kantaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 εχω εγκαταστησει ενα νεο ide dvdrw στη θεση ενος παλιου ide παλι αλλα οταν ανοιγουν τα vista ψαχνει για τους οδηγους δεν τους βρισκει και δεν φενεται το dvdrw.φενεται μονο στο device manager με ερωτηματικο.τι κανω?
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 για κάνε μια απεγκατάσταση τα IDE primary και secondary channels και restart
kantaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ποια ειναι αυτα?εκει που λεει ελεγκτες ide atapi?
kantaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 τιποτα.θα ξαναπερασω τους οδηγους της μητρικης μηπως γινει κατι
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ...για κάνε ακόμα μια απεγκατάσταση τα IDE primary και secondary channels και shutdown BΓΑΛΕ το dvd Ξεκίνα το pc Άσε τα windows να περάσουν drivers Restart Kατέβασε και τρέξε το Ccleaner Kάνε έναν καθαρισμό μητρώου και δίσκου με αυτό Shutdown Ξαναβάλε το dvd (σιγουρέψου για τη σωστή θέση του jumper του, κι αν είναι στην ίδια καλωδιοταινία με δίσκο, και για το jumper του δίσκου) Ξεκίνα πάλι το pc Aν πάλι έχει ερωτηματικό το dvd στη διαχείριση συσκευών, ούρλιαξε Δοκίμασέ το σε ένα άλλο pc αν είναι εύκολο Αν δεν αναγνωρίζεται ούτε εκεί, γύρνα το στο σημείο αγοράς και πες τους να το βάλουν στην αποθήκη τους και να σου δώσουν ένα άλλο Δε νομίζω το ξαναπέρασμα "των οδηγών της μητρικής" να αλλάξει κάτι
vdanasto Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μήπως έχει πρόβλημα η καλωδιοταινία; Χλωμό μου φαίνεται να φταίει ο driver των controller, δεν παίζει να χάλασε με ένα shutdown για αλλαγή drive. To jumper επίσης δεν μπορεί να φταίει, γιατί όταν έχει γίνει λάθος σε jumperaki δεν θα εντοπίζεται το drive καν από το ΒΙΟS. Θέμα driver του DVDRW επίσης δεν παίζει να υπάρχει, γιατί ο driver των Windows είναι generic. Άρα ή είναι πρόβλημα της καλωδιοταινίας ή έπεσες σε ελαττωματικό drive. Υπάρχει τέλος και η πιθανότητα (αν και δεν το πιστεύω) να έχει χαλάσει ο controller.
kantaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 αυτη τη στιγμη ειναι με καπακιστο πισω μερος του dvdrw στο σημειο που γραφει master διπλα εχει ενδειξεις με slave και csel που ειναι χωρις καπακι .επισης η καλοδιοταινια ειναι συνδεμενη με το μαυρο τελικο βυσμα πανω στο dvdrw.σωστες ειναι αυτες οι συνδεσεις που εχω κανει?
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μήπως έχει πρόβλημα η καλωδιοταινία; Χλωμό μου φαίνεται να φταίει ο driver των controller, δεν παίζει να χάλασε με ένα shutdown για αλλαγή drive. To jumper επίσης δεν μπορεί να φταίει, γιατί όταν έχει γίνει λάθος σε jumperaki δεν θα εντοπίζεται το drive καν από το ΒΙΟS. Θέμα driver του DVDRW επίσης δεν παίζει να υπάρχει, γιατί ο driver των Windows είναι generic. Άρα ή είναι πρόβλημα της καλωδιοταινίας ή έπεσες σε ελαττωματικό drive. Υπάρχει τέλος και η πιθανότητα (αν και δεν το πιστεύω) να έχει χαλάσει ο controller. ...εγώ πάλι χλωμή την κ/ταινία κόβω, διότι είπε αντικατέστησε ένα παλιό drive, πράγμα που από την στιγμή που δεν ανέφερε κάτι, μάλλον σημαίνει ότι έπαιζε μια χαρά, άρα γιατί να έχει αυτή κάποιο πρόβλημα - άσε που αν ευθυνόταν αυτή, μάλλον είτε θα είχε σκηνικά "εξαφάνισης" του drive, είτε δεν θα άνοιγε/θα κόλλαγε στην πορεία το λειτουργικό, παρά θα είχε πρόβλημα εγκατάστασης του driver. Oι driver δε, δεν "χαλάνε"...μάλλον "διαβρώνονται". Και δεν υποστήριξα καν αυτό. Αυτό όμως που συμβαίνει ενίοτε, μετά από αλλαγές συσκευών, είναι ότι παρουσιάζονται driver conflicts, και conflicts γενικά μεταξύ λειτουργικού/προγραμμάτων/μητρώου, λόγω μη σωστής απεγκατάστασης/εγκατάστασης... Oι driver των controller είναι οι Νο 1 ύποπτοι, και συνήθως και οι Νο 1 υπαίτιοι, ή τέλος πάντων η επανεγκατάσταση αυτών λύνει παρόμοια προβλήματα. Λάθος jumper settings, ΕΠΙΣΗΣ δε σημαίνει πάντα μη αναγνώριση από το BIOS. Και για την ακρίβεια, ΠΙΟ πιθανό είναι να μην υπάρχει πρόβλημα από το ΒΙΟS - αλλά να κολλήσει στην εκκίνηση ή και "παρακάτω" το λειτουργικό. Σπανιότερα δε, μπορεί και να συνυπάρξουν νορμάλ δύο συσκευές με "λάθος" jumper settings. Στο ίδιο μοτίβο, μπορεί να δημιουργήσουν...απρόβλεπτες συμπεριφορές - γι' αυτό και του είπα να είναι σίγουρος ότι όλα είναι όπως πρέπει, χωρίς να το θεωρώ το πιο πιθανό. Ξανα-αναφερόμενος στον driver του drive αυτή τη φορά, επαναλαμβάνω ότι μια χαρά μπορούν διάφορα να γίνουν σαλάτα στα windows , και το ότι είναι "generic" δεν καταλαβαίνω καν γιατί το αναφέρεις - δε λέει απολύτως τίποτα για την περίπτωση... Η περίπτωση "xαλασμένου controller", δε λέω ότι είναι αδύνατη, αλλά μέχρι στιγμής το έχω προσωπικά πετύχει ΜΟΝΟ στη θεωρία..... kantaras , αν το dvd είναι μόνο του πάνω στη καλωδιοταινία, ναι είναι σωστή η σύνδεση που έκανες. Επίσης, δεν είπες αν ακολούθησες αυτά που σου πρότεινα στο προηγούμενο μου ποστ - τουλάχιστον μέχρι το ουρλιαχτό.
kantaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 τα εχω κανει ολα εκτος αυτο=.για κάνε ακόμα μια απεγκατάσταση τα IDE primary και secondary channels δεν ξερω εκει εχει 6= ata channel 0 ata channel 0 ata channel 1 ata channel 1 intel ich10 family 2 port serial ata storage controler 2-3a26 intel ich10 family 4 port serial ata storage controler 1-3a20 αυτα υπαρχουν στο ελεγκτες ide ata/atapi. πρεπει μηπως να κανω καταργηση εγκαταστασης σε καποιο απο αυτα?
washcloud Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 ...ναι αλλά τώρα θα ουρλιάξω εγώ... Το θέμα αυτό ακριβώς είναι, να απεγκαταστήσεις τα 4 πρώτα κανάλια , και μετά να κάνεις όλα τα υπόλοια...
kantaras Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 τιποτα και παλι.παει πισω.ασε που κανει και κατι παραξενους θορυβους το dvdrw μεχρι να μπουν τα windows
vdanasto Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 @washcloud Αυτά που έγραψα ήταν απλά οι δικές μου προτάσεις-ιδέες για την λύση του προβλήματος, δεν κατάλαβα γιατί το πήρες προσωπικά και το είδες σαν αντιπαράθεση. Συνεχίζοντας όμως στο ίδιο μοτίβο με εσένα : ...εγώ πάλι χλωμή την κ/ταινία κόβω, διότι είπε αντικατέστησε ένα παλιό drive, πράγμα που από την στιγμή που δεν ανέφερε κάτι, μάλλον σημαίνει ότι έπαιζε μια χαρά, άρα γιατί να έχει αυτή κάποιο πρόβλημα - άσε που αν ευθυνόταν αυτή, μάλλον είτε θα είχε σκηνικά "εξαφάνισης" του drive, είτε δεν θα άνοιγε/θα κόλλαγε στην πορεία το λειτουργικό, παρά θα είχε πρόβλημα εγκατάστασης του driver. Η καλωδιοταίνία μπορεί να είναι παλιά και πολύ άνετα να χάλασε τραβώντας την για να αλλάξει το drive. Και θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κοίταζα. Τώρα το τι πρόβλημα θα παρουσίαζε μια χαλασμένη καλωδιοταινία δεν μπορείς να το ξέρεις γιατί εξαρτάται από το ποιός αγωγός θα κοβόταν, και αυτό που κάνει τώρα είναι μία από τις πιθανές βλάβες. @kantaras Δοκίμασες να ξαναβάλεις το παλιό drive; Γιατί εάν το παλιό σου δουλεύει κανονικά τότε είναι πιθανό να είναι χαλασμένο το καινούριο drive. Και βάλε επίσης το jumper του νέου drive στην ίδια θέση με το παλιό. Καλό είναι να αποφεύγεις το Cable Select, είναι κάπως ιδιότροπο. Oι driver δε, δεν "χαλάνε"...μάλλον "διαβρώνονται".Και δεν υποστήριξα καν αυτό. Αυτό όμως που συμβαίνει ενίοτε, μετά από αλλαγές συσκευών, είναι ότι παρουσιάζονται driver conflicts, και conflicts γενικά μεταξύ λειτουργικού/προγραμμάτων/μητρώου, λόγω μη σωστής απεγκατάστασης/εγκατάστασης... Αυτό με τους drivers που "διαβρώνονται" πρώτη φορά το ακούω. Τι παθαίνουν ακριβώς, οξειδώνονται; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που λες. Ο driver ή δουλεύει ή δεν δουλεύει (δεν μιλάω για όταν υπάρχει conflict). Όταν λέω χαλάει, εννοώ ότι γίνεται κάποιο αρχείο του corrupt, συνεπώς δεν δουλεύει. Όταν λές εσύ διάβρωση τί εννοείς; Oι driver των controller είναι οι Νο 1 ύποπτοι, και συνήθως και οι Νο 1 υπαίτιοι, ή τέλος πάντων η επανεγκατάσταση αυτών λύνει παρόμοια προβλήματα. Μπορεί, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι ο driver σε αυτή την περίπτωση. Ενα drive άλλαξε, όχι μητρική για να καταρεύσει το σύστημα. Λάθος jumper settings, ΕΠΙΣΗΣ δε σημαίνει πάντα μη αναγνώριση από το BIOS. Και για την ακρίβεια, ΠΙΟ πιθανό είναι να μην υπάρχει πρόβλημα από το ΒΙΟS - αλλά να κολλήσει στην εκκίνηση ή και "παρακάτω" το λειτουργικό. Σπανιότερα δε, μπορεί και να συνυπάρξουν νορμάλ δύο συσκευές με "λάθος" jumper settings. Στο ίδιο μοτίβο, μπορεί να δημιουργήσουν...απρόβλεπτες συμπεριφορές - γι' αυτό και του είπα να είναι σίγουρος ότι όλα είναι όπως πρέπει, χωρίς να το θεωρώ το πιο πιθανό. Εδώ είσαι πολύ λάθος. Βάλε σε 2 drives τα jumpers στο Master ή στο Slave και συνέδεσέ τα στον ίδιο controller. Δεν πας να χτυπιέσαι, το BIOS δεν θα δεί κανένα από τα 2. Υπολογιστής είναι, 0 και 1, είναι απλά τα πράγματα. Τώρα αν βάλεις στο ένα Master ή Slave και στο άλλο Cable Select, ή ακόμα και στα 2 Cable Select, εκεί είναι που θα κουτσοδουλέψει και μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες συμπεριφορές στην πορεία. 2 Drives με το ίδιο setting δεν τα βλέπει καν το BIOS.
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 @washcloud Αυτά που έγραψα ήταν απλά οι δικές μου προτάσεις-ιδέες για την λύση του προβλήματος, δεν κατάλαβα γιατί το πήρες προσωπικά και το είδες σαν αντιπαράθεση. Συνεχίζοντας όμως στο ίδιο μοτίβο με εσένα ...εγώ δεν κατάλαβα γιατί το είδες ότι το είδα "προσωπικά και σαν αντιπαράθεση"....Αν ο γέρος μου ήξερε από πισιά και τα έλεγα μαζί του και όχι με 'σενα, πάλι τα ίδια θα έλεγα... Η καλωδιοταίνία μπορεί να είναι παλιά και πολύ άνετα να χάλασε τραβώντας την για να αλλάξει το drive. Και θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κοίταζα. Δε διαφωνώ για το πρώτο κομμάτι. Βλέποντάς το υποθετικά δηλαδή. Όμως συν το ότι όποτε μου έχει τύχει να έχει απαυτωθεί η κ/ταινία, είχα πολύ πιο "σοβαρές" παρενέργειες, και όχι να κάνει το κορόιδο ο driver στα win, δεν το θεωρώ ως από τις πρώτες απαραίτητες ενέργειες, τον έλεγχο της (btw το ξεκαθαρίζει το παιδί το ζήτημα, με το να βάλει το πισί να μπουτάρει από το dvd). Αν δεν το έβλεπα πχ στο BIOS POST, ναι οκ πρώτα την ταινία να κοιτάξω. Αυτό με τους drivers που "διαβρώνονται" πρώτη φορά το ακούω. Τι παθαίνουν ακριβώς, οξειδώνονται; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που λες. Ο driver ή δουλεύει ή δεν δουλεύει (δεν μιλάω για όταν υπάρχει conflict). Όταν λέω χαλάει, εννοώ ότι γίνεται κάποιο αρχείο του corrupt, συνεπώς δεν δουλεύει. Όταν λές εσύ διάβρωση τί εννοείς; ..με "διάβρωση" εννοώ τη απόδοση/χρήση του όρου στα ελληνικά. "Χαλασμένον" driver....και 'γω ΠΡΩΤΗ φορά "ακούω" "Προβληματικό"...ναι."Κατεστραμμένο", επίσης ναι. Και διαβρωμένο = corrupted, έστω κι αν δεν είναι corroded ο ορίτζιναλ όρος. Και φυσικά, όχι οξειδωμένο (ξέρω ότι το 'πες πειραχτικά...). Για χαλασμένο, το ακούω συνήθως για το τυρί . Αυτά περί "ορολογίας". Κατά τ' άλλα, το ίδιο πράγμα εννοούμε όσον αφορά έναν driver ( = το αρχείο έχει στην ουσία καταστεί άχρηστο) Μπορεί, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι ο driver σε αυτή την περίπτωση. Ενα drive άλλαξε, όχι μητρική για να καταρεύσει το σύστημα. Εδώ ειλικρινά θεωρώ ότι "πλάκα μου κάνεις". Τεσπα. (όχι, δεν εννοώ ότι με το ν' αλλάξει κάποιος ένα drive, με τη ΜΙΑ θα δει μπλε οθόνη, κάτι σαν "νόμος" δηλαδή - αλλά τα windows τώρα ; Κοροϊδευόμαστε ; ΤΟΣΟ δύσκολο είναι να γίνουν σαλάτα ; ) 2 Drives με το ίδιο setting δεν τα βλέπει καν το BIOS. ...δεν ξέρω αν εσύ το πας "με το βιβλίο" (..επειδή δεν ξέρω καν τί λέει "το βιβλίο" για την συγκεκριμένη περίπτωση) - εγώ όμως μια χαρά έχω συναντήσει κατά καιρούς -με έκπληξη, δεν αντιλέγω- μια χαρά να αναγνωρίζει το BIOS συσκευές με ανάκατα-μάκατα jumper settings, και συνήθως το πρόβλημα να βγαίνει παρακάτω. Ίσως είναι θέμα "καλύτερης συμβατότητας" (ή όπως θέλεις πες το...) μοντέλων ("εταιριών" δλδ), "τεχνολογίας" ίσως.... Προχθες πχ έβαλα ο καλός σου έναν Quantum slave (και jumper στο slave), και ξέχασα τον master WD στο κανονικό του : master/or single drive. Kαι στα win μπήκε παρακαλώ (νομίζω μετά από κάποια ώρα τα κράσαρε όμως) , ενώ με ΑΛΛΟ δίσκο, "θέλει" να τηρήσεις ευλαβικά την οδηγία για "master WITH SLAVE PRESENT" που αναγράφει ο WD (αν τους βάλω και τους δύο master καλή ώρα, στο BIOS φαίνεται ο Quantum) Κι αυτό ήταν ένα παράδειγμα, διότι και άλλα κουλά μου έχουν προκύψει κατά καιρούς. ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ, ότι αυτά είναι "εξαιρέσεις", και δεν ξέρω ποιόν (και αν) "κανόνα εξαιρέσεων" ακολουθεί το παράδειγμα που έδωσα. Οπότε, δεν είμαι καθόλου λάθος - εσύ μάλλον δεν έχεις "τόση/τέτοια εμπειρία" (δε σου τη βγαίνω - όχι όμως να λες και "0 και 1", για πράγματα που βλέπω με τα στραβά μου) (αν περάσει απ'ο το μυαλό κανενός ότι μπορεί να πουλάω ιστορίες, και ζητήσει ν' ανεβάσω βίντεο για "αποδείξεις", μπορεί και να το κάνω....αν μου τη δώσει αρκετά. Για την ώρα μου αρκεί EMENA ότι το έχω μπροστά μου και συμβαίνει, και το...καταθέτω) (ναι μόλις τα ξαναδοκίμασα όλα τα παραπάνω )
vdanasto Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 ...εγώ δεν κατάλαβα γιατί το είδες ότι το είδα "προσωπικά και σαν αντιπαράθεση"....Αν ο γέρος μου ήξερε από πισιά και τα έλεγα μαζί του και όχι με 'σενα, πάλι τα ίδια θα έλεγα... Με συγγχωρείς τότε, δικό μου το λάθος. Δεν μας είπε όμως ο kantaras αν βρήκε άκρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.