Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικό 850watt πόσο καίει

Street-Fighter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οσον αφορα την τροφοδοσια να υπολογιζεται παντα και την αποδοτικοτητα του τροφοδοτικου.

Αν πχ το συστημα καιει 450W σε full load τοτε πρεπει να εχουμε υπ'οψιν μας και τα watt που καταναλωνει το ιδιο το τροφοδοτικο. Αν εχει 80+ πιστοποιηση, θα καταναλωσει 450/0,80=562W για να δουλεψει το συστημα μας. Οποτε υποτιθεται πως με ενα 600αρι τροφοδοτικο ειμαστε καλυμενοι.

Εγω προσωπικα δεν θα ηθελα το τροφοδοτικο μου να δουλευει σχεδον στο οριο οποτε παιζω ενα παιχνιδι.

Κανεις λαθος φιλε μου. Tα ratings στα τροφοδοτικα ειναι σε DC που σημαινει οτι το τροφοδοτικο μπορει να αποδώσει στο συτημα μεγιστη κατανάλωση που προκύπτει απο Μεγ. Κατανάλοση(AC)=Rating /efficiency(σε full load) δλδ ενα 650W τροφοδοτικο με ογδοντα τα εκατο αποτελεσματικη μετατροπη σε πληρη φόρτο μπορει να τραβηξει απο τη πριζα 650/0.8 = 812 VA

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κανεις λαθος φιλε μου. Tα ratings στα τροφοδοτικα ειναι σε DC που σημαινει οτι το τροφοδοτικο μπορει να αποδώσει στο συτημα μεγιστη κατανάλωση που προκύπτει απο Μεγ. Κατανάλοση(AC)=Rating */efficiency(σε full load) δλδ ενα 650W τροφοδοτικο με ογδοντα τα εκατο αποτελεσματικη μετατροπη μπορει να τραβηξει απο τη πριζα 650/0.8 = 812 VA

Δηλαδη τι διαφορετικο ειπες επι της ουσιας?

Δημοσ.

Παιδια παντως εγω οπως τα υπολογιζα συμφωνα με το τεστ σε 90τα % load καιω 440watt συμφωνα με το τεστ που εδωσε ο Sorath οποτε με βλεπω να χρισημοποιω το netbook για τα τελειως βασικα συνδεδεμενο στην οθονη μου ;)

Δημοσ.
Δηλαδη τι διαφορετικο ειπες επι της ουσιας?

Το αντίθετο απο αυτο που λες. Ότι τα watt που καταναλώνει το τροφοδοτικό δεν επηρεάζουν τη μέγιστη ισχύ του. Ένα τροφοδοτικό που είναι πιστοποιημένο να δίνει 450W συνεχόμενα, μπορεί να δώσει τόσο ρεύμα στο σύστημα άσχετα με το πόσο ρεύμα τραβάει από τη πρίζα. (τουλάχιστον αν τα χαρακτηριστικά είναι πραγματικά και όχι να ισχύουν μόνο σε περίπτωση που βρίσκεσαι στην Ανταρκτική)....

Δημοσ.
Το αντίθετο απο αυτο που λες. Ότι τα watt που καταναλώνει το τροφοδοτικό δεν επηρεάζουν τη μέγιστη ισχύ του. Ένα τροφοδοτικό που είναι πιστοποιημένο να δίνει 450W συνεχόμενα, μπορεί να δώσει τόσο ρεύμα στο σύστημα άσχετα με το πόσο ρεύμα τραβάει από τη πρίζα. (τουλάχιστον αν τα χαρακτηριστικά είναι πραγματικά και όχι να ισχύουν μόνο σε περίπτωση που βρίσκεσαι στην Ανταρκτική)....

Μαλλον δεν καταλαβες ακριβως τι ειπα. Αυτο για το 600αρι τροφοδοτικο, το ειπα επειδη δεν ειναι καλο να δουλευεις το τροφοδοτικο στο οριο του καθε φορα που παιζεις ενα παιχνιδι.

Το ιδιο πραγμα λεμε.

Δημοσ.
χωρις να εχω διαβασει ολα τα παραπανω και επειδη ψαχνομουνα με την καταναλωση του πισι βρηκα ενα μετρητη καταναλωσης πολυ αξιοπιστο που εχει και 4 φαν κοντρολερς.μετραει ακριβεια μεχρι τα 800watt http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=209 αν υπαρχει ενδιαφερον να σας πω απο που το πηρα .υπαρχουν λιγα κοματια ακομα.

Παγκόσμια αποκλειστικότητα!

Πού το βρήκες? :P

Kατά καιρούς υπάρχει διαθέσιμο και στα 2 μεγάλα καταστήματα.

Δημοσ.
Παγκόσμια αποκλειστικότητα!

Πού το βρήκες? :P

Kατά καιρούς υπάρχει διαθέσιμο και στα 2 μεγάλα καταστήματα.

liopyr δεν ανεφερα καταστημα για να μην παρεξηγηθω.μουλτιραμα στα 42 το πηρα,και δεν εχω καμια πρωτια φιλε.:-D για να βοηθησω λιγακι τωρα 160-174 βατ σε ηρεμια και 360-380 σε fear2.συνθεση με i7 920,gtx285,3x2 ram,6x120 fans και μια καρτα wi/fi.

Δημοσ.
Μήπως έχεις και UPS ? Αυτοί οι διάολοι κάνουν τρελές ζημιές στον λογαριασμό σου...

WAT? 10 χαρακτήρες.

liopyr δεν ανεφερα καταστημα για να μην παρεξηγηθω.μουλτιραμα στα 42 το πηρα,και δεν εχω καμια πρωτια φιλε.:-D για να βοηθησω λιγακι τωρα 160-174 βατ σε ηρεμια και 360-380 σε fear2.συνθεση με i7 920,gtx285,3x2 ram,6x120 fans και μια καρτα wi/fi.

Γιατί να παρεξηγηθείς? :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...