Γηρυόνης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Κύριε sub'φωράω παρωπίδες'zero, <P>1) Διάβασε προσεκτικά τα παραπάνω μου ποστ και μετά μίλα.<P>2) Αν γίνει πόλεμος με τους Τούρκους (αλλά και με οποιουσδήποτε) εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πάρει το όπλο και θα σκοτώσει τούρκο. Θα πολεμήσω για την πατρίδα μου γιατί είμαι ΈΛΛΗΝΑΣ πάνω από όλα και μετά Χριστιανός/Ιεχωβάς/Μουσουλμάνος/Δωδεκαθειστής/άθεος/ο,τιδήποτε (μπορείς να με αποκαλέσεις ό,τι θέλεις κύριε sub'ζω ακόμα στο σκοταδισμό'zero). Γεννήθηκα στην Ελλάδα και θα πεθάνω για την Ελλάδα. Αυτή η γή είναι ποτισμένη με αίμα των προγόνων μας και δε θα την αφήσω να χαθεί.<P>3) Μην είσαι κολλημένος. Να μπορείς να δεις και τα αρνητικά και τα θετικά του Χριστιανισμού. Κάποιοι σαν και εσένα αρχίσανε τις σταυροφορίες στο Μεσαίωνα, την Ιερά εξέταση και τα συγχορωχάρτια. Οι παρωπίδες δεν οδηγούνε πουθενά. Και κάποιοι σαν και εσένα επίσης ήτανε οι ίδιοι που δε στείλανε βοήθεια στην Κωνσταντινούπολη όταν κίνδυνεύαμε από τους Μουσουλμάνους.<P>4) Την Καινή Διαθήκη την έχω διαβάσει και παραπάνω μάλιστα από μία φορά. Έχω διαβάσει και άλλα βιβλία επίσης που αφορούνε το Χριστιανισμό. Δεν ακολουθώ την Καινή Διαθήκη κατά γράμμα. Αν δω μία κοπέλα στο δρόμο που θα μου αρέσει δε θα πάω και θα βγάλω το μάτι μου. Είπαμε οι παρωπίδες κομμένες.<P> Ο Χριστός ήρθε στη κόσμο για να δείξει στον άνθρωπο ότι μπορεί να κάνει (ο άνθρωπος) ό,τι μπορεί και Αυτός (ο Χριστός). Πιστέψετε με τόση δύναμη και θα μπορείτε να λέτε ένα βουνό να μετακινηθεί και αυτό θα μετακινηθεί. Η δύναμη της θέλησης και του μυαλού.<P>5) Το ποιός έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του μπορούμε να το δούμε από τα μηνύματα, γνήσιε Χριστιανομάχε.<P>6) Όχι δεν ξέρω τι είναι το Συναξάρι. Κάποιος που ξέρει βρε παιδία;<P>7) Το ότι η Παλαιά Διαθήκη περιέχει στροφές που είναι εναντίων των Ελλήνων είναι γνωστό πλέον. Επίσης το ότι οι εκλεκτοί του Θεού είναι μόνο 144.000 οι οποίοι είναι ΜΟΝΟ από τις 12 φυλές του Ισραήλ πιστεύω δεικνύει τον τρόπο σκέψεως αυτών που τη γράψανε.<P> Αυτά. Και είπαμε άλλη φορά η μαρμελάδα στο ψωμί και όχι στα αυτιά και στα μάτια.
subzero Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Ego den eipa na min ekfereis gnomi alla allo na ekfaireis apopsi (sebasti i oxi ) kai allo na katigoreis...!!!<P>Telos panton gia na liksei to thema..!!!<P>O kosmos pou einai edo akouei kai krinei ta legomena mas..!!!<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Μάθε λοιπόν κύριε Χριστιανομάχε ότι μπορώ να εκφέρω όποια γνώμη θέλω. Γι'αυτό άλλωστε έχουμε δημοκρατία, γι'αυτό και άλλωστε τα πολυτεχνεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θεωρούντε άσυλα. Για να πηγαίνει ο οποιοσδήποτε, να εκφέρει τη γνώμη του και να μη φοβάται μήπως έρθει ο υπερπωρωμένος παπάς/καλόγερος και του φέρει το εξαπτέρυγο στο κεφάλι γιατί η γνώμη του δεν ταίριαζε με τις αρχές της εκκλησίας (και όχι για να πηγαίνουν κάποια αναρχικά αποβράσματα, να τα σπάνε και να κρύβοντε πίσω από το άσυλο του πανεπιστημίου).<BR><HR></BLOCKQUOTE><P>Kala entaksi ouden sxolion...!!!!!<BR>Kai kati akoma...!!!DEN EIMAI XRISTIANOMAXOS...!!<BR>Ara loipon oloi autoi kai idios autoi pou egrapsan tin Palaia kai tin Kaini Diathiki gia sena einai Xristianomaxoi ...kala eeeeeee FOBERH LOGIKH.!(den sou eipa tipota ligotero apo auta pou grafontai mesa stin Kaini Diathiki...)!<BR>Popo....!!!!!Emena bebaia me ekanes Xristianomaxo ton RooF tin ton kaneis????<BR>Antixristo mipos?????<P>Kati akoma...!!!<BR>Diabase ligo kalytera tin Agia Grafi dioti oi erotiseis sou kai oi apories sou briskontai ekei mesa...!!!An pali thes na matheis ta mellonta den exeis para na diabaseis tin APOKALYPSH TOU IOANNI.!<BR>Outos i alloste i Apokalypsi ta leei ola auta alla poios exei matia kai autia gia na akousei....!!!<P>O kathenas me tin gnomi tou...!!!<BR>Alloste kai o Xristos milouse me paraboles mono kai mono gia na ginontan katanoeitos ekeini tin epoxi...!!!Eeee simera allaksan oi kairoi...!!!Distixos pros to xeirotero..!<BR>Milao genika min to perneis prosopika..!!
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by subzero:<BR><STRONG>Kati akoma...!!!<BR>Diabase ligo kalytera tin Agia Grafi dioti oi erotiseis sou kai oi apories sou briskontai ekei mesa...!!!</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> <A HREF="http://www.ffrf.org/lfif/contra.html" TARGET=_blank>http://www.ffrf.org/lfif/contra.html</A> <P> Ουδέν σχόλιο για το πόσο φερέγγυα είναι η Βίβλος..... Κοίτα να μαθαίνεις και να μην είσαι πιόνι και πωρωμένος.
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by RooF:<BR><STRONG>xristinismos = tafoplaka tou ellinismou...DEN eimai anarxikos...antithetos tous sixenome...eimai ethnikistis alla pistevw oti to kalo tis ELLADAS MONO STO XRISTIANISMO DEN EINAI!!!</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> roof δε θα το έλεγα αυτό. Ο Χριστιανισμός μας έχει βοηθήσει ως Ελλήνες, προσωπικά και εγώ είμαι Χριστιανός. Ναι έχουνε γίνει κακά στο όνομα του Χριστιανισμού αλλά αυτά είναι αποτελέσματα της παράφρασης των γραφών από τους ανθρώπους και όχι της διδασκαλίας του Ιησού. Απλώς θέλω να δείξω ότι ο Χριστιανισμός (όπως και όλες οι θρησκείες) δεν είναι τέλειος. Έχει και αυτός τις αρνητικές πλευρές του και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλο. Δεν είναι η τέλεια θρησκεία που ήρθε για να μας λύσει όλα τα προβλήματα.
Skonhet Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Κατ'αρχάς πρέπει να πω ότι δεν ήθελα να μιλήσω άλλο γι'αυτό το θέμα, γιατί συμφωνώ με την άποψη του Jheremia. Όμως δεν μπορούσα να αφήσω κάποια πράγματα ασχολίαστα. Συνεπώς είναι η τελευταία φορά που κάνω post και παρακαλώ να απαντήσετε αν θέλετε ευγενικά.<BR> <BR> Πρέπει πρώτα να μάθετε όλοι σας, πως κάποια πράγματα στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη είναι συμβολικά. Ένα από αυτά είναι οι αριθμοί, όπως το περίφημο 144.000 που αναμασάτε όλη την ώρα. Φίλε girioni, αν κολλάς τόσο στα νούμερα, μάλλον είσαι κοντόφθαλμος και τυπολάτρης.<P> Έπειτα, η ονομασία "Έλληνες" στις Γραφές, δεν αντιπροσωπεύει το Ελληνικό Έθνος με τη στενή έννοια, άλλα είναι μια άλλη ονομασία που δηλώνει τους εθνικούς, δηλαδή τους ειδωλολάτρες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Αρχαίοι Έλληνες. (Ναι ναι φίλε girioni, οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν ειδωλολάτρες!)<P> Επιπλέον, τις Γραφές παραδέχονται ως Ιερά Κείμενα ακόμη και οι μουσουλμάνοι, πράγμα που φανερώνει ότι αυτές δεν αφορούν αυστηρά τον Ιουδαϊκό λαό. <P> Αγαπητέ φίλε subzero, με εκπλήσσει το πόσο έχεις μελετήσει τις Γραφές! Μπράβο σου!!! <BR> Πάντως έκανες ένα μικρό λάθος: ο girionis δεν είναι Ιεχωβάς, είναι (προγονόπληκτος και) δωδεκαθεϊστής. ( χεχε )<P> Πάλι πίσω σε σένα girioni.<BR> 1) Πέφτεις σε αντιφάσεις όταν τη μία φορά μας λες ότι δε φταίει η θρησκεία αλλά οι άνθρωποι που μετέχουν σ'αυτή (άποψη με την οποία συμφωνώ), και αμέσως μετά μας λες ότι η θρησκεία έχει τα θετικά και τ αρνητικά της. Τα αρνητικά μιας ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ είναι ανύπαρκτα εξ'ορισμού. Μόνο διαφωνία στο δόγμα και στα πιστεύω μπορεί να υπάρχει. Οι αρνητικές ΤΑΚΤΙΚΕΣ προέρχονται από τους ανθρώπους όταν παρερμηνεύουν τη θρησκεία.<BR> 2) Αν αντιμετώπιζες το Χριστιανισμό καλή τη πίστη, και με ανοιχτό μυαλό τη σύγκρινες με τις άλλες θρησκείες, θα διαπίστωνες πως ΕΙΝΑΙ "η τέλεια θρησκεία που ήρθε για να μας λύσει όλα τα προβλήματα", αφού ΜΟΝΟ αυτή προτείνει ένα μοντέλο ζωής εξ'ολοκλήρου βασισμένο στην ΑΓΑΠΗ, και ΜΟΝΟ αυτή απαντά ευθέως στο πρόβλημα του θανάτου και της μετέπειτα ζωής, δίνοντας λύση στο μεγαλύτερο πανανθρώπινο φόβο. Πάνω σ'αυτό το θέμα δεν επεκτείνομαι άλλο, θα μπορούσα να το αναλύω με τις ώρες.<BR> 3) Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν ήρθε για να διδάξει τη δύναμη της θέλησης και του μυαλού, όπως εσύ παρερμηνεύεις. Δίδαξε τη δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ. Αυτό δε σημαίνει πως κάποια δύναμη που ονομάζεται πίστη καταφέρνει πράγματα, αλλά ότι ο ΘΕΟΣ, εφ'όσον πιστεύεις με όλη σου την καρδιά και την ψυχή και το σώμα, σου χαρίζει τα ομορφότερα ΔΩΡΑ.<BR> 4) Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ΚΑΘΟΛΟΥ την Καινή Διαθήκη. Να μας πει και ο subzero που την έχει μελετήσει: Λέει μήπως πουθενά ότι οι άντρες πρέπει να πάνε να βγάλουν το μάτι τους αν κοιτάξουν στο δρόμο μια κοπέλα που τους αρέσει???????? <BR> 5) Το συναξάρι, βρε αστοιχείωτε, είναι βιβλίο που αφηγείται βίους Αγίων, Οσίων κλπ (μη ρωτήσεις τι πάει να πει Όσιος!!! ʼνοιξε και κανένα λεξικό!!!)<BR> 6) Τέλος, για σένα girioni, καλύτερα εντελώς κομμένη η μαρμελάδα!!!! <P> Όσο για τον roof απλά δεν πιστεύω πως αξίζει να ασχοληθούμε άλλο μαζί του. Η ασέβεια που δείχνει με τις πράξεις του προς τη θρησκεία κάποιων (γιατί τα ίδια θα έλεγα αν προσπαθούσε να γελοιοποιήσει οποιαδήποτε άλλη θρησκεία) απλώς δείχνει την ανωριμότητα και το ποιόν του χαρακτήρα του. <P><BR>Ρ.S.: Ζητώ συγγνώμη αν προσέβαλα κάποιους. Σκοπός μου δεν ήταν να προβώ σε προσωπικές επιθέσεις, αλλά να παραθέσω τη γνώμη μου με επιχειρήματα. Όμως η συμπεριφορά κάποιων που έχουν βουλοκέρι στ' αυτιά με εξοργίζει αφάνταστα, ιδιαίτερα όταν το παίζουν ανοιχτόμυαλοι. Σ αυτούς έχω να πω, πως εγώ σκέφτομαι σοβαρά αυτά που μου λένε και τα αξιολογώ. Αν έκαναν κι αυτοί το ίδιο θα είχαμε ουσιαστικό διάλογο και όχι στείρα προσπάθεια επιβολής απόψεων. Αυτό τουλάχιστον ας το σκεφτούν ΟΛΟΙ.<P>
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Νάντια σέβομαι τη γνώμη σου (αν και δεν την ασπάζομαι) και ειλικρινά χαίρομαι που δε μου επιτίθεσαι και μιλάς ήρεμα (ακριβώς το αντίθετο δηλαδή του subzero). Δεν περιμένω να μου απαντήσεις (όπως είπες και εσύ άλλωστε) αλλά θα πω και εγώ τη γνώμη μου και ας μην πάρω απάντηση.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by nadia:<BR><STRONG>Κατ'αρχάς πρέπει να πω ότι δεν ήθελα να μιλήσω άλλο γι'αυτό το θέμα, γιατί συμφωνώ με την άποψη του Jheremia. Όμως δεν μπορούσα να αφήσω κάποια πράγματα ασχολίαστα. Συνεπώς είναι η τελευταία φορά που κάνω post και παρακαλώ να απαντήσετε αν θέλετε ευγενικά.<BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Θα σου απαντήσω όσο πιο απλά και ευγενικά γίνεται.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG> <BR> Πρέπει πρώτα να μάθετε όλοι σας, πως κάποια πράγματα στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη είναι συμβολικά. Ένα από αυτά είναι οι αριθμοί, όπως το περίφημο 144.000 που αναμασάτε όλη την ώρα. Φίλε girioni, αν κολλάς τόσο στα νούμερα, μάλλον είσαι κοντόφθαλμος και τυπολάτρης.<BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Ωραία, είναι συμβολικά τα νούμερα. Δεκτόν. Και το αίμα των ελλήνων που θα χυθεί από τα χέρια των Ιουδαίων είναι και αυτό συμβολικό (δε θυμάμαι στροφή αλλά αν κάποιος θέλει θα προσπαθήσω να ψάξω στο Διαδίκτυο για να το βρω). Επίσης όλες οι αντιθέσεις που υπάρxουνε στη Βίβλο είναι και αυτές συνμβολικές; Αν σε ενδιαφέρει κοίτα εδώ για να δεις πόσο <<συμβολικά>> είναι αυτά που λέγοντε στη Βίβλο.<BR> <A HREF="http://www.ffrf.org/lfif/contra.html" TARGET=_blank>http://www.ffrf.org/lfif/contra.html</A> <P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR> Έπειτα, η ονομασία "Έλληνες" στις Γραφές, δεν αντιπροσωπεύει το Ελληνικό Έθνος με τη στενή έννοια, άλλα είναι μια άλλη ονομασία που δηλώνει τους εθνικούς, δηλαδή τους ειδωλολάτρες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Αρχαίοι Έλληνες. (Ναι ναι φίλε girioni, οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν ειδωλολάτρες!)<BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Φυσικά και οι Αρχαίοι Έλληνες φαντάζουνε ειδωλολάτρες για τον πολύ απλό λόγο ότι δε λατρεύανε τη Χριστιανική θρησκεία. Όπως λέγανε και οι Αρχαίοι "πας μη Έλλην βάρβαρος", τώρα έχει γίνει "πας μη Χριστιανός ειδωλολάτρης". Σκέψου όμως και κάτι. Και εμείς ειδωλολολάτρες είμαστε γαι τους Μουσουλμάνους, γιατί σύμφωνα με αυτούς λατρεύουμε κάτι που δεν υπάρχει. Στη χώρα που ζω έρχομαι πάρα πολύ συχνά επαφή με Μουσουλμάνους και ξέρω πως σκέφτοντε, πίστεψέ με. ʼρα αν σκεφτούμε και εμείς έτσι για τους Αρχαίους, τότε τί διαφορά έχουμε από τους Μουσουλμάνους; Το Δωδεκάθεο ήτανε θρησκεία για τους προγόνους μας, πεθαίνανε γι'αυτό, πολεμούσανε γι'αυτό και ζούσανε γι'αυτό. Δεν το δέχομαι ως ειδωλολατρισμό, αλλά ως μία άλλη θρησκεία. Όπως και δε δέχομαι ως ειδωλολατρισμό για παράδειγμα τον Ινδουϊσμό. Από τη στιγμή που θα πεις ότι οι Αρχαίοι ήταν ειδωλολάτρες τότε αυτόματα δέχεσαι ότι οποιοσδήποτε δε λατρεύει το Χριστιανισμό είναι ειδωλολάτρης. Αυτό για εμένα είναι παρωπιδισμός.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR> Επιπλέον, τις Γραφές παραδέχονται ως Ιερά Κείμενα ακόμη και οι μουσουλμάνοι, πράγμα που φανερώνει ότι αυτές δεν αφορούν αυστηρά τον Ιουδαϊκό λαό. <BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Και εγώ δέχομαι το Κοράνι, αλλά τι σημαίνει αυτό, ότι το Κοράνι αφορά εμένα;! Το ότι δέχομαι κάτι δε σημαίνει ότι το ασπάζομαι, πόσο μάλιστα ότι έχει επιρροή πάνω μου και μου κατευθύνει τη ζωή.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR> Αγαπητέ φίλε subzero, με εκπλήσσει το πόσο έχεις μελετήσει τις Γραφές! Μπράβο σου!!! <BR> Πάντως έκανες ένα μικρό λάθος: ο girionis δεν είναι Ιεχωβάς, είναι (προγονόπληκτος και) δωδεκαθεϊστής. ( χεχε )<BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Μπράβο σου, αν και δεν πιστεύω να χρειάζεται να έχεις σπουδάσει ψυχολογία για να καταλάβεις ότι λατρεύω τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Και επίσης, όχι, δεν είμαι Δωδεκαθεϊστής.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR> Πάλι πίσω σε σένα girioni.<BR> 1) Πέφτεις σε αντιφάσεις όταν τη μία φορά μας λες ότι δε φταίει η θρησκεία αλλά οι άνθρωποι που μετέχουν σ'αυτή (άποψη με την οποία συμφωνώ), και αμέσως μετά μας λες ότι η θρησκεία έχει τα θετικά και τ αρνητικά της. Τα αρνητικά μιας ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ είναι ανύπαρκτα εξ'ορισμού. Μόνο διαφωνία στο δόγμα και στα πιστεύω μπορεί να υπάρχει. Οι αρνητικές ΤΑΚΤΙΚΕΣ προέρχονται από τους ανθρώπους όταν παρερμηνεύουν τη θρησκεία.<BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Τουλάχιστον συμφωνούμε και σε κάτι. Όχι δε φταίει η θρησκεία βέβαια για το ότι οι άνθρωποι την έχουνε παρερμηνεύσει στο παρελθόν και έχουνε κάνει εγκλήματα στο όνομά της. Φταίνε οι άνθρωποι (κυρίως). Το θέμα είναι όμως ότι ο άνθρωπος για να παρερμηνεύσει κάτι, πρέπει να υπάρχει μία νύξη, μία σπίθα που θα δώσει τη φωτιά. Κανένας δε σηκώθηκε ένα πρωί και είπε "Α... τιωραία μέρα, ας πάμε να κάψουμε καμιά δεκαριά <<μάγισσες>>". Όσο και να θέλουμε να το αποφύγουμε η Βίβλος περιέχει νύξεις και στροφές πολέμου. Και για του λόγου το αληθές:<P><UL TYPE=SQUARE><LI>Exodus 32:27 "Thus sayeth the Lord God of Israel, Put every man his sword by his side, . . . and slay every man his brother, . . . companion, . . . neighbor."<BR><LI> I Samuel 6:19 " . . . and the people lamented because the Lord had smitten many of the people with a great slaughter." <BR><LI> I Samuel 15:2,3,7,8 "Thus saith the Lord . . . Now go and smite Amalek, and utterly destroy all that they have, and spare them not; but slay both man and woman, infant and suckling, ox and sheep, camel and ass. . . . And Saul smote the Amalekites . . . and utterly destroyed all the people with the edge of the sword." <BR><LI> Numbers 15:36 "And all the congregation brought him without the camp, and stoned him with stones, and he died; as the Lord commanded Moses." <BR><LI> Hosea 13:16 "they shall fall by the sword: their infants shall be dashed in pieces, and their women with children shall be ripped up." <BR></UL><P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><STRONG> 2) Αν αντιμετώπιζες το Χριστιανισμό καλή τη πίστη, και με ανοιχτό μυαλό τη σύγκρινες με τις άλλες θρησκείες, θα διαπίστωνες πως ΕΙΝΑΙ "η τέλεια θρησκεία που ήρθε για να μας λύσει όλα τα προβλήματα", αφού ΜΟΝΟ αυτή προτείνει ένα μοντέλο ζωής εξ'ολοκλήρου βασισμένο στην ΑΓΑΠΗ, και ΜΟΝΟ αυτή απαντά ευθέως στο πρόβλημα του θανάτου και της μετέπειτα ζωής, δίνοντας λύση στο μεγαλύτερο πανανθρώπινο φόβο. Πάνω σ'αυτό το θέμα δεν επεκτείνομαι άλλο, θα μπορούσα να το αναλύω με τις ώρες.<BR></STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> O Χριστιανισμός δεν είναι οι τέλεια θρησκεία. Αν ξέρεις από θρησκείς και έχεις μελετήσει και άλλες (προσωπικά δεν έχω μελετήσει άλλες αλλά έχω *διαβάσει* και για άλλες) θα έβλεπες ότι ο Βουδισμός είναι πολύ κοντά στα ιδεώδη του Χριστιανισμού (ή μήπως θα πρέπει να πω ότι ο Χριστιανισμός είναι κοντά στο Βουδισμό). Η αγάπη και η αδελφοσύνη είναι κύριο στοιχείο του Βουδισμού επίσης και το "εχω δύο χιτώνες δίνει τον έναν στο συνάνθρωπό του" υπάρχει και στο Βουδισμό επίσης.<P> Επίσης λες και ότι μόνο αυτή απαντάει στη μετέπειτα ζωή. Μα και οι Αρχαίοι είχανε μία απάντηση για τη μεταθανάτιο ζωή, και οι Αιγύπτιοι έχουνε, και οι Μουσουλμάνοι έχουνε. Όπως βλέπεις δεν είναι η μόνη.<P> Επίσης θα μπορούσα να επεκταθώ πάνω σε αυτό το θέμα για ώρες, αλλά καλό θα ήτανε να μην κάνω κατάχρηση.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR> 3) Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν ήρθε για να διδάξει τη δύναμη της θέλησης και του μυαλού, όπως εσύ παρερμηνεύεις. Δίδαξε τη δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ. Αυτό δε σημαίνει πως κάποια δύναμη που ονομάζεται πίστη καταφέρνει πράγματα, αλλά ότι ο ΘΕΟΣ, εφ'όσον πιστεύεις με όλη σου την καρδιά και την ψυχή και το σώμα, σου χαρίζει τα ομορφότερα ΔΩΡΑ.<BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Η όλη δύναμη σου βρίσκεται μέσα σου και όχι κάπου αλλού. Ο Χριστός δίδαξε πως μπορείς να κυριαρχήσεις (μπορείς να το πεις και πίστη). Αν έχεις πίστη στον εαυτό σου πάνω από όλα μπορείς να καταφέρεις αυτά που κατάφερε και Αυτός.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR> 4) Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ΚΑΘΟΛΟΥ την Καινή Διαθήκη. Να μας πει και ο subzero που την έχει μελετήσει: Λέει μήπως πουθενά ότι οι άντρες πρέπει να πάνε να βγάλουν το μάτι τους αν κοιτάξουν στο δρόμο μια κοπέλα που τους αρέσει???????? <BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Δε θυμάμαι που ακριβώς, αλλά λέει σε κάποια στροφή ότι "αν σε σκανδαλίσει το μάτι σου, τότε είναι καλύτερα να το βγάλεις και να το πετάξεις, γιατί είναι καλύτερα να μπεις στη βασιλεία του Θεού χωρίς μάτι παρά να μην μπεις καθόλου". Αλλά και πάλι όπως είπες και εσύ δεν πρέπει να τα παίρνουμε όλα κατά <<γράμμα>>. Μόνο όταν μας συμφέρει πρέπει, έτσι δεν είναι;<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR> 5) Το συναξάρι, βρε αστοιχείωτε, είναι βιβλίο που αφηγείται βίους Αγίων, Οσίων κλπ (μη ρωτήσεις τι πάει να πει Όσιος!!! ʼνοιξε και κανένα λεξικό!!!)<BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Ναι Νά-τα ξέρω όλα και αν δεν ξέρεις τι είναι το συναξάρι είσαι αστοιχέιωτος-ντια. Ό,τι πεις, είμαι αστοιχείωτος επειδή δεν ήξερα τι είναι το συναξάρι. Μη μου συγχίζεσαι και θα κάνεις ρυτίδες (και δεν πρέπει να είσαι πάνω από 18 ετών αν κρίνω από το μήνυμά σου).<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR> 6) Τέλος, για σένα girioni, καλύτερα εντελώς κομμένη η μαρμελάδα!!!! <BR></STRONG><BR><HR></BLOCKQUOTE><P> Ναι, ναι, ναι, ό,τι πεις, ο γιατρός είπε να σου λέμε πάντα ναι. Από τώρα κομμένη η μαρμελάδα, μόνο βούτηρο.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR><BR><STRONG><BR>Ρ.S.: Ζητώ συγγνώμη αν προσέβαλα κάποιους. Σκοπός μου δεν ήταν να προβώ σε προσωπικές επιθέσεις, αλλά να παραθέσω τη γνώμη μου με επιχειρήματα. Όμως η συμπεριφορά κάποιων που έχουν βουλοκέρι στ' αυτιά με εξοργίζει αφάνταστα, ιδιαίτερα όταν το παίζουν ανοιχτόμυαλοι. Σ αυτούς έχω να πω, πως εγώ σκέφτομαι σοβαρά αυτά που μου λένε και τα αξιολογώ. Αν έκαναν κι αυτοί το ίδιο θα είχαμε ουσιαστικό διάλογο και όχι στείρα προσπάθεια επιβολής απόψεων. Αυτό τουλάχιστον ας το σκεφτούν ΟΛΟΙ.<BR></STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> Ζητώ συγνώμμη αν έγινα ειρωνικός στο τέλος, αλλά όπως λένε και οι Metallica "fight fire with fire". Ελπίζω αν μου απαντήσει κάποιος να το κάνει χωρίς ειρωνίες και επιθέσεις.<P> Φιλικά.<p>[ 07-06-2001: Message edited by: girionis ]
bandito Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Girioni και λοιποί εγώ το βλέπω ώς εξής: Πριν απο 500 χρόνια, δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος να είναι άθεος. Τώρα έστω και ένα μικρό ποσοστό είναι. Για μένα, απλώς είμαι 1000 χρόνια μπροστά απο την εποχή μου. <BR>Δεν έχω όρεξη να κάτσω να συζητήσω για την αλήθεια η την τελειότητα του χριστιανισμού. Εξ'αλλου, Ναντια, απέδειξες αυτο που είπα προηγουμένως. Μισαλλοδοξία. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη του χριστιανισμού. Εμείς οι 10.000.000 χριστιανοί είμαστε και όλοι οι άλλοι είναι αυνάνες. Αν γίνει κάποτε πόλεμος, οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι θα είναι οι Χριστιανοί. <P>Και για να μην ξεχνιομαστε<P>Ύμνος εις την Πεντηκοστήν (ψάλλετε ακομα και σήμερα)<P>"Τι φύσωσι και βαμβευοσιν οι Έλληνες;<BR>Τι φαντάζονται προς ʼρατον τον τρισκαταρατον;<BR>Τι πλανώνται προς Πλάτωνα;<BR>Τι Δημοσθένη στεργουσιν τον ασθενή;<BR>Τι μη νοούσιν 'Ομηρον, όνειρον αργόν;<BR>Τι Πυθαγόρα θρυλλούσι τον δίκαιως φιμωθέντα;<BR>"<BR>Μάλιστα. Μηπώς και αυτά είναι συμβολικά;<BR>Μαθαίνουμε λοιπον απο τον Ρωμανο τον Μελωδό, οτι ο Δημοσθένης είναι ασθενής (με την αρχαία έννοια του όρου-χωρις σθένος, χωρις ψυχικη δύναμη), ο Πλάτωνας απατεώνας, ο ʼρατος τρισκατάρατος, και ο Πυθαγόρας φιμωθέντας. (Πείτε μου ένα παρόμοιο επίτευγμα σαν τα μαθηματικά του Πυθαγόρα, που ήρθε απο χριστιανικό στόμα, και θα προσκυνήσω)<P>Συνέχεια:<BR>787 μ.Χ , Ζ' Οικουμενική Σύνοδος<BR>"Ανάθεμα, τοις Ελληνικά διεξιουσι μαθήματα..."<BR>Διαβάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας<P>Αφορισμοί: Ρήγας, Κοραής, Σουλιώτες (δις), Ανδρούτσος.<P>Ιούνιος 1822 (επίσημη δημιουργία του σώματος του Αρείου Πάγου)<BR>Μητροπολίτης Ιγνάτιος:"ʼρειος Πάγος δεν έπρεπε να ακουσθή,ενθυμίζει την δημοκρατία των Αθηνών, και ενθυμίζει την πανώλη εις όλας τας δυνάμεις της Ευρώπης"<P>Και φυσικά υπάρχει χωρίο στην διαθήκη που λέει οτι με την φαρέτρα γεμάτη βέλη θα γεμίσουμε με το αίμα των ελλήνων και κατι τέτοια.
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Bandi, δε θα μπορούσες να έχεις περισσότερο δίκιο.<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by banditikoulas:<BR><STRONG>Και φυσικά υπάρχει χωρίο στην διαθήκη που λέει οτι με την φαρέτρα γεμάτη βέλη θα γεμίσουμε με το αίμα των ελλήνων και κατι τέτοια.</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> Σε ευχαριστώ. Τουλάχιστον υπάρχει και κάποιος άλλος που το έχει διαβάσει και δεν είμαι ο μόνος.
RooF Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 xristinismos = tafoplaka tou ellinismou...DEN eimai anarxikos...antithetos tous sixenome...eimai ethnikistis alla pistevw oti to kalo tis ELLADAS MONO STO XRISTIANISMO DEN EINAI!!!<BR>oso gia ta kartoon...tha eixe parousiasth an ipirxe....kai kati allo...kai egw den goustarw na vlepw eikones ekklisies kai stavrous omos pote den tha katso na tsakotho gia afto o kathenas pistevei oti thelei...an den sas aresan to comics pou eixe to site...na mhn ta vlepate...aplo den einai?
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Και κάτι άλλο κύριε sub'Χριστιανομάχε'zero<P> <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by subzero:<BR><STRONG>Etsi opos ekfaireis tin gnomi sou eisai enantion..!!<BR></STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> Κατάλαβα, δηλαδή αν δεν είσαι υπέρ κάποιας ιδέας δεν μπορείς να εκφέρεις τη γνώμη σου. Ευτυχώς που υπάρχουνε και οι σωστοί Χριστιανοί και δεν είναι όλοι σαν και εσένα γιατί ακόμα θα καίγαμε αθώες γυναίκες πάνω στην πυρά.<P> Μάθε λοιπόν κύριε Χριστιανομάχε ότι μπορώ να εκφέρω όποια γνώμη θέλω. Γι'αυτό άλλωστε έχουμε δημοκρατία, γι'αυτό και άλλωστε τα πολυτεχνεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θεωρούντε άσυλα. Για να πηγαίνει ο οποιοσδήποτε, να εκφέρει τη γνώμη του και να μη φοβάται μήπως έρθει ο υπερπωρωμένος παπάς/καλόγερος και του φέρει το εξαπτέρυγο στο κεφάλι γιατί η γνώμη του δεν ταίριαζε με τις αρχές της εκκλησίας (και όχι για να πηγαίνουν κάποια αναρχικά αποβράσματα, να τα σπάνε και να κρύβοντε πίσω από το άσυλο του πανεπιστημίου).
sh4dow Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 <A HREF="http://www.ffrf.org/lfif/contra.html" TARGET=_blank>http://www.ffrf.org/lfif/contra.html</A> <BR>fovero site... an skefteis oti dinei ena autokolito 790drx peripou katalabainei o kathenas ti <B>mi</B> epikerdis organismos einai... allo to allo gia na beis kai esy prepei na doseis toul 40$ (16.000drx peripou)...<BR>auto pou leei "There's A Sucker Born Again Every Minute" ti simainei re seis? giati ego adinato na to apokodikopoieiso.<BR>prosopiki mou gnomi einai oti opoio site arxizei kai sou leei fanfares gia to an ennoousan oi grafes se ena simeio 'kai' h 'alla' einai apikindines, oxi mpas kai se kanoun na allaxeis pisti (alloste dikaioma sou einai), alla mpas kai se blexoun pouthena pou den to fantazese (eidate ti ginotan me tin sientologia: farmaka, plisi egkefalou ktl , gi auto alloste tin kinigane se oli tin europi...) kai den tha mporeis na eisai eleutheros pia na dialexei ti thes. exalou auta ta theoro propangada (=Συνηθως επιτυνχανεται με διαστρεβλωσεις, ψευδεις συλλογισμους, βεβιασμενες γενικευσεις, λανθανοντες αξιολογικους χαρακτηρισμους, επαναληψη συνθηματων, χρηση γ' προσωπου[γενικοτιτες] - ορισμος απο εναν καθηγητη μου, φιλολογο). τωρα κανεις τι θα κανει ειναι δικο του θεμα, και δεν με αφορα, δεν κρινω για να μην χαρακτηρισθω ρατσιστης.<BR>μετα ποιος σου ειπε οτι οι Ελληνες πολεμησαν (κυριως) για την θρησκεια τους? παλι προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι πολεμησαν για την πατριδα (γεωγραφικο τοπο, οικογενεια, θεσμους και μετα θρησκεια) τους. αλλωστε τρανταχτο παραδειγμα ο Ηρακλης που πολεμουσε την Ηρα, ο Οδυσσεας τον θυμο των θεων (κυριως Ποσειδωνα) κτλ. εδω φαινεται η αντιπαθεια των Ελληνων εναντι των θεων που προκαλουσαν ταραχες στους ανθρωπους, ενω απο την αλλη τιμουσαν τους θεους που τους προστατευαν (Αθηνα, Αφροδιτη, Αρτεμις κα). Αρα οι Ελληνες ηξεραν να ξεχωριζουν αναμεσα στο σωστο και το λαθος... με ο,τι συνεπαγεται αυτο.<BR>Επισης για το εαν η βιβλος ειναι φερεγκυα δεν πρεπει φιλε μου να στο πουν οι αλλοι οτι δεν ειναι, πρεπει να το μαθεις μονος σου. Γιατι κανενος οι αποψεις δεν ειναι ιδιες αφου καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος, με διαφορετικες εμπειριες - ζωη - κοινωνικη κατασταση κτλ. Δεν πρεπει να πεφτετε σε τετοια λουκια φιλοι μου, ειναι επικινδυνα.<BR>Εξαλλου ποιος μπορει να αμφισβητησει οτι εκει που ελεγε πως σταματησε ενας προφητης τον ηλιο ηταν λαθος (αφου ολοι ξερουμε πως δουλευει το ηλιακο συστημα). Προσωπικη μου γνωμη παλι ειναι πως ο,τι απο τις γνωσεις που περνετε μεσα απο την ζωη σας ειναι να κρατατε τις σωστες και να αδιαφορητε για τις αλλες (οχι να τις πολεματε... μιας και μια αποψη λανθασμενη για εσας μπορει να ειναι σωστη για καποιον αλλον).<BR>Για τις νυξεις για το να γεμησουν οι Ιουδαιοι την φαρετρα τους με το αιμα των Ελληνων κτλ - εαν κυριολεκτει ειναι λα8ος και καταδικαστεο (εαν μπορεσει καποιος να μας πει που ειναι αυτο το αποσπασμα να το διαβασουμε... και να βγαλουμε τα δικα μας συμπερασματα <BR>Επισης μιας και επισημανθηκε ο Βουδισμος μενει να πω δυο σκεψεις και προσωπικες αποψεις περι της ιδεολογιας του (εαν το λεω καλα) που με εκανε να τον αποκλεισω απο την πιθανη μελλοντικη θρησκεια μου [γιατι και εγω οπως καθε νοημων ανθρωπος πρεπει να δει τι θρησκειες (ή ο αθεισμος) υπαρχουν και να διαλεξει αυτην που τον αντιπροσωπευει καλυτερα (μιας και ολοκληρωτικη αντιπροσωπευση δεν γινεται)]. ι πρωτη ειναι αφου υπαρχει η μετενσαρκωση που βρισκονται συνεχεια τοσες ψυχες που ενδυναμωνουν τον ανθρωπινο πληθυσμο (και μην μου πειτε για τα ζωα και η δευτερη (την οποια την ειχα δει μεσω ενος ντοκυμαντερ) πως το τσαι αφου χυθει και περασει μεσα απο το ξυλο να παραμεινει τσαι μιας και θα εχει διηθηθει και 8α ειναι νερο? προσωπικες σκεψεις αλυτες για εμενα, αλλος μπορει να τις εχει απαντησει, καλο θα ηταν να πει την αποψη του <BR>με συνχωρειτε για τα λαθη αλλα με δυσκολευσε να γραψω τις σκεψεις μου στα Ν.Ελληνικα.<BR>και καταληγω στο 'πας μη εχειν Ελληνικην παιδεια βαρβαρος'
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Γεια πες μου ρε shadow που τα λέει αυτά με τις 790δρχ το αυτοκόλλητο και το there's a sucker born every minute να τα δω και εγώ γιατί μου φαίνεται ότι τα έχω παραλήψει. Το ότι μπορείς να δώσεις χρήματα για να αγοράσεις το βιβλίο είναι αλήθεια, αλλά πουθενά δεν είδα αυτά που γράφεις παραπάνω. Εκτός και αν τα έβγαλες από το μυαλό σου. Αν πραγματικά δεν τα έβγαλες από το μυαλό σου, τότε πες μου και εμένα που είναι για να πάω να τα δω. Γιατί όπως είπε και κάποιος πιο πριν πρέπει να έχω μία <<δοκό>> στο μάτι μου.<BR>Επίσης δε γίνεται καμία διαστρέβλωση γραφών. Τα χωρία παραθέτοντε ως είναι μέσα στις γραφές.<P> Επίσης όταν είπα ότι οι Έλληνες πολέμησαν για την θρησκεία τους αυτό πιστέυω ότι είναι αλήθεια. Πάνω από όλα βέβαια η πατρίδα, αλλά η θρησκεία είναι μέρος της πατρίδας, οπότε κάποιος πολεμάει και για τη θρησκεία. Στην επανάσταση πολεμήσαμε και για το Χριστό και οι αρχαίοι πολεμούσαν και για το Ζευς, γιατί ξέρανε πως αν σκλαβωνότανε δε θα μπορούσανε να λατρεύανε τους θεούς τους.<P> Οι γραφές ξέρω ότι είναι λάθος (γι'αυτό άλλωστε έχει πάρει τέτοια τροπή αυτό το θέμα) αλλά υπάρχουνε πολλοί εκεί έξω που αρνούντε να το παραδεχτούνε, ή είναι τόσο πωρωμένοι που δεν μπορούνε να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Γι' αυτό παράθεσα τα χωρία από την Αγία Γραφή.<P> Για τη φαρέτρα και το αίμα των Ελλήνων το είπε ο Ιεζεκιήλ νομίζω. Θα προσπαθήσω να ψάξω και να το βρω για να σου το κάνω ποστ.<p>[ 08-06-2001: Message edited by: girionis ]
sh4dow Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 μην εισαι τοσο δυσπιστος φιλε μου. <A HREF="http://www.ffrf.org/products.html" TARGET=_blank>http://www.ffrf.org/products.html</A> για το αυτοκολλητο (με την χθεσινη ισοτιμια $, σημερα ειναι πιο ακριβα και <A HREF="http://www.ffrf.org/nontracts/freethinker.html" TARGET=_blank>http://www.ffrf.org/nontracts/freethinker.html</A> για τα 40$ (προς τα κατω).<BR>οσο για τις γραφες σαφως και ειναι (πολυ μερικως) λαθος, αφου τις εγραψαν ανθρωποι... αυτο ομως κανει και ολα τα αλλα λανθασμενα, τι να σου πω, ο,τι καταλαβαινει ο καθενας.<P>ps:μονος σου κανεις quote?
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δίκιο έχεις δεν το είχα δει.. (μάλλον πρέπει να έχω όντως τη <<δοκό>> ). Το θέμα είναι ότι από κάπου πρέπει να βγάλει λεφτά για να ζήσει, αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Τίποτα στη ζωή δεν είναι δωρεάν...<P> Αυτό το μόνος σου κάνεις quote δεν το έπιασα; Μήπως υπάρχει και άλλη δοκός κάπου αλλού;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.