mangepsamin Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Συγγνώμη, αλλά κάποιος που καταχρηστικά και εις βάρος κάποιου τρίτου, μένει 5 (!) χρόνια σε πρόγραμμα stage, είναι απατεώνας, κλέφτης, λίγδα, λαμόγιο, πέτσας και σάπιος. Όταν δε βγαίνει και το λέει και δημόσια και παραπονιέται, είναι και φοβερά ηλίθιος. Συγγνώμη, αλλά κάποιος που καταχρηστικά και εις βάρος κάποιου τρίτου,χρησιμοποιει την λεξη καταχρηστικα και την φραση εις βαρος καποιου τριτου, είναι απατεώνας, κλέφτης, λίγδα, λαμόγιο, πέτσας και σάπιος. Όταν δε βγαίνει και το λέει και δημόσια και με υφος δικαστη, γινεται και φοβερά γραφικος
Fidelio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Ωραία , έτεχε υπόψην σας ΠΩΣ γίνεται σε ένα κομμάτι της η επιλογή για μεταπτυχιακά και ακόμα χειρότερα για τα διδακτορικά στην ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ? Ποιο ίσιο δικαίωμα έχουμε στην μόρφωση και μαλακίες τούμπανα, ... Αγόρασες να πούμε ένα μεταπτυχιακό (150 μορια) με 4 , 5 χιλιάρικα , που ναι μεν το παρακολουθησες κανονικά , έκανες και μια γαμωδιπλωματική του κώλου , με ρεσφούτι και αυτό ΚΑΙ εχεις το προνόμιο να αυτο-ονομάζεσαι μορφωμένος άνθρωπος; Θειο βουλευτή ρε , ΘΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ !
Critter Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Κι αυτό είναι γενίκευση και μάλιστα απόλυτη, δεν είναι πάντα έτσι. Και, χωρίς να θέλω να δεχτώ τα επιχειρήματά του, Critter, αν πάρεις δίπλωμα "αγορασμένο" θεωρώ - και είστε ελεύθεροι να συγχιστείτε - ότι είναι πολύ χειρότερο από το να μπεις αέρα στο δημόσιο, γιατί είσαι εν δυνάμει δολοφόνος(το αναφέρω καθαρά για το συγκεκριμένο παράδειγμα με το δίπλωμα φυσικά, όχι ότι συμφωνώ με το να μπαίνει έτσι στο δημόσιο όποιος έχει βύσμα και όχι προσόντα). Ναι αλλα παίρνεις μια γενίκευση (όπως τη χαρακτηριζεις) και κάνεις και συ το ίδιο. Δηλαδη μας λες οτι ΟΠΟΙΟΣ παρει το δίπλωμα λαδώνοντας ΕΙΝΑΙ εν δυνάμει δολοφόνος. Δηλαδη δεν αποδέχεσαι οτι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου όντως άνθρωποι που ξέρουν να οδηγούν πολύ καλα κόβονται επειδη δεν λαδώθηκαν οι εξεταστές. Εννοειται οτι υπάρχουν όλες οι κατηγορίες των εξεταστών και των εξεταζόμενων. Δεν χρειαζότανε να το γράψω. Όταν όμως ο εξεταζόμενος δεν γνωρίζει αν τελικα οι άλλοι τα παίρνουν τα δίνει μια και καλή για να είναι ήσυχος. Και για να σου πω και γω τη δικιά μου ιστορία : Πηγα να μάθω οδήγηση ενώ πριν ήξερα απλά τα βασικά απο τον πατέρα μου σε αλάνες. Έκανα τα 20 μαθήματα, εκρινα οτι είμαι ανεπαρκής και έκανα άλλα 20!!!!!Πλήρωσα δλδ παραπάνω για να μάθω. Και ενώ ήμουν σίγουρος οτι θα ανταποκριθώ πλήρως στην εξετάση ρώτησα τον εξεταστή (ήταν γνωστός) αν έπρεπε να λαδώσω. Αυτός μου είπε "Δώσε μου τα λεφτά και αναλογα με το ποιοι θα είναι θα λαδώσουμε ή όχι". Τελικά πεσαμε σε εξεταστες που δεν λαδώνονται, πέρασα στην εξέταση (απολυτα λογικο) και πήρα και τα λεφτα πίσω. Βεβαια αν δεν ηταν γνωστος ο δάσκαλος μπορει να τα καβάντζωνε και να έλεγε οτι τα έδωσε. Στο παράδειγμα μου λοιπον είτε εν τέλει λάδωνα είτε δεν λαδωνα (οπως και έγινε) ο ίδιος οδηγός θα έβγαινα στην κοινωνία...Καπως έτσι λειτουργεί το σύστημα και δυστυχώς κυκλοφορους όντως και πολλοί δολοφόνοι. Βεβαια αν το καλοσκεφτείς τα περισσοτερα ατυχήματα τα προκαλουν αυτοι που υποτίθεται ξέρουν να οδηγούν καλα και κάνουν ένα σωρο μλκιες στο δρόμο επειδη την έχουνε δεί ιππότες της ασφάλτου. Το προβλημα μας δεν ειναι το ποσο ξέρει να οδηγει κανεις αλλα οτι στο σύνολο τους οι Έλληνες οδηγοι δεν έχουν οδική συμπεριφορά και παιδεία.
