hyperionsky Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Αποφάσισα να στήσω ένα συστηματάκι από παλιά κομμάτια και συγκεκριμένα: - Athlon MP 1700+ - QDI KuDoz 7-A - 512ΜΒ DDR RAM - WD Caviar 120GB sata - Pioneer DVD-106s - nViDIA Quadro2 EX - Silicon Image pci sata controller - VIA VT6212L pci USB2 controller - ethernet controller - Sound Blaster Live! Player 5.1 Η μητρική διαθέτει 1 θύρα agp, 1 θύρα acr και 5 θύρες pci (από πάνω προς τα κάτω). Αναρωτιόμουν λοιπόν με ποια σειρά να βάλω τις κάρτες. Σκεφτόμουν να αφήσω κενή την 1η pci και μετά να βάλω τις κάρτες ως εξής: 1.sata controller 2.USB2 controller 3.ethernet 4.soundblaster Έχει νόημα κάτι τέτοιο; Υπάρχει μια γενική λογική τοποθέτησης pci συσκευών ή οποιαδήποτε σειρά είναι ΟΚ;
million_voices Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 νομιζω πως περα απο το χωροταξικο και την καλη κυκλοφορια αερα δεν υπαρχει αλλος παραγοντας που θα επρεπε να λαβεις υποψη
@topos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 νομιζω πως περα απο το χωροταξικο και την καλη κυκλοφορια αερα δεν υπαρχει αλλος παραγοντας που θα επρεπε να λαβεις υποψη Νομιζω πως αυτο πρεπει να ειναι το πρωταρχικο μέλημά σου...
bill Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Αποφάσισα να στήσω ένα συστηματάκι από παλιά κομμάτια και συγκεκριμένα: - Athlon MP 1700+ - QDI KuDoz 7-A - 512ΜΒ DDR RAM - WD Caviar 120GB sata - Pioneer DVD-106s - nViDIA Quadro2 EX - Silicon Image pci sata controller - VIA VT6212L pci USB2 controller - ethernet controller - Sound Blaster Live! Player 5.1 Η μητρική διαθέτει 1 θύρα agp, 1 θύρα acr και 5 θύρες pci (από πάνω προς τα κάτω). Αναρωτιόμουν λοιπόν με ποια σειρά να βάλω τις κάρτες. Σκεφτόμουν να αφήσω κενή την 1η pci και μετά να βάλω τις κάρτες ως εξής: 1.sata controller 2.USB2 controller 3.ethernet 4.soundblaster Έχει νόημα κάτι τέτοιο; Υπάρχει μια γενική λογική τοποθέτησης pci συσκευών ή οποιαδήποτε σειρά είναι ΟΚ; την πρώτη pci την αφήνεις κενή λόγω κυκλοφορίας του αέρα και λόγω πιθανού conflict καθώς ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν κοινό irq. τις άλλες κάρτες βάλτες με σειρά προτεταιότητας που θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις ανάλογα το irq που θα πάρει η καθεμία, αυτόματα ή χειροκίνητα απο το bios. νομίζω η πάνω θα έχει προτεταιότητα απο τη κάτω της λόγω προτεραιότητας στο irq που θα έχει. δηλ, pci 2= irq 5, pci 3= irq 7, τότε η pci 2 θα έχει προτεταιρότητα έναντι της pci 3. βέβαια μικρή εως ανεπαίσθητη η διαφορά ανάλογα και με τη χρήση των συσκευών που θα γίνει. ελπίζω να βοήθησα και όχι να σε μπέρδεψα.
hyperionsky Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Ναι ακριβώς αυτή ήταν η σκέψη μου (πέραν φυσικά του χωροταξικού). Γιαυτό άφησα κενή την πρώτη pci (που βρίσκεται κάτω από την agp) και έβαλα τον sata controller πάνω από τις υπόλοιπες κάρτες. Έχω στήσει κι άλλα συστήματα στο παρελθόν αλλά σε κανένα δεν χρειάστηκαν επιπλέον pci κάρτες sata ή usb2 (που χρησιμοποιούν μεγάλο μέρος της διαμεταγωγής του pci διαύλου) και γιαυτό μου γεννήθηκε η απορία. Οποιαδήποτε επιπλέον γνώμη ή πληροφορία είναι εξαιρετικώς καλοδεχούμενη! Υ.Γ.: Έστησα το σύστημα όπως περιγράφω στο 1ο μήνυμα και μέχρι στιγμής λειτουργεί άψογα με Linux Mint (αν και δοκίμασα και TinyXP με τα οποία ομολογουμένως πετάει!).
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Νομίζω πως και καλά ( ; ) καλύτερα από πάνω προς τα κάτω, και μάλιστα με τη σειρά ακριβώς που τις έβαλες : disk controller, usb controller, κτλ. Αυτά για το "περίπου" βέβαια. Κι όπως ειπώθηκε, εφ' όσον δεν υπάρχουν conflicts, οι "διαφορές" και να υπάρχουν, ανεπαίσθητες θα είναι. Για περισσότερα, στη...Wiki της γειτονιάς σου.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.