Φιλολογίνα Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μην βάζεις όλες τις καταστάσεις και τα κονε στο ίδιο καλάθι. Το οτι αγόρασες το διπλωμα για παραδειγμα (που ολοι ξέρουμε οτι ακομα και να ξέρεις να αδηγεις σε κόβουνε επειδη δεν τους λάδωσες) δεν είναι το ίδιο με το να μπαίνεις στο δημόσιο αέρα πατέρα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ομοίως και για τις αγορές αποφάσεων δικαστηρίου, δεν νομιζω οτι μπορει ο κάθε πολίτης έτσι εύκολα να κανει κατι τετοιο όπως επισης ως γνωστόν οι κλήσεις πλέον δεν σβήνονται (μονο της δημοτικής). Κλπ κλπ.... Κι αυτό είναι γενίκευση και μάλιστα απόλυτη, δεν είναι πάντα έτσι. Και, χωρίς να θέλω να δεχτώ τα επιχειρήματά του, Critter, αν πάρεις δίπλωμα "αγορασμένο" θεωρώ - και είστε ελεύθεροι να συγχιστείτε - ότι είναι πολύ χειρότερο από το να μπεις αέρα στο δημόσιο, γιατί είσαι εν δυνάμει δολοφόνος(το αναφέρω καθαρά για το συγκεκριμένο παράδειγμα με το δίπλωμα φυσικά, όχι ότι συμφωνώ με το να μπαίνει έτσι στο δημόσιο όποιος έχει βύσμα και όχι προσόντα). Κατά τα άλλα, όλη αυτή η φάση φέρνει στο νου την ΛΑΪΚΗ ΣΟΦΙΑ: "Φωνάζει ο νοικοκύρης, φωνάζει κι ο κλέφτης." Άκου εκεί "με διώξανε μετά από 3 χρόνια στέητζ". Στο τέλος θα μας κάνουνε και μήνυση αν τους διακόπτουμε την ώρα που μπουκάρουνε στο σπίτι. Luci, αυτό έχει συμβεί ήδη, και το επεισόδιο του Married with children που αναφέρθηκε παραπάνω βασίστηκε σ' αυτήν την παράλογη υπόθεση, στην οποία τελικώς ο κλέφτης δικαιώθηκε... (ω, ναι). Τώρα, χωρίς γενικεύσεις και αφορισμούς, εμένα αυτό που θα μου φαινόταν καλή λύση στο θέμα των Stageάδων που διαμαρτύρονται είναι το εξής: Να κριθούν όλοι όσοι είναι από μια ηλικία και πάνω, η οποία θα τους δυσκολέψει πλέον να βρουν αλλού δουλειά, βάσει προσόντων και με την προϋπηρεσία που έχουν να θεωρείται ως προϋπηρεσία στον ιδιωτικό (πχ 5 χρόνια Part-time. Εν συνεχεία, να περάσουν από διαγωνισμό για ορισμένο αριθμό θέσεων βάσει αυτής και όποιων άλλων προσόντων και πτυχίων διαθέτουν. (Πολύ χοντρικά το τι έχω στο μυαλό μου, σίγουρα επιδέχεται βελτίωση σαν ιδέα αλλά είναι μια αρχή).
Fidelio Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Γιατι τα κανεις πολύπλοκα τα πράγματα , η εργασιακή εμπειρία ίδια για όλους , είτε αυτο το λένε στειτΖΖΖ , είτε το λένε σύμβαση έργου , είτε στον ιδιωτικό , είτε στον δημόσιο φορέα. Οτι άλλο έχεις να προσθέσεις στην μοριοδότησή σου , γατιά , σκυλιά κτλ καλό δικό σου θα 'ναι. end of thread
KaizerSoze Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Τζιμαρα, κατι αλλο πρεπει να εννοεις. Αποκλειεται να συμφωνουμε. Οφτοπικ απλα θελω να εξακριβωσω κατι Ποιος Σπυροπουλος τωρα...ο Μουν απο τα αριστερα ειναι:lol:
The_Judas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Εδω σε αυτο που λες θα σε πω να δεις ενα επεισοδιο των Bundys οπου ενας κλεφτης μπαινει στο σπιτι του Al και ο Al τον πλακωνει στο ξυλο και ο κλεφτης του κανει μυνηση οτι τον σακατεψε. Νομικά στέκει αυτό. Επειδή κάποιος κλέβει, δεν σημαίνει οτι καταργούνται οι νόμοι και οτι μπορεί ο ιδιοκτήτης να βιαιοπραγήσει εναντίον του, να τον βιάσει ή να τον σκοτώσει Βασικά η συγκεκριμένη συσχέτιση που γίνεται με το stage είναι λίγο άκυρη Στην περίπτωση αυτή τους έδιωξαν γιατί το πρόγραμμα λέγεται πρόγραμμα αποκτησης προυπηρεσίας stage... και όχι πρόγραμμα για μονιμοποίηση. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα έμενε σε τέτοιου είδους δουλειά, 5 χρόνια με 500 ευρώ και χωρίς ένσημα. Αδυνατώ να πιστέψω οτι αυτά τα 5 χρόνια αυτοί οι άνθρωποι δεν έψαχναν για δουλειά. Αρα συμπεραίνω οτι όλοι είχαν βύσμα.
chill Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Κι αυτό είναι γενίκευση και μάλιστα απόλυτη, δεν είναι πάντα έτσι. Και, χωρίς να θέλω να δεχτώ τα επιχειρήματά του, Critter, αν πάρεις δίπλωμα "αγορασμένο" θεωρώ - και είστε ελεύθεροι να συγχιστείτε - ότι είναι πολύ χειρότερο από το να μπεις αέρα στο δημόσιο, γιατί είσαι εν δυνάμει δολοφόνος(το αναφέρω καθαρά για το συγκεκριμένο παράδειγμα με το δίπλωμα φυσικά, όχι ότι συμφωνώ με το να μπαίνει έτσι στο δημόσιο όποιος έχει βύσμα και όχι προσόντα Και οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπορούν να μας μετατρέψουν σε δολοφόνους, συνεπώς είναι ακριβώς το ίδιο . Εγώ δεν κατάλαβα γιατί χρειάζονται τα stage στο δημόσιο? Για να σου παρέχουν ειδίκευση στο.......ξύσιμο ? Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητάνε μονιμοποίηση ούτε καν μοριοδότηση. Μπήκαν προσωρινά και το γνώριζαν, άσχετα αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν την μονιμοποίηση. Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι το όνειρο νέων ανθρώπων είναι να μπουν στον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα και να ζήσουν παρασιτικά στις πλάτες όλων εμάς των υπόλοιπων.
The_Judas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Η μοριοδότηση της προυπηρεσίας ας υπάρχει... η προσαύξηση του 50% που είχαν πρέπει να καταργηθεί.
viper2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 70.000 κοσμος χωρις δουλεια...? θελω να δω τι θα γινει...
Deorum Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 70.000 κοσμος χωρις δουλεια...?θελω να δω τι θα γινει... Σιγά μην είναι και 200.000 όσοι και να είναι τέλοσπαντων ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ. Τελειώνει αυτό που είχαν συμφωνήσει εξ'αρχής. Αν είναι δυνατόν να το βαφτίζετε απόλυση. Ήταν κάτι προσωρινό εξ'αρχής. Τώρα πως μερικοί μείναν τόσο καιρό... πάλι ευχαριστώ θα έπρεπε να λέγαν.
mangepsamin Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Κατά τα άλλα, όλη αυτή η φάση φέρνει στο νου την ΛΑΪΚΗ ΣΟΦΙΑ: "Φωνάζει ο νοικοκύρης, φωνάζει κι ο κλέφτης." Άκου εκεί "με διώξανε μετά από 3 χρόνια στέητζ". Στο τέλος θα μας κάνουνε και μήνυση αν τους διακόπτουμε την ώρα που μπουκάρουνε στο σπίτι. Φωναζουν και καποιοι που ηταν 3-4-5 χρονια φιλτατε, ο παραλληλισμος που εκανες ειναι απαραδεκτος ! ποιοι ειναι οι κλεφτες ; για κοιτα ενα νοικοκυρη
skimnos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ωραία και καλά τα περί "ίσων ευκαιριών" και κάθαρσης στο Δημόσιο που διατυμπανίζονται κατά κόρον αυτές τις ημέρες. Έχω όμως κάποιες ενστάσεις και διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος! 1. Διώχνει άμεσα τους συμβασιούχους stage και έργου για να τους μετατρέψει σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ. Γιατί δεν παίρνει κατευθείαν μόνιμους; 2. Είναι ποτέ δυνατόν να έχουν ίσες ευκαιρίες όλοι; Π.χ. μπορούν όλοι να κάνουν μεταπτυχιακά και πολύ περισσότερο διδακτορικά; Μπορούν όλοι να τελειώσουν δύο ή τρεις γλώσσες σε υψηλό επίπεδο; 3. Το γεγονός ότι κάποιος υποψήφιος προηγείται σε μόρια έναντι κάποιου άλλου λόγω "αυξημένων προσόντων" τον καθιστά αυτομάτως κατάλληλο για την πλήρωση της θέσης; Προηγείται δηλαδή έναντι κάποιου που δεν έχει μεν τόσα προσόντα αλλά ενδεχομένως να έχει προσφέρει περισσότερα στις αρμοδιότητες της θέσης;
pournaras Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Φωναζουν και καποιοι που ηταν 3-4-5 χρονια φιλτατε, ο παραλληλισμος που εκανες ειναι απαραδεκτος ! ποιοι ειναι οι κλεφτες ; για κοιτα ενα νοικοκυρη 3-4-5 χρονια, επιτρεπεται να ηταν; Το stage κανονικα δεν ειναι το πολυ για ενα εξαμηνο; Πως "αυτοι" εκατσαν 3-4-5 χρονια; Τους ξεχασαν; Αυτοι ειναι οι νοικυρηδες, που εκατσαν 8-10 εξαμηνα παραπανω απο το κανονικο (επι πληρωμη), στερωντας απο αλλους να πανε κι εκεινοι (ολοι απο ενα εξαμηνο), και να παρουν ισες ευκαιριες στη μοριοδοτηση; Αλλα τοτε εκτος ολων των αλλων, θα γινοσασταν και πολλοι με τα ιδια μορια απλαι, οποτε μια απο τα ιδια. Δεν ηταν υπαλληλοι με συμβαση ορισμενου χρονου, που εχει δικαιωμα ανανεωσης, ηταν υπαλληλοι με προγραμμα stage που ΔΕΝ εχει διακιωμα ανανεωσης. Σταματηστε πια αυτο το τροπαριο.
Lucifer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Φωναζουν και καποιοι που ηταν 3-4-5 χρονια φιλτατε, ο παραλληλισμος που εκανες ειναι απαραδεκτος ! ποιοι ειναι οι κλεφτες ; για κοιτα ενα νοικοκυρη Συγγνώμη, αλλά κάποιος που καταχρηστικά και εις βάρος κάποιου τρίτου, μένει 5 (!) χρόνια σε πρόγραμμα stage, είναι απατεώνας, κλέφτης, λίγδα, λαμόγιο, πέτσας και σάπιος. Όταν δε βγαίνει και το λέει και δημόσια και παραπονιέται, είναι και φοβερά ηλίθιος.
afentiko7 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Στο Γ' Ράιχ είχαμε τους άρειους. Αυτοί λοιπόν οι άρειοι επιτρεπόταν να έχουν μικρομάγαζα να δουλεύουν και να έχουν υψηλές θέσεις. Εν αντιθέσει με αυτούς οι εβραίοι απαγορευόταν να έχουν μαγαζιά κλπ. Αυτή η πρακτική ονομαζόταν ρατσισμος. Οι εθνικοσοσιαλιστές θεωρούσαν πως η φυλή και μόνο καθόριζε την ικανότητα ενός ατόμου. Σήμερα η φυλή έχει αντικατασταθεί από την "αξιοκρατία" όπου πλέον μόνο το παιδί το σπουδαγμένο, το μορφωμένο (ο φύτουλας, ο σπασίκλας δλδ) έχει δικαίωμα στο δημόσιο. Γιατί η εκπαίδευση δεν είναι ταξική, όσοι σπουδάσαμε και πήραμε πτυχία το κάναμε χάρη στο ταλέντο μας και όχι στα φροντιστήρια (τελευταία φορά που κοίταξα, πλήρωνες για να κάνεις μάθημα) και στα σκονάκια-αντιγραφές. Εχουμε λοιπόν μόνο εμείς το δικαίωμα να μπούμε μέσω ΑΣΕΠ. Γιατί στα stage έκαναν δουλειές που απαιτείτο τουλάχιστον nobel χημείας, φυσικής και μαθηματικών. Ναι, έπρεπε να σουν παιδί τζιμάνι.
Φιλολογίνα Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Πήρες ένα τσουβάλι και κάνεις με μεγάλη άνεση αυτό το οποίο καταλογίζεις... είναι τουλάχιστον ειρωνικό. Όποιος είναι μορφωμένος είναι φυτούκλας και σπασίκλας; Κι όποιος έχει σπουδάσει το κάνει με σκονάκια και φροντιστήρια; Από τη λίγη πείρα μου, τα φροντιστήρια και τα σκονάκια χρησιμεύουν μέχρι την Γ' Λυκείου, φίλτατε. Ούτε πανεπιστήμιο βγάζεις με σκονάκι, ούτε μεταπτυχιακό, ούτε διδακτορικό. Από το ένα άκρο - το να θεωρεί κανείς ότι τα πτυχία είναι το α και το ω, και το ότι η εξυπνάδα και η εμπειρία δεν πιάνουν μία μπροστά σε "χαρτιά" - εσύ φτάνεις στο άλλο και τα βγάζεις όλα άχρηστα, αποτέλεσμα μόνο χρημάτων και "παπαγαλίας". Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Εκείνο που απλά πρέπει να λάβουμε υπόψη - και εν τέλει, αυτό είναι που ενοχλεί κι εμένα προσωπικά, αν θες, στο θέμα με τα stage - είναι ότι παραβιάστηκαν οι συνθήκες λειτουργίας των προγραμμάτων. Επρόκειτο για προγράμματα που στόχο είχαν να δώσουν εργασιακή εμπειρία, διάρκειας 6 έως 12 μηνών. That's it. Το να μείνει κάποιος 4 και 5 χρόνια δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο. Επίσης δεν δικαιολογείται το να μην μπαίνει αξιοκρατικά και να μαζεύει τα μόρια που μαζεύει κατ' αυτόν τον τρόπο. Και - επειδή πριν κάποιο διάστημα μου προτάθηκε κι εμένα να μπω σε stage από "παράθυρο" - δεν τίθεται καν θέμα μονιμοποίησης, ούτε σαν ενδεχόμενο. Αν εγώ δεχόμουν, θα ήταν εντελώς παράλογο από μέρους μου να προσβλέπω σε μονιμοποίηση - θα καθόμουν όσο ήταν το πρόγραμμα και μετά μώκο και στο καλό. Θα χρησιμοποιούσα την "προϋπηρεσία" που μου δόθηκε τόσο απλόχερα - γιατί δεν θα χρειαζόταν καν να βάλω τον πισινό μου κάτω και να ψάξω να βρω δουλειά - για να βρω μια δουλειά μετά από αυτό. Άρα αυτό που ενοχλεί δεν είναι το αν ο άλλος που δουλεύει στα stage είναι μορφωμένος ή όχι. Αλλά το ότι έρχεται κάποιος να διεκδικήσει ένα "δίκιο" το οποίο δεν υπήρχε πουθενά εξαρχής - και το κάνει εν γνώσει του. Δεν μπορώ να είμαι θετική απέναντι σ' αυτό. Η σύγκρισή σου με το ρατσισμό των Αρείων απέναντι στους Εβραίους είναι τουλάχιστον υπερβολική. Μη φτάνουμε στα άκρα, γιατί μπορεί να καταλήξουμε γραφικοί.
washcloud Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Η σύγκρισή σου με το ρατσισμό των Αρείων απέναντι στους Εβραίους είναι τουλάχιστον υπερβολική. Μη φτάνουμε στα άκρα, γιατί μπορεί να καταλήξουμε γραφικοί. Welcοme tο the wοrld οf afentikο7. Take a seat, fasten your seatbelt, and enjoy the ride. You may never get out of it being the same person that entered it. Στο Γ' Ράιχ είχαμε τους άρειους γαμώτο, δηλαδή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα