Erwdios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 lemon = (slang) σαπάκιΣε άρθρο που διάβασα μετά από επισήμανση του sarant βρήκα αυτή την ωραία αντιστοιχία, με μια λέξη τόσο διαδεδομένη (κάπου 30-40 χρόνια την ξέρω), που όμως ακόμα δεν βρήκε τη θέση της στα λεξικά. Πρέπει να πρωτοχρησιμοποιήθηκε για το σαπιοκάραβο, τον σκυλοπνίχτη, αλλά στη συνέχεια έφτασε να περιγράφει διάφορους σάπιους και διάφορα σάπια. Στο slang.gr λέτε ότι «αναφέρεται σε αθλητή (συχνά ποδοσφαιριστή) μεγάλης ηλικίας, ξοφλημένο, με κακή φυσική κατάσταση — ή σε παντελώς άγνωστο». Από την άλλη, στα αγγλικά, lemon = defective product: something that is defective or disappointing, especially a car that does not run properly [Encarta]. Στο άρθρο του Στίγκλιτς που δημοσιεύτηκε μεταφρασμένο στην κυριακάτικη Αυγή (υπάρχει εδώ) διάβασα: «Αποφεύγει το μάταιο εγχείρημα να εκτιμά κανείς εκατομμύρια σύνθετες υποθήκες και τα ακόμα πιο σύνθετα χρηματοπιστωτικά προϊόντα στα οποία εντάσσονται, και λαμβάνει υπόψη της το πρόβλημα με τα "σαπάκια"...», με επεξήγηση: «"lemons" στο πρωτότυπο: Λόγω αδιαφάνειας και έλλειψης πληροφοριών για την ποιότητα του προϊόντος που πωλείται, οι αγοραστές τείνουν να αγοράζουν τα προϊόντα στη χαμηλότερη τιμή και οι πωλητές προϊόντων καλής ποιότητας αποσύρονται από την αγορά, με αποτέλεσμα τελικά να πωλούνται μόνο προϊόντα κάκιστης ποιότητας — με άλλα λόγια, μια αποτυχία στη λειτουργία του αγοραίου υποδείγματος». Ρε τι πάθαμε...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Πιστεύεις αλήθεια ότι καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στις λέξεις σάπιος και σαπάκι? Ο άνθρωπος θα σου πει αυτά που ο ίδιος θέλει να εννοεί για να σε βγάλει κωλοτούμπα. Ποιος, ο Midi που παραθέτει αποσπάσματα στα οποία εξηγεί αναλυτικά την έννοια του όρου σάπιος. Δώστε του χώρο να συνεχίσει να ξεφτιλίζεται. ---------- Προσθήκη στις 19:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:22 ---------- Με τον όρο σαπάκι εννοούμε τον άμπαλο, το κρέας Τόσο δύσκολο? Το ποιος ξεφτυλιζεται απο χθες διιστανται οι αποψεις, αλλα δεν με απασχολει ιδιαιτερα. Λεγε λεγε κατι θα μεινει, οποτε συνεχισε σε καθε ποστ σου να τονιζεις ποσο ξεφτυλας ειμαι. Εγω δεν ασχολουμαι με χαρακτηρισμους παντως, μπας και το πιστεψω μονος μου, παραθετω τα λεγομενα σου τα οποια με μαγικο τροπο αλλαζουν καθημερινα ;p Απο κει και περα. Σοβαρα τωρα, σαν μεγαλα παιδια που ειμαστε. Υπαρχει ανθρωπος στον πλανητη που θα χρησιμοποιουσε την λεξη σαπακι για τον Σισε εννοωντας κατι αλλο απο τον τραυματισμο του? Και δευτερον για να τελειωνουμε. Υποστηριζεις λοιπον οτι εγω εννοουσα με τον ορο σαπακι <===> αμπαλος και μου ζητησες ποστ σου που να λες εσυ σαπακι <===> αμπαλο το Σισε. Αφου λοιπον προκειται περι φραστικης παρεξηγησης, να σε ενημερωσω οτι τον Σισε τον εχεις πει ΚΑΙ ΑΜΠΑΛΟ. Βεβαια φοβαμαι να σου παραθεσω τα ποστ σου που λες οτι δε ξερει να κανει πλασε κλπ κλπ, γιατι πλεον θα μαθουμε νεο ορισμο και για τη λεξη "αμπαλος" μετα απο οσα εχουμε μαθει απο χθες για Σατο Σπανουλη και σημερα για σαπιος, σαπακι.
kirileman Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Είπε τέτοιο πράμα για το Σισέ; Ωρε για το Σισέ;;;;;;;;;;;
Erwdios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Το ποιος ξεφτυλιζεται απο χθες διιστανται οι αποψεις, αλλα δεν με απασχολει ιδιαιτερα. Λεγε λεγε κατι θα μεινει, οποτε συνεχισε σε καθε ποστ σου να τονιζεις ποσο ξεφτυλας ειμαι. Απο κει και περα. Σοβαρα τωρα, σαν μεγαλα παιδια που ειμαστε. Υπαρχει ανθρωπος στον πλανητη που θα χρησιμοποιουσε την λεξη σαπακι για τον Σισε εννοωντας κατι αλλο απο τον τραυματισμο του? Και δευτερον για να τελειωνουμε. Υποστηριζεις λοιπον οτι εγω εννοουσα με τον ορο σαπακι <===> αμπαλος και μου ζητησες ποστ σου που να λες εσυ σαπακια <===> αμπαλο το Σισε. Αφου λοιπον προκειται περι φραστικης παρεξηγησης, να σε ενημερωσω οτι τον Σισε τον εχεις πει ΚΑΙ ΑΜΠΑΛΟ. Βεβαια φοβαμαι να σου παραθεσω τα ποστ σου που λες οτι δε ξερει να κανει πλασε κλπ, γιατι πλεον θα μαθουμε αλλον εναν νεο ορισμο μιας ελληνικης λεξης. Και επιμένω ότι ο Σισέ είναι μία βελτιωμένη έκδοση του Μπλάνκο. Επιθετικός χωρίς ντρίμπλα για εμένα είναι άμπαλος αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Αλλά τώρα το γυρνάμε σιγά, σιγά, γιατί με τη λέξη σαπάκι δεν τα πολυπάμε καλά ε?
kirileman Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Γιατί; Δεν έχει ντρίμπλα ο Σισέ; Δεν έχει διείσδυση; Δεν το ξέρει το τόπι όπως κανείς άλλος; Δε στενάζουν τα ευρωπαϊκά σαλόνια κάθε φορά που πατάει χόρτο; Τι νόμιζες; Ότι πετάει απλά τη μπάλα μπροστά και ό,τι γίνει ή ότι ξεχωρίζει μόνο στις κωμικοτραγικές άμυνες ζώνης του μοναδικά υπέροχου ελληνικού πρωταθλήματος λόγω ξεπετάγματος;
Erwdios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Γιατί; Δεν έχει ντρίμπλα ο Σισέ; Δεν έχει διείσδυση; Δεν το ξέρει το τόπι όπως κανείς άλλος; Δε στενάζουν τα ευρωπαϊκά σαλόνια κάθε φορά που πατάει χόρτο; Τι νόμιζες; Ότι πετάει απλά τη μπάλα μπροστά και ό,τι γίνει ή ότι ξεχωρίζει μόνο στις κωμικοτραγικές άμυνες ζώνης του μοναδικά υπέροχου ελληνικού πρωταθλήματος λόγω ξεπετάγματος; :lol: Να τι έχω γράψει εγώ για το Σισέ, για να μην ψάχνεις και ξεφτιλίζεσαι φίλε μου καλέ Midi Miliz Αυτό δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο Mika. Κι ο Μπλάνκο έχει βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά είναι μακράν ο πιο άμπαλος επιθετικός από τις ομάδες του ΠΟΚ. Πολλοί Παναθηναϊκοί πάντως, υποστηρίζουν ότι αν ήταν άλλος επιθετικός στη θέση του Σισέ μέσα στο Καραϊσκάκη θα το είχε παστελώσει. Anyway, δε φταίει πάντα ο Σισέ, αλλά η συνολική λειτουργία του ΠΑΟ, που δεν έχει καθαρό δημιουργικό χαφ (με εξαίρεση ίσως το Νίνη) για να τον τροφοδοτήσει σωστά και ενδεχομένως να του δώσει πάσες πάρε - βάλε. Και οι 2 άμπαλοι είναι, κανένας δεν με χαλάει, αλλά μιας και το θέαμα στο ποδόσφαιρο είναι και η πεμπτουσία του αθλήματος, προτιμώ τον Τζιοβάνι και από τους 2. Άλλο ο σκόρερ κι άλλο ο αρτίστας. Όπως προτιμώ τον Μέσι από το Ρονάλντο. Ψυχροί εκτελεστές και οι 2, μόνο που ο κοντός έχει και φαντασία στο παιχνίδι του.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Και επιμένω ότι ο Σισέ είναι μία βελτιωμένη έκδοση του Μπλάνκο. Επιθετικός χωρίς ντρίμπλα για εμένα είναι άμπαλος αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Αλλά τώρα το γυρνάμε σιγά, σιγά, γιατί με τη λέξη σαπάκι δεν τα πολυπάμε καλά ε? Δεν γυρναω τιποτα απλα σε παιζω και στο δικο σου ταμπλο. Αρα για να συνοψισουμε. Το μεσημερι υποστηριξα οτι ελεγες "σαπακι" τον Σισε. Εσυ αντιληφθηκες πως εννοουσα αμπαλος, και μου ζητησες να σου παραθεσω το ποστ που τον αποκαλεις αμπαλο<==>σαπακι. Οποτε παμε εκ νεου: Μπα οχι εγω δεν καθομαι να κανω οσα εκανες εσυ περυσι τετοια εποχη με τον Σισσε που μας ελεγες οτι ειναι σαπακι τελειωμενος και οπως ηταν αναμενομενο ¨ΟΥΠΣ ΞΑΝΑΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕΣ" για 1000η φορα. Περιμένω το post που λέω ότι είναι σαπάκι (αμπαλος). Πρόσεξε, το post που τον χαρακτηρίζω σαπάκι (αμπαλος), ξαναλέω. Tις παρενθεσεις τις προσεθεσα εγω, συμφωνα με την ενοια που ισχυριζεσαι πως εχει η λεξη σαπακι. Συνωνυμα ειναι συμφωνα με εσενα ;p Αντε λοιπον μιας και βαριεμαι να σου quotaro τα παλια σου ποστ, να το post που τον λες αμπαλο<==>σαπακι συμφωνα με τους ορισμους που βαζεις εσυ στις λεξεις. Επιθετικός χωρίς ντρίμπλα για εμένα είναι άμπαλος αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Ειπαμε δε χαλαω χατηρι εγω! hint: Στην επομενη κωλοτουμπα, μην απαντησεις οτι με τον ορο σαπακι εννοουμε τον καταπονημενο απο σοβαρους τραυματισμους hint2: Δινω αποδοση 50 στο επομενο σου ποστ να μην υπαρχει η φραση "midi ξεφτυλιζεσαι". Αλλα ειπαμε λεγε λεγε κατι θα μεινει
kirileman Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Διαβάζω, διαβάζω. Και κάτι άλλες αστείες κατηγορίες ότι και καλά όταν δει τέρμα στο βάθος, σουτάρει από όπου να' ναι λες και κρέμεται η ζωή του από αυτό το σουτ γιατί δε μπορεί να ντριμπλάρει ούτε ξεραμένη γλάστρα, τα ακούω βερεσέ.
johnnyestia Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δηλαδή Ερωδιέ όταν έλεγες πως ο Σισσέ είναι σάπιος εννοούσες ότι είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς , σωστά? Πόσους αγώνες (ή προπονήσεις) έχασε πέρυσι ο Σισσέ λόγω σωματικής αδυναμίας? Πόσους? (πρώτη φορά βλέπω κάποιον να υπερασπίζεται ένα προ 8 μηνών πόστ το οποίο αποδείχθηκε epic fail)
Erwdios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 hint: Μην απαντησεις οτι με τον ορο σαπακι εννοουμε τον καταπονημενο απο σοβαρους τραυματισμους και οχι τον αμπαλο γιατι βγαινεις offside. Αφού απαντάς για μένα πριν από μένα, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα. Όταν καταλάβεις τι εννοούμε με τη λέξη σαπάκι, μιας και για μπαλαδόφατσα δεν μου κάνεις, το ξανασυζητάμε. Ο Σισέ για μένα είναι άμπαλος. & - Δεν θα τον ήθελα ποτέ στην ομάδα μου, όπως δεν θα ήθελα και τον Μπλάνκο κι ας βάζουν ένα σκασμό γκολ. Όσα πρωταθλήματα κι αν πήρα, είχα πάντα να θυμάμαι μεγάλες στιγμές στα αντίπαλα καρέ, πότε με συνδυασμούς και πότε με ατομικές προσπάθειες που σε άφηναν μλκα. Από τον υπερπαίχτη Σισέ δεν έχω να θυμάμαι τπτ ιδιαίτερο, μόνο μια ατάκα, ότι θα μας βάλει 8 γκολ, αλλά μετά έφαγε φασολάδα. Α και ένα άκυρο offside που του καταλογίστηκε στο Καραϊσκάκη και εξαιτίας του άρπαξε 2 η μπανάθα. Θυμάμαι και ένα γκολ που δεν μπόρεσε να το πιάσει η κάμερα του αντικειμενικού Supersport από την Κηφισίας, με τον Πανιώνιο.
nipoa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Γιατί; Δεν έχει ντρίμπλα ο Σισέ; Δεν έχει διείσδυση; Δεν το ξέρει το τόπι όπως κανείς άλλος; Δε στενάζουν τα ευρωπαϊκά σαλόνια κάθε φορά που πατάει χόρτο; Τι νόμιζες; Ότι πετάει απλά τη μπάλα μπροστά και ό,τι γίνει ή ότι ξεχωρίζει μόνο στις κωμικοτραγικές άμυνες ζώνης του μοναδικά υπέροχου ελληνικού πρωταθλήματος λόγω ξεπετάγματος; χαχαχαχα κάπως έτσι
Erwdios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δηλαδή Ερωδιέ όταν έλεγες πως ο Σισσέ είναι σάπιος εννοούσες ότι είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς , σωστά? Πόσους αγώνες (ή προπονήσεις) έχασε πέρυσι ο Σισσέ λόγω σωματικής αδυναμίας? Πόσους? (πρώτη φορά βλέπω κάποιον να υπερασπίζεται ένα προ 8 μηνών πόστ το οποίο αποδείχθηκε epic fail) Έλεγα ότι με τις λάμες στα πόδια αν φάει καμία καλή στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει πρόβλημα. Εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώθηκα, όπως δε δικαιώθηκες κι εσύ με τους τραυματισμούς του Ντάρμπισιρ. Μετά την πλήρη επαναφορά του, μια χαρά έπαιξε, συνεπώς υπερασπίζεσαι και το δικό σου big fail.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Αφού απαντάς για μένα πριν από μένα, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα. Όταν καταλάβεις τι εννοούμε με τη λέξη σαπάκι, μιας και για μπαλαδόφατσα δεν μου κάνεις, το ξανασυζητάμε. Εσυ που εισαι μπαλαδοφατσα προ ολιγου μονος σου δεν ειπες οτι με τον ορο σαπακι ενοουμε τον αμπαλο? Απεκτησε νεο, 3ο ορισμο τωρα η λεξη σαπακι? Ουτε τον αμπαλο εννουμε τελικα?
johnnyestia Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Έλεγα ότι με τις λάμες στα πόδια αν φάει καμία καλή στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει πρόβλημα. Εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώθηκα, όπως δε δικαιώθηκες κι εσύ με τους τραυματισμούς του Ντάρμπισιρ. Μετά την πλήρη επαναφορά του, μια χαρά έπαιξε, συνεπώς υπερασπίζεσαι και το δικό σου big fail. 19 συμμετοχές σε μια σεζόν, κοινώς έχασε την μισή και βάλε. Ε, δεν είπα πως είναι και ανάπηρος Εδιτ: και δεν υπερασπίστηκα πριν το δικό μου πόστ, τώρα το κάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.