afentiko7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Άρθρο 103 παράγραφος 8 του συντάγματος Ωχ, παραβιάστηκε νόμος στην Ελλάδα? Απαράδεκτο, δεν το πιστευω. Εσύ δλδ στην αττική οδο, πας με λιγότερο από 130? Υποκρισία ftw. Το παράνομο (το ρουσφέτι) ζητά νομιμοποίηση Ωραία. Να διώξουμε και τους παράνομους μετανάστες. Μην μου αρχίσεις τα "ανθρωπιστικά". Παράνομοι είναι. Μακάρι να διορίζονται μόνο μόνιμοι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς πολύχρωμες συνεντεύξεις. Δλδ εσύ πιστεύεις ότι ο φιλόλογος του 8.6 από την Πάτρα, είναι καλύτερος από τον φιλόλογο της Αθήνας με 8.3? Παίζει και να ναι, παίζει και όχι. Από τη στιγμή που για 100 θέσεις διαγωνίζονται χίλιοι με τα ίδια προσόντα παύει η έννοια του "δίκαιου".
Lucifer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Από τη στιγμή που για 100 θέσεις διαγωνίζονται χίλιοι με τα ίδια προσόντα παύει η έννοια του "δίκαιου". Γουατ ;
demdeme Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Το παράνομο (το ρουσφέτι) ζητά νομιμοποίηση. Και αύριο θα αναρωτιόμαστε γιατί το δημόσιο δεν δουλεύει σωστά. Δε δουλεύει σωστά γιατί βασιλεύει η αναξιοκρατία, γιατί τα βύσματα γνωρίζουν πως ο μπάρμπας θα τα προστατεύσει και γιατί τα βύσματα αύριο θα ξεπληρώνουν τις σημερινές χάρες. Μακάρι να μην αναγνωριστεί ποτέ και σε κανέναν ούτε ένα μόριο ρουσφετολογικής προϋπηρεσίας. Μακάρι να διορίζονται μόνο μόνιμοι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς πολύχρωμες συνεντεύξεις. Μάθε ότι αυτό το παράνομο ρουσφέτι για το οποίο μιλάς δουλεύει 5 ολόκληρα χρόνια στην ίδια υπηρεσία και στο ίδιο πόστο και επίσης οχι δεν έχει μπει με βύσμα!Όλοι το έχετε κάνει καραμέλα!!Τουλάχιστον τα stage που δουλεύουν πολλά χρόνια όχι δεν μπήκαν με ρουσφέτι γιατί πίστεψε με αν το είχε αυτή τη στιγμή θα ήταν μόνιμο όπως μονιμοποιήθηκαν πολλοί!!!!Το γεγονός ότι έχουν βαπτίσει αυτή την εργασία stage δεν σημαίνει πως δεν θεμελίωσαν δικαιώματα!!και το δημόσιο δεν δουλεύει σωστά διότι το ίδιο το κράτος δεν ενδιαφέρεται να εκπαιδεύει τους ίδιους τους υπαλλήλους του!Τις σύγχρονες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί προσπαθεί το κράτος να τις καλύπτει με νέους συμβασιούχους που κατέχουν κάποιες γνώσεις!Και μάθε επίσης πως υπάρχουν πολλά αξιόλογα stage με γνώσεις και πτυχία και δουλεύουν καθημερινά και πολλές φορές περισσότερο από το μόνιμο! Αλλά όταν εσύ ο ίδιος διαχωρίζεις την κοινωνία σε χρώματα τότε αυτομάτως δεν πρόκειται να δουλέψει τίποτα φίλε μου!!!!
Lucifer Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μάθε ότι αυτό το παράνομο ρουσφέτι για το οποίο μιλάς δουλεύει 5 ολόκληρα χρόνια στην ίδια υπηρεσία και στο ίδιο πόστο και επίσης οχι δεν έχει μπει με βύσμα Πως έμεινε εκεί μετά το πέρας του 6μηνου;
demdeme Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Πως έμεινε εκεί μετά το πέρας του 6μηνου; Για ποιο 6μηνο μιλάς αφού οι πρώτες συμβάσεις τους ήταν 18μηνες???Και δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορείται τόσο το stage, το θύμα δηλαδή, και δεν κατηγορείται το κράτος που χρησιμοιποίησε τέτοιες μεθόδους για να καλύψει τις ανάγκες του δημοσίου???
elven Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Για ποιο 6μηνο μιλάς αφού οι πρώτες συμβάσεις τους ήταν 18μηνες???Και δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορείται τόσο το stage, το θύμα δηλαδή, και δεν κατηγορείται το κράτος που χρησιμοιποίησε τέτοιες μεθόδους για να καλύψει τις ανάγκες του δημοσίου??? Έστω 18μηνες,πως γίνεται να ναι κάποιος εκεί 5 χρόνια; Δεν είχε αιτήσεις απο ανθρώπους που δεν είχαν ούτε μισή ώρα σε stage; Κι εγώ δεν καταλαβαίνω πως ενώ επι 5 χρόνια με έκλεβαν ζητάνε τώρα την συμπαρασταση μου. Πλήρωνα για να πηγαίνει πχ σε μία θέση ένα άτομο ανα 6μηνο ή 18μηνο όπως λες,διαφορετικό ανα 6-18μηνο,δεν πλήρωνα για να πηγαίνει ένα κομματόσκυλο επι 5 χρόνια
black_widow Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δλδ εσύ πιστεύεις ότι ο φιλόλογος του 8.6 από την Πάτρα, είναι καλύτερος από τον φιλόλογο της Αθήνας με 8.3? Παίζει και να ναι, παίζει και όχι. Από τη στιγμή που για 100 θέσεις διαγωνίζονται χίλιοι με τα ίδια προσόντα παύει η έννοια του "δίκαιου". Τότε να καταργήσουμε και τις πανελλήνιες αφού όλοι δεν έχουν την ίδια οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Ούτε για μένα ήταν δίκαιο να χάνω μόρια από τους προφορικούς βαθμούς μου στο λύκειο που ήταν χαμηλοί λόγω αυστηρού σχολείου ( 16 απολυτήριο παρακαλώ , ούτε στα ενδοσχολικά δε βάζανε κάτι παραπάνω), ούτε για μένα ήταν δίκαιο που χαντακώθηκα στις ιστορίες και στην φυσική ( μαθήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο σπουδών μου), ούτε για μένα ήταν δίκαιο που δεν υπήρχε κανείς να με συμβουλεύσει να μην κάνω το λάθος να πάω θεωρητική, ούτε για μένα ήταν δίκαιο να μην πάω στην σχολή πρώτης επιλογής μου επειδή πέρναγα επαρχία και να έχω και τη στάμπα του ΤΕΙτζή , ούτε ήταν δίκαιο να χάνω βαθμούς λόγω λαθών στις αριθμητικές πράξεις που έχω πρόβλημα από το δημοτικό σοβαρό και μου πληρώνανε οι γονείς μου μαθήματα από ...β' γυμνασίου παρακαλώ. Ούτε στο ΤΕΙ είναι δίκαιο να περνάνε τα μαθήματα οι περισσότεροι με σκονάκια, αντιγραφές από άλλους και γλυψίματα( τέχνη που απ- ό,τι έχεις πει, την κατέχεις καλά) και εγώ να κάθομαι να διαβάζω ( ναι υπάρχουν και τέτοιοι). Θα μπορούσα και εγώ να αντιγράφω ( ξέρω πολύ καλά να κάνω σκονάκια και παραμένω ψυχραιμότατη) και θα μπορούσα να σκάω στη μύτη στην εξεταστική ξε..