Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με το PC

chill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Το μηχάνημα είναι αυτό που υπάρχει στην υπογραφή μου.

Πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησα το pc και δεν έδωσε σήμα στην οθόνη. Δεν έδωσα σημασία, πάτησα reset και όλα κανονικά. Λειτουργούσε κανονικά όλες αυτές τις ημέρες. Σήμερα στις 11 το βράδυ πάω να το ανοίξω και τίποτα.......Δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Reset, shutdown από το powerbutton, έναρξη τίποτα. Δεν ακούγεται κανένας ήχος από το mobo. Έβγαλα την gpu δοκίμασα άλλη τίποτα. Δοκίμασα το καλώδιο στην άλλη θέση της gpu τίποτα. Δοκίμασα την gpu στην άλλη θύρα - έχει 2pci - κανένα αποτέλεσμα. Άλλαξα θέση στις μνήμες τίποτα. Τις δοκίμασα μια μια τίποτα. Δοκίμασα άλλη οθόνη τίποτα.

Το pc φαίνεται μια χαρά, τα υποσυστήματα δηλαδή. Η gpu δουλεύει, τα fan όλα δουλεύουν, οι σκληροί γυρίζουν.......

Αν έχετε την παραμικρή ιδέα, ρίχτε την :) η νύχτα προβλέπεται μεγάλη για εμένα δυστυχώς......

Δημοσ.

Κάνε και να clear cmos.Αν δεν δουλέψει και πάλι μάλλον χάλασε η μητρική.Για να σιγουρευτείς δοκίμασε τον επεξεργαστή σου σε άλλη μητρική(δεν χαλάνε οι επεξεργαστές αλλα δεν ξέρεις καμία φορά).Πάντως αν δεν σου κάνει κόπο πειραματίσου και πάλι με τις μνήμες.Εγώ αντιμετώπισα ανάλογα προβλήμα πριν λίγες εβδομάδες με καινούργια μητρική.Μαυρή οθόνη,no signal κ.λ.π.Άλλαξα θέση στις μνήμες προσπάθησα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς όπως και συ αλλά τίποτα.Την άλλη μέρα ενώ ήμουν έτοιμος να την πακετάρω για αλλαγή βάζω ένα ντιμάκι στο πορτοκαλί socket και ως διά μαγείας πόσταρε.Στη συνέχεια έβαλα και τα άλλα δύο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Επανέρχομαι :) Ναι όλες αυτές τις ώρες έκανα πειράματα......

Δοκίμασα clr cmos και με τα κουμπιά της mobo (έχει ειδικά κουμπιά γι'αυτήν την λειτουργία) και αφαιρώντας την μπαταρία. Έλυσα το σύστημα - εκτός του επεξεργαστή - το ξαναέστησα κανένα αποτέλεσμα.

Δοκίμασα χωρίς gpu, χωρίς μνήμες, το μηχάνημα ανοίγει μια χαρά αλλά δεν ακούγεται κανένας ήχος. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ το μηχάνημα δεν έκανε τα γνωστά bip - εκτός από μια φορά που άλλαξα το fsb κανένα χρόνο πριν - και από το Νοέμβρη του 2007 λειτουργούσε απροβλημάτιστα.

Ένωσα την οθόνη μέσω hdmi και πάλι τίποτα.

Μου φαίνεται χλωμό να είναι η mobo. Αφενός την έλεγξα εξονυχιστικά, αφετέρου δίνει ρεύμα σε όλα τα υποσυστήματα. Τα πάντα λειτουργούν. Οι μνήμες έχουν led πάνω ανάβουν, οι θύρες των μνημών έχουν leds ανάβουν, cpu, gpu, κάρτα ήχου όλα λειτουργούν, τα κουμπιά της mobo (reset, power button, και διάφορα άλλα που έχει) μια χαρά. Σκληροί, drives, fans όλα λειτουργούν.

Όταν τον ανοίγω ο σκληρός φαίνεται να διαβάζει κανονικά και μετά σταματάει γιατί - λογικά - θα πηγαίνει στην οθόνη φορτώματος των win......

Αν το αφήσω ανοιχτό, δεν πρόκειται να κλείσει, θα συνεχίσει να λειτουργεί επ' αόριστο.

Τις μνήμες τις δοκίμασα σε κάθε πιθανό συνδυασμό τίποτα.

Έβαλα την gpu στην άλλη θύρα και την κάρτα ήχου στην άλλη pci......Μακάρι να έμπαινε η 8800gtx στο κατεβαστήρι να την δοκίμαζα και αυτήν εκεί αλλά δεν χωράει η άτιμη :(

Tι να πω 5 ώρες ασχολήθηκα με το ρημάδι, άκρη δεν έβγαλα :(

Πιστεύω τα δοκίμασα όλα. Αν μου ξέφυγε κάτι ρίχτε το......Να λύσω και την cpu και να την ξαναβάλω? Το πρωί το πάω σε τεχνικό γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα βάλω τις martins - απομεινάρι από το λύκειο :P - και θα το πλακώσω στα κλοτσίδια.

Της γυναίκας η ψυχή είναι μια άβυσσος......Δεν μας χέζεις ρε νταλάρα....του pc η ψυχή να δεις.

P.s. Χτυπάω ξύλο είναι η mobo. Πάνε τα δεδομένα του σκληρού που είχε το λειτουργικό σωστά :o?

Δημοσ.

κατα το power το bios κανει post ??

μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό ??

Δημοσ.

Όπως είπα δεν μπορώ να δω τίποτα απολύτως στην οθόνη για να δω αν περνάω από το bios.

Δοκίμασα άλλη κάρτα γραφικών και στις δυο pci θύρες κανένα αποτέλεσμα.

Τροφοδοτικό όχι δεν δοκίμασα.

Δημοσ.

ίδιο πρόβλημα είχα με τής ίδιας εταιρείας μητρικήσυγκεκριμένα την M2N-SLI Deluxe

μετά από αναβάθμιση bios και επιστράφηκε πίσω ήταν στην εγγύηση

εάν είναι στην εγγύηση πίσω μην καθυστερείς

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έκανα κανένα bios update. Για την ακρίβεια δεν έκανα απολύτως τίποτα έτσι στα ξαφνικά του ήρθε.

Αύριο θα το παραλάβει ο τεχνικός για μια δεύτερη γνώμη (η οποία λογικά θα μου δοθεί από εβδομάδα :P, ξέρετε πως είναι αυτά). Ευτυχώς όλα τα συστήματα είναι αγορασμένα από το Πλαίσιο, εντός εγγύησης οπότε λογικά θα μου τα αλλάξουν.

Δημοσ.

Πάντως είχα διαβάσει και από όλους με πρόβλημα στην συγκεκριμένη μητρική όπως και για ένα διάστημα την πήρε το μάτι μου αλλά και την αγόρασε φίλος από το stock του πλαισίου

Δημοσ.

Σε παρόμοιο πρόβλημα που είχα, τελικά υπεύθυνο ήταν το τροφοδοτικό, το οποίο είχε μισο-χαλάσει! Δηλαδή έδινε λίγο ρεύμα, άναβαν λαμπάκια, γύρναγε ο δίσκος κ.λπ. αλλά το σύστημα δεν ξεκίναγε. Μέχρι βέβαια να βρω ότι έφταιγε το τροφοδοτικό είχα αλλάξει motherboard (στην εγγύηση), είχα λύσει-δέσει το μηχάνημα μερικές φορές κ.λπ. -- γιατί φυσικά φαινόταν να δουλεύει ενώ δεν είχε αρκετό ρεύμα!

• Super Moderators
Δημοσ.

δοκίμασε άλλες μνήμες chill...

επίσης η μητρική δεν κάνει beep επειδή από default δεν έχει ηχειάκι πάνω...πρέπει να βάλεις εσύ δικό σου (πχ τα Coolermaster Stacker που έχουν δίνουν)

υπάρχει και καλύτερη λύση βέβαια...βάλε τo LCD Poster να δεις μπας και λέει κάτι :P

Δημοσ.

Nαι το lcd poster το είχα ξεχάσει :P.

Όπως και να έχει το μηχάνημα έφυγε για τον τεχνικό. Θα ενημερώσω μόλις με ενημερώσει :D

Αν είναι το τροφοδοτικό θα κάνω πάρτι. Αν και enermax psu να χαλάει δεν έχω δει ποτέ tbh. Εκτός πια αν το γεγονός ότι είναι apfc πάνω στο back-ups της apc έκανε τη ζημιά (έχει αναφερθεί το πρόβλημα σε παλιότερα θέματα στο forum).

Τώρα είμαι με το κατεβαστήρι, p4 με 8400gs. Bah, δράμα.

Δημοσ.
εμένα μου μυρίζουν μνήμες πάντως :P

Το ίδιο αποφάνθηκε και ο τεχνικός τελικά :P αν και ακόμα δεν είναι απολύτως σίγουρος. Του λειτούργησε απ' ότι μου είπε και θέλει να τρέξει διαγνωστικά για να βεβαιωθεί ότι πρόκειται για τις ram*.

Μάλλον την Δευτέρα θα μου τον φέρει......δράμα ΣΚ θα περάσω, πάει το dkp και το attendance στο wow.

*παίζει να είδε και τους fullαρισμένους σκληρούς και να θέλει να κάνει μερικά back ups :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:07 ----------

Ενημέρωση για την περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα : Ελαττωματική μνήμη τελικά. Τόσα χρόνια στα συστήματα μου μόνο με kingston ποτέ κανένα πρόβλημα. Με crusial ούτε 1,5 έτος δεν έβγαλα.......

Anyway σε καμιά ώρα μου πε ότι θα το πάει στο σπίτι. Να δω πόσο θα πάει το μαλλί γιατί μιλάμε για συνοικιακό μαγαζί. Πολύ καλά παιδιά αλλά φαρμακείο :P

• Super Moderators
Δημοσ.

κάτσε ρε, εγγύηση δεν είχαν? ή εννοείς για τα "εργατικά" ?

τσάμπα χρήματα πάντως, λίγο πιο νωρίς να είχα δει το topic και θα τα γλύτωνες :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...