Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[λολ είναι φανερό οτι δεν είμαι δικηγόρος ,όμως υπάρχει αντεπιχείρημα physics_rulez και σχετίζεται όχι άμεσα με το πως έχει καθιερωθεί το δημόσιο σαν έννοια στις συνηδήσεις αλλά με την νοοτροπία γενικότερα. Τώρα όσον αφορά τις λέξεις , "γνωριμίες", "επικοινωνία" κτλ σε αντιδιαστολή με τις , "ρουσφέτι", "μέσον" κτλ να δεχτώ για τυπικούς μόνο λόγους οτι υπάρχει διαφορά. :P ]

Δε μου απάντησες, ούτε κατά διάνοια. :confused:

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

3. Κανείς δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί σου. Απλώς πρέπει να αντιληφθείς ότι το πρόγραμμα "stage" είναι ένας τρόπος για να ευνοούνται σκανδαλωδώς συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν πολιτικές διασυνδέσεις, δέχονται να απασχολούνται υπό καθεστώς ομηρίας και δουλείας, χωρίς βασικά εργασιακά δικαιώματα και ασφάλιση μόνο και μόνο γιατί προσβλέπουν στο διορισμό με εύνοια ή "από το παράθυρο" σε μόνιμη θέση στη Δημόσια Διοίκηση.

Άριστη διατύπωση της πραγματικότητας.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:01 ----------

ναι γιατι ο ΑΣΕΠ είναι αξιοκρατικό σύστημα... μπουχαχαχαχαχα

Οι εξετάσεις κάθε αυτο ειναι αξιοκρατικότατες. Το οτι μπαίνουν και εκτος ΑΣΕΠ οι βυσματίες είναι ένα άλλο ζήτημα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:03 ----------

Ξέρεις ποιο είναι το "ωραίο" με το συνδικαλισμό;

Βασικά το ωραιότερο με το συνδικαλισμό ειναι οτι σε αντίθεση με το παρελθόν οι περισσότεροι "συνδικαλιστες" ειναι απο τους χώρους των 2 μεγάλων κομμάτων (βλεπε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κτλ)....Τώρα, πως γίνεται κάποιος να είναι συνδικαλιστής και να υποστηρίζει τις κυβερνήσεις είναι ένα άλλο ζήτημα...

Δημοσ.
Δε μου απάντησες, ούτε κατά διάνοια. :confused:

Πίστευα ότι είχες μπει στο νόημα , οπότε δεν θεώρησα να απαντήσω σε κάτι. θες να σου πω οτι συμφωνώ ; οκ

Από την άλλη υποψιάζομαι οτι δεν έχεις και πολύ εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα για να λες οτι οι δημόσιες σχέσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ηθικά πιο αποδεκτές , και το γεγονός οτι δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι στον προισταμενό σου και να γίνεσαι κατα τρόπον τινά γιουσουφάκι του είναι πολύ χειρότερο από το να εκμεταλεύσαι εναν πολιτικό για μια θέση στο δημόσιο, όπου μετά μπορείς άνετα να γράψεις στα παπαρια σου τον οποιονδήποτε και να κάνεις ήσυχος την δουλειά σου.

Διαλέγεις και πέρνεις.

Τέλος δεν νομίζω να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας , μπορεί να κάνω και λάθος, γιατί εκεί η λέρα πάει σύννεφο και η διπλοπροσωπία - του κώλου είναι αυτο που λέμε ...δημόσιες σχέσεις.

Την αποψή μου για το stage την εξέφρασα νομίζω, θεωρω κραυγαλέο όλο αυτο που γίνεται από την μεριά τους , αλλά από την άλλη μπορώ να τους κατανοήσω. Και εν πάση περιπτώσει αυτο πλέον το παραμυθι του stage καταργείται ως πίσω πόρτα , απο κει και πέρα δεν με απασχολεί αν οι εργαζόμενοι αυτοί του 2005-2009 διοριστούν σε μόνιμη θέση.

Δημοσ.

γνωμη σου...εμενα με νοιαζει παντως αν θα μεγαλωσει το δημοσιο κατα αρκετες δεκαδες χιλιαδες κοσμο ενω κανονικα πρεπει να μειωθει! και για να σου θυμισω, για να μην αμφισβητησεις οτι δεν μιλαμε για 500-1000 ατομα, οτι τις μερες των εκλογων μονο, εβαλαν 9000 stage στο δημοσιο..σκεψου ποσοι εχουν μπει απο το 2005 (και πιο πριν το 2005...δεν με νοιαζει ποιος και ποσους εβαλε...το θεμα ειναι να συμμαζευτει το χαος και να καταργηθει αυτο το σαρακι πια! αυτοι βεβαια τωρα στα τελευταια τους το ξ*χεσαν το θεμα!)!!

και για να δειτε ενα θεμα νοοτροπιας (δεν εχει να κανει με stage, αλλα με κατι αλλο που προανεφερα...νοοτροπια γενικα!!)

δειτε λοιπον και κλαψτε για μας και τη νοοτροπια μας...

Πολίτες ζητούν βαρύτερη φορολογία από την κυβέρνηση

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=72129&cid=5

και μετα προσπαθειστε να σκεφτειτε ενα...μονο ενα οχι δευτερο...που θα εκανε στην ελλαδα κατι παρομοιο, αντι να κανει μια offshore και να τελειωνει η υποθεση. αλλα τι λεω...εμεις ειμαστε οι εξυπνακηδες και οι γερμανοι βλακες (να θυμισω οτι οι γερμανοι μετα τον παγκοσμιο δουλευαν μια ωρα μετα το περας του ωραριου τους...για το κρατος! και σε χρονο dt ξαναγιναν υπερδυναμη στην ευρωπη).

Δημοσ.
γνωμη σου...εμενα με νοιαζει παντως αν θα μεγαλωσει το δημοσιο κατα αρκετες δεκαδες χιλιαδες κοσμο ενω κανονικα πρεπει να μειωθει! και για να σου θυμισω, για να μην αμφισβητησεις οτι δεν μιλαμε για 500-1000 ατομα, οτι τις μερες των εκλογων μονο, εβαλαν 9000 stage στο δημοσιο..σκεψου ποσοι εχουν μπει απο το 2005 (και πιο πριν το 2005...δεν με νοιαζει ποιος και ποσους εβαλε...το θεμα ειναι να συμμαζευτει το χαος και να καταργηθει αυτο το σαρακι πια! αυτοι βεβαια τωρα στα τελευταια τους το ξ*χεσαν το θεμα!)!!

.

Σωστό αυτό , μόνο όμως αν δεχτούμε οτι οι θέσεις αυτές δεν είναι θέσεις ανάγκης. Αυτό παρόλο το κλίμα αρνητισμού και δικαιολογημένα χρειαζόμαστε σοβαρά στοιχεία για να το ξεκαθαρίσουμε έτσι; Και ας πάρουν ποιά αυτούς που πραγματικά χρειάζεται αν τα δεδομένα δείξουν κάτι τέτοιο.

Κατα κάποιο τρόπο εμείς οι ελληνες έχουμε συνδέσει το δημόσιο με μη παραγωγή έργου , de facto...

Το δημόσιο δεν ειναι μόνο μπουρδέλο γιατί δεν δουλεύουν , αλλά γιατί ειναι ανοργάνωτο . Δεν θα μιλήσω για πιθανές κενές θέσεις σε φορείς γιατί δεν ξέρω.

ps όλα αυτά τα λέω ως αντίλογο , δεν έχω μένος και ούτε ειμαι δημόσιος υπάλληλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πίστευα ότι είχες μπει στο νόημα , οπότε δεν θεώρησα να απαντήσω σε κάτι. θες να σου πω οτι συμφωνώ ; οκ

Από την άλλη υποψιάζομαι οτι δεν έχεις και πολύ εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα για να λες οτι οι δημόσιες σχέσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ηθικά πιο αποδεκτές , και το γεγονός οτι δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι στον προισταμενό σου και να γίνεσαι κατα τρόπον τινά γιουσουφάκι του είναι πολύ χειρότερο από το να εκμεταλεύσαι εναν πολιτικό για μια θέση στο δημόσιο, όπου μετά μπορείς άνετα να γράψεις στα παπαρια σου τον οποιονδήποτε και να κάνεις ήσυχος την δουλειά σου.

Διαλέγεις και πέρνεις.

Τέλος δεν νομίζω να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας , μπορεί να κάνω και λάθος, γιατί εκεί η λέρα πάει σύννεφο και η διπλοπροσωπία - του κώλου είναι αυτο που λέμε ...δημόσιες σχέσεις.

Την αποψή μου για το stage την εξέφρασα νομίζω, θεωρω κραυγαλέο όλο αυτο που γίνεται από την μεριά τους , αλλά από την άλλη μπορώ να τους κατανοήσω. Και εν πάση περιπτώσει αυτο πλέον το παραμυθι του stage καταργείται ως πίσω πόρτα , απο κει και πέρα δεν με απασχολεί αν οι εργαζόμενοι αυτοί του 2005-2009 διοριστούν σε μόνιμη θέση.