ωλέ όπως πολλές να τρίβομαι σε διαβασμένους και να κάνω τα γλυκά μάτια στους επιτηρητές για να αντιγράψω άνετα και στους καθηγητές να βάλουν κάτι μονάδες παραπάνω. Υπάρχει όμως κάτι που λέγεται φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Ότι το εκπαιδευτικό σύστημα χρήζει αλλαγών και ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει να αξιολογούνται και οι φοιτητές να αξιολογούνται βάσει και δυσκολίας σχολής δεν νομίζω να διαφωνούν πολλοί. Δεν υπάρχουν " τέλεια συστήματα" αλλά δεν είναι δυνατόν να καταργήσουμε κάθε είδους αξιολόγηση γιατί πάντα θα αδικείται κάποιος. Δηλαδή εσύ τι έχεις να προτείνεις, να καταργήσουμε κάθε είδους εξετάσεις και να γίνονται τα πάντα με βύσμα; Δεν έχω ακούσει μία απάντηση στο θέμα που έχει ερωτηθεί από πολλούς στο πώς ανανεώνονταν οι συμβάσεις μετά το 6 μηνο. Τα λεφτά των stage δίνονται από τις εισφορές των εργαζομένων , από τις δικές μας εισφορές δηλαδή και έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε. Το ότι κάποιοι των stage βγάζανε πολύ παραπάνω δουλειά από τους μόνιμους όπως λέτε δεν αποτελεί επιχείρημα για την μονιμοποίησή τους. Οι πρακτικάριοι στα καταστήματα δημόσιας τράπεζας που έκανα πρακτική τρέχουν και δεν φτάνουν, πάρα πολύ δουλειά + τα θελήματα που κάνουν για τον κάθε υπάλληλο εκεί μέσα και με το που τελειώσει η 6μηνη σύμβαση τους ξέρουν ότι θα φύγουν και ότι αφού δεν τρέχει διαγωνισμός αυτήν την περίοδο δεν θα μπουν στην τράπεζα. Να παραπονεθούν και αυτοί δηλαδή, δεν το ξεραν αυτό από πριν;
Ather Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 @afentiko7 Ωχ, παραβιάστηκε νόμος στην Ελλάδα? Απαράδεκτο, δεν το πιστευω. Εσύ δλδ στην αττική οδο, πας με λιγότερο από 130? Υποκρισία ftw. ακριβώς, εδώ ο νόμος είναι υπέρ σου και δε δικαιώνεσαι όταν σου κάτσει στραβή με τη δημόσια διοίκηση, όχι τώρα που είσαι και παράνομος. BTW αν και δεν έχω περάσει από Αττική οδό το όριο το παραβιάζω μέχρι <20 χλμ/ώρα καθώς επειδή είναι μικρό το πρόστιμο (σύμφωνα με τον ΚΟΚ) δε με γράφουν @demedeme Μάθε ότι αυτό το παράνομο ρουσφέτι για το οποίο μιλάς δουλεύει 5 ολόκληρα χρόνια στην ίδια υπηρεσία και στο ίδιο πόστο και επίσης οχι δεν έχει μπει με βύσμα! Δεν ξέρω αν μπήκε με βύσμα, ξέρω σίγουρα πάντως ότι και οι 3 γνωστοί μου που ήταν stagers είχαν βάλει βύσμα. Αλήθεια γιατί 5 χρόνια και όχι 6; Βέβαια τίποτα από αυτά δεν μπορεί να αποδείξει κάτι, ίσως να ήταν οι μόνοι 3 που είχαν μπει έτσι. Αλήθεια ποιο ήταν το αντικειμενικό κριτήριο για να προσληφθεί κάποιος σε stage; Δεν το έχω ψάξει. Μήπως τα πτυχία; Μήπως κάτι άλλο; Τουλάχιστον τα stage που δουλεύουν πολλά χρόνια όχι δεν μπήκαν με ρουσφέτι γιατί πίστεψε με αν το είχε αυτή τη στιγμή θα ήταν μόνιμο όπως μονιμοποιήθηκαν πολλοί!!!! Σωστός, αν είχαν καλό βύσμα θα είχαν γίνει μόνιμοι. Το γεγονός ότι έχουν βαπτίσει αυτή την εργασία stage δεν σημαίνει πως δεν θεμελίωσαν δικαιώματα!! Παραδέξου το, πίστευαν ότι θα γίνονταν μόνιμοι από μοριοδότηση. Διαφορετικά δε θα περίμεναν 5 χρόνια. Τόσο καιρό τους έτρεφαν απλά με ελπίδες. το δημόσιο δεν δουλεύει σωστά διότι το ίδιο το κράτος δεν ενδιαφέρεται να εκπαιδεύει τους ίδιους τους υπαλλήλους του! Απόλυτα σωστός. Βέβαια ούτε εκεί γίνονταν μαθητεία καθώς δεν ήταν κάποιο σχολείο για τη δουλειά τους αλλά η ίδια η εργασία. Οι περισσότεροι Δ.Υ. δεν ξέρουν να ερμηνεύουν τους νόμου και παιδεύουν τους πολίτες.Και μάθε επίσης πως υπάρχουν πολλά αξιόλογα stage με γνώσεις και πτυχία και δουλεύουν καθημερινά και πολλές φορές περισσότερο από το μόνιμο το πιστεύω, οι stagers πρέπει να ήταν η χαρά των μονίμων τόσο καιρό.
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Το ξαναλέω ότι υπάρχουν και άλλα είδη σύμβασης και δεν είναι μόνο τα stage στο δημόσιο, τα οποία φυσικά και δεν καταργούνται!!! Το ξέρετε ότι υπάρχουν συμβασιούχοι από το 1994? Από τότε παίζεται το παιχνίδι της ανανέωσης της σύμβασης με κάθε λήξη της. Δεν είναι καινούρια μόδα. Δεν θα πάρουν άλλα stage στο δημόσιο και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Να μην ξανακάνουν καμμία σύμβαση και τότε θα πούμε μπράβο. Μόνο μόνιμοι μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο... αμ δε!
spacefart Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 γεια σας Βρηκα αυτη τη συζητηση τελειως τυχαια και ειπα να συμμετασχω γιατι γραφονται αρκετα καλα αλλα και πολλα ασχετα. ημουν και εγω παλιοτερα σε προγραμμα stage σε ΟΤΑ 18 μηνες.. αλλα πανω στον χρονο εφυγα κανωντας δικια μου δουλεια. επειδη το θεμα ειναι τεραστιο, ρωτηστε τι θελετε να μαθετε, να σας πω εγω την ιστορια απο την αλλη πλευρα.
spacefart Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 καποιος ρωτησε πιο πανω για τα κριτηρια.. το μυστικο συστατικο ειναι ενα χαρτι που λεγοταν "Εξατομικευμένη παρέμβαση" και το οποιο το επαιρνες απο τον οαεδ και το πηγαινες στο πολιτικο γραφειο του βυσματος σου.. και μετα ολα ακολουθουσαν την πορεια τους.. και κατι ακομα.. τα παιδια που ηταν/ειναι σε stage στην πλειοψηφια τους, δουλευαν.. εβγαζαν δουλεια.. οχι αστεια. ειδικα σε οργανισμους και γραφεια με απιστευτο χαρτομανι.. αυτο το εκμεταλευτηκαν πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι και εκει που τα εξυναν3 ωες στο 8ωρο τους.. ξαφνικα βρεθηκαν να τα ξυνουν 6 ωρες.. οντως τα stage ηταν η ευτυχια του μονιμου.. εκτος απο κατι χοντρα βυσματα που εμπαιναν σε stage και δεν παταγαν ΠΟΤΕ το ποδι τους στην υπηρεσια, κοινως τσεπωναν κανονικοτατα τα 450-500 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα