Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραίο το βιντεάκι.

Να το βάλεις όμως δίπλα από τον όρο "πλύση εγκεφάλου" που με τόση αφέλεια χρησιμοποίησες δυο-τρία ποστ παραπάνω.

;)

Δημοσ.

Αν και μετα από 30 σελίδες,πιστεύω ότι καλύφθηκε το θέμα απ όλες τις πλευρές, γράψω κ γω την γνώμη μ.Κάθε πρωί,πριν πάω στην δουλειά,βλέπω αυτια-παπαδακη-κτλ κ κάθε μέρα έχουν κάποια παιδιά απ τα stage που κάθονται κ κλαίγονται κ απαιτούν.Σκεφτόμουν κ γω να κάνω τα χαρτιά μου για stage.Οπότε το ψαξα κ είδα ότι δεν με συνέφερε,λόγω ότι δεν έβαζαν ενσημα κτλ.Όποιος πηγε τελικώς,έκανε την επιλογή του.Ηξερε τις συνθηκες εργασιας.Ηξερε οτι ηταν με συμβαση ορισμενου χρόνου,χωρις ενσημα,χωρις μονιμοποιηση.Κ γενικως ηξερε οτι θα ηταν μια προσωρινη εργασια.Επίσης το καθε ατομο δικαιουταν να κανει stage μονο για μια συμβαση.δλδ,αυτοι που εμειναν περαν της ληξης της πρωτης συμβασης τους,θα πρεπει να λενε κ ενα ευχαριστω γιατι κ αυτο ηταν παρανομο.Επισης τα περι σκληρων συνθηκων εργασιας...ας δηλωνατε παραιτηση.κ γω τωρα δουλευω στον οτε με συμβαση.ξερω οτι σε 1 χρονο ληγει,οποτε κανω το κουμαντο μου.Ουτε θα κατσω να διεκδικησω κατι,ουτε θα ζηταω μονιμοποιηση κ βλακειες.στο μονο που θα συμφωνησω ειναι στο οτι επρεπε να επαιρναν κ ενσημα.αλλα απ την στιγμη που το γνωριζεις απ την αρχη,αν δεν σ αρεσει,δεν πας.Απλα καποια απ αυτα τα παιδακια,εβαλαν το βυσμα(κ δεν ειναι κακο αυτο,γιατι ολοι οι ελληνες ετσι σκεφτομαστε) κ δεν τους εκατσε.Εκει που το χαν σιγουρο οτι θα μονιμοποιηθουν,βρεθηκαν σε μια μερα χωρις δουλεια.επρεπε να χαν προνοησει κ να ψαχνουν για εργασια προτου ληξει καν η συμβαση τους.αλλα οποιος βολευεται,δυσκολα ξεβολευεται.κ οσο κακο κ αν ακουστει,προσωπικα το ευχαριστηθηκα.ακους εκει.απαιτουν κιολας.πολυ θρασος.οταν υπεγραφες,δεν ηξερες που πηγαινες???κανε τα χαρτια σου κ μπες κανονικα απ τον ασεπ.κ πιστευω οτι τα παιδια που μπηκαν κανονικα κ οχι με βυσμα,ειναι κ αυτα που δεν διαμαρτυρηθηκαν,αλλα αρχισαν να ψαχνουν για δουλεια.αυτα που κωλοχτυπιουνται στην τηλεοραση,ειναι κ αυτα που προφανως θα ψαξουν καποιον αλλο τροπο να χωθουν στο δημοσιο.

Δημοσ.
γελα μαυτο

Και, οκ, ας υποθέσουμε οτι, με τη μαγική σου λέηζερ όραση, είδες τις ταυτότητές τους στις τσέπες και συμπέρανες οτι όοοολοι αυτοί είναι "αλλοδαποί" και όοολες αυτές "Ελληνίδες"...

Να υποθέσω, επίσης, πως τόσα χρόνια δεν έχεις πάει στο, Ελληνικότατον, πατρινό καρναβάλι να δείς τι συμβαίνει σε παρόμοιες/πολύ χειρότερες φάσεις από ημεδαπούς; Για να μην αναφέρω ελληνικότατες συναυλίες, ελληνικότατα λεοφωρεία και γενικότερα άλλους ελληνικότατους χώρους σαρδελοειδούς μαζώξεως. 'Η νομίζεις οτι οι 'Ελληνες δεν απλώνουν χέρι (και κάτι άλλο) σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δημοσ.
.Ουτε θα κατσω να διεκδικησω κατι,ουτε θα ζηταω μονιμοποιηση κ βλακειες.στο μονο που θα συμφωνησω ειναι στο οτι επρεπε να επαιρναν κ ενσημα.

Καλά πλάκα κάνεις. Γιατί να ζητήσουν κι ένσημα. Εχεις ιδέα πόσο κοστίζουν αυτά τα "ένσημα" στον εργοδότη και στο κράτος? Από τη τσέπη σου νομίζεις ότι βγαίνουν? Αντί να ευχαριστείς τον εργοδότη σου που σου δωσε δουλειά κοιτάς να του φας τα φράγκα? Γιατί, για να πάει σπίτι του από τα 65 και να τον πληρώνουμε εμείς. Ξερεις πόσο κοστίζουν οι συντάξεις στο κράτος?

Πάντως οφείλω να συμφωνήσω πως δεν πρέπει να διεκδικήσεις τπτ. Αφενός, διότι θα ήσουν αχάριστη προς τον ευεργετη σου και αφετέρου τσάμπα κόπος. Δε σου φτάνουν τα λεφτά που έχεις? Τα λεφτά δημιουργούν και άγχος, ρώτα το Βγενόπουλο, τον Κόκκαλη να σου πουν τι ψυχολογικά προβλήματα έχουν. Και ευτυχώς που δεν ζητάς μονιμόποιηση. Γιατί πλέον μπορείς να αλλάζεις δουλειά όποτε θες, χωρίς να βαριέσαι. Ασε που μπορεί στο μεταξύ να μείνεις άνεργη και να βρεις ευκαιρία να χαλαρώσεις. Γιατί, τι είναι η ανεργία? Αναβολή της εργασίας? Και καλό είναι να δουλεύεις και αμισθί για να απελευθερωθείς από το χρήμα. Μην δουλεύεις και νιώθεις πως κάνεις αγγαρεία. Κρίμα δεν είναι

Περισσότερο εκνευρίζομαι που βλέπω αριστερούς αντί να στηρίξουν τους εργαζόμενους κάθονται και ασχολούνται με φαντάσματα. Κρίμα παιδιά, εκεί καταντήσατε την ιδεολογία σας, το μόνο που σας νοιάζει, είναι οι μπάτσοι, οι χρυσαυγίτες και ο μπουμπούκος. Πάντως στο Κεφάλαιο δεν έλεγε τέτοια πράγματα ο Μαρξ. Δεν ασχολούταν ούτε με μπουμπούκους, ούτε με μπάτσους. Και ούτε διέκρινε τους εργαζόμενους σε βολεμένους και μη.

Δημοσ.
Το πρόβλημά μου με τα stage δεν έχει τόσο να κάνει με τα προσόντα ή όχι των ατόμων που χρησιμοποιούνται, αλλά με πράγματα που έχω ξαναπεί σε άλλα posts και δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβω.

Ναι έχω καταλάβει τι θες να πεις , δεν έπιασες όμως τι λέω εγω, έχω καταχωρήσει πιο πίσω οτι η συμπεριφορά αυτή των stagers είναι κραυγαλεα. Πέρα από αυτό όμως είπα οτι ζούμε σε ανταγωνιστική κοινωνία και πως το σουσφέτι είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο νόμος, η ηθική και άλλα τέτοια είναι εργαλεία που τα χειρίζεται ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα. Ολοι αυτοί που χτυπιούνται επικαλούνται διαφάνεια , αξιοκρατία και τα συναφή. Η ουσία είναι οτι κάποιοι θέλουν να "σουτάρουν τα ξένα παιδιά" για να βάλουν τα δικά τους. Τεσπα.

Και το πρόβλημά μου με εσένα είναι ότι είπες πως όλοι, κι όχι οι περισσότεροι, αγοράζουν τα μεταπτυχιακά τους και κάνουν διπλωματικές του κώλου.
Οι περισσότεροι άφησα να εννοηθεί και επι της ουσίας για αγοραπωλησία τίτλου μιλάμε με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες , ήτοι δεν πληρούνται ούτε οι στοιχειώδες αρχές μιας αξιοπρεπούς έρευνας ....

Δεν τσουβαλιάζω ... κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και έχει κάνει μεταπτυχιακές δεν έχει λόγο να τσιμπάει από αυτό που σου λέω.

Πλην άλλων , τα μεταπυχιακά δεν αφορούν μόνο τους μελοντικούς wanna be οργανικούς του ελλαδιστάν, αλλά θέσεις στα προγραμματα αυτά καταλαμβάνονται από ήδη δημόσιους υπαλλήλους για φούσκωμα του μισθού τους. Υπάρχουν δε και εξαιρέσεις που όλη η διαδικασία γίνεται διαμεσου , ... αλληλογραφίας....

Δημοσ.
Περισσότερο εκνευρίζομαι που βλέπω αριστερούς αντί να στηρίξουν τους εργαζόμενους κάθονται και ασχολούνται με φαντάσματα. Κρίμα παιδιά, εκεί καταντήσατε την ιδεολογία σας. Πάντως στο Κεφάλαιο δεν έλεγε τέτοια πράγματα ο Μαρξ. Δεν διέκρινε τους εργαζόμενους σε βολεμένους και μη.

Όπως οι stagers και οι λιμενεργάτες ας πούμε. Τέτοιους εργαζόμενους που δεν κάνει να τους χωρίζουμε σε βολεμένους και μη, καθώς εχθρός μας είναι το κεφάλαιο.

Άσχετο που ορισμένοι "εργάτες-εργαζόμενοι" μας πιάνουν τον κώλο και μας πατάνε πολύ περισσότερο από ότι θα μπορέσουν ποτέ να μας πατήσουν ορισμένοι κεφαλαιοκράτες (ξέρεις το κεφάλαιο των ελεύθερων επαγγελματιών/ιδιωτικών υπαλλήλων που πληρώνουν τους έξυπνους). Όπου διαβάζουν τη λέξη εργάτες κάποιοι ξυπνάνε τα αρχέγονα ένστικτα αλληλεγγύης τους. Εμετικό.

Δημοσ.
@demdeme

Το 50% ήταν φωτογραφική διάταξη και ποτέ κατοχυρωμένο διότι θα αυτοί ήταν "μέσα" τώρα. Έβγαινε περιοδικά σε διάφορους διαγωνισμούς. Στο κάτω κάτω καλύπτανε οργανικές ανάγκες ή τους πιο παλιούς; Τέτοιες υπόγειες διαδικασίες υπάρχουν παντού στο δημόσιο, όπως πχ στην εκπαίδευση με την ΠΔΣ, όπου ο κάθε προϊστάμενος έβαζε όποιον ήθελε και αυτός έπαιρνε μόρια για διορισμό. Φέτος όμως έβαλαν ένα (αν και όχι απόλυτα σωστό) κοινό κριτήριο για όλους. Βέβαια και εκεί βγήκαν πολλοί να διαμαρτυρηθούν.

Ήταν φωτογραφική διάταξη?? Και ποιους ακριβώς φωτογράφιζε? Γιατί έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη διάταξη αφορούσε ΟΛΟΥΣ όσους είχαν προϋπηρεσία στο δημόσιο....Που αυτό σημαίνει ότι μπορούσαν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης διάταξης όσοι δούλεψαν πάνω από 2 χρόνια στο δημόσιο είτε με stage είτε με κανονική σύμβαση και φυσικά μπορούσαν να την εκμεταλλευτούν αυτή τη διάταξη και ασφαλισμένοι πριν το2004!!!! Άρα δεν φωτογράφιζε κανένα stage μετά το 2004 εάν αυτό υπονοείς. Και επίσης να σε ενημερώσω ότι η διάταξη αυτή δεν έβγαινε περιοδικά σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ αλλά έβγαινε συστηματικά σε όλους τους διαγωνισμούς, αν θυμάμαι καλά μετά το 2005!!!! Έτσι απλά προς ενημέρωση κάποιων!!!

Δημοσ.

Αυτή ακριβώς ήταν η κομπίνα: δια της πλαγίας οδού παίρνεις διορίζεσαι, παίρνεις τόσα μόρια που ξεπερνά όλους τους υπόλοιπους και μετά διορίζεσαι μέσω ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ δεν καταργείται, απλά παρακάμπτεται. Υπέροχο κόλπο.

Δημοσ.
Καλά πλάκα κάνεις. Γιατί να ζητήσουν κι ένσημα. Εχεις ιδέα πόσο κοστίζουν αυτά τα "ένσημα" στον εργοδότη και στο κράτος? Από τη τσέπη σου νομίζεις ότι βγαίνουν? Αντί να ευχαριστείς τον εργοδότη σου που σου δωσε δουλειά κοιτάς να του φας τα φράγκα?

Ναι σιγά μη του δώσουμε κι επίδομα επειδή πεινάει τόσο πολύ.

Φέτος το καλοκαίρι δούλευα σε μπαρ απο τέλος απριλίου εώς μέσα Σεπτέμβρη.Ξες πόσα ένσημα μου κόλλησαν? 21! Για 140 μέρες εργασίας.Για γέλια είμαστε και για γέλια είμαι εγώ που το δέχτηκα εξαρχής.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω, afentiko7 εσύ δεν είσαι με την εργατιά; Τώρα πώς το γύρισες έτσι με τα ένσημα; Εκτός κι αν επειδή έχω χάσει κάποια επεισόδια δε διακρίνω την ειρωνεία.

Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω, afentiko7 εσύ δεν είσαι με την εργατιά; Τώρα πώς το γύρισες έτσι με τα ένσημα; Εκτός κι αν επειδή έχω χάσει κάποια επεισόδια δε διακρίνω την ειρωνεία.

Μαλλον δεν την διακρινεις γιατι το μυνημα του ειναι φουλ ειρωνικο.

Δημοσ.
Ναι σιγά μη του δώσουμε κι επίδομα επειδή πεινάει τόσο πολύ.

Φέτος το καλοκαίρι δούλευα σε μπαρ απο τέλος απριλίου εώς μέσα Σεπτέμβρη.Ξες πόσα ένσημα μου κόλλησαν? 21! Για 140 μέρες εργασίας.Για γέλια είμαστε και για γέλια είμαι εγώ που το δέχτηκα εξαρχής.

Κάναν λαλακία τότε απο εκεί που δούλευες.

Τα ένσημα (σωστότερα ημερομίσθια) δεν επιβαρύνουν τον εργοδότη. Ο εργοδότης δεν πληρώνει εισφορές βάσει των ενσήμων. Πληρώνει βάσει του μισθού σου. Θα μπορούσε να σου βάλει πιο πολλά ημ/σθια χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε 1 ευρώ.

Αυτό που σου λέω ισχύει 100%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...