IOSTEFO Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Με συγχωρείς Fidelio αλλά η Ελλάδα δεν μας φταίει σε τίποτα αυτοί που την κατοικούν είναι η όπως το είπες.
Fidelio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Σύμφωνοι , άλλο όμως θέλω να πω ,ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί ένας που έχει μια θέση 5 χρόνια σε έναν τομέα (είτε με stage , είτε σαν σύμβαση έργου) , είναι υποδέεστερος από έναν μεταπτυχιακό , ο οποίος μάλιστα έκανε την έρευνα (λέμε τώρα "έρευνα" ) σε τελείως άσχετο αντικείμενο.
Critter Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Ωραία , έτεχε υπόψην σας ΠΩΣ γίνεται σε ένα κομμάτι της η επιλογή για μεταπτυχιακά και ακόμα χειρότερα για τα διδακτορικά στην ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ? Ποιο ίσιο δικαίωμα έχουμε στην μόρφωση και μαλακίες τούμπανα, ... Αγόρασες να πούμε ένα μεταπτυχιακό (150 μορια) με 4 , 5 χιλιάρικα , που ναι μεν το παρακολουθησες κανονικά , έκανες και μια γαμωδιπλωματική του κώλου , με ρεσφούτι και αυτό ΚΑΙ εχεις το προνόμιο να αυτο-ονομάζεσαι μορφωμένος άνθρωπος; Θειο βουλευτή ρε , ΘΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ! Ξέχνα τα μεταπτυχιακα που πολλοί μπαίνουν με κονε. Στα stage η πλειοψηφία ήταν με απολυτήριο λυκείου και κάποιοι με απολυτήριο γυμνασίου. Θεωρείς λάθος οτι όποιοι δουλεύουν στο δημόσιο πρέπει να έχουν 1 έστω πτυχιο ΑΕΙ-ΤΕΙ, έστω ΙΕΚ βρε αδελφε κτλ? Δεν πρέπει να υπάρχει μια miminum εγγυηση γνώσης του εργαζομένου για να δουλέψει και να παράξει έργο για το δημόσιο συμφερον? Αλλο οτι στο τέλος μπορεί να τα ξύνει...δεν φταίνει αυτος για αυτο αλλα οι κυβερνησεις που δεν χειρίζονται κατάλληλα το θέμα. Και στην τελική γιατι να μην ανταμειφθούν αυτοί που σπούδασαν και μάλιστα με λεφτά του κρατους σε ενα βαθμό (πραγμα που σημαινει οτι το κράτος επενδυσε σε αυτους ωστε κάποιοι να δουλέψουν αύριο για αυτο)? Και μην μου πείς πάλι για το δικαίωμα στην εκπαιδευση γιατι ειναι γνωστο οτι ναι μεν στα υψηλόβαθμα τμήματα μπαίνουν αναλογικα περισσότεροι ευκαταστατοι για ευννοητους λόγους αλλα υπάρχουν ένα σωρο τμήματα μεχρι τη βάση του 10 που μπορει να τα πιάσει οποιοσδήποτε ακόμα και χωρίς φροντιστήρια. Η ζωή είναι δύσκολη και δυστυχως χωρις χαρτια δεν πας πουθενα. Σίγουρα υπάρχει και μια πολύ μικρή πλειοψηφία που πραγματικα δεν της δοθηκε η δυνατότητα να σπουδάσει για πολύ συνθετους οικογενειακους και οικονομικους λόγους και προσωπικα δεν θα είχα πρόβλημα το κράτος να μεριμνούσε και να τους παίρνανε απευθείας στο δημόσιο σε θέσεις που δεν απαιτούν γνωστικό αντικείμενο (θυρωροί, καθαριστριες, εξωτερικες δουλειές κτλ). Το να μου λέει όμως η μάνα μου που δουλευει στο υπ.οικονομικων οτι τους βάλανε επιμελήτρια κειμένων κοπέλα απο stage με απολυτήριο γυμνασίου ε!παει πολύ βρε αδερφέ...δεν μπορω να το δεχτώ. Τέλος να θυμίσω σε ολους τους βολεψάκηδες και υποψήφιους διευθυντές οτι υπάρχουν και δουλειές όπως σερβιτόροι, ντελιβεράδες κτλ που βγάζουν 1000κούμπα καθαρή (εχω δουλέψει σε καφετεριες και εχω φίλους ντελιβεράδες και ξέρω). Όποιος λοιπον το έχει άχτι οτι δεν σπουδασε και δεν βρίσκει δουλειά ας κανει μια τέτοια δουλεία να μαζέψει λεφτά και ας σκιστεί στα σεμιναρια, στα ΙΕΚ κτλ. Κοπιάστε και λίγο βρε παιδια μην κοιτατε να βολευτειται μόνο με τα κονε. Ελεος πια! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:04 ---------- Σύμφωνοι , άλλο όμως θέλω να πω ,ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί ένας που έχει μια θέση 5 χρόνια σε έναν τομέα (είτε με stage , είτε σαν σύμβαση έργου) , είναι υποδέεστερος από έναν μεταπτυχιακό , ο οποίος μάλιστα έκανε την έρευνα (λέμε τώρα "έρευνα" ) σε τελείως άσχετο αντικείμενο. Αν δεν έκανε τπτ αυτα τα 5 χρόνια γιατι να μην υπερτερει ο μεταπτυχιακός? Και δευτερον απο πότε οι μεταπτυχιακοι κάνουν πρωτογενή έρευνα? Αυτο το κάνουν οι διδακτορικοί που έκει θα συμφωνήσω οτι πολλα διδακτορικά είναι του κώλου. Και τέλος υπερτερει-δεν υπερτερει ο stager του μεταπτυχιακου, απο τη στιγμη που είναι παρανόμως 5 χρόνια στο stage (επειδη είχε θείο βουλευτή) θα πρέπει να πάρει τον πούλο και να πάει να εκτελέσει το κονε του που του υποσχότανε μονιμοποιήσεις. Δέστο σαν μια εκδίκηση σε μια ομαδα κονεδιάρηδων...πόσο εύκολα θα ξαναβασιστούνε τώρα αυτοι σε κονέ? Πρέπει να πάθεις για να μάθεις.
Lucifer Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Σύμφωνοι , άλλο όμως θέλω να πω ,ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί ένας που έχει μια θέση 5 χρόνια σε έναν τομέα (είτε με stage , είτε σαν σύμβαση έργου) , είναι υποδέεστερος από έναν μεταπτυχιακό , ο οποίος μάλιστα έκανε την έρευνα (λέμε τώρα "έρευνα" ) σε τελείως άσχετο αντικείμενο. Η μοριοδότηση είναι αντίστοιχη με το πόσο σχετικό ήταν το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό με το αντικείμενο της εργασίας. Και αν μιλάμε για θέσεις εκπαιδευτικών, ε, νομίζω εκεί είναι προφανές γιατί παίζει ρόλο.
Fidelio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 (σε πολλά που λες συμφωνώ αλλά : ) Στα stage η πλειοψηφία ήταν με απολυτήριο λυκείου και κάποιοι με απολυτήριο γυμνασίου. Αυτό βασικά το λες με στοιχεία ; Η έτσι στην χαλαρή κουβέντα που κάνουμε; Εγώ βέβαια αναφέρομαι σε θέσεις που στο μέλλον θα γίνουν οργανικές ,έτσι; Είπαμε είμαστε μπουρδέλο ,αλλα στοιχειωδώς οι stagers έχουν πτυχια , έχουν γλώσσες , δεν έχουν μερικοί ξέρω γω ένα μεταπτυχιακό , so ? και τι έγινε δηλαδή, αν η θέση είναι μορφής γραμματιακής υποστήριξης ή εποπτίας κτλ και ο μεταπτυχιακός εχει κάνει έρευνα για τα αποδομητικά πουλιά της αφρικής ή για τον Δράκουλα των Καρπαθίων; έχει διαφορά για την προσφορά θέσης; Αν δεν έκανε τπτ αυτα τα 5 χρόνια γιατι να μην υπερτερει ο μεταπτυχιακός? Εντάξει , εγώ ξέρω πολλές περιπτώσεις από stagers που παρήγαν έργο , και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αναπλήρωσαν πολύ αναγκαίες θέσεις. Το ερώτημα είναι , ΠΩΣ θα μπορούσαμε να τους ξεδιαλέξουμε; Πολύ απλά μετατρέπουμε της αναγκαίες θέσεις σε οργανικές και λαμβανουμε υπόψην μας την εργασιακή εμπειρία ΣΥΝΑΦΟΥΣ αντικειμένου ακριβώς την ίδια για όλους. Η προσαύξη αν και δεν είναι εντελώς παράλογη , οκ , για τα μάτια του κόσμου , ας την πετάξουμε έξω. ΟΧΙ όμως την εξιδικευμένη εμπείρα. Αυτή είναι η λύση, ....ΤΩΡΑ όλοι φωνάζουν γιατί θέλουν ΟΛΟΙ να στρώσουν τον κώλο τους σε μια καρέκλα , end of story .
The_Judas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Σύμφωνοι , άλλο όμως θέλω να πω ,ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί ένας που έχει μια θέση 5 χρόνια σε έναν τομέα (είτε με stage , είτε σαν σύμβαση έργου) , είναι υποδέεστερος από έναν μεταπτυχιακό , ο οποίος μάλιστα έκανε την έρευνα (λέμε τώρα "έρευνα" ) σε τελείως άσχετο αντικείμενο. Εδώ ανοίγεις ενα άλλο ζήτημα. Διορίζονται ορισμένοι με μεταπτυχιακά σε δημόσιες υπηρεσίες τύπου ΙΚΑ για ποιον λόγο? Χρειάζεται phd ή master για τέτοιου είδους δουλειές? Στις περισσότερες περιπτώσεις δημοσίων υπηρεσιών δεν απαιτούνται ούτε γνώσεις προγραμματισμού, ούτε ανώτερα μαθηματικά ούτε ανώτατες γνώσεις οικονομικών.
Fidelio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Η μοριοδότηση είναι αντίστοιχη με το πόσο σχετικό ήταν το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό με το αντικείμενο της εργασίας. Και αν μιλάμε για θέσεις εκπαιδευτικών, ε, νομίζω εκεί είναι προφανές γιατί παίζει ρόλο. Μπα, αμα δεις μια προκύρηξη , μέχρι πρότεινος τουλάχιστον θα δεις οτι μοριοδοτείται κάθε είδους μεταπτυχιακό και η εργασιακή εμπειρία πολύ περισσότερο , ανάλογα την χρονική διάρκεια. κατα την αποψή μου , και την λογική , το μεταπτυχιακό ΟΤΑΝ δεν έχει σχέση με το αντικείμενο ΔΕΝ θα πρέπει να μοριοδοτείται ΚΑΘΟΛΟΥ.
Lucifer Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δε νομίζω να διαφωνώ. Απλώς 2 τυπάκια που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, ή θα πρέπει να "ανταμοίβονται" βάσει σπουδών (γιατί αν εγώ έκατσα και έφαγα 3 χρόνια σε MsC και ο άλλος τα έξυνε, ε) ή θα γίνεται κλήρωση. Αλλά δε διαφωνώ μαζί σου γιατί η δουλειά του ΑΣΕΠ δεν είναι να ανταμοίβει το διάβασμα αλλά να απορροφά κατάλληλα άτομα για τις αντίστοιχες θέσεις. Κάτι που δε γίνεται ούτε με άσχετα μεταπτυχιακά, ούτε με κλήρωση. Εσύ πως το σκέφτεσαι;
insomniaK Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Τη δουλειά στο δημόσιο; Πνευματική καταδίκη.
Fidelio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δε νομίζω να διαφωνώ. Απλώς 2 τυπάκια που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, ή θα πρέπει να "ανταμοίβονται" βάσει σπουδών (γιατί αν εγώ έκατσα και έφαγα 3 χρόνια σε MsC και ο άλλος τα έξυνε, ε) ή θα γίνεται κλήρωση. Αλλά δε διαφωνώ μαζί σου γιατί η δουλειά του ΑΣΕΠ δεν είναι να ανταμοίβει το διάβασμα αλλά να απορροφά κατάλληλα άτομα για τις αντίστοιχες θέσεις. Κάτι που δε γίνεται ούτε με άσχετα μεταπτυχιακά, ούτε με κλήρωση. Εσύ πως το σκέφτεσαι; Ναι στην περίπτωση που ΔΕΝ παίζει εργασιακή εμπειρία , θα κριθεί το παιχνίδι στις πτυχιακές - μεταπτυχιακές σπουδές , ΑΛΛΑ πάντα όταν αυτές ειναι συναφείς. Τι παίζει όμως στο backround με τις μεταπτυχιακές : πόσες φορές δεν έχουμε δει πτυχιακούς να κάνουν άσχετα μεταπτυχιακά , απλά για να αρπάξουν άλλο ένα όπλο στα χέρια τους; Γιατί πάνε σε άσχετο αντικείμενο έρευνας ; Γιατί η πολιτεία τους έχει δώσει το κίνητρο , τους μοριοδοτεί ανεξαρτητως ειδίκευσης για μια θέση στο δημόσιο. Γιατί γίνεται αυτό ; ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ- Χεστηκαν για την οργανωμένη μόρφωση του λαου ...
opera Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Τα stage όπως λειτούργησαν μόνο ως προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούνε όπως και κάτι άλλα υποκατάστατα της εργασίας τύπου 16ωρα(Σ-Κ). Εργασία χωρίς ασφάλιση και πλήρες ωράριο δεν είναι εργασία και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή. Εμείς φταίμε για την κατάντια αυτή.
Praetorianos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Εδώ ανοίγεις ενα άλλο ζήτημα. Διορίζονται ορισμένοι με μεταπτυχιακά σε δημόσιες υπηρεσίες τύπου ΙΚΑ για ποιον λόγο? Χρειάζεται phd ή master για τέτοιου είδους δουλειές?Στις περισσότερες περιπτώσεις δημοσίων υπηρεσιών δεν απαιτούνται ούτε γνώσεις προγραμματισμού, ούτε ανώτερα μαθηματικά ούτε ανώτατες γνώσεις οικονομικών. Γιατί πρέπει να υπάρχει ένα κριτήριο για την πρόσληψη ατόμων. Η φάτσα, το ύψος, η καταγωγή δεν είναι λογικά κριτήρια, οι γνώσεις είναι μέχρι ένα σημείο. Αν όλοι συμμετέχουν επί ίσοις όροις απόφοιτοι γυμνασίου - διδακτορικοί ας πούμε θα σχηματιστεί μια αδικία δεν νομίζεις? Και ναι έχω δει πολλούς ηλίθιους με διπλώματα αλλά τα ποσοστά όσο ανεβαίνουν οι βαθμίδες βαίνουν μειούμενες, άρα κάτι κερδίζεις και από αυτό το φίλτρο. Γιατί μπορεί όταν πάω εφορία να μην ζητήσω από τον άλλο να μου λύσει διαφορικές εξισώσεις, αλλά θέλω να πιάνει με τη μια αυτά που ρωτάω. Ναι στην περίπτωση που ΔΕΝ παίζει εργασιακή εμπειρία , θα κριθεί το παιχνίδι στις πτυχιακές - μεταπτυχιακές σπουδές , ΑΛΛΑ πάντα όταν αυτές ειναι συναφείς. Εννοείται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα