.μετραει ακριβεια μεχρι τα 800watt http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=209 αν υπαρχει ενδιαφερον να σας πω απο που το πηρα .υπαρχουν λιγα κοματια ακομα.
madsc Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 γιατι καπως πρεπει να πουλησουν και αυτοι υπαρχουν και αρκετοι που αισθανονται πιο μαγκες εαν εχουν μεγαλα...τροφοδοτικα (λειπει κατι αλλο μεγαλο) ... Να λείπουν οι εξυπνάδες. Τα watt που αναγράφει το τροφοδοτικό επάνω είναι output combined. Για να βγεί αυτό το νούμερο προστίθονται τα αναγραφόμενα Ah από κάθε τάση εξόδου. Τα watt που καταναλώνει (Ah που τραβάει από το δίκτυο της ΔΕΗ στην ουσία) ένα psu είναι input. Όπως σωστά αναφέρθηκε, ένα psu "καίει" όσα Watt του ζητήσουν τα υποσυστήματα του υπολογιστή + την διαφορά από το efficiency του, με max θεωρητικό όριο τα αναγραφόμενα watt του. /sc
Yperaspisths Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Καλησπερα.Τωρα τελευταια μου ερχετε φουσκομενος ο λογαριασμος της ΔΕΗ Και επειδη εχω μια υποψια οτι παιζει να καει αρκετα το PC μπορειτε να με διαφωτίσετε? Το pc μου εχει ενα τροφωδοτικο 850watt και on board εχει 2 σκληρους 4gb μνημη ο cpu ειναι intell e8200 και καρτα γραφικων Ati 3850.. Ποσο καινε αυτα καινε ας πουμε 400 η οσο ειναι το τροφοδοτικό?? Kαις σε full load γυρω στα 250-280w. Πως σου ηρθε να παρεις 850αρι? Υπαρχει pc calculator. Βαλε τα εξαρτηματα σου και θα δεις οτι καις τοσο. Με ενα καλο 400αρι τροφοδοτικο θα ησουν αρχοντας
coreygaylas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 εφοσον δεν εχεις power-hungry hardware οπως SLi , quad Extreme κλπ, μεσο ορο γυρω στα 300 καιει ενα pc, που ειναι το αθροισμα των ενεργειακων αναγκων του Hardware + ~20% απο το ~80 efficiency του Psu... απο εκει και περα μπορεις να ενεργοποιησεις Power-Saving λειτουργιες του pc (EIST, EPU (asus) DrMos (MSI) EasyTune (gigabyte) , C1 , Cool n Quiet (amd) , να κλεινεις οθονη και ηχεια οταν δεν καθεσαι στο pc, κ απο εκει και περα τα γενικα του σπιτιου, δηλαδη να κλεινεις οτι συσκευη δεν χρησιμοποιεις εκεινη την ωρα
SpY Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 πάντως μην σου φαίνεται περίεργο να σου έρχεται λίγο πια αυξημένος ο λογαριασμός. Αν έχεις ανοιχτο το pc όλη μέρα για να κατεβάζεις κτλ δεν είναι λίγο το ρεύμα που καις. Και 350 watt να καις είναι σαν να έχεις όλη μέρα 3 λάμπες ανοιχτές στο σπίτι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 γιατί θα το έχει να τρέχει συνέχεια full load? σε idle δεν καίει ούτε τα μισά...
Yperaspisths Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 γιατί θα το έχει να τρέχει συνέχεια full load? σε idle δεν καίει ούτε τα μισά... E ειναι σαν να καιει 1.5 λαμπα Αυτα που καταναλωνουν αρκετα ειναι τα κλιματιστικα. Αν αφησω 24ωρες να δουλευει το 24.000 κλιματιστικο που εχω στο σαλονι για 365 μερες θα μου ερθει ο λογαριασμος μερικες χιλιαδες ευρο παραπανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.