kafrosF Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Πριν απο καποιο χρονικο διστημα αγορασα 2 σκληρους δισκους SATA Western Digital των 160 G. Ομως λογω του οτι διαθετω μια μητρηκη που δεν υποστηριζει SATA(GA-8S648FX-L gigabyte) εξοπληστικα και με ενα SATA controler(CHRONOS SATA 133 IDE PCI RAID 0,1) με την ελπιδα να στησω διαταξη RAID. Ματαια προσπαθω εδω και καιρο και δεν μπορω να κανω τιποτα καθως εμφανιζονται μια μεγαλη σειρα απο προβληματα!! 1.Με την εκινηση μετα το chech των IDE της μητρικης το Utility που κανει check τους SATA δεν ξεκινα παντα και θελει επανεκινιση κανα 1-4 φορες για να κανει τελικα check. 2.Στα BIOS δεν υπαρχει καμια επιλογη(μεχρι και update εκανα αλλα παλι τα ιδια) που να αναφερεται σε RAID η σε cofing του controler παρα μονο το IRQ Assingment. 3.Αν ολα τελικα πανε καλα και αναγνωριστουν οι SATA(τρεξει το utility) στο κρισιμο σημειο πριν την εκκινιση των Windows εμφανιζεται ενα μαυρο τιποτα και τα Windows δεν εκινουν. 4.Αν τελικα ξεπεραστει και αυτο το εμποδιο (μετα απο καμποσες επανεκινισεις) τα windows δεν βλεπουν κανενα SATA δισκο η οταν δουν δεν μπορουν να τον φορμαρουν η γενικοτερα να αλληλεπιδρασουν μαζι του.(κρασαρει το σηστημα οταν εστω κανεις ενα δεξι ckik σε εναν SATA).Επισης ακομα και με Boot απο CD δεν γινεται δουλεια καθως ουτε τα Linux μπορουν να κανουν ενω η εγκατασταση τω Windows δεν ξεκινα(παντα με τους SATA συνδεδεμενους στο συστημα). Αξιζει να ληφθει υποψιν οτι εχω κανει την εγκατασταση των windows με το κλασικο F6 και την δισκετα με τους drivers απο το CD του controler!! Επισης καμια επιλογη δεν εμφανιζεται(πχ press Ctrl+S) κατα το check των SATA.Προσπαθησα πολλες φορες να πατησω κατι οπως το Ctrl+S αλλα ηταν ματαιο. Το καριφαιο της υποθεσης ειναι οτι δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα οταν αποσυνδεω τους SATA!!!! Δεν ξερω αν υπαρχει καποια σχεση με τα jumer των SATA αλλα οταν δοκιμασα να βαλω τα jumer σε ολους τους συνδιασμους τα προβληματα δεν σταματησαν!!!Επησης δοκιμασα και χωρις Jumer αλλα παλι δεν εγινε τιποτα!!! SOMEBODY HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!:fear:
the_eye Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Τα windows πρέπει να τα κάνεις εγκατάσταση επάνω στο raid, δεν μπορείς να τα βάλεις μετά. Δεν παίζουν σωστά.
kafrosF Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Τα windows πρέπει να τα κάνεις εγκατάσταση επάνω στο raid, δεν μπορείς να τα βάλεις μετά. Δεν παίζουν σωστά. Η μητρικη μου δεν εχει θυρες για SATA και ετσι αγοραρα τον controler boot ςιατα ςινδοςσ κανω απο εναν ATA που ειναι συνδεδεμενος πανω στη θυρα της μητρηκης..... Το raid στην περιπτωση που το στησω σκοπευω να το χρησιμοποιω σε πρωτη φαση σαν δευτερευον δισκο.
the_eye Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Εκεί που κάνει check τους sata πρεπει να σου λέει να πατήσεις κάποιο κουμπί, για να μπεις στο μενού του raid. Πάτα το και πες τι raid θέλεις να κάνεις και τι χρήση θες να γίνει.
kafrosF Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Εκεί που κάνει check τους sata πρεπει να σου λέει να πατήσεις κάποιο κουμπί, για να μπεις στο μενού του raid. Πάτα το και πες τι raid θέλεις να κάνεις και τι χρήση θες να γίνει. Μακαρι να ελεγε!!! Δεν λεει ομως......:cry:
the_eye Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δες στο manual της κάρτας μπορεί να υπάρχει κάποιος συνδυασμός πλήκτρων που να εμφανίζει το μενού.
kafrosF Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δες στο manual της κάρτας μπορεί να υπάρχει κάποιος συνδυασμός πλήκτρων που να εμφανίζει το μενού. Δεν βλεπω να υπαρχει κατι....
100 010 00 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δε μπορει......... θα λεει κατι σαν " press ctrl-s for raid configuration " ή κατι αναλογο.... αν δε στο βγαζει δεν αναγνωριζει τον controller. Δοκιμασε και bios update (κοιτα να εχεις την f8 εκδοση).Μολις κανεις config το controller σε διαταξη, σε 0 ή 1 αναλογα πως το θες, ξεκινας εγκατασταση με cd windows πατωντας f6 για να φορτωσεις τους drivers απο floppy, μετα format και τα γνωστα
kafrosF Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δε μπορει......... θα λεει κατι σαν " press ctrl-s for raid configuration " ή κατι αναλογο.... αν δε στο βγαζει δεν αναγνωριζει τον controller. Δοκιμασε και bios update (κοιτα να εχεις την f8 εκδοση).Μολις κανεις config το controller σε διαταξη, σε 0 ή 1 αναλογα πως το θες, ξεκινας εγκατασταση με cd windows πατωντας f6 για να φορτωσεις τους drivers απο floppy, μετα format και τα γνωστα εχω την F9 εκδοση του BIOS αλλα τιποτα...... και πιστεψε με δεν βγαζει τιποτα.... αλλα αναγνωριζει τον controler..
100 010 00 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Στο bios καπου στα menou........... το raid να ειναι raid και τιποτα αλλο
kafrosF Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Στο bios καπου στα menou........... το raid να ειναι raid και τιποτα αλλο Αν υπυρχε καποια επιλογη για τα BIOS πιστευω θα ειχα λισει το προβλιμα... Αλλα δεν υπαρχει και τα εχουν σπασει τα νευρα μου καθεφορα που ψαχνω και δεν βρισκω!
100 010 00 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Στα τυφλα φιλε μου επειδη δεν ειμαι μπροστα στο pc sou μπορει να μην υποστηριζει raid η μητρικη σου, ή να ειναι ασυμβατη με το controller
kafrosF Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Στα τυφλα φιλε μου επειδη δεν ειμαι μπροστα στο pc sou μπορει να μην υποστηριζει raid η μητρικη σου, ή να ειναι ασυμβατη με το controller λες??? Αν ειναι ετσι την κατσαμε την βαρκα!!! 80 Ε για το τιποτα.....
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ...την έχω πάρει και 'γω αυτήν την κάρτα για "φθηνή", και "πολυχρηστική" (έχει κι έναν κονέκτορα και για δύο IDE, εκτός από τους 2 εσωτερικούς-1 εξωτερικό SATA, ε ; ) : α) δεν έχει δικό της BIOS (που σημαίνει ότι δεν μπορείς να στήσεις λειτουργικό) β) από τους σύνολο 3 SATA κονέκτορες, δούλευαν μόνο οι 2 εσωτερικοί...εναλλάξ! Ή ο ένας δηλαδή....ή ο άλλος. Δεν μπορώ καν να κάνω RAID δλδ. Ο εξωτερικός δε δούλεψε καν ποτέ. γ)...σύντομα έσπασε κομμάτι του κονέκτορα (χωρίς καμμιά ιδιαίτερα βίαιη χρήση από μέρους μου), κατά το βάλε-βγάλε καλωδίου : Ποιότητα κατασκευής εξοργιστική. δ) ευθύνεται για "μετατροπή" των SATA που έχω δοκιμάσει επάνω, σε dynamic disks, ενίοτε (με τα γνωστά τραγικά επακόλουθα....) Είναι gtp (για τα πανηγύρια). Γύρνα την αν μπορείς, και πάρε άλλη, πιο "αξιόπιστη"... ( = ακριβότερη )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.