Προς το περιεχόμενο

Επιλογή φορητού υπολογιστή

eXtreme520

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας! Θέλω να αγοράσω ένα φορητό υπολογιστή, που να με κρατήσει 2 χρονάκια. Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Το θέλω για Linux και για προγραμματισμό. Είμαι ανάμεσα σε δύο Laptop, αλλά το δίλλημα είναι μεγάλο. Ο σκληρός και οι μνήμες θα αντικατασταθούν με μεγαλύτερης χωρητικότητας μονάδες. Τα υποψήφια είναι τα παρακάτω:

1.) Lenovo Thinkpad R61

Intel Core 2 Duo T8100 2.10 GHz

Μνήμη: 2 GB

Σκληρός δίσκος: 250 GB

Οθόνη: 15.4 in

Κάρτα γραφικών: Quadro NVS 140M

DVD-RW

Windows Vista Home Basic

Τιμή: γύρω στα 580Ε

2.) HP Presario G60-214em

AMD Athlon X2 Dual-Core QL-62 2 GHz

Μνήμη: 3 GB

Σκληρός δίσκος: 250 GB

Οθόνη: 15.6 in

Ανάλυση: 1366x768

Κάρτα γραφικών: GeForce 8200M

DVD-RW

Windows Vista Home Premium

Τιμή: γύρω στα 460Ε

Το βαρίδιο πέφτει στο HP Presario G60-214em, γιατί πρώτον εκτιμάω την εταιρεία περισσότερο από τις άλλες, δεύτερων έχει Num keyboard, τρίτων έχει τα Windows Vista Home Premium, τέταρτων καλύτερη οθόνη.

Άμα έχετε άλλα μοντέλα να προτίνετε, ακούω απόψεις, αλλά δεν θέλω να δώσω σε καμμία περίπτωση πάνω από 600Ε....

Δημοσ.

Thinkpad R61 all the way.

1. Πολύ καλύτερο ποιοτικά.

2. Ματ οθόνη -> must όταν ασχολήσαι με προγραμματισμό

3. 3ετής εγγύηση

4. Πολύ ταχύτερος επεξεργαστής

Το num pad καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι χρήσιμο και δεν είναι ιδιαίτερα βολικό να έχεις εξωτερικό usb num, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετός λόγος για να προτιμησεις το ΗΡ. Αν για σένα παραμένει κάτι σημαντικό όμως εσύ το ξέρεις καλύτερα.

Τέλος εφόσων το βασικό σου λειτουργικό θα είναι linux πιστεύω ότι είναι επίσης δευτερεύων η έκδοση των win. Πάλι το γράφω όμως με επιφύλλαξη.

Το ΗΡ το βρίσκεις από Pixmania?

Δημοσ.

+1 lenovo... Για όλους τους λόγους που είπε ο Μιχάλης...Αλλά num pad σε λαπτοπ < 17" είναι μεγάλο δέλεαρ όντως...

eXtreme γιατί θεωρείς καλύτερη την οθόνη του ΗΡ? Διάβασες κάτι??

Δημοσ.

κατα την γνωμη μου ενας απο τους σημαντικοτερους παραγοντες οταν βγαινουμε βολτα στα μαγαζια (πλεον βγαινουμε βολτα με τον browser μας) ειναι η εγγυηση

η Lenovo ειχε παλιοτερα καποια εξαρτηματα που τα τοποθετουσες στην θεση του DVD, το οποιο προφανος αφαιρουσες, και ηταν ενα αριθμητικο πληκτρολογιο, πανακριβο μεν, συμπαγης λυση δε

υπαρχουν και usb αριθμιτικα πληκτρολογια εαν σε ενδιαφερει

Δημοσ.

οταν η Lenovo λεει R61 εννοεις το μοντελο

αυτο μεσα μπορει να εχει απειρες συνθεσεις (διαφορετικες ασυρματες καρτες, διαφορετικη μνημη, επεξεργαστη, δισκο, οθονη, μπαταρια, λειτουργικο κλπ)

δηλαδη ναι μπορει να ειναι και 14" ενα R61 αλλα και 15,4"

το συγκεκριμενο απο την στιγμη που λεει 15,4" ειναι ακριβως τοσο

ΥΓ υπαρχει και μια καλυτερη εκδοση της οθονης αυτης με αναλυση 1680Χ1050 (WXGA+)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...