Προς το περιεχόμενο

Toshiba - αναντιστοιχία...

MobileMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για laptop και μου είπανε ότι η Toshiba είναι μία από τις 2 καλύτερες μάρκες του κόσμου στους φορητούς υπολογιστές. Είπα λοιπόν να κάνω μια έρευνα αγοράς στο internet για να δω τι υπάρχει, ξεκινώντας πρώτα από το http://www.toshiba.com (φαντάστηκα ότι εκεί θα είχε περισότερες πληροφορίες) και μετά θα κοιτούσα και στο site της ελληνικής αντιπροσωπίας για να δω τις τιμές των 3-4 υπολογιστών από τους οποίους κατέληξα ότι είναι πιθανότερο να επιλέξω αυτόν που τελικά θα αγοράσω. Όταν πήγα όμως στο http://www.ideal.gr δεν βρήκα κανέναν από αυτούς που είχα σημειώσει από το αμερικάνικο site! (συγκεκριμένα μιλάω για τους Tecra A10-S3501, Tecra A10-S3511, Tecra A10-ST9010 και Satellite L305-S5921) Σκέφτηκα ότι απλά να μην κυκλοφορούν στην Ελλάδα όλες οι εκδόσεις μοντέλων της Toshiba και έτσι έκανα και το αντίστροφο ψάξιμο: έβαλα στο search του toshiba.com τις εκδόσεις μοντέλων Tecra με 15.4 οθόνη που διατίθενται στην Ελλάδα και ανακάληψα έκπληκτος ότι δεν υπάρχουν πουθενά!!! Δεν έχω ξανακάνει παρόμοια έρευνα και δεν ξέρω τι να υποθέσω: η κάθε χώρα έχει διαφορετικά ονόματα για τα ίδια προϊόντα ή στην Ελλάδα πωλούνται εκδόσεις μοντέλων που στην Αμερική έχουν ήδη αποσυρθεί!;;;...

Δημοσ.
Ψάχνω για laptop και μου είπανε ότι η Toshiba είναι μία από τις 2 καλύτερες μάρκες του κόσμου στους φορητούς υπολογιστές. .

Θα διαφωνήσω σε αυτό...όποιος στο είπε σίγουρα δεν έχει αγοράσει IBM Lenovo, DELL, Compaq, Sony Vaio, Apple κτλ. Σίγουρα είναι πολύ καλή εταιρεία αλλά όχι στις 2-3 καλύτερες.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι οι IBM και Apple παίζουν σε άλλη κατηγορία. Το ίδιο και η DELL για άλλο λόγο. Όσο για τη Sony, αν σου πάθει κάτι, θα στο στείλουνε για service κάπου εκτός Ελλάδας! (Βέλγιο νομίζω)

Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως!

Ασχέτως του πόσο καλή είναι η Toshiba, η απορία μου εμένα είναι ΤΙ ΜΟΝΤΕΛΑ TOSHIBA EΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Μήπως κυκλοφορούν μόνο τα περισεύματα του αμερικανικού και ιαπωνικού στοκ;

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι οι IBM και Apple παίζουν σε άλλη κατηγορία. Το ίδιο και η DELL για άλλο λόγο. Όσο για τη Sony, αν σου πάθει κάτι, θα στο στείλουνε για service κάπου εκτός Ελλάδας! (Βέλγιο νομίζω)

Το service της SONY είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν και έχει απίστευτη ανταπόκριση. Επίσης πραγματοποιείται από πολύ εξιδεικευμένο προσωπικό σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες που συνεργάζονται πολλές φορές με εξωτερικούς συνεργάτες. Απο προσωπική εμπειρία όταν μου χάλασε ένα Dell που είχα, η DELL μου έστειλε έναν πιτσιρίκο από την MDI o οποίος μπορεί να ήξερε και λίγοτερα απο μένα σε τεχνικά ζητήματα. Από εκει και πέρα το άσχημο με την SONY είναι να μην τύχει και σου χαλάσει το laptop εκτός εγγύησης....τοτε την έκατσες γιατί έχουν απίστευτα μεγάλες χρεώσεις.

Ασχέτως του πόσο καλή είναι η Toshiba, η απορία μου εμένα είναι ΤΙ ΜΟΝΤΕΛΑ TOSHIBA EΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Μήπως κυκλοφορούν μόνο τα περισεύματα του αμερικανικού και ιαπωνικού στοκ;

Τα μοντέλα της TOSHIBA που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι συνέπεια των παραγγελειών που κάνει η αντιπροσωπεία. Διαλέγει μοντέλα και configurations βάζει των αναγκών που πιστεύει ότι υπάρχουν στην Ελλάδα. Δεν τίθεται θέμα στοκ ή οτιδήποτε άλλο. Γι' αυτό το λόγο σπάνια θα δεις παρόμοια μοντέλα μεταξύ διαφορετικών κρατων του εξωτερικού.

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι μερικά που φέρνει το e-shop είναι ελεύθερη εισαγωγή και γι΄αυτό δεν δίνει εγγύηση αντιπροσωπείας αλλά δικιά του εγγύηση.

Ενα τέτοιο αγόρασα πριν 3-4 μέρες και μάλιστα πιστεύω ότι η τιμή του ήταν πολύ καλή για τα χαρακτηριστικά του σε σχέση ας πούμε με πλαίσιο.

TOSHIBA SATELLITE A300-20N = 699€

Δημοσ.
Θα διαφωνήσω σε αυτό...όποιος στο είπε σίγουρα δεν έχει αγοράσει IBM Lenovo, DELL, Compaq, Sony Vaio, Apple κτλ. Σίγουρα είναι πολύ καλή εταιρεία αλλά όχι στις 2-3 καλύτερες.

pano, ποιες ειναι η καλυτερες εταιρειες κατα την αποψη σου? με δικα σου κριτηρια, αν θελεις τα παραθετεις

Δημοσ.

τα μοντελα που κυκλοφορουν στην αμερικη δεν υπαρχουν ελλαδα,κι αυτο ισχυει σχεδον σε ολες τις εταιριες.

βγαινουν οι ιδιες σειρες, αλλα με αλλα χαρακτηριστικα.

τα τοσιμπα ειναι φυσικα σκυλια, για μενα τερατα αξιοπιστιας, αλλα με λυπη μου διαπιστωνω πως τωρα τελευταια κανουν συμβιβασμους στην ποιοτητα των υλικων που χρησιμοποιουν..

η εγγυηση της τοσιμπα ειναι διεθνης,που σημαινει πως και να τα εφερνε το εσοπ μονο του,και παλι μιλας με την ιντεαλ αν θες -καλη δεν λεω.

προτιμησε την αν κατι χρειαστεις

εγω θα σου ελεγα να μας πεις τι χρηση θες ακριβως,και να σου προτεινουμε

αν θες τεκρα,δηλαδη κατι με επαγγελματικο προσανατολισμο ,αξιζει να δεις και τις επαγγελματικες προτασεις απο λενοβο, ΗΡ

Δημοσ.
pano, ποιες ειναι η καλυτερες εταιρειες κατα την αποψη σου? με δικα σου κριτηρια, αν θελεις τα παραθετεις

Κατα την γνώμη μου ένα laptop αξιολογείται βάση πολλών επιμέρους παραμέτρων όπως η ποιότητα κατασκευής, το σύστημα ψύξης (θερμοκρασίες-θόρυβος), η οθόνη, το πληκτρολόγιο, το touchpad, η αυτονομία, η εργονομία και φυσικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έχοντας λοιπόν αλλάξει αρκετές δεκάδες λαπτοπ θα σου ελεγα ότι οι καλύτερες εταιρείες κατα την γνώμη μου είναι η SONY, η ΙΒΜ Lenovo (Thinkpad Business Series όπως π.χ. οι σειρές Τ και Χ), η Apple, τα HP Compaq (επίσης Business models όπως π.χ. το 8710w), ορισμένα μοντέλα της DELL (προτιμώ τα XPS) και ακολουθούν TOSHIBA και άλλες εταιρείες.

Δημοσ.
Κατα την γνώμη μου ένα laptop αξιολογείται βάση πολλών επιμέρους παραμέτρων όπως η ποιότητα κατασκευής, το σύστημα ψύξης (θερμοκρασίες-θόρυβος), η οθόνη, το πληκτρολόγιο, το touchpad, η αυτονομία, η εργονομία και φυσικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έχοντας λοιπόν αλλάξει αρκετές δεκάδες λαπτοπ θα σου ελεγα ότι οι καλύτερες εταιρείες κατα την γνώμη μου είναι η SONY, η ΙΒΜ Lenovo (Thinkpad Business Series όπως π.χ. οι σειρές Τ και Χ), η Apple, τα HP Compaq (επίσης Business models όπως π.χ. το 8710w), ορισμένα μοντέλα της DELL (προτιμώ τα XPS) και ακολουθούν TOSHIBA και άλλες εταιρείες.

Γιατί είναι όλα τα μοντέλα των vaio καταπληκτικά? Έχω δει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μοντέλα της ίδιας εταιρείας.Και ειδικότερα sony όπου σε φτηνό μοντέλο η οθόνη του ήταν από τις χειρότερες που έχω δει ποτέ αλλά και σε αντίστοιχο ακριβό μοντέλο της ίδιας εταιρείας όπου η ποιότητα κατασκευής ήταν απλά καταπληκτική. Κάθε εταιρεία βγάζει μοντέλα που ανταποκρίνονται σε διαφορετικά πορτοφόλια. Οι παραπάνω εταιρείες είναι από τις πιο ποιοτικές χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως όλα τα μοντέλα τους έχουν την ίδια ποιότητα. Και ίσως φανώ συνιθισμένος σε αυτό που θα πω αλλά για τις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το ότι πληρώσεις παίρνεις.Εξαρτάται βέβαια και το τι ζητάς και εσύ και τι απαιτήσεις έχεις!

Δημοσ.

Εννοείται πως το "ότι πληρώνεις παίρνεις", στις σοβαρές εταιρείες είναι νόμος με ελάχιστες εξαιρέσεις. Υπάρχουν όμως και αντικειμενικά κριτήρια άσχετα από το κόστος. Ο panos2000gr ανέφερε μερικά που μετράνε για εκείνον (μιλώντας φαντάζομαι για σύγκριση μεταξύ κοματιών με ίδιο κόστος). Ο καθένας όμως θέτει τα στάνταρ του και με διαφορετικά κριτήρια αξιολογεί προφανώς ο καθένας. Όταν άκουσα τις μάρκες που άκουσα ήταν γιατί έθεσα κάποια συγκεκριμένα κριτήρια σε αυτούς που ρώτησα. Από κανέναν δεν άκουσα να λέει για το Sony Vaio! Γιατί; Δεν είναι πολύ καλό μηχάνημα; Είναι. Αυτούς που ρώτησα όμως τους είπα να αφήσουν στην άκρη εκείνα τα μηχανήματα που αν χρειαστούν service θα πάνε εκτός Ελλάδας!... Για μένα μετράει και αυτό (όπως και άλλα που δεν ανέφερα), για κάποιους άλλους ίσως να μην μετράει καθόλου.

Δεν είμαι ειδικός στα laptop, το ομολογώ (έχω χρησιμοποιήσει μόνο ένα Turbo-X η μητρική του οποίου κάηκε 2,5 χρόνια μετά την αγορά του) και η αρχική σκέψη -καθώς δεν είχα απεριόριστο χρόνο για έρευνα αγοράς- ήταν να εμπιστευτώ την γνώμη ανθρώπων που ξέρω ώστε να καταλήξω τουλάχιστον με έναν φορητό καλύτερο από αυτόν του ΠΛΑΙΣΙΟΥ. Μου είπαν για την Toshiba και σκέφτηκα ότι αν δεν τσιγκουνευτώ αποκλείεται να μην πάρω κάτι πολύ καλύτερο, όχι απλώς από αυτό που είχα, αλλά και από οποιοδήποτε Turbo-X που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή (Toshiba είναι αυτή).

Έπειτα έμαθα για τη σειρά Tecra. Ανθεκτικά (μετακινούμαι πολύ και είμαι ζημιάρης), με μεγάλη συνδεσιμότητα (θα του βάλω Mobile Internet κινητής τηλεφωνίας και το μοντέλο που είδα έχει ενσωματωμένη την ανάλογη κάρτα) και καλύτερες επιδόσεις από τα απλά Satellite. Δηλαδή αυτό ακριβώς που χρειάζομαι. Και σε τιμές που ξεκινάνε από 800 ευρώ.

Όταν όμως άρχισα να ψάχνω στο internet ποιο ακριβώς Tecra να διαλέξω, κυριολεκτικά έχασα τη μπάλα -για τους λόγους που αναφέρω στο αρχικό post.

Το ερώτημα τώρα είναι τι μπορώ να κάνω αν δεν βγάλω άκρη με την επικοινωνία που θα έχω αύριο με την ideal. Αφού η εγγύηση είναι διεθνής, μήπως να έκανα παραγγελία από έξω;...

Τα μοντέλα της TOSHIBA που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι συνέπεια των παραγγελειών που κάνει η αντιπροσωπεία.

Μήπως όμως παραγγέλνει μόνο τα περισεύματα;

Διαλέγει μοντέλα και configurations βάζει των αναγκών που πιστεύει ότι υπάρχουν στην Ελλάδα.

Αν αυτός που αποφασίζει τι θα έρθει στην Ελλάδα, πιστεύει ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι τόσο κακομοίρηδες που έχουν μικρότερες απαιτήσεις από τους αντίστοιχους αμερικανούς χρήστες, τότε θα έπρεπε να φρόντιζε και οι τιμές να είναι τουλάχιστον ανάλογες...ειδικά με την σημερινή ισοτιμία ευρώ/δολαρίου!

Δεν τίθεται θέμα στοκ ή οτιδήποτε άλλο. Γι' αυτό το λόγο σπάνια θα δεις παρόμοια μοντέλα μεταξύ διαφορετικών κρατων του εξωτερικού.

Έχεις δει ίδια μοντέλα, έστω και σπάνια; Θα ήθελα πάρα πολύ να έβαζες κάποια link για να το δω κι εγώ αυτο.

τα μοντελα που κυκλοφορουν στην αμερικη δεν υπαρχουν ελλαδα,κι αυτο ισχυει σχεδον σε ολες τις εταιριες. βγαινουν οι ιδιες σειρες, αλλα με αλλα χαρακτηριστικα.

Είσαι σίγουρος για αυτό; Και αν ναι, γνωρίζεις γιατί συμβαίνει αυτό;

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος για αυτό; Και αν ναι, γνωρίζεις γιατί συμβαίνει αυτό;

μπορω να σου πω με σιγουρια πως ισχυει για σονυ και τοσιμπα, επειδη εχω αγορασει 4 φορες απο ηπα λαπτοπ,και τις 4 με σχετικη ερευνα αγορας πριν.

δεν ξερω γιατι το κανουν αυτο, αλλα εκει απευθυνονται σε σαφως μεγαλυτερη και πιο ωριμη αγορα,και προσφερουν αρκετα περισσοτερες επιλογες με δυνατοτητα custom

παραγγελιας.

επισης εκει προσφερουν 1 χρονο εγγυηση. ΑΝ δεν κανω λαθος το ιδιο κανουν και οι υπολοιπες εταιρες. Τα μοναδικα που εχω δει να κυκλοφορουν ολοιδια ειναι τα νετμπουκ

Δημοσ.
αφήσουν στην άκρη εκείνα τα μηχανήματα που αν χρειαστούν service θα πάνε εκτός Ελλάδας!... Για μένα μετράει και αυτό (όπως και άλλα που δεν ανέφερα), για κάποιους άλλους ίσως να μην μετράει καθόλου.

Με την διαφορά ότι η SONY μπορεί να σου παραδώσει το Laptop συντομότερα από αντιστοιχη αντιπροσωπεία που στεγάζεται στην Ελλάδα και το πιθανότερο είναι ότι θα περιμένει τα ανταλλακτικά απο το εξωτερικο, όταν και όποτε έρθουν. Σε -όλη- την Ευρώπη υπάρχει μία και μοναδική μονάδα service sony vaio η οποία στεγάζεται στο Βελγιο και αντιλαμβάνεσαι πόσο οργανωμένη είναι οταν εξυπηρετεί όλη την Ευρωπη. Η διαδικασία έχει ώς εξής: Έρχεται κούριερ σπίτι σου με ειδικές συσκευασίες και την επομένη το Laptop βρίσκεται στο Βέλγιο. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία παράδοσης η οποία είναι συνήθως πολύ σύντομη.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ παράπονο από την εξυπηρέτηση της SONY. Επαναλαμβάνω όμως ότι όταν το μηχάνημα σου βρίσκεται εκτός εγγύησης, τότε οι χρεώσεις τους είναι απλά τρελές.

Μήπως όμως παραγγέλνει μόνο τα περισεύματα;

Αν αυτός που αποφασίζει τι θα έρθει στην Ελλάδα, πιστεύει ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι τόσο κακομοίρηδες που έχουν μικρότερες απαιτήσεις από τους αντίστοιχους αμερικανούς χρήστες, τότε θα έπρεπε να φρόντιζε και οι τιμές να είναι τουλάχιστον ανάλογες...ειδικά με την σημερινή ισοτιμία ευρώ/δολαρίου!

Αμάν αυτή η κακομοιριά και κλάψα του Έλληνα...παντού είμαστε καχύποπτοι και παντού αδικημένοι! :-) Ποιός σου είπε ότι τα μοντέλα στην Ελλάδα είναι χειρότερα, ελλωτατικά ή στοκαρισμένα? Απλά έχουν διαφορετικές συνθέσεις!!! Υπάρχει άλλη πολιτική των εταιρειών στην Αμερική και άλλη στην Ευρώπη. Στην Αμερικής πολλές επώνυμες εταιρείες δίνουν δυνατότητα Build to order (όπως π.χ η DELL, HP, Lenovo) ενώ στην Ευρώπη όχι. Επίσης η ισοτιμία δολλαρίου/ευρώ απο μόνη της δεν διαμορφώνει την τελική τιμή ενός προϊοντος καθώς υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που δεν είναι του παρόντος να συζητήσουμε. Πάντως εντελώς πληροφοριακά σε πάρα πολλά μοντέλα είμαστε από τις φτηνότερες χώρες στην Ευρώπη, αν όχι η φτηνότερη.

Δημοσ.

Καλύτερα καχύποπτος παρά ανυποψίαστος -για να μην πω αφελής.

Κανείς δεν είπε για ελλατωματικά μοντέλα, αλλά για σκέψου κι αυτό: Σε μια αγορά τόσο ανταγωνιστική όσο η αμερικάνικη, που κάθε μεγάλη εταιρεία μπορεί να βγάζει ένα νέο μηχάνημα και κάθε μήνα, γιατί σου φαίνεται απίθανο ένα μηχάνημα που θα αποσυρθεί σήμερα από εκεί αύριο να βρίσκεται εδώ και να θεωρείται ακόμα τελευταίας τεχνολογίας;...

Και επειδή βαρέθηκα να μιλάμε στον αέρα...

(σου ζήτησα τα link που θα αποδείκνυαν έναν προηγούμενο ισχυρισμό σου και αντ'αυτού μου λες ότι είμαστε φθηνή χώρα! -και πάλι χωρίς να πεις πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα)

...θα κάνω τον κόπο να συγκρίνω χαρακτηριστικό προς χαρακτηριστικό τα μηχανήματα των 2 sites. Kαι μετά να επανέλθω για να γράψω τι θα έχω βρει.

Δημοσ.
Καλύτερα καχύποπτος παρά ανυποψίαστος -για να μην πω αφελής.

Κανείς δεν είπε για ελλατωματικά μοντέλα, αλλά για σκέψου κι αυτό: Σε μια αγορά τόσο ανταγωνιστική όσο η αμερικάνικη, που κάθε μεγάλη εταιρεία μπορεί να βγάζει ένα νέο μηχάνημα και κάθε μήνα, γιατί σου φαίνεται απίθανο ένα μηχάνημα που θα αποσυρθεί σήμερα από εκεί αύριο να βρίσκεται εδώ και να θεωρείται ακόμα τελευταίας τεχνολογίας;...

Και επειδή βαρέθηκα να μιλάμε στον αέρα...

(σου ζήτησα τα link που θα αποδείκνυαν έναν προηγούμενο ισχυρισμό σου και αντ'αυτού μου λες ότι είμαστε φθηνή χώρα! -και πάλι χωρίς να πεις πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα)

...θα κάνω τον κόπο να συγκρίνω χαρακτηριστικό προς χαρακτηριστικό τα μηχανήματα των 2 sites. Kαι μετά να επανέλθω για να γράψω τι θα έχω βρει.

Σου είπα και νωρίτερα ότι δεν θα μπω στην λογική της κακομοιριάς και μιζέριας μιας μερίδας ανθρώπων που νιώθουν ότι είναι πολίτες της πιο αδικημένης και υποβαθμισμένης χώρας του κόσμου. Αν αισθάνεσαι "ριγμένος" από τις τιμές της Ελληνικής και Ευρωπαικης αγοράς και ότι βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα πίσω, τότε παρήγγειλε ότι θέλεις από Αμερική και μην μας "βασανίζεις" άδικα.

Ως άνθρωπος όμως που έχει αλλάξει περισσότερα λαπτοπ από τα χρόνια του και έχει ασχοληθεί λίγο περισσότερο απο σενα με τον χώρο, επέτρεψε μου να σου πω ότι το ρίσκο αγοράς από το εξωτερικό είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το οικονομικό ώφελος που ενδεχομένως θα έχεις (αν εχεις). Επαναλαμβάνω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν κατα καιρούς τρελές προσφορές που στο εξωτερικό συναντάς πολύ σπανιότερα....Εν συντομία θυμάμαι το R61 με 3τή εγγύηση και full extra (T8100,2gbram,250,Bluetooth,Fingerprint reader,camera,nvidia 140m etc) στα 549 ή στα 399 ευρώ με την προσφορά που παίζει τώρα (carrefour)... Το Toshiba A300 με ΑΤΙ 3650 στα 550....το HP Compaq 8710W με τρελά χαρακτηριστικά στα 889 ευρω και αν θες συνεχίζω τον κατάλογο.

Τέλος να σου υπενθυμίσω -ξανα- ότι οι εγχώριες τιμές της αγοράς δεν διαμορφώνονται μόνο με την απλοϊκη λόγικη της ισοτιμίας δολλαρίου/ευρώ. Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά τότε θα έπρεπε να βάζουμε βενζίνη με 30-40 λεπτά το λίτρο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...