Προς το περιεχόμενο

μείωση υγείας σκληρού δίσκου seagate barracuda 1TB

rem451

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...όπως ειπώθηκε και πριν, "καλά τα λέει" το πρόγραμμα,,,αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορείς να "βασίζεσαι" σε έναν μόνο δίσκο, διότι δυνητικά κάθε στιγμή μπορεί κάτι να γίνει (κάτι με τα ρεύματα, με τα ηλεκτρονικά του, κλπ...)

Αντίγραφα των πιο σημαντικών σου αρχείων ΚΑΙ αλλού, και κατά τ' άλλα υπάρχει και το "κριτς-κριτς"..........το οποίο ΔΕΝ υπήρχε ανέκαθεν, ε ;

ναι το κριτσ κριτσ το τελευτείο καιρό το ακούω, τι πιθανότητες δίνουμε στο μελοθάνατο?

• Moderators
Δημοσ.

* GeorgeMan, σταμάτα ρε μαν να λες για την υγεία των δίσκων σου......

Κάθε φορά που ανοίγεις το στοματάκι σου για να τους "παινέψεις", όλο και κάποιον "χάνεις"................:P

Αν

ααααν λεω!

προσεξες το εβαλα σε παρενθεση στο τελος του ποστ μου γιατι δεν ηξερα οτι αυτα τα 2 factors "λενε" κυριως την υγεια του δισκου.

Εγω ο καημενος ενα HD Sentinel ειχα εγκατεστημενο, πιο πολυ για temp monitoring. Το μονο που εβλεπα μεχρι τοτε ηταν ενα γενικο και αοριστο "Health".

Δεν ηξερα επι συγκεκριμενου αυτα τα 2 factors, οποτε μολις διαβασα τα παραπανω στοιχεια "ετρεξα" να βρω κι εγω φως :P

Βασικά κι εγώ θα διαφωνήσω με τον εαυτό μου...

Ναι, οκ :lol:

Δημοσ.
ναι το κριτσ κριτσ το τελευτείο καιρό το ακούω, τι πιθανότητες δίνουμε στο μελοθάνατο?

...από ΤΩΡΑ μέχρι και 10-15 χρόνια ; ;

Who knows :)

(έχε εσύ απλά αντίγραφα.......κι ο δίσκος όπως είπαμε δεν ΔΕΙΧΝΕΙ σημεία ψόφου....απλά είναι σε λίστα...υπόπτων)

Δημοσ.

Καλά τώρα είμαστε σοβαροί? Δεν υπάρχουν "υγεία" και "αρρώστια" σε ποσοστά! Αυτά είναι τελείως αυθαίρετα συμπεράσματα και δεν υποδηλώνουν τίποτα απολύτως ώστε να ξέρεις αν και πότε θα πάθει κάτι ο δίσκος. Το Sentinel είναι ένα χαζοπρογραμματάκι με δυο-τρία γραφικούλια παραπάνω για να φαίνεται πως τάχα κάτι είναι και να ζητάνε λεφτά.

Το μόνο σίγουρο από αυτά που δίνει το SMART είναι πως κάποια στιγμή στο δίσκο υπήρξε προβληματάκι και αυτό δημιουργεί φόβο (άρα backup για καλό και για κακό, όπως επιβάλλεται ούτως ή άλλως).

Ο θόρυβος είναι κάτι πολύ σχετικό (μπορεί να είναι ακόμα και ψυχολογικό το ότι σου φαίνεται να τον ακούς μόνο τώρα). Ο δικός μου που είναι της ίδιας σειράς κάνει ένα κάρο περίεργα "τσικ-τσικ" χωρίς να έχει το παραμικρό fail. Δεν μπορούμε να δώσουμε σίγουρη απάντηση έτσι απλά.

Συνεπώς, αν μπορείς κάνεις backup τα δεδομένα σου και κοιμάσαι ήσυχος και αν θες να δεις μήπως παίρνει RMA τρέξε τα εργαλεία του κατασκευαστή για να δεις αν σου δίνουν κάποιο fail. Αυτά είναι τα μόνα πρακτικά που έχεις να κάνεις, αλλιώς κάθεσαι όπως είσαι για να μη συζητάμε αερολογίες.

Δημοσ.
Καλά τώρα είμαστε σοβαροί? Δεν υπάρχουν "υγεία" και "αρρώστια" σε ποσοστά! Αυτά είναι τελείως αυθαίρετα συμπεράσματα και δεν υποδηλώνουν τίποτα απολύτως ώστε να ξέρεις αν και πότε θα πάθει κάτι ο δίσκος. Το Sentinel είναι ένα χαζοπρογραμματάκι με δυο-τρία γραφικούλια παραπάνω για να φαίνεται πως τάχα κάτι είναι και να ζητάνε λεφτά.

Το μόνο σίγουρο από αυτά που δίνει το SMART είναι πως κάποια στιγμή στο δίσκο υπήρξε προβληματάκι και αυτό δημιουργεί φόβο (άρα backup για καλό και για κακό, όπως επιβάλλεται ούτως ή άλλως).

Ο θόρυβος είναι κάτι πολύ σχετικό (μπορεί να είναι ακόμα και ψυχολογικό το ότι σου φαίνεται να τον ακούς μόνο τώρα). Ο δικός μου που είναι της ίδιας σειράς κάνει ένα κάρο περίεργα "τσικ-τσικ" χωρίς να έχει το παραμικρό fail. Δεν μπορούμε να δώσουμε σίγουρη απάντηση έτσι απλά.

Συνεπώς, αν μπορείς κάνεις backup τα δεδομένα σου και κοιμάσαι ήσυχος και αν θες να δεις μήπως παίρνει RMA τρέξε τα εργαλεία του κατασκευαστή για να δεις αν σου δίνουν κάποιο fail. Αυτά είναι τα μόνα πρακτικά που έχεις να κάνεις, αλλιώς κάθεσαι όπως είσαι για να μη συζητάμε αερολογίες.

έτσι ακριβώς...

Case closed

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...