sh4dow Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by girionis:<BR><STRONG>Δίκιο έχεις δεν το είχα δει.. (μάλλον πρέπει να έχω όντως τη <<δοκό>> ). Το θέμα είναι ότι από κάπου πρέπει να βγάλει λεφτά για να ζήσει, αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Τίποτα στη ζωή δεν είναι δωρεάν...<P> Αυτό το μόνος σου κάνεις quote δεν το έπιασα; Μήπως υπάρχει και άλλη δοκός κάπου αλλού;</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>τοτε γιατι λεει οτι ειναι μη-επικερδης οργανισμος και σε αναγκαζει να πληρωσεις? δεν μπορει να αρκεστει σε δωρεες οπως πχ Ελπιδα, Χαμογελο του Παιδιου (αν και εδω εχουμε και λογους φοροελαφρυνσεως , Γιατροι Χωρις Συνορα... δηλαδη ειναι καλυτερος αυτος ο οργανισμος απο τους Γιατρους Χωρις Συνορα?<BR>εδω ερχετε και ο ορισμος τις προπαγανδας που ελεγα παραπανω (παντα προσωπικη γνωμη).<P>οτι κανεις quote μονος σου ειναι το λαθος που εκανες πριν, αντι να κανεις edit εκανες quote.<BR>τελος παντων παω για νανι , αυριο παλι.<BR>ps:αυτη η δοκος τι ειναι? και αυτο που λεει "There's A Sucker Born Again Every Minute" τι σημαινει για εσας...?<BR>ααα και κατι αλλο: Ναντια AGE?..... kamia foto :)<p>[ 08-06-2001: Message edited by: sh4dow ]
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Προς shadow: Το γιατί πουλάει αυτοκόλλητα ενώ λέει ότι είναι μη-επικερδής οργανισμός δεν το ξέρω. Ξέρω μόνο ότι όλοι από κάπου πρέπει να ζήσουνε. Για εσένα μπορεί να είναι προπαγάνδα για κάποιους άλλους είναι πληροφόρηση. Είχα πει και κάποτε: όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. <P> Αφού ήξερες ότι έκανα quote κατά λάθος γαιτί πήγες να ειρωνευτείς; Για να το παίξεις μάγκας και καλά;<P> Η δοκός δεν ξέρω τί είναι. Καλύτερα ρώτησε τον subzero που ξέρει να σου πει.<P> There's a sucker born every minute, σημαίνει ότι κάθε λεπτό γιεννιέται και κάποιος που πάει να σου ρουφήξει το αίμα. Τώρα το ποιός είναι αυτός ο κάποιος βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα.<P> Προς ma968 κάτι τέτοιο.<P> Η μισαλλοδοξία σε όλο της το μεγαλείο. Τι πάει να πει Χριστιανός Ορθόδοξος, Διαμαρτυρώμενος, Καθολικός, Ιεχωβάς κλπ. Όλοι αυτοί πιστέυουνε στο Χριστό, άρα όλοι πιστεύουνε στο Χριστιανισμό. Από εκεί και πέρα κανένα σχόλιο. Όπως είπε και ο bandi "μόνο εμείς οι Έλληνες τα 10.000.000 ορθόδοξοι Χριστιανοί και κανένας άλλος".<P> Ναι ρε φίλε, δε θυμάμαι που είναι τα χωρία που αναφέροντε κατά των Ελλήνων. Την έχω διαβάσει τη Βίβλο και ξέρω όμως ότι έχουνε γραφτεί και ότι πραγματικά υπάρχουνε. Δεν μπορώ τώρα να καθήσω και να την ξαναδιαβάσω ολόκληρη μόνο και μόνο για να σου βρω κάποιες συγκεκριμένες γραμμές. Πάντως αν θέλεις να δεις πόσο πολεμοχαρής είναι η Βίβλος τότε πήγαινε και διάβασε εδώ <A HREF="http://deseretbook.com/scriptures/ot/ezek/ezek1.html" TARGET=_blank>http://deseretbook.com/scriptures/ot/ezek/ezek1.html</A> όπου ο καλός Θεός διατάζει τον καλό παπά Ιεζεκιήλ να πάει εναντίων μερικών λαών και να τους σκοτώσει. Συγχαρητήρια για ακόμα μία φορά.<P> Για τον δέκατο τρίτο θεό στην Αρχαία Ελληνική θρησκεία δεν ξέρω τίποτα. Προσοχή δε λέω ότι δεν υπήρξε απλώς λέω ότι δε θυμάμαι/δεν ξέρω. Αν έχεις αποδείξεις κάνε τις πόστ να τις διαβάσω (τι δηλαδή μόνο εσύ θα ζητάς αποδείξεις από εμένα).<P> Επίσης για τυν Πυθεία δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό, ότι δηλαδή σταμάτησε να δίνει χρησμούς.<P> Λόγω του ότι ζω στο εξωτερικό δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο για το κράτος, αλλά λέω ότι αν έγινε κάτι τέτοιο τότε είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Από τη στιγμή που έχουμε Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιο θεό θέλει. Και αν ο Χριστιανισμός είναι τόσο τέλειος όσο λέτε τότε τι φοβόσαστε; Δεν πρόκειται κανένας να αφήσει μία τέλεια θρησκεία και να πάει σε μία <<ειδωλολατρική>>.<P> Όπως σου είπα και πιο πάνω τι Βίβλο την έχω διαβάσει ολόκληρη.<P> Τι εννοείς να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι; Κοίτα γύρω σου τους <<καλούς> Χριστιανού. Ξενοφοβία, ληστείες, σκοτωμοί, φοροδιαφυγές, μοιχείες, απάτες, κλοπές, διαρήξεις, καταστροφή των Αρχαίων Ελληνικών ιδεώδων, κάψιμο βιβλίων, Σκοταδισμός, κάψιμο <<μαγισσών>>, ο Πάπας έχει τα δισεκατομμύρια στην άκρη αλλά δε βοηθάει τους φτωχούς και χίλια δυο άλλα που αν κάτσω να τα γράψω δε μου φτάνουν όλοι οι server της insomnia. Αν είναι αυτά τα ιδεώδη και οι άνθρωποι του Χριστιανισμού τότε λυπάμαι φίλε μου, αλλά απέτυχε. Χίλιες φορές να είμαι Δωδεκαθεϊστής και να βοηθάω τον συνάνθρωπό μου, παρά Χριστιανός και να τον μισώ.<P> Ελπίζω να μπορέσετε κάποτε να καταφέρετε να δέιτε το δάσος και όχι μόνο το δέντρο.<p>[ 08-06-2001: Message edited by: girionis ]
random Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Επιρρεασμένος απο το διάλογό σας, βρήκα αυτή τη σελίδα:<BR> <A HREF="http://www.peaceministry.org/freq8.htm" TARGET=_blank>http://www.peaceministry.org/freq8.htm</A> <P>και αρκεί μόνο επίλογος για να καταλάβεις σε τελίκή ανάλυση ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, και να επιλέξεις την πορεία σου:<P><I>Although the Bible informs us how and why evil came about, it does not tell us why God allowed it to happen. However, <B>we do know</B> that God is all-wise and all-knowing and that He has reasons for allowing things to happen that are beyond our comprehension.</I><P>Αυτό το περίφημο <B>we do know</B> ειναι εκπληκτικό! Δεν αναφέρομαι βέβαια στο καθ αυτό θέμα της σελίδας (δηλ.γιατί ο Θεός επιτρέψε εξαρχης το Κακό), αυτό το κατάλαβα.<BR>Απλά επισημαίνω οτι οποιαδήποτε διδαχή/προσταγή των Θρησκειών καταλήγει στο <B>we do know</B>!! , κι ΑΝ σ'αρέσει.., <BR>Τα Πράγματα έχουν Ετσι, γιατί... Ετσι!<BR>κι αντε να τελειώνουμε γιατι έχουμε και καναν οβολό να μαζέψουμε.<p>[ 08-06-2001: Message edited by: random ]
timour Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2001 ΟΚ οι αρχαιοι ελληνες ηταν ειδωλολάτρες. Γιατι ομως? Αφου και σε αυτους εμφανιζοταν ο Διας -η Αθηνά και ο Ποσειδώνας έκαναν κοντρίτσες για το ποιος θα προστατεύει την μετέπειτα Αθήνα (καταλαβαίνετε ποιος κέρδισε!)το ίδιο και η Αφροδίτη που έκανε διαγωνισμό ομορφιάς με θνητούς κριτές. Τους έβλεπαν με τα μάτια τους. Δεν τους πιστεύει κανείς σήμερα όμως -ήτανε ηλίθιοι και αφελείς μάλλον- παρόλο υπάρχουν γραφές που τα λένε αυτά. <BR>Ενώ οι εβραίοι (ιουδαίοι ή whatever τελοσπάντων) καθότι ποιο έξυπνοι -και ποιο αξιόπιστοι- είναι σωστοί έτσι? Αυτούς τους πιστεύουμε σωστά?
Skonhet Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Τελικά δε θα μ'αφήσετε ν' αγιάσω!!! ;p<P>Το site που λέει ο random είναι πολύ αξιόλογο και δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα κακόπιστα σχόλια εναντίον του χριστιανισμού. Δε σχολιάζω περαιτέρω, όποιος θέλει ας πάει να το διαβάσει όλο.<P>Για όσους βαριούνται να ανοίξουν ένα λεξικό (τσ τσ όλα έτοιμα τα θέλετε!!! ;p )<P>δοκός= δοκάρι, παλούκι<P>sucker= κορόιδο, δηλαδή στο site εκείνο τους τα ρίχνεις και σε κοροιδεύουν κι απο πάνω!!!<P>ειδωλολατρισμός= λατρεία σε είδωλα, όπως είναι τα αγάλματα (ξέρουμε ότι οι αρχαίοι έκαναν θυσίες στο άγαλμα του τάδε θεού), και όχι ό,τι δεν είναι Χριστιανισμός!!!<P>μισαλλοδοξία= μίσος για τη δόξα του άλλου και προσπάθεια αποτροπής της, όχι υπερασπίζομαι τα ιδανικά και τα πιστεύω μου!!!!<P>Σημείωση: αυτό για τ οναό των δωδεκαθειστών το έχω ακούσει κι εγώ<P>Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται για την ηλικία μου, 20 είμαι (και όχι κάτω από 18 που λέει ο gir-εγώ είμαι ο μεγαλύτερος εδώ μέσα και τα ξέρω όλα και όταν δεν έχω άλλα επιχειρήματα χτυπάω προσβολές για την ηλικία-ionis!!!!!!!)<P>
RooF Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 egw thelo na pw kati telefteo epi tou thematos.polla apo afta ta sites einai apla kompines.mprospathoun na ''prosilitisoun'' kapious legontas kai merikes vlakies..den lew gia afta pou anaferate..milaw genika..oso gia ton atheismo..diavasa se entipo oti to 2000 eixe afksisi 1.500% ...kati mou vromaei..eipame afkisi..all toso megalh?ti egine?
bandito Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Πρώτον , κανείς δεν απάντησε για τα υπολοιπα που έγραψα παρα μονο για την φαρέτρα των Ελλήνων. Προφανώς να υποθέσω οτι όλοι οι χριστιανοί συμφωνείται οτι ο Δημοσθένης είναι ασθενής, ο Πλάτωνας απατεώνας, κτλ κτλ. Δευτερον. Μισαλλοδοξία, είναι το μίσος για την δόξα του άλλου, αλλά και η ύπουλη υποβάθμιση του στα μάτια του ποιμνίου. Το βιβλίο της τρίτης λυκείου που έκανα εγώ είχε την εξής μορφή Το θέμα αν θυμάμαι καλά ήταν γνωριμία με τις άλλες θρησκείες ή κάτι τέτοιο).Παρουσίαση: "Η τάδε θρησκεία πιστεύει σε αυτό....έχει ιερό κείμενο σ'αυτο....μπλα μπλα",Επίλογος "Αυτή η θρησκεία είναι κακή γιατι......". Αυτό δεν είναι μισαλλοδοξία? Γιατι πρέπει ο πολιτισμός του άλλου, να μην είναι σεβαστός, ακόμα και αν είναι διαμετρικά αντίθετος με την δικιά μας ιδεολογία. Συνεχίζω "Οι κακοί εβραίοι", "Οι υλιστές της δύσης", "Οι ευρολιγούριδες" ......., αυτά δεν είναι σκοταδισμός? Και κάτι τελευταίο, ειδωλολατρία ή μάλλον κατάντια είναι γριούλες με στρατιωτική στολή, βαμμένες με φούμο, να κάνουν erping (sic) για να προσκυνήσουν μια εικόνα. Είναι επίσης το γεγονός οτι κάθε τρείς και λίγο, όλο και κάποιο θαύμα, θα γίνει σε κάποια εκκλησία, για να προσελκύσει πιστούς (που πρόθυμα θα βοηθήσουν στην αναστήλωση του ναου). Συμπέρασμα για να τελειώνουμε: Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού. Αν θές να είσαι χριστιανός, μπορείς, και δεν έχω κανενα δικαίωμα να στο στερήσω. Αν θέλω να είμαι άθεος, απαιτώ την ίδια μεταχείρηση με σένα (και όχι σαν ένας λεπρός). Και αυτό που δεν μπορω να καταλάβω απο μικρός. Ακόμα και πριν καταλήξω στο τί θεο διαλέγω, διάβαζα σαν τρελός. Ότι βιβλίο έβρισκα μπροστά μου. Και των μεν, και των δε. (εχει διαβάσει βιβλίο του Παίσιου). Σπατάλησα μεγάλο ποσοστό απο την ζωή μου για να κατασταλλάξω σε μια κοσμοθεωρία. Με ποιο δικαίωμα, φίλε χριστιανέ, με αποβάλλεις ώς μίασμα, και την ίδια στιγμή, εξυψώνεις τον αγράμματο πιστό, που έμαθε να πιστεύει όπως έμαθε να παίζει τάβλι και να βλέπει ποδόσφαιρο. Ακόμα και αν είμαι μίασμα, είναι πολύ καλύτερο απο τα μιάσματα που τρέχουν να πετάξουν ντομάτες στον πάπα.<p>[ 08-06-2001: Message edited by: banditikoulas ]
Γηρυόνης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Μπα μπα βρε παιδιά κοιτάξτε ποια μας ήρθε βρε. Η Νά-παιδιά δεν ξαναασχολούμαι μαζί σας γιατί δεν έχετε πολλά επιχειρήματα και δεν είσαι Χριστιανοπατέρες, άρα δεν αξίζετε. Χώρια που έχετε και διαφορετικές ιδέες από τις δικές μου-ντια. Καλώς τη να....<P> Να προσθέσω μερικά πράγματα. Όλοι ξέρουμε τι είναι η δοκός, μισαλλοδοξία κλπ. Απλώς τα λέγεμε σατυρικώς.<P> Και επίσης ποτέ δεν άρχισα να προσβάλλω κανέναν. Εγώ μιλούσα ήρεμα και ωραία και ξαφνικά έρχεται ο subzero και αρχίζει να μου επιτίθεται. Μετά έρχεσαι και εσύ και ενώ αρχίζεις την απάντησή σου ήρεμα και ωραία μετά τα χαλάς τελείως και αρχίζεις να με αποκαλείς αστοιχείωτο μόνο και μόνο επειδή δεν ήξερα τι είναι το συναξάρι.<P> Ας μην άρχιζες ποτέ. Όταν δεν έχεις επιχειρήματα τα παρατάς και το παραδέχεσαι ότι είσαι λάθος, δε συνεχίζεις και γίνεσαι ρεζίλι....<P> Αυτά....
Γηρυόνης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by nadia:<BR><STRONG>ειδωλολατρισμός= λατρεία σε είδωλα, όπως είναι τα αγάλματα (ξέρουμε ότι οι αρχαίοι έκαναν θυσίες στο άγαλμα του τάδε θεού), και όχι ό,τι δεν είναι Χριστιανισμός!!!<BR></STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> Φυσικά ενώ οι Χριστιανοί δεν κάνανε θυσίες στο Θεό και μάλιστα με ζώα. Δίαβασε παρακάτω<P>Sacrifices and Offerings<BR>1<BR>The Lord God called to Moses and spoke<BR>to him from the Meeting Tent.* The Lord<BR>said, 2 Tell the people of Israel: