JohnLoke Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Χαιρετώ. Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τα δεδομένα του παλιού μου δίσκου. Αγόρασα ένα καινούργιο υπολογιστή και είχα τη φαεινή ιδέα να συνδέσω πάνω του τον παλιό μου δίσκο (IDE, ο οποίος λειτουργούσε άψογα και δεν είχε ούτε ένα χαλασμένο block) για να κάνω την μεταφορά των δεδομένων. Είδα τα Windows XP να κάνουν έλεγχο του δίσκου στην εκκίνηση και μετά άρχισαν να σβήνουν πράγματα που έβρισκαν ώς corrupted. Όταν τελικά φόρτωσε το λειτουργικό παρατήρησα ότι δεν μπορούσα να βρώ τα αρχεία μου (ενώ υπήρχε κανονικά ο δίσκος, χωρισμένος σε 2 partitions όπως τον είχα). Η δομή των φακέλων ήταν μαντάρα και άλλους δεν τους άνοιγε γιατί τους έβρισκε corrupted είτε τα αρχεία ήταν εξαφανισμένα. Έβαλα τον δίσκο πίσω στον παλιό υπολογιστή και παρατήρησα ότι δεν μπορούσε πλέον να γίνει boot. Έβαλα cd των windows και προσπάθησα να κάνω repair αλλά μάταια. Παρατήρησα όμως (στην οθόνη που ζητούσε ποιο partition να φορμάρει για να μπούν τα windows) ότι υπήρχαν partitions και μάλιστα γεμάτα με δεδομένα. Εν ολίγοις τα αρχεία μου είναι εκεί. Επίσης είδα ότι υπήρχε και ένα partition σε FAT που σίγουρα δεν το είχα φτιάξει εγώ και είχε αρκετά δεδομένα. Έβαλα ξανά τον δίσκο στον νέο υπολογιστή και προσπάθησα να σώσω αρχεία με το recuva το οποίο έσωσε μόνο 2 Gb από αυτά που είχα, αλλάζοντας τα ονόματα των αρχείων και σώζοντας κάποια από αυτά μισά. Θα ήθελα αν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει στο γιατί έγινε αυτή η ιστορία όταν έβαλα τον παλιό δίσκο στο νέο υπολογιστή και τι μπορώ να κάνω για να σώσω τα αρχεία μου ή ακόμα καλύτερα να τα βρώ μέσα στον δίσκο με την αρχειοθέτηση φακέλων που υπήρχε πριν. Ευχαριστώ προκαταβολικά
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 ...το γιατί...τρέχα-γύρευε (αν είσαι τυχερός, απλά έγινε λίγο σαλάτα το partition table). Κακιά στιγμή, στην καλύτερη (κάτι με τα ρεύματα, κάτι ο νέος controller ίσως). Στην χειρότερη, ο δίσκος δεν είναι τόσο σόι (πλέον) όσο ήξερες και νόμιζες. Δοκίμασε να κάνεις ανάκτηση των αρχείων σου (από τον παλιό στον νέο), με το Active Partition Recovery. Θα σου παρουσιάσει τη δομή του δίσκου όπως την ήξερες, κι όχι άνω-κάτω. Μετά την ανάκτηση, full scan με το διαγνωστικό της εταιρίας του (κι αν βγεί υγιής), write zeros επίσης μάλλον μέσω αυτού, φορμάτ (δημιουργία συστήματος αρχείων), και λογικά θα είναι πάλι operational....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.