giorgos147 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα σας παιδιά. Ο φορητός υπολογιστής της αδερφής μου(....)έχει πρόβλημα με τις θερμοκρασίες. Πρόσφατα τον πήρα να του κάνω καμιά ανασυγκρότηση,ιούς κ.λπ. και πρόσεξα οτι έκαιγε.Είπα,μπα ο σκληρός θα φταίει(το σημείο που καίει πιο πολύ είναι πάνω από τον σκληρό).Σκέφτηκα όμως να δω τι θερμοκρασίες πιάνει το σύστημα.Έβαλα coretemp και είδα ότι ο επεξεργαστής σε idle κατάσταση πιάνει 68-70 βαθμούς(!). Για αυτό θέλω να ρωτήσω τι λέτε να κάνω.Σκέφτηκα να αλλάξω θερμοαγώγιμη στην ΚΜΕ μιας που ο υπολογιστής είναι ~3 ετών...Αλλά φοβάμαι να τον ανοίξω επειδή όπως και νά'χει δικός μου δεν είναι και αν γίνει καμιά στραβή...Αφήστε (you don't know my sister ...) Κοίταξα γύρω-γύρω τον φορητό μέσα από τις εσοχές που βγαίνει ο αέρας,αλλά δε βλέπω σκόνη...Τον άνοιξα μέχρι ένα σημείο(έβγαλα πληκτρολόγιο και γενικώς τον ξεβίδωσα μέχρι εκεί που πήγαινε,αλλά και πάλι δεν είδα σκόνες στη μητρική....)Καμιά ιδέα; Υ.Γ.Θέλω οπωσδήποτε κάτι να γίνει,επειδή αν βλέπω υψηλές θερμοκρασίες κάτι με πιανει Εμένα ο δικός μου σε full load κατάσταση πιάνει 70 και θα του βάλω ψύχτρα(λέω για true120...)Αν και εμένα δεν είναι φορητός....Αλλά αυτά τα 70ρια στον φορητό....Με ενοχλούν πολύ!
koprodogis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 τι μαρκα φορητος ειναι? Απο κατω θα πρεπει να τον ανοιξεις και δεν ειναι τπτ ιδιαιτερο να καθαρισεις την ψυτρα του και να βαλεις νεα παστα. Μονο βιδες θα χρειαζεται να βγαλεις και πιστεψε με μαλλον θα βγαλεις μαλλι. Εγω το ανοιγω καθε 6 μηνες και το καθαριζω και παντα βγαζω πολυ πραμα. Ευκολα και γρηγορα και αν δεν εχεις αερα συμπιεσμενο παρε ενα καλαμακι και φυσσα με προσοχη στα σαλια, εν αναγκη πιστολακι μαλλιων πριν προλαβει και καψει. Στο σημειο που πιανει η ψυχτρα στον επεξεργαστη βγαζε λιγο περιμετρικα τις βιδες σταδιακα να μην ασκηθει μεγαλη πιεση σε καμια γωνια. Βγαλτο απο ρευμα, βγαλε και τη μπαταρια και ξεκοιλιασε το
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.