Προς το περιεχόμενο

Σεταρισμα LaCie 2big Network 2TB

PaaNooS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους.

Προσφατα εγινα κατοχος ενος LaCie 2big Network 2TB τον οποιο εβαλα σε RAID 1.

Γιατι τον πηρα : Θελουμε να τον μοιραστουμε 2 χρηστες (500GB για τον καθενα) που μας χωριζει ενας οροφος, αλλα συνδεομαστε στο internet μεσω του ιδιου router, και θελουμε να αποσυμφορησουμε τους τοπικους μας δισκους, αλλα ο ενας να μη μπορει να δει τα δεδομενα του αλλου..

Πριν τον παρω στα χερια μου υπεθετα οτι θα τον χωρισω σε 2 partitions των 500GB και καθενας θα μπαινει στο δικο του με ενα password.

Τουλαχιστον ετσι εχω κανει στον Netcenter της WD που εχω στη δουλεια.. Ευκολα και απλα μεσω web browser..

Ομως εδω τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα.. Καταρχην δεν υπαρχει utility για διαχωρισμο partitions.. Ετσι ορισα 2 shares τα οποια υποθετω οτι ειναι κατι αντιστοιχο με τα partitions με τη διαφορα οτι δεν καθοριζεις το μεγεθος-χωρο που καταλαμβανουν..

Απο δω και περα αρχιζει το μπερδεμα..

Αν και τα shares εχουν επιλογη αν θα ειναι public ή αν θα καλυπτονται απο password, και στις 2 επιλογες μπορει ο καθενας να δει τα αρχεια οποιουδηποτε..

Ετσι πηγα στις επιλογες των users και ορισα 2 users στους οποιους εβαλα 'δικαιωματα' (restriction), αλλα και παλι οταν πηγαινω με windows explorer στο περιεχομενο του δισκου, μπορω να δω τα παντα και πουθενα δε μου ζηταει password..

Ειναι κατι που μου διαφευγει?? Ποια ειναι η εννοια των restrictions και του public share ή του register user? Τελικα υπαρχει τροπος να σεταρω το δισκο οπως θελω??

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το site της LaCie αναφερει :

Encrypting a normal external hard drive.

Our SAFE biometric hard drives provide an easy method to encrypt data without the need to memorize a password. If a SAFE hard drive is not an option, or greater flexibility with the encryption is required, encryption software is a good alternative.

An easy and effective way to do this through software is to use a program called TrueCrypt. This program allows for a variety of encryption methods, along with multi-platform capabilities (it works on Mac, Windows, and Linux.)

NOTE: TrueCrypt is not a LaCie product, and is not supported by LaCie Technical Support. This information is provided as an assistance, only.

Ευχαριστω προκαταβολικα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:43 ----------

Κανενας φιλος ???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...