Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για βιογραφικό και ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας

witty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ένας πρώην συνάδελφος μου είπε ότι μία καλή πρακτική είναι το βιογραφικό να μην εκτυπώνεται σε απλή κόλλα Α4.

Παρόλα αυτά, το γυαλιστερό χαρτί που διάβασα κάπου στο goοgle, μου φαίνεται υπερβολικό.

Α. Υπάρχουν κάποιες καλές ιδέες για την ποιότητα χαρτιού που βοηθούσε ένα βιογραφικό να ξεχωρίσει μέσα στις στοίβες?

Έχω ακούσει διάφορες ιδέες όπως :

• Σκληρότερης ποιότητας

• Ανάγλυφο (όπως των πτυχίων)

• Άλλη απόχρωση αντί για λευκό

Β. Επίσης, αν το βιογραφικό είναι δύο σελίδες ποια είναι η καλύτερη εμφάνιση

• Να είναι συρραμένες μεταξύ τους

• Να μην είναι συρραμένες, απλά μέσα σε ζελατίνα

• Ή και τα δύο

Γ. Ποια είναι τα 3-4 καλύτερα job sites στην Ελλάδα, πέρα από το kariera.gr?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Ένας πρώην συνάδελφος μου είπε ότι μία καλή πρακτική είναι το βιογραφικό να μην εκτυπώνεται σε απλή κόλλα Α4.

Παρόλα αυτά, το γυαλιστερό χαρτί που διάβασα κάπου στο goοgle, μου φαίνεται υπερβολικό.

Α. Υπάρχουν κάποιες καλές ιδέες για την ποιότητα χαρτιού που βοηθούσε ένα βιογραφικό να ξεχωρίσει μέσα στις στοίβες?

Έχω ακούσει διάφορες ιδέες όπως :

• Σκληρότερης ποιότητας

• Ανάγλυφο (όπως των πτυχίων)

• Άλλη απόχρωση αντί για λευκό

Β. Επίσης, αν το βιογραφικό είναι δύο σελίδες ποια είναι η καλύτερη εμφάνιση

• Να είναι συρραμένες μεταξύ τους

• Να μην είναι συρραμένες, απλά μέσα σε ζελατίνα

• Ή και τα δύο

Γ. Ποια είναι τα 3-4 καλύτερα job sites στην Ελλάδα, πέρα από το kariera.gr?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Α.

Καλά είναι τελείως άτοπο κάτι τέτοιο.

Αν πας με προσόντα την ποιότητα του χαρτιού σου έχεις καεί από πρώτο χέρι.

Βασικά, όσο λιγότερο ασχολείσαι με τα τυπικά τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να επιλεχθείς γιατί πρώτον είσαι σίγουρος για τις ικανότητες σου και δεύτερον θα έχεις πολύ λιγότερο άγχος.

Για μένα υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας. Αν ήμουν εργοδότης και έβλεπα ένα "ανάγλυφο" βιογραφικό θα το επέστρεφα έτσι όπως ήρθε. Για πολλούς είναι εκνευριστική η τόση σχολαστικότητα ακόμα και σε ανούσια πράγματα, πράγμα που μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελες.

Επίσης, τα βιογραφικά πλέον αξιολογούνται αντικειμενικά και με βάση την ουσία. Οπότε κάτι τέτοιο είναι εντελώς άχρηστο.

Προτείνω ένα απλό βιογραφικό στη γνωστή κόλα Α4.

Από κει και πέρα είναι δική σου επιλογή.

Β.

Το βιογραφικό πρέπει να είναι μία σελίδα. Αν είναι δύο όμως (δεν σημαίνει ότι εντυπωσιάζει) κάνεις συρραφή είτε με συνδετήρα είτε με στειπς.

Δημοσ.
εγώ ποτέ δεν πάω με βιογραφικό μαζι μου. το έχουν ήδη αυτοί εκτυπωμένο από το e-mail που τους έχω στείλει...

συμφωνω, αν και δεν ειναι κακο να εχεις ενα απλο αντιγραφο μαζι σου just in case....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...