Προς το περιεχόμενο

Επιθέσεις κακοποιών κατά αστυνομικών

cbr600RR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο elven λέει το πολύ απλό "Μην κρίνετε τον καθένα από τη γαμωσχολή που έχει τελειώσει"

Είναι απόλυτα κατανοητό και αποδεκτό.

Δεν μπορεί να μειώνεται ενας τόσο σημαντικός κλάδος με αυτό τον τρόπο επειδή "δεν ξέρει το θεώρημα Fourier"

Και η παιδεία κάποιου δεν κρίνεται από το τι έχει σπουδάσει και αν κάνει πνευματική ή χειρονακτική εργασία.

Ο γράφων είναι ένας άνθρωπος που καλώς ή κακώς τυγχάνει να βρίσκεται σε "περιζήτητη" σχολή ΑΕΙ αλλά δεν ενστερνίζεται καθόλου το επιχείρημα περί μορφώσεως, παιδείας, όπλων κτλ.

Φάουλ μεγάλο.

Με κάθε εκτίμηση προς οποιονδήποτε.

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οτι και να εννοεί παιδεία και μόρφωση δεν μπορεί να κριθεί ένας κλάδος απο μία μειοψηφία ανεγκέφαλων μεσα σε αυτό ;) Μπορείς να κρίνεις τα μεγάλα κεφάλια που επέτρεψαν και με πια κριτήρια ψυχοπαθείς να βρίσκονται μέσα στα σώματα ασφαλείας. Θα κάνεις και καλό ;) Με το να τοποθετεί κάποιος όλους του αστ/κούς στο ίδιο καζάνι δεν κάνει τίποτα. Και ίσως μερικούς αστυνομιούς που δουλεύουν σωστά και προσφέρονται τους κάνεις να το σκεφτούν καλύτερα και να γυρίσουν στο καθαρά δημοσιουπαλλικό χαράκτηρα τους. Ετσι απλά γιατί βλέπει μια αναίτια εμπάθεια στο μέρος του.

Δημοσ.
Ναι μονο που Teaser, δεν εννουμε το θεωρημα του Fourier οταν μιλαμε για παιδεια.

Sorry βαλσαμωμένε αλλά όταν λέμε "άνθρωποι διετούς εκπαίδευσης που έχουν μείνει στο πνευματικό επίπεδο λυκείου" συνδέουμε το πνευματικό επίπεδο και την παιδεία με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση της οποίας το θεώρημα φουριέρ είναι ένα παράδειγμα αντικειμένου ενασχόλησης.

Με λίγα λόγια, το αν θα κάνει κάποιος θεώρημα φουριέρ ή κοινωνιολογία ή εγκληματολογία ή τρόπους συλλήψεων είναι το ίδιο και το αυτό. Η παιδεία προέρχεται από τον ίδιο τον άνθρωπο και όχι "από τη σχολή που έβγαλε".

Είναι ντροπή να συζητούμε τέτοια πράγματα...

Δημοσ.

Σου απαντω γιατι θετεις ευλογα καποια ερωτηματα.

Φοβερό επιχείρημα. Τουλάχιστον εγώ στον κοινωνικό μου κύκλο ξέρω καμοιά 10αριά που σπουδάζουν ταυτόχρονα σε ΑΕΙ και τα πάνε και μια χαρά με τα μαθήματα.

Χαιρω πολυ. Μιλαμε για τους 10 γνωστους σου που ειναι αστυνομικοι και παραλληλα σπουδαζουν ή για το συνολο των αστυνομικων που βρισκονται στο σωμα?

Εγω δε μιλαω για 10-20 ατομα που ισως σπουδαζουν με ιδιωτικη πρωτοβουλια(και πολυ καλα κανουν)..μιλαω για τα εφοδια που τους παρεχει αυτη καθεαυτή η εκπαιδευση που παρεχεται στις αστυνομικες σχολες και αν αυτη ειναι ικανη να βγαλει στην κοινωνια ατομα που πραγματικα θα κανουν τη δουλεια τους σωστα.

Αλλο οι συνθήκες της ΕΛΑΣ και άλλο οι συνθήκες στις σχολές της ΕΛΑΣ.
Εγω νομιζω οτι δε διαφερουν και τοσο οι συνθηκες..Κωλοβαρεμα, αραχτιλικι και μοστρα επικρατουν απ την πρωτη μερα που παταν το ποδι τους σ αυτες τις σχολες μεχρι τη μερα που θα παρουν συνταξη.

Ωραία όλα αυτά , αλλα εκφράζουν το σύνολο της ΕΛΑΣ ?

Ακομα και αρχικα να ημουν καλοπιστος να δεχθω οτι συγκεκριμενες εμετικες συμπεριφορες αποτελουν μεμονωμενα περιστατικα, οταν βλεπω οτι αυτα τα περιστατικα δεν απομονωνονται αλλα συγκαλυπτονται, οταν δε γινεται πραγματικα καμια κινηση απ τον απλο αστυνομικο να δειξει τα προβληματα που αντιμετωπιζει, το πως θα μπορει να ειναι καλυτερος στη δουλεια του, το πως δε θα αποτελει πλεον κοινωνικη απειλη, αλλα παραμενει ενα οργανο που ικανοποιει αναγκες και περιμενει το μισθο στο τελος του μηνα, τοτε ναι, εκφραζουν το συνολο της ΕΛΑΣ>

Υ.Γ. Στοιχηματιζω οτι θες, πως οι γνωστοι σου δεν προκειται ποτε να επιδοθουν στις γνωστες αλητειες γνωστων-αγνωστων αστυνομικων. Αντιθετως ορισμενοι απ αυτους, οπου μπορεσουν, θα βαλουν ενα λιθαρακι για να βελτιωθουν ορισμενα πραγματα στην ΕΛΑΣ.

Δημοσ.
Σου απαντω γιατι θετεις ευλογα καποια ερωτηματα.

Χαιρω πολυ. Μιλαμε για τους 10 γνωστους σου που ειναι αστυνομικοι και παραλληλα σπουδαζουν ή για το συνολο των αστυνομικων που βρισκονται στο σωμα?

Εγω δε μιλαω για 10-20 ατομα που ισως σπουδαζουν με ιδιωτικη πρωτοβουλια(και πολυ καλα κανουν)..μιλαω για τα εφοδια που τους παρεχει αυτη καθεαυτή η εκπαιδευση που παρεχεται στις αστυνομικες σχολες και αν αυτη ειναι ικανη να βγαλει στην κοινωνια ατομα που πραγματικα θα κανουν τη δουλεια τους σωστα.

Εγω νομιζω οτι δε διαφερουν και τοσο οι συνθηκες..Κωλοβαρεμα, αραχτιλικι και μοστρα επικρατουν απ την πρωτη μερα που παταν το ποδι τους σ αυτες τις σχολες μεχρι τη μερα που θα παρουν συνταξη.

Ακομα και αρχικα να ημουν καλοπιστος να δεχθω οτι συγκεκριμενες εμετικες συμπεριφορες αποτελουν μεμονωμενα περιστατικα, οταν βλεπω οτι αυτα τα περιστατικα δεν απομονωνονται αλλα συγκαλυπτονται, οταν δε γινεται πραγματικα καμια κινηση απ τον απλο αστυνομικο να δειξει τα προβληματα που αντιμετωπιζει, το πως θα μπορει να ειναι καλυτερος στη δουλεια του, το πως δε θα αποτελει πλεον κοινωνικη απειλη, αλλα παραμενει ενα οργανο που ικανοποιει αναγκες και περιμενει το μισθο στο τελος του μηνα, τοτε ναι, εκφραζουν το συνολο της ΕΛΑΣ>

Ο τρόπος που έγραψες την πρόταση για την μόρφωση των αστ/κών δείχνει γενικολογία γιαυτό το σχολιο ;)

Πώς να κάνει κάτι ο απλός αστυνομικός να βελτιώσει την δουλειά του όταν οι προιστάμενοί του τον γράφουν εκεί που ξέρεις. Για να το κάνω πιο αναλυτικό οποιαδήποτε δημόσια κρίση ή καταγγελία αστυνομικού για κάτι εντός σώματος συνεπάγεται παράπτωμα και δυσμενή αντιμετώπιση όσο καλός και να είναι. Δεύτερον για να δείξει ενας αστυνομικός τα υπηρεσιακά του προβλήματα αναφέρει εγγράφως στον προιστάμενο του και δεν βγαίνει στα κανάλια. Ολα αυτά αν δεν γίνουν επιφέρουν πειθαρχικές ποινές. Γιαυτό υπάρχει ο συνδικαλισμός στην ΕΛΑΣ για να δίνει λύσεις αλλά όταν μπλέκεται ενα σώμα ασφαλείας με την πολιτική ξέρεις πολύ καλά ότι δεν βγαίνει τίποτα. Οσο και αν σου φαίνεται απίστευτο πλέον η αστυνομία δουλεύει αποκλειστικά και μόνο με το φιλότιμο μερικών απλών αστυνομικών. Πολύ κανονισμοί δεν εφαρμόζονται και δείς από κοντά τι γίνεται στο χώρο θα καταλάβεις τι μπάχαλο είναι και πως δεν θέλει κανείς να δοθεί λύση. ;) Αφού δεν μπορεί η πολιτεία να κάνει τον αστ/κό να δουλέψει καλύτερα πως θα το κάνει ο ίδιος ?

Υ.Γ. Στοιχηματιζω οτι θες, πως οι γνωστοι σου δεν προκειται ποτε να επιδοθουν στις γνωστες αλητειες γνωστων-αγνωστων αστυνομικων. Αντιθετως ορισμενοι απ αυτους, οπου μπορεσουν, θα βαλουν ενα λιθαρακι για να βελτιωθουν ορισμενα πραγματα στην ΕΛΑΣ.

Χλωμό , το ότι αποφάσισαν να σπουδάσουν οφείλεται κατά 40 % στην θέληση τους γιαυτό και κατά 60% στο να φύγουν κάποια στιγμή απο το μπάχαλο ;) Το να αλλάξει την αστυνομία κάποιος απλός αστυνομικός φαντάζει σαν έργο επιστημονικης φαντασίας. Το να δώσει την αφορμή με ότι συνεπάγεται αυτό για την καριέρα του είναι άλλο θέμα

Δημοσ.
Sorry βαλσαμωμένε αλλά όταν λέμε "άνθρωποι διετούς εκπαίδευσης που έχουν μείνει στο πνευματικό επίπεδο λυκείου" συνδέουμε το πνευματικό επίπεδο και την παιδεία με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση της οποίας το θεώρημα φουριέρ είναι ένα παράδειγμα αντικειμένου ενασχόλησης.

Με λίγα λόγια, το αν θα κάνει κάποιος θεώρημα φουριέρ ή κοινωνιολογία ή εγκληματολογία ή τρόπους συλλήψεων είναι το ίδιο και το αυτό. Η παιδεία προέρχεται από τον ίδιο τον άνθρωπο και όχι "από τη σχολή που έβγαλε".

Είναι ντροπή να συζητούμε τέτοια πράγματα...

Τιζερ, επειδη αναφερεσαι σε δικη μου φραση, χωρις να εχεις βεβαιως αποβαλλει την (εξαιρετικα αντρικεια) συνηθεια σου να μην απευθυνεσαι ευθεως σε μενα, θα κανω μερικα σχολια.

1.Η επιχειρηματολογια σου αρχιζει να προσομοιαζει αυτη του αφεντικος7, θα σου προτεινα να το κοιταξεις.

2.Μιλαμε για κατι πολυ συγκεκριμενο. Την ικανοτητα του αστυνομικου να ανταπεξελθει στα καθηκοντα του με βαση την μορφωση/παιδεια που λαμβανει στη σχολη του. Ασε τις γενικολογες αοριστολογιες και την ηθελημενη συγχιση που προκαλουν αυτα που γραφεις, διαστρεβλωνοντας τα γραπτα μου.

3.Επειδη εισαι οπως λες σε περιζητητη σχολη, πιστευω οτι δεν θα δυσκολευτεις να καταλαβεις το παρακατω που (ξανα)ποσταρω αναγκαστικα.

[/color]Για να ξεκαθαρισω πληρως τη θεση μου, δεν εχω σαφως κατι με ατομα που τελειωσαν το Λυκειο και δεν σπουδασαν κατι. Εννοειται. Ουτε θεωρω αλλους με σπουδες και πτυχια, πιο πετυχημενους/πιο ''παιδεμενους'' ή οτι αλλο..

Λεω συγκεκριμενα, πως το επαγγελμα του αστυνομικου ειναι παρα πολυ δυσκολο και απαιτουνται πολλα (μορφωση-εκπαιδευση-παιδεια) για να γινει καποιος σωστος αστυνομικος.

Διαφωνω με την ελληνικη νοοτροπια περι του επαγγελματος του αστυνομικου. Διαφωνω με το οτι ο καθε τυχαρπαστος μπορει να βγαλει ενα 14 και να γινει αστυνομικος.Διαφωνω με τη νοοτροπια στις σχολες αστυνομιας (περνα 1-2 μαθηματα δικαιου και παρε πτυχιο, οσο καθυστερημενος και να σαι).

Και τελος, διαφωνω στο να παραδωσω τα ''κλειδια'' της δημοκρατιας σ' εναν μπατσο. Ξεκαθαρα πραγματα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:47 ----------

Οσο και αν σου φαίνεται απίστευτο πλέον η αστυνομία δουλεύει αποκλειστικά και μόνο με το φιλότιμο μερικών απλών αστυνομικών.

Αυτη σου η προταση καταδεικνυει το εντονο προβλημα στην ΕΛΑΣ καλυτερα απ οτι τα 5 δικα μου ποστ.

Δημοσ.

Ναι μετά απο επικοδομητικό διάλογο με 30 βαθμούς κελσίου στο δωμάτιο επιβάλεται χαλάρωση ;) Μας πέθανε στα γέλια και άλλος στο thread με τα κουνούπια ;)

Δημοσ.
Οτι και να εννοεί παιδεία και μόρφωση δεν μπορεί να κριθεί ένας κλάδος απο μία μειοψηφία ανεγκέφαλων μεσα σε αυτό ;) Μπορείς να κρίνεις τα μεγάλα κεφάλια που επέτρεψαν και με πια κριτήρια ψυχοπαθείς να βρίσκονται μέσα στα σώματα ασφαλείας. Θα κάνεις και καλό ;) Με το να τοποθετεί κάποιος όλους του αστ/κούς στο ίδιο καζάνι δεν κάνει τίποτα. Και ίσως μερικούς αστυνομιούς που δουλεύουν σωστά και προσφέρονται τους κάνεις να το σκεφτούν καλύτερα και να γυρίσουν στο καθαρά δημοσιουπαλλικό χαράκτηρα τους. Ετσι απλά γιατί βλέπει μια αναίτια εμπάθεια στο μέρος του.

Άσε τις φιλοσοφίες περί τσωνμπά που δουλεύουν σωστά. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω ότι ΟΛΟΙ οι λήτες που κάνουν έλεγχο, αρχίζουν να σε ψαρεύουν (σου σπάνε τα νεύρα) με ατάκες του στύλ ντάξει δώσε μας ότι έχεις και θα το πετάξουμε χωρίς να γίνει τίποτα και άλλες τέτοιες μ*******ς. Αυτό είναι ενάντια στα δικαιώματά σου, αφού ουσιαστικά σου λένε ότι είσαι ένοχος, ενώ πρέπει να ισχύει ότι είσαι αθώος μέχρι να βρεί κάτι επάνω σου. Επίσης αρχίζουν και ρωτάνε 1002 που δεν είσαι υποχρεωμένος να τους απαντήσεις. Τη στιγμή που στην Αγγλία αν σε ψάξουν και δεν βρούν τίποτα επάνω σου, σου λένε και συγγνώμη για την καθυστέρηση. Όσο για αυτούς που είναι στα πανεπιστήμια όλοι ξέρουμε για ποιόν λόγο είναι εκεί. Είναι τελείως άσχετοι με το αντικείμενο της σχολής και το πτυχίο το πέρνουν τιμής ένεκεν (παρατάξεις μπλά μπλά μπλά). Πλέον να δεις σωστό μπάτσο είναι σαν να δείς σωστό ταρίφα στην αθήνα, απλά δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Με έπεισες. Αλλάζω γνώμη για την ΕΛΑΣ. Πάω να κράξω τον φίλο μου νηπιαγωγο μπάτσο γιατί παρακολουθεί τους συμφοιτητές του στην σχολή του.

Δημοσ.

Αν είχε διδακτορικό ο αστυνομικός στην πυρηνική φυσική, πως στο καλό θα γλίτωνε το θάνατο?

Ξανατονίζω, το θέμα μας δεν είναι η αστυνομική βία, αλλά το πως κάποιους πολίτες σαν τη κλέφτρα προπατζίδικου, θα τους απομονώσουμε, ώστε η αστυνομία να κάνει κάτι για το οποίο πληρώνεται, χωρίς να διακινδυνεύει χωρίς λόγο. Και η δουλειά της, είναι να καταστέλλει και πορείες. Και βίαια.

@luci, με τη λογική σου να κάτσει ο κλέφτης φρόνιμα, για να μην επέμβει ο μπάτσος. Συμφωνώ, αλλά είναι εκτός πραγματικότητας

Δημοσ.
@luci, με τη λογική σου να κάτσει ο κλέφτης φρόνιμα, για να μην επέμβει ο μπάτσος. Συμφωνώ, αλλά είναι εκτός πραγματικότητας

Όχι ρε αδέρφι, δε λέω αυτό. Λέω πως άπαξ και τον τσάκωσες (με όσο ξύλο χρειάστηκε να φάει για να ηρεμήσει και να κάτσει να τον δέσεις) δεν λέει να συνεχίσεις να βαράς.

Δημοσ.

Κακά τα ψέμματα και ο άγιος "ξύλο θέλει". Μερικά ξεγυρισμένα μπουκετίδια είναι απαραίτητα αν ο άλλος δεν στρώνει.

Μαύρος και πάλι μαύρος.

Ενοείται αυτό όχι σε διαδηλωτές, αλλά εγκληματίες.

Δημοσ.
Όχι ρε αδέρφι, δε λέω αυτό. Λέω πως άπαξ και τον τσάκωσες (με όσο ξύλο χρειάστηκε να φάει για να ηρεμήσει και να κάτσει να τον δέσεις) δεν λέει να συνεχίσεις να βαράς.

Kαι πάλι, το βιαιο μπάτσο, τον χρειάζεσαι (ως κοινωνία), την ηλίθια γεροντοκόρη όχι. Οι της δέλτα, πήγαν να πιάσουν 2 κλεφτρόνια, που μπορεί αύριο μεθαύριο να κλεβαν το δικό σου/μου αμάξι. Αυτήν και όσους έχουν μυαλά ίδια με αυτήν, δε τους χρειάζεται. Η σημερινή, τουλάχιστον. Πάντως νομίζω, πως ο μπράβος, δεν έχει δικαίωμα από το νόμο να σε βαρέσει.

Δημοσ.
2 κλεφτρόνια, που μπορεί αύριο μεθαύριο να κλεβαν το δικό σου αμάξι.

Αυτοί και όσοι έχουν ίδια μυαλά δε μας χρειάζονται.

fixed

Εγώ έχω ένα Citroen ZX Monte Carlo, 12ετίας.

ΑαααΑΑΑαααα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...