Εντάξει δεν έχω γεράσει ακόμα :P έχω δρόμο μπροστά μου.

Φυσικά και οι δημόσιες σχέσεις είναι ηθικά -και νομικά αν θέλεις- πιο αποδεκτές από ένα πολιτικό ρουσφέτι. Είναι καθαρά θέμα ρόλου. Ο ρόλος του πολιτικού τον οποίο ψηφίζω εγώ, εσύ και όλοι μας, δεν είναι να βολέψει αυτόν που είναι πιο κολλητός του. Είναι να εξασφαλίζει το ακριβώς αντίθετο. Αυτή είναι η δουλειά του. Είναι μάλιστα παράνομο ή ανήθικο (αν θέλεις να το λέμε έτσι) να κάνει αυτό που λες. Αντιτίθεται σε όλα τα οποία υποτίθεται ότι πρεσβεύει. Ο επιχειρηματίας από την άλλη δεν έχει τέτοιες ηθικές δεσμεύσεις. Τον επιχειρηματία δεσμεύει και εκθέτει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και η αποδοτικότητα. Δεν είναι ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε όπως το ρουσφέτι του πολιτικού. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξισώσουμε αυτά τα δύο. Όχι μόνο δεν είναι το ίδιο, αλλά απέχουν μάλιστα πάρα πολύ μεταξύ τους.

Το Δημόσιο υποχρεούται να πράττει με διαφάνεια απέναντι σε όλους τους φορολογούμενους. Όπως καταλαβαίνεις λίγο η τάξη μεγέθους λίγο το κράτος στο οποίο ζούμε διαφοροποιούν τους δύο εργοδότες, το κράτος και τον επιχειρηματία.

Συγχώρεσε με για το brainstorming, είναι η ώρα τέτοια

Πέρα από αυτό και εγώ καταλαβαίνω αυτούς τους εργαζόμενους. Όλους τους έσπρωξε η ανάγκη στα stage. Διάλεξαν όμως την πίσω πόρτα αντί να αιτηθούν αξιοκρατία.

άκου "γιουσουφάκι"! είπαμε ρε συ :P

όχι ότι δε συμβαίνει πάντως...

Επεξ/σία από Physics_Rulez
Δημοσ.

αν έχει διαρκείς ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν να γίνουν οι απαραίτητες μεταθέσεις και να τις καλύψουν... Η κρατική μηχανή νομίζω δεν χρειάζεται να φορτωθεί άλλα άτομα, να αξιοποιήσει αυτούς που έχει.

Δημοσ.

Φυσικά και οι δημόσιες σχέσεις είναι ηθικά -και νομικά αν θέλεις- πιο αποδεκτές από ένα πολιτικό ρουσφέτι.

Το ρουσφέτι , δηλαδή το να σου παρέχει καποιος ένα όφελος για να κερδίσει την ευννοιά σου είναι καθημερινό φαινόμενο και δεν αφορά μόνο την σχέση πολιτικών και του κόσμου που τους ψηφίζει. Είναι προφανές οτι ευνοική μεταχείρηση ή συμφέροντα διεκδικούνται σε πλαίσια τα οποία στολίζουμε με όρους ηθικής ή νομιμότητας - Ετσι διακρίνεις εσύ το δημόσιο από το ελεύθερο επάγγελμα ξέρω γω βάση αυτών των κανόνων . Στη πρώτη περίπτωση το λες ρουσφέτι και στην δεύτερη δημόσιες σχέσεις.

Τον διαχωρισμό αυτό βασικά το βασίζεις έμεσα και στο πολιτικό σύστημα το οποίο έχουμε , μεταξύ αλλών βασικό χαρακτηριστικό είναι η ελεύθερη αγορά. Ε ναι μάθαμε οτι στην αγορά αυτή όλα επιτρέπονται και ο καθένας είναι υπέυθηνος για τις επιλογές του , δεν έχει σημασία φερειπειν αν ένας όμιλος γαμήσει την αγορά αυτή γιατί έτσι γουστάρει και μπορεί να το κάνει , και με βούλα του νόμου . Το μόνο που χρειάζεται είναι τεχνογνωσία , επιχειρηματικότητα και ναι ...καλές δημόσιες σχέσεις. λολ

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που λές είναι και η ουσία της "αδικίας" που νιώθουμε εμείς οι υπόλοιποι όταν βλέπουμε τέτοια κομικά γεγονότα ακα greek stage. Η ανασφάλεια , χαρακτηριστικό επιβίωσης ειναι ρε συ.

Ψάξε να βρείς στο ιντερνετ για ιδιωτικά stage πόσα thread θα βρεις μεμονομένα , λολ , κανένα. Εχεις δει κανέναν στην ελλάδα να κάνει επανάσταση γιατί δεν μέτρησε το διδακτορικό του στον ιδιωτικό τομέα ; Ολοι έχουν πέσει με τα μούτρα στο επικαιρο γιατι αφορά το δημόσιο, την σιγουριά.

Δημοσ.

Το ρεπορταζ του alfa το ειδατε?

Στο υποκαταστημα του ΟΑΕΔ στην Καλιθεα δουλευανε μεσα μονο stage-αδες γιατι ολοι οι μονιμοι ειχανε δηλωσει ασθενεια!

Δημοσ.

Fidelio, κάποιοι άνθρωποι, μεταξυ αυτων και εγώ, θεωρούμε το δημόσιο ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί επαγγελματικα και επομένως απο τη στιγμή που είναι στο χέρι μας, δεν θα μας συμβει. Αρα για μενα δεν ισχυει οτι η κριτική μου βασιζεται στο οτι θα ήθελα να βρίσκομαι στο δημοσιο κτλ.

Σαν παρατηρητης λοιπον του φαινομένου και σαν σκεπτόμενος ΕΛΛΗΝΑΣ φορολογουμενος πολίτης, είμαι κατα των stage για λόγους που ήδη έχω εξηγήσει (οσον αφορά το θεσμό στη πράξη). Τη λέξη Έλληνας την τόνισα γιατι ως γνωστόν στην Ελλαδα έχουμε απο τους χαμηλότερους συντελεστές μισθου - ακρίβειας στην Ευρωζώνη και επίσης όλους τους οικονομικους συντελεστές της χώρας καταβαραθρωμενους.

Τα stage χρηματοδοτουνται εμμέσως απο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (μέσω του ΛΑΕΚ) και αυτο ειναι το πιο εξοργιστικο αφου :

α) Ο ιδιωτικός υπαλληλος που θέλει να παει στο δημόσιο τομέα, πληρώνει τον ανταγωνιστή του για την ίδια θέση μοριοδοτώντας τον παράλληλα και μαλιστα την ίδια ώρα ο ανταγωνιστής του, ναι μεν παίρνει λίγα λεφτά (πολλα σε σχεση με αυτα που παράγει) αλλα το διαφυγέν εισόδημα του το επενδυει στην πιο εύκολη μονιμοποιησή του.

β) Ο οποιοσδήποτε ιδιωτικός υπάλληλος χάνει ένα μικρό κομμάτι του δυνητικού μισθού του για να τα δώσει στο κράτος το οποίο μέσω των κυβερνήσεων τα χρησιμοποιει όχι για την πραγματικη εκπαίδευση των νέων ώστε να αυξηθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο τους και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του ΑΕΠ αλλα για να καλλιεργήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις και να πάρουν περισσότερες ψήφους στις εκλογές.

Καταλαβαίνεις λοιπον ότι όταν η χώρα έχει ανάγκη απο μια σωστη διαχείρηση του δημοσίου τομέα αλλα και γενικότερο συμμάζεμα, το επιχείρημα περι δημοσιων σχέσεων κτλ μου ακούγεται όσο χαζο, αφελές και ελληνικό μου ακούγεται το οτι ένας που παίρνει 500€ μισθο πήγε και πήρε BMW στο κουτί της σε 50 δόσεις.

Μακάρι λοιπον ο Γιωργάκης (που δεν τον ψηφιζω κιολας) να κάνει πράξη αυτο που ακουστηκε χωρίς ψιλά γράμματα. Θα είμαι ο πρώτος που θα χαιρετήσω την απόφαση.

Δημοσ.

Αυτό με το ρεπορτάζ του Άλφα με εξαγρίωσε...

Έλειπαν με αναρρωτικές οι προύχοντες μόνιμοι του δημοσίου και δουλεύαν οι είλωτες των stage ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, χωρίς μελλοντικά δικαιώματα με το κεφάλι σκυμμένο.

Το credit της παραγωγικότητας βέβαια στους μόνιμους.

Η γενιά μας φτιάχτηκε και γαλουχήθηκε για να υπηρετήσει τους πατεράδες μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...