Lucifer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 @mangepsamin, μιλάς με το lucifer, υποψήφιο γιατρό που 99.9%, θα σου ζητάει φακελάκι για να σου σώσει τη ζωή (γιατί το κράτος, δεν τον πληρώνει) και που θα βρει άνετα δουλειά γιατί σε όλα τα νοσοκομεία, πάνε οι γιοι γιατροί των γιατρών πατεράδων. Δε νιώθει, πως να το κάνουμε τώρα. Σαν να μιλάς στην Πετρούλα για βιοπάλη. (@luci, δεν είναι ad hominem, απλά σου λέω πως δεν θες να καταλάβεις). Είναι δεν είναι, το μόνο βέβαιο είναι πως οι γονείς μου είναι μηχανικοί και πως εγώ δεν θα εξασκήσω κανένα επάγγελμα υγείας εκτός αν βρω τα @@ να ξαναδώσω για Κτηνιατρική. Αν το κάνω αυτό το τελευταίο, μόνο από όποιον φέρει εσένα θα πάρω φακελάκι.
fullon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 εκτός αν βρω τα @@ να ξαναδώσω για Κτηνιατρική. Αν το κάνω αυτό το τελευταίο, μόνο από όποιον φέρει εσένα θα πάρω φακελάκι. Συζήτηση σε ΚΟΣΜΙΟ επίπεδο για όλα τα θέματα. Απαγορεύονται μόνο τα πολιτικά θέματα. Προσωπικές επιθέσεις και βρισιές θα οδηγούν στο κλείδωμα ή και στην διαγραφή του topic. ειναι τοσο δύσκολο να μιλήσεις χωρις να ειρωνευτείς και να προσβάλλεις? αν δεν μπορεις να κρατησεις τα προσχηματα παρατατα γινε μοναχός καλύτερα.
Absinthe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 ειναι τοσο δύσκολο να μιλήσεις χωρις να ειρωνευτείς και να προσβάλλεις? αν δεν μπορεις να κρατησεις τα προσχηματα παρατατα γινε μοναχός καλύτερα. Εχεις δικιο foolon. Λουσι εσφαλες. Διεγραψε το, καθως υπαγορευουν τα μπολντ λοιπον. Κριμα για το "φιλαρακι" σου που σου ειπε να το ανεβασεις σε οσα φορα μπορεις.
Φιλολογίνα Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 ειναι τοσο δύσκολο να μιλήσεις χωρις να ειρωνευτείς και να προσβάλλεις? αν δεν μπορεις να κρατησεις τα προσχηματα παρατατα γινε μοναχός καλύτερα. Ρε φίλε μου το πώς τον πρόσβαλλε ο άλλος δεν το είδες; Γιατί βλέπεις μόνο τη μία πλευρά; @afentikos7: Δεν μου έχεις απαντήσει σε μια ερώτηση όμως... Τι γίνεται μ' εκείνη τη μερίδα των ανθρώπων που παλεύουν να επιβιώσουν χωρίς λαμογιά, ακόμα κι αν μπορούν να την κάνουν; Πού στο δαίμονα (sorry Luci ) πάει η αλληλεγγύη σου γι'αυτούς ρε παιδί;
Lucifer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δεν καταλαβαίνω, δεν ήταν προσωπική η επίθεση. Όλο το ζωικό βασίλειο έθιξα, όχι κάποιο συγκεκριμένο μέλος του.
fullon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Κριμα για το "φιλαρακι" σου που σου ειπε να το ανεβασεις σε οσα φορα μπορεις. ενταξει φιλε τι να κανουμε, ο καθενας με τον τροπο του .. καιγω σκαω ( και θα σκαω ) κατι χιλιαδες σε εφοριες κτλ αλλα τι να κανω.. ετσι ειναι η φαση . ο καθενας με τις επιλογες του.. αλλα για φαντασου καποιον 5 χρονια stage και να τον πετανε μετα.. οσο ναναι μολις εχασε 5 παραγωγικα χρονια απο την ζωη του.. επιλογη του θα μου πεις.. αλλα υπαρχει και ενα ηθικο κομματι στην υποθεση..
fullon Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δεν καταλαβαίνω, δεν ήταν προσωπική η επίθεση. Όλο το ζωικό βασίλειο έθιξα, όχι κάποιο συγκεκριμένο μέλος του. α οκ! τοτε και εγω αν βρω τα @@ να δώσω για Κτηνιατρική και περάσω, μόνο από όποιον φέρει εσένα θα πάρω φακελάκι.
Absinthe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Ε αυτό τιμήθηκε με την κατάργηση. Αλληλουια. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:13 ---------- α οκ! τοτε και εγω αν βρω τα @@ να δώσω για Κτηνιατρική και περάσω, μόνο από όποιον φέρει εσένα θα πάρω φακελάκι. Εξυπνο σχολιο.
demdeme Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Ε, αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ σου λέει: το ότι αποσκοπούσες στη μοριοδότηση, συνιστά ΔΟΛΟ, γιατί η θέση stage σχεδιάστηκε για μια ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ για απόκτηση εμπειρίας, όχι για να κατσικωθούν εκεί μέσα μερικοί αρκετό καιρό ώστε μετά να σκούζουν "μονιμοποιήστε μας". Και εφόσον ΔΟΛΙΑ κινήθηκες, για να παρακάμψεις το ΑΣΕΠ, γιατί ζητάς συμπάθεια από εμάς τώρα? Πρόκειται περί θράσους. Και καλά κάνετε και ψάχνεστε, το συμφέρον του πάει να κοιτάξει ο καθένας, αλλά όχι και να σας λυπηθούμε, παίδες, ξεφεύγει από κάθε λογική. Καταρχήν κανένα stage δεν σου ζήτησε να το λυπηθείς! Από πότε η μοριοδότηση αποτελεί δόλο?? Αυτό το 50% ήταν κατοχυρωμένο από το κράτος το ίδιο οπότε αυτομάτως μιλάμε για κάτι ΚΑΘΑΡΑ νόμιμο. Και ποιος μπορεί εμένα να μου εγγυηθεί ότι αυτός που έχει κάνει 5 μεταπτυχιακά και 40 διδακτορικά θα μπορούσε να αποτελέσει καλό υπάλληλο!! Ασε που αυτοί είναι συνήθως οι υπάλληλοι που τα ξύνουν γιατί σου λέει εγώ σπούδαζα όλη μου τη ζωή και θα ασχολούμαι τώρα με επιδόματα, ασφαλιστικές ημέρες και μπούρδες?? Και ποιος επίσης θα μπορούσε να μου πει ότι αυτοί που κάνουν τα μεταπτυχιακά είναι άτομα που πραγματικά το αξίζουν??? Ξέρουμε πολύ καλά πως γίνεται η εισαγωγή στα μεταπτυχιακά εδώ στην Ελλάδα....Με μία συνέντευξη της πλάκας άντε και να δίνουν 1-2 μαθήματα για ξεκάρφωμα!! Αν όχι όλα αλλά τα περισσότερα έτσι είναι. Αυτοί όμως παίρνουν τα μόρια του μεταπτυχιακού!!! Εδώ δεν υπάρχει δόλος? Έχει καταντήσει πραγματικά γραφικό να ακούγεται ότι εμείς τους πληρώνουμε!!! ΝΑΙ εμείς τους πληρώνουμε γιατί κατέχουν μία θέση στο δημόσιο, όπως πληρώνουμε το γιατρό στον Ευαγγελισμό, το μόνιμο Δ/Υ σε μία υπηρεσία, τον εφοριακό κ.α. Αλλά πληρώνουν και αυτοί εισφορές ξέρεις!!! Φορολογούνται και αυτοί ως έλληνες πολίτες ξέρεις! Πως δηλαδή πρέπει να λειτουργήσει το σύστημα? Να καταργήσουμε όλο το δημόσιο για να μην πληρώνουμε τίποτα? Το ότι χρειαζόμαστε διαρθρωτικές αλλαγές είναι γνωστό καθώς το σύστημα σαπίζει και χωλαίνει αλλά με το να τα βάζεις με το δημόσιο υπάλληλο και πολύ περισσότερο με τα stage που τα εκμεταλλεύτηκαν δεν βγάζει πουθενά. Τα παιδιά αγωνίζονται για τα κεκτημένα τους και τίποτα άλλο. Δεν κλέβανε, δουλεύανε!!! Δουλεύανε για να έχουν οι ασφαλισμένοι τα επιδόματά τους στην ώρα τους, για να έχουν τα ένσημά τους στην ώρα τους, για να έχουν οι επιχειρήσεις τις επιχορηγήσεις στην ώρα τους και πολλά άλλα!! Λες και ζείτε στην ονειρούπολη!!! Λες και ο κάθε πολίτης δεν προσπαθεί να κλέψει το δημόσιο με όποιο τρόπο μπορεί?? Λες και οι επιχειρήσεις δεν προσπαθούν να κλέψουν επίσης από το δημόσιο με δόλιο τρόπο επιχορηγήσεις που δεν δικαιούνται!! Μιλάτε σαν να είστε άγγελοι και συγκλονιστήκατε τώρα με τον αγώνα των stage και τα κατηγορείτε για δολιότητα, η οποία στην τελική δεν υφίσταται!!!! Υποκρισία και μόνο αυτό μου έρχεται στο μυαλό!!
Lucifer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Τα παιδιά αγωνίζονται για τα κεκτημένα τους και τίποτα άλλο. Δεν κλέβανε, δουλεύανε!!! Δουλεύανε για να έχουν οι ασφαλισμένοι τα επιδόματά τους στην ώρα τους, για να έχουν τα ένσημά τους στην ώρα τους, για να έχουν οι επιχειρήσεις τις επιχορηγήσεις στην ώρα τους και πολλά άλλα!! Φρίκη .
Ather Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 @demdeme Αυτό το 50% ήταν κατοχυρωμένο από το κράτος το ίδιο οπότε αυτομάτως μιλάμε για κάτι ΚΑΘΑΡΑ νόμιμο. Το 50% ήταν φωτογραφική διάταξη και ποτέ κατοχυρωμένο διότι θα αυτοί ήταν "μέσα" τώρα. Έβγαινε περιοδικά σε διάφορους διαγωνισμούς. Στο κάτω κάτω καλύπτανε οργανικές ανάγκες ή τους πιο παλιούς; Τέτοιες υπόγειες διαδικασίες υπάρχουν παντού στο δημόσιο, όπως πχ στην εκπαίδευση με την ΠΔΣ, όπου ο κάθε προϊστάμενος έβαζε όποιον ήθελε και αυτός έπαιρνε μόρια για διορισμό. Φέτος όμως έβαλαν ένα (αν και όχι απόλυτα σωστό) κοινό κριτήριο για όλους. Βέβαια και εκεί βγήκαν πολλοί να διαμαρτυρηθούν.
Erwdios Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Εσείς που εργαζόσασταν με το καθεστώς των stage, έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν θα είναι δια παντός και έπρεπε να έχετε φροντίσει να βρείτε κανονική δουλειά και να μην ελπίζετε στις φανφάρες του κάθε πολιτικού, που πήρε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα αμειβομένης μαθητείας και το μετέτρεψε σε ομηρία για τόσους εργαζομένους και σε εκλογικό μοχλό πίεσης για να ικανοποιεί τις ψηφοθηρικές του ανάγκες και για να συμπιέσει τα νούμερα της ανεργίας προς τα κάτω. Όσοι δεν το ψυλλιαστήκατε ότι κάποια στιγμή αυτό θα τελείωνε, καθώς ήταν και παράνομο, τότε με συγχωρείτε, αλλά είστε το λιγότερο ή αφελείς ή υπεραισιόδοξοι.
afentiko7 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 . Ασχετο αλλά αν ο μπαμπάς κάποιου είναι βιομήχανος και όχι εφοπλιστής, δε σημαίνει ότι δεν είναι φραγκάτος. Και γω, δεν σε έθιξα. Ειπα απλά ότι είσαι φραγκάτος και δεν μπορείς να καταλάβεις την αξία των 500 ευρώ. (εσύ τα τρως σε ένα shopping therapy στο attica). Τεσπα, αν το γραφα εγώ, θα τρωγα μπαν, αυτό είναι σίγουρο. absinthe και φιλολογίνα, το θέμα μου εμένα δεν είναι πως θα πάρει κάποιος τη θέση . Το θέμα μου εμένα είναι α) πως έχεις ύφεση και αντί να δημιουργείς θέσεις εργασίας τις κόβεις, για να εκδικηθείς κάποιους β)πως και με αξιοκρατία κάποιοι θα μένουν απ' έξω. Και πως δεν μπορείς να μιλάς για αξιοκρατία όταν 100 άτομα με τα ίδια προσόντα διαγωνίζονται για 10 θέσεις. γ) Η απαίτηση που έχω για πλήρες ωράριο, κανονικό μισθό, και με ασφάλιση δε νομίζω ότι είναι κάτι παράλογο. Δεν καταργούνται τα stage, δεν καταργείται η μαύρη εργασία, αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν. Τώρα για ποιου το όφελος, δεν ξέρω. Πάντως δεν νομίζω ότι είναι υπέρ του εργαζομένου. δ) Τα πτυχία χρειάζονται για συγκεκριμενες θέσεις. Δε χρειάζονται για όλες. Ο πτυχιούχος θα δώσει ασεπ για να μπει καθηγητής, κάτι που ο μη πτυχιουχος δεν θα μπορέσει να κάνει. Δεν είναι αδικία να παίρνει και θέσεις ατόμων που δεν έχουν πτυχία?
agpr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 @demdeme Το 50% ήταν φωτογραφική διάταξη και ποτέ κατοχυρωμένο διότι θα αυτοί ήταν "μέσα" τώρα. Έβγαινε περιοδικά σε διάφορους διαγωνισμούς. Στο κάτω κάτω καλύπτανε οργανικές ανάγκες ή τους πιο παλιούς; Τέτοιες υπόγειες διαδικασίες υπάρχουν παντού στο δημόσιο, όπως πχ στην εκπαίδευση με την ΠΔΣ, όπου ο κάθε προϊστάμενος έβαζε όποιον ήθελε και αυτός έπαιρνε μόρια για διορισμό. Φέτος όμως έβαλαν ένα (αν και όχι απόλυτα σωστό) κοινό κριτήριο για όλους. Βέβαια και εκεί βγήκαν πολλοί να διαμαρτυρηθούν. Εκεί να δεις γλέντια. Ειδικά με τα δυσπρόσιτα και τα διπλά μόρια γινόταν όργιο. Δυστυχώς τα μόρια αυτής της προϋπηρεσίας δεν αφαιρέθηκαν αν και αποκτήθηκαν με εξίσου αναξιοκρατικούς τρόπους και χωρίς κριτήρια. Τέλος πάντων, το έτος αποφοίτησης είναι ένα κριτήριο, όχι το καλύτερο, αλλά είναι αντικειμενικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα