sh4dow Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 an ithelan oi ellines na epibiosi o dodeka8eos san pragmatiki elliniki 8riskeia 8a to eixan kanei, alla ton paratisan gia mia alli, kai tora pisteuo einai mateo na xanagirisei kapoios ston dodeka8eo. opos eipe enas "ellinistis" (pou mono ellinistis den einai) i 8riskeia ton ellinon den itan dodeka8eistiki alla poly8eistiki.<BR>autoi oi 144.000 pou les anaferontai stin kaini diathiki (apokalipsi ioannou) opou ginete logos gia polemo anamesa se dio straties (kaloi - kakoi / san tis taineies.)<BR>aspazome tin apopsi tou Jheremias.
RooF Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 egw pantos eimai atheos kai arnome katigorimatika na pistepsw se kati pou den exw dei kai niosei...o theos emena den mou fanerothike pote...ara den iparxei...egw ton eksigo san tin anagh tou kathe anthropou na niothei oti exei kapion dipla tou...egw den exw anagi kanenan...se ligo kairo afieroma : sto <A HREF="http://go.to/RooFNET" TARGET=_blank>http://go.to/RooFNET</A>
wwwtasos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by RooF:<BR><STRONG>egw pantos eimai atheos kai arnome katigorimatika na pistepsw se kati pou den exw dei kai niosei...o theos emena den mou fanerothike pote...ara den iparxei...egw ton eksigo san tin anagh tou kathe anthropou na niothei oti exei kapion dipla tou...egw den exw anagi kanenan...</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Ego agori mou tha sou po to eksis:<P>O Theos gia tous anthropous einai oti to podilato gia ta psaria.<P>Mono pou prosexe giati kapoioi edomesa thigontai... Mporei na katigoritheis gia kataskopoia...
sh4dow Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by RooF:<BR><STRONG>egw pantos eimai atheos kai arnome katigorimatika na pistepsw se kati pou den exw dei kai niosei...o theos emena den mou fanerothike pote...ara den iparxei...egw ton eksigo san tin anagh tou kathe anthropou na niothei oti exei kapion dipla tou...egw den exw anagi kanenan...se ligo kairo afieroma : sto http//go.to/RooFNET</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>8a se peiraze toulaxiston na min rezileueis kati pou pisteuoun oi alloi, i mipos eisai kai anarxikos kai leo gia tin enlogo parapoiimeni eikona sto site sou. exallou giati na fanerothei o 8eos se kapoion pou ton ekane cartoun....
subzero Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Epeidi to thema peire sobari tropi kai epeidi esy eisai <B>atheos</B> kai to diloneis emesa diastreblonontas polla legomena apo tin Palaia Diathiki...kalo tha einai na kleisei auto to topic gia na min exoume kaka ksemperdemata..!!!<P>EGO FILE MOU TO THES H OXI EIMAI ELLHN KAI XRISTIANOS ORTHODOKSOS kai oso kai na polemate tin Orthodoksi pisti toso poio enomenous tha mas sinantate apo edo kai sto eksis..!!Dioti polla ypothikan gia tous Arxaious Ellines alla protoi mesa se olo ton kosmo ekanan mia strofi 180 moiron kai allaksan Thriskeia.!!!!<BR>An auto den sou leei tipota tote ti allo na po gia to atomo sou.....!!!<P>Kai kati akoma...!!!Anaferese stin Palaia Diathiki kai kritikareis ton Theo gia tis apofaseis pou peire enantion tou anthropinou gennous kai anafereis tous polemous kai emesa theleis na mas peis oti ola auta ginontai kakos...!!<P>Kai ego exo na sou po ena..!!!<P><B>Kai esy poios nomizeis oti eisai kai kritikareis ton Theo kai tous Xristianous..!!!?????E Poios eisai??</B><P>Kalytera na bgaleis apo to mati sou tin doko kai meta na prospathiseis na bgaleis tin agkitha apo to mati tou allou..!!!<P>Ante giati polla akougontai kai kaneis epitelous den dinei mia apantisi etsi opos aksizei se autous pou theloun na PERIPEKSOUN ton XRISTIANISMO kai THN ISTORIA TOU POLITISMOU MAS.!<BR>
wwwtasos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by sh4dow:<BR><STRONG><P>8a se peiraze toulaxiston na min rezileueis kati pou pisteuoun oi alloi, i mipos eisai kai anarxikos kai leo gia tin enlogo parapoiimeni eikona sto site sou. exallou giati na fanerothei o 8eos se kapoion pou ton ekane cartoun....</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Re <B>sh4dow</B> kai idios<B>subzero</B> araxte ligaki! Amesos na ton fate ton anthropo!<P>Opos eseis thelete dikaiomatika na aspazontai tis xristianikes apopseis sas etsi kai autos mporei na leei oti einai atheos!<P>Den eida kamia kritiki pros to xristianismo kai tous xristianous! <P>H dikia mou apopsi einai oti <B>o Theos einai gia tous anthropous oti to podilato gia ta psaria</B>. Ti gnomi mou leo, den sas zitisa na tin aspasteite!<P>Popo re pousti mou tsampoukas me ti mia!<p>[ 06-06-2001: Message edited by: wwwtasos ]
sh4dow Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by wwwtasos:<BR><STRONG><P>Re <B>sh4dow</B> kai idios<B>subzero</B> araxte ligaki! Amesos na ton fate ton anthropo!<P>Opos eseis thelete dikaiomatika na aspazontai tis xristianikes apopseis sas etsi kai autos mporei na leei oti einai atheos!<P>Den eida kamia kritiki pros to xristianismo kai tous xristianous! <P>Popo re pousti mou tsampoukas me ti mia!</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>kallitera na arraxeis esy wwwtaso giati arketa milas xoris na iparxei antilogos. ean den mporeis na kaneis click sto site tou roof kai na deis tin eikona ti na sou po...<BR>kai epipleon den eipa oti sonei kai kala o atheos einai kai malakas, aplos na sebete tous allous prota kai meta na einai oti thelei!
bandito Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2001 Φυσικά ο θεός για τους ανθρώπους δεν είναι οτι το ποδήλατο για τα ψάρια( wwwtaso, απο κάποιο νομο του Merphy το έχω διαβάσει αυτό σωστά? ). Για αιώνες τώρα, η θρησκεία, έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ροή της ιστορίας, άλλοτε καλό, άλλοτε κακό. Για όσο καιρό, η νόηση του ανθρώπου ήταν σε χαμηλά επίπεδα, εποχές που το μόνο που μετρούσε ήταν το σπαθί και η τιμή στο πεδίο της μάχης, ο θεός είχε κάποιο νόημα. Σκότωνες για τον θεό σου, η πέθαινες για τον θεό σου. Καλώς η κακώς, οι θεοί απανταχού της γής, μόνο υπερήφανοι δεν μπορούν να είναι για τα κατορθώματα των πιστών τους. Κατα την γνώμη μου η θρησκείες τώρα είναι άχρηστες. Καλές μεν, άχρηστες δε. Δείτε τι έχει καταφέρει ο χριστιανισμός (που πολύ θα ήθελα να είχε καταφέρει αυτά που στόχευε), βλέπεις άνθρωπο πεσμένο στον δρόμο, και δεν του δίνεις σημασία. Οι πιστοί που έτρεξαν στις συγκεντρώσεις του Χριστόδουλου, είναι οι ίδιοι, που σφάζονται για ένα χωράφι, που θα σκοτώσουν και καμια 40αρια πουλιά για πλάκα (και καμια 10αρια λύκους για να μην μας φάνε τα "ζα"). Είναι οι ίδιοι καλοί χριστιανοί που θα χτίσουν αυθαίρετο, θα λαδωθούν και θα λαδώσουν, θα καταπατήσουν, θα βάλουν φωτιά, θα πάρουν άδεια απο την σημαία, θα διαπράξουν μοιχεία, θα θα θα θα θα..... Ο θεός, είναι χαρούμενος με την κατάσταση του ποιμνίου του ? Φίλοι χριστιανοί, κανείς δεν υποτιμάει την θρησκεία σας, και απορώ πως τολμάτε να λέτε κατι τέτοιο σε μια άκρως θεοκρατική χώρα. Το αν ο χριστιανισμός είναι μια σημαντική φιλοσοφική κοσμοθεωρία, δεν μπορεί να αναλυθεί σε μερικές γραμμές και φυσικά δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Όχι όμως οτι είστε καταπιεσμένοι και μειονότητα, διάολε. Με βάφτισαν χωρίς να με ρωτήσουν, μου φύτεψαν μάθημα θρησκευτικά στο κεφάλι χωρίς να με ρωτήσουν αν θέλω. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι χριστιανοί, αν θέλουν να πλησιάσουν την ολοκλήρωση, είναι να απορρίψουν αυτή την άτιμη την μισαλλοδοξία. Για σας είμαι ένας κακός άθεος, όμως ποτε δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν και προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορω (μια φορά σταμάτησα να βοηθήσω κάποιον που είχε μείνει με μια μηχανή, και μετα μου είπε οτι νόμιζε οτι θα τον έκλεβα). Ακούω πάντα την γνώμη του άλλου και δεν απορρίπτω κανένα. Εγώ μάλλον , είμαι πολύ περισσότερο χριστιανός απο εσένα. (το βιβλίο των θρησκευτικών της τρίτης λυκείου είναι μια ζωντανή απόδειξη της μισαλλοδοξίας των χριστιανών). <P>Και μια μικρή παρατήρηση. Έχω αρχίζει να κουράζομαι με τους αστυνόμους του forum. Τρέμει το χέρι μου πριν κάνω ένα post, για το τι θα πει ο αστυνόμος. Αν ζητήσεις κάτι και το έχει πει κάποιος άλλος τρώς κατσάδα. Αν ανοίξεις ένα topic που δεν αρέσει στον αστυνόμο, τρώς κατσάδα. Λοιπον, moderators, πάρτε θέση. Αν υπάρχει πρόβλημα χώρου, να σας στέλνουμε mail το θέμα του topic και αν θέλετε το βγάζετε. Αλλιώς ας σταματήσουν οι αυτοχρισμένοι αστυνόμοι του forum. <P>P.S O σκακιστής Fischer, την εποχή που είχε γίνει διάσημος για τις νίκες του, οταν τον πλησίασε κάποιος και του προσφερε 15.000 $ (πολλα λεφτά τότε), για να διαφημίσει ένα πιανο αυτός απάντησε: "Δεν ξέρω να παίζω πιάνο". Ο ταπεινός Χριστόδουλος, θα γίνει επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής και δηλώνει κιόλας πως τον προστατευει ο δεξιά του Θεού.
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by subzero:<BR><STRONG>Epeidi to thema peire sobari tropi kai epeidi esy eisai <B>atheos</B> kai to diloneis emesa diastreblonontas polla legomena apo tin Palaia Diathiki...kalo tha einai na kleisei auto to topic gia na min exoume kaka ksemperdemata..!!!<BR></STRONG><P> Μάλλον σε εμένα απευθύνεται η απάντηση σου. Πρώτα πρώτα χαμήλωσε τους τόνους σου και μην επιτίθεσαι. Είδες ότι έκθεσα τις γνώμες μου ήρεμα και ωραία και πρωτού κάνω ποστ το μήνυμά μου είπα ότι οι γνώμες εκεί είναι προσωπικές. Τώρα η παροιμία λέει ότι όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και σε εσένα.<P> Δε διαστρεβλώνω καμία παλιά Διαθήκη, ότι έγραψα εκεί πέρα υπάρχουνε όντως μέσα στην Παλιά Διαθήκη (εντάξει λάθος μου με τους 144.000 υπάρχει στην Καινή) και αν τη διαβάσεις θα δεις ότι έχω δίκαιο. Καλό είναι να έχεις γνώμη και να μιλάς αλλά να ξέρεις πρώτα. Γίατί η αμάθεια είναι χειρότερη από την ημιμάθεια.<P><STRONG><BR>EGO FILE MOU TO THES H OXI EIMAI ELLHN KAI XRISTIANOS ORTHODOKSOS kai oso kai na polemate tin Orthodoksi pisti toso poio enomenous tha mas sinantate apo edo kai sto eksis..<BR></STRONG><P> Και πολύ καλά κάνεις και είσαι Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος, σου είπε κάποιος να αλλάξεις; Τώρα το πολεμάτε την ορθόδοξη πίστη δεν το έπιασα. Δεν είμαι εδώ για να πολεμήσω την ορθόδοξη πίστη αλλά για να πω και εγώ τη γνώμη μου. Τώρα αν εσύ με παρεξήγησες τότε πρόβλημά σου, αλλά άλλη φορά οι παρωπίδες κομμένες.<P><STRONG><BR>!!Dioti polla ypothikan gia tous Arxaious Ellines alla protoi mesa se olo ton kosmo ekanan mia strofi 180 moiron kai allaksan Thriskeia.!!!!<BR>An auto den sou leei tipota tote ti allo na po gia to atomo sou.....!!!<BR></STRONG><P> Τι εννοείς ότι πρώτοι άλλαξανε θρησκεία. Είδες πόσο αδαής και αμάθητος είσαι. Όταν έπεσε η Ελληνική αυτοκρατορία ακόμα και οι Ρωμαίοι (που ήρθανε μετά από εμάς) πήρανε τους θεούς μας και τη θρησκεία μας. Βέβαιατους αλλάξανε τα ονόματα (π.χ. ʼρης έγινε Mars, ο Αφροδίτη έγινε Venuσ κοκ) αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο Χριστιανισμός ήρθε πολύ αργότερα και όπως ξέρεις κατάστρεψε ότι είχε μείνει από την αρχαία Ελλάδα. ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ. Ο Χριστός και ο Χριστιανισμός ως θρησκεία έδειξε σεβασμό προς όλους αλλά αυτοί που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό δεν τον ακολούθησανε σωστά με αποτέλεσμα να γίνουν αυτά που έγιναν. Πόσοι Χριστιανικοί ναοί και εκκλησίες δε χτίστηκαν πάνω σε αρχαιοελληνικούς ναούς; Πόσα αγάλματα δεν καταστραφήκανε γιατί ήτανε <<ειδωλολατρικά>>.<P><STRONG><BR>Kai kati akoma...!!!Anaferese stin Palaia Diathiki kai kritikareis ton Theo gia tis apofaseis pou peire enantion tou anthropinou gennous kai anafereis tous polemous kai emesa theleis na mas peis oti ola auta ginontai kakos...!!<BR></STRONG><P> Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις που το είδες αυτό; <P><STRONG><BR>Kai ego exo na sou po ena..!!!<P><B>Kai esy poios nomizeis oti eisai kai kritikareis ton Theo kai tous Xristianous..!!!?????E Poios eisai??</B><BR></STRONG><P> Βλέπε παραπάνω.<P><STRONG><BR>Kalytera na bgaleis apo to mati sou tin doko kai meta na prospathiseis na bgaleis tin agkitha apo to mati tou allou..!!!<BR></STRONG><P> Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.<P><STRONG><BR>Ante giati polla akougontai kai kaneis epitelous den dinei mia apantisi etsi opos aksizei se autous pou theloun na PERIPEKSOUN ton XRISTIANISMO kai THN ISTORIA TOU POLITISMOU MAS.!<BR> </STRONG><HR></BLOCKQUOTE><BR>[/QB]<P> Παρτο χαμπάρι ο Χριστιανισμός δεν ήτανε ποτέ ιστορία του πολιτισμού μας από την αρχή. Μας ήρθε 3000 χρόνια αφότου είχαμε δημιουργηθεί και είχαμε δημιουργήσει πολιτισμό. Τώρα αν εσύ εννοείς μόνο το Βυζάντιο ως πολιτισμό μας τότε λυπάμαι αλλά έχεις μαύρα μεσάνυχτα.<P> Δεν είμαι αντιχριστιανός, πσιτεύω στο Θεό αλλά βλέπω και τα καλά και τα κακά του Χριστιανισμού.
ultramarine Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 banditikoulas eilikrina xairomai kai aporw pws ginetai na yparxei <B>plhrhs </B>taytish apopsewn, se ola ta uemata, metaksy esena kai emena!!!
LL_NEO Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 To oti apo ta megalutera eglimata tis istorias exoun ginei sto onoma tis thriskeias de simainei tpt apolutws. Polles fores gia ena kako mousiko kommati de ftaiei i partitoura alla o maestros(pws ta lew o atimos?)
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Αγαπητή Νάντια,<P> Δυστυχώς το προηγούμενο θέμα κλειδώθηκε και δεν μπορούσα να σου απαντήσω, οπότε έπρεπε να ανοίξω ένα άλλο.<P> Πρωτού συνεχίσω να πω ότι σε αυτό το μήνυμα εκφράζοντε *προσωπικές* απόψεις, και μόνο προσωπικές, ας μην υπάρξει παρεξήγηση.<P> Συμφωνώ ότι υπάρχουνε δύο ειδών πολέμων (εννοώ πολέμων με όπλα - γιατί υπάρχουνε πολλών ειδών άλλων πολέμων - βλέπε οικονομικός, πολιτιστικός κλπ) και επίσης δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου ότι ο πόλεμος το 1940 ήτανε αμυντικός.<P> Η ουσία όμως του μηνύματός μου ήτανε ότι δεν μπορούνε να συνυπάρξουνε ο *Χριστιανισμός* και ο *πόλεμος*. Πώς είναι δυνατόν να πας να πολεμήσεις, να σκοτώσεις κάποιον συνάνθρωπό σου από τη στιγμή που πιστεύεις στις αρχές του Χριστιανισμού. Ναι συμφωνώ ότι αυτά τα πιστεύουνε οι Ιεχωβάδες, αλλά οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να δει ότι το τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ) - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ δε στέκει από τι στιγμή που απαιτείται να σκοτώσεις κάποιον για να υπερασπιστής την πατρίδα σου. Δε χρειάζεται να είσαι Ιεχωβάς, ακραίος Χριστιανός, ο,τιδήποτε για να καταλάβεις ότι αν πιστεύεις στο Χριστό και προσπαθείς να είσαι καλός άνθρωπος δεν επιτρέπεται να σκοτώσεις.<P> Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, ένας από τους συμαντικότερους παράγοντες που μας βοήθησε να επιβιώσουμε στα χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους ήταν η θρησκεία (προσοχή όχι ο Χριστιανισμός αλλά γενικότερα η θρησκεία - *ακριβώς* το ίδιο θα είχε συμβεί αν πιστεύαμε ακόμα στο Δωδεκάθεο - η ιδέα της θρησκείας μας κράτησε ζωντανούς και ενωμένους και όχι η ιδέα της συγκεκριμένης Χριστιανικής θρησκεία). Εκτός και αν οι αρχές του Χριστιανισμού έχουνε αλλάξει και δεν το ξέρω. Οπότε τότε με το που θέλουμε πόλεμο, διώξιμο των Αλβανών, Μουσουλμάνων κλπ το κάνουμε βάση των Χριστιανικών διδασκαλιών και ιδεών.<P> Επίσης λες ότι η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά στους στρατιώτες μας (ευλογημένοι ας είναι οι άνθρωποι που είμαστε εμείς τώρα ελεύθεροι) και τους έδωσε δύναμη να πάνε να πολεμήσουνε (πάλι εδώ είναι αντίθετο διότι μία Χριστιανική μορφή ζητάει από τους πιστούς να πάνε να χύσουνε το αίμα άλλων). Ωραία, συμφωνώ ότι μπορεί να έγινε γιατί οι στρατιώτες μας είχανε την ανάγκη ενός οράματος που θα τους έδινε δύναμη. Μην ξεχνάς όμως ότι και στην αρχαία Ελλάδα οι Θεοί εμφανίζονταν μπροστά από τους πολεμιστές και τους δίνανε δύναμη, πολλές φορές μάλιστα πολεμούσανε και στο πλευρό τους εναντίων άλλων λαών.<P> Θα μου πεις τώρα "Χαλάρωσε Γηριόνη... εκείνα ήτανε μυθολογία". Εκείνα ήτανε μυθολογία για εμάς. Οι πρόγονοί μας τα πιστεύανε πραγματικά, ό,τι για εμάς είναι ο Χριστιανισμός τώρα ήτανε για εκείνους το Δωδεκάθεο. Όπως βιώνουμε εμείς τώρα το Χριστιανισμό, πιστεύουμε ότι είναι αληθινή Θρησκεία, κάνουμε δεήσεις, προσευχόμαστε κλπ, οι πρόγονοί μας κάνανε ακριβώς τα ίδια για το Ζεύς, τον ʼρη, την Αθηνά κλπ. Αν πιστέψω ότι πραγματικά εμφανίστηκε η Παναγία μπροστά στους στρατιώτες μας τότε τι με εμποδίζει να πιστέψω ότι ο Ζευς εμφανίστηκε μπροστά σε κάποιους άλλους στρατιώτες 3.000 χρόνια πριν; Και από τι στιγμή που το αποδέχομαι αυτό, αυτόματα αποδέχομαι ότι οι δώδεκα Θεοί υπάρχουνε.<P> Επειδή όμως πιστεύω ότι έχω ξεφύγει από το θέμα ας μην πω άλλα πάνω στο Δωδεκάθεο (που στην ουσία αυτή είναι η πραγματική ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θρησκεία). Θέλω να προσθέσω ότι ναι, υπάρχουνε παράγραφοι ολόκληροι στην Παλιά Διαθήκη που κάνουνε ρύση στη χρήση όπλων (και μάλιστα πολλές από αυτές εναντίων των Ελλήνων - μην αρχίσετε να μου ζητάτε αριθμό παράγραφου και αριθμό γραμμής δε θυμάμαι, αν θυμάται κάποιος παρακαλείται να το κάνει ποστ- πάντως το έχω διαβάσει), αλλά η Παλιά Διαθήκη είναι δημιουργία μόνο των Ιουδαίων/Εβραίων/ο,τιδήποτε και αναφέρεται μόνο στο έθνος τους (είναι τυχαίο ότι οι εκλεκτοί του Θεού είναι μόνο 144.000, δηλαδή 12.000 από κάθε φυλή του *Ισραήλ* ο υπόλοιπος κόσμος μένει από έξω). Οι Έλληνες χρησιμοποιούνε την Καινή Διαθήκη που δεν έχει κάποια αναφορά σε όπλα, αιματοχυσίες κλπ, οπότε από τη στιγμή που θέλουμε να λεγόμαστε καλοί Χριστιανοί δεν επιτρέπεται να αισθανόμαστε εμπάθεια, κακία, μίσος για το συνάνθρωπό μας, πόσο μάλιστα να πάρουμε ένα όπλο και να σκοτώσουμε κάποιον. Εκτός βέβαια αν έχουμε προσαρμώσει τις ιδέες του Χριστιανισμού ώστε να ταιριάζουνε με τον τρόπο που σκεφτόμαστε τώρα.<P> Αυτά τα λίγα. Αν είναι αν απαντήσει κάποιος παρακαλώ ας το κάνει ήρεμα και όχι με βρισιές.<P> Φιλικά.
Jheremias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Η ταπεινή μου άποψη είναι πως δεν εφόσον το προηγούμενο thread κλειδώθηκε,δεν έπρεπε να ανοίξεις άλλο για το ίδιο θέμα......Αντιθέτως, νομίζω πως θα ήταν σωστότερο να στείλεις ένα P.M ή ένα E-mail στην Nadia...... <P>Jheremias <p>[ 06-06-2001: Message edited by: Jheremias ]
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Jheremias:<BR><STRONG>Η ταπεινή μου άποψη είναι πως δεν εφόσον το προηγούμενο thread κλειδώθηκε,δεν έπρεπε να ανοίξεις άλλο για το ίδιο θέμα......Αντιθέτως, νομίζω πως θα ήταν σωστότερο να στείλεις ένα P.M ή ένα E-mail στην Nadia...... <P>Jheremias <P>[ 06-06-2001: Message edited by: Jheremias ]</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> Ίσως θα έπρεπε, αλλά στέλνοντας pm μόνο στη Νάντια τότε περιόριζα την απάντησή μου μόνο σε αυτή, ενώ τώρα η απάντησή μου απευθύνεται σε όλους που σκέφτοντε όπως η Νάντια.
subzero Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR> Τι εννοείς ότι πρώτοι άλλαξανε θρησκεία. Είδες πόσο αδαής και αμάθητος είσαι. Όταν έπεσε η Ελληνική αυτοκρατορία ακόμα και οι Ρωμαίοι (που ήρθανε μετά από εμάς) πήρανε τους θεούς μας και τη θρησκεία μας. Βέβαιατους αλλάξανε τα ονόματα (π.χ. ʼρης έγινε Mars, ο Αφροδίτη έγινε Venuσ κοκ) αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο Χριστιανισμός ήρθε πολύ αργότερα και όπως ξέρεις κατάστρεψε ότι είχε μείνει από την αρχαία Ελλάδα. ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ. Ο Χριστός και ο Χριστιανισμός ως θρησκεία έδειξε σεβασμό προς όλους αλλά αυτοί που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό δεν τον ακολούθησανε σωστά με αποτέλεσμα να γίνουν αυτά που έγιναν. Πόσοι Χριστιανικοί ναοί και εκκλησίες δε χτίστηκαν πάνω σε αρχαιοελληνικούς ναούς; Πόσα αγάλματα δεν καταστραφήκανε γιατί ήτανε <<ειδωλολατρικά>>.<BR> <HR></BLOCKQUOTE><P>Gia na sou deikso kai ego me tin seira mou poso imimatheis eisai tha sou po mia frasi i opoia ksestomistike apo ton idio ton Xristo se kapoia synagogi tin ora pou didaske stous Ioudaious...!!!<BR>Molis eirthan na ton episkeftoun oi Ellines gia na akouson to kyrigma tou , plisiase konta ston Kyrio enas apo tous mathites tou (o PETROS) kai tou eipe psithirista oti se zitoun kapoioi Ellines...!!!<BR>Amesos o Xristos sikotheike kai eipe ta eksis:<<Epitelous eirthe i ora na doksastei o Yos tou anthropou>> kai efige gia na sinantisei tous Ellines apestalmenous.!!<BR><B>AUTO TA LEEI OLA...!!!</B><BR>An sou leei tipota auto...!!!<P>Telos panton ..pes mas re file oti eisai Iaxobas na teleionoume .!<P><BR> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR> Kai esy poios nomizeis oti eisai kai kritikareis ton Theo kai tous Xristianous..!!!?????E Poios eisai??<P>Βλέπε παραπάνω.<BR>--------------<BR> <HR></BLOCKQUOTE><P>To blepe parapano POLY MOU ARESE...!!!<BR>Exeis megali idea gia ton eauto sou..!!<P>Telos panton an den sou aresan auta pou eipa ..Den peirazei...!!Esy na eisai kala.!<BR>pantos kalo tha einai na stamatisoume tin syzitisi edo...!!!<P>proti fora omos eida Xristiano Orthodokso ,opos les oti eisai , na kritikareis gia polemous kai ta toiauta..!!!<BR>Auto den symainei oti merikoi opadoi tis Thriskeias kanane polemous ara i Thriskeia mas leei oti prepei nte kai kala na kanei polemo gia na diekdikiseis kati i na epibaleis kati...!!!Auto me sinxoreis ,einai tetragoni logiki..!!<P>Oi arxaioi eimon progonoi katalaban oti ta apsixa agalamata den itan tipota mprosta stin TROMERH DYNAMH KAI THELISI TON AGION POU MARTYRISAN GIA THN XRISTO ZOI...!!!<BR>Min mou les emena tora gia polemous pou eginan sto onoma tis Thriskeia mas dioti sou eipa oti esy <<dieilizeis ton konopa kai katapineis tin kamilo.>>!<P>Ase kalytera...Istoria mporei na ksereis kalytera apo mena kai na sou po kai kati...!!Den pisteuo oti to Byzantio einai to mono..!<P>Otan oi Apostoloi didaskan to Euaggelio sta peranta tis Oikoumenis itan sogouro oti tha euriskan tetoies antipatheies...!!!<BR>Kai an esy me ta legomena sou den deixneis antipatheia ,tote ti einai...!!!<P><B> Asto kalytera na tous krinei o Theos..!!!<BR></B><BR>Auti einai i kalyteri apantisi dioti tin idia edose o Arxaggelos Mixail ston Diabolo stin Epistoli pros Iouda..!!!<BR>Diabase to na deis..!!!<BR>Epomenos asto kalytera ...<P>GIATI blepeis kai oxi mono esy alla kai poly alloi ta kata tis Thriskeias eksaitias ton anthropon kai oxi to pragmatiko noima tis Thriskeias mas???????<P>GIATI OLLOI POLEMATE TON XRISTIANISMO..!!??<BR>Ena kalo den exo akousei...!!!<BR>Etsi opos ekfaireis tin gnomi sou eisai enantion..!!<P>Kai na sou po kai kati akoma...Anaferes tin Palaia kai tin Kaini Diathiki...!!!<BR>Kai ta dyo megala auta biblia einai se trito prosopo grammena..!!!legontas ta gegonota etsi opos eginan xoris na yparxei kanena prosopiko stixeio...!!!Etsi loipon einai paradekta akoma kai apo anthropous pou den pisteuoun stin Thriskeia mas...!!!!<BR>Auto einai anamfisbitito dioti exoun ginei polles meletes epanao se auta ta Biblia..!!<BR>Se leptomeries den tha mpo dioti oti kai na po apo tin mia meria tha mpoun kai apo tin alli tha bgoun...!!!<BR> <BR>Meletises pote tin AGIA GRAFH???<BR>O Xristos eipe <<ereunate tas grafas>> kai oxi akolouthate tas grafas...!!!<BR>Ksereis ti simainei auto???<P> <B>Aplos orgizomai me to gegonos oti kai esy eisai X.O. kai omos milas gia polemous kai k.t.l</B><P>Kala esy me auto to skeptiko , otan tha erthoun oi TOURKOI na paroun tin Gi ton progonon sou (oi opoioi simeioteon ,prota proseuxithikan gia tin pisti tin Agia kai meta gia tin Eleutheria tis Patridos ..<BR>Blepe p.x. Labaro Epanastasis) afise tous kai min polemas...!!!Afise tous na se magarisoun..!!!To ksereis oti polloi Agioi epolemisan opos o Agios Dimitrios o opoios itan Legeonarios Aksiomatikos sto Romaiko Strato???Den polemouse????Kai omos i Ekklisia mas ton ekirikse AGIO.!<BR>kai alla polla paradeigmata Agion...!!!<P>Den mporo na milao ores gia auto to thema alla diabase kai kanena Sinaksari ...!!<BR>Kalo tha sou kanei...An ksereis ti einai to sinaksari.!!!??<P>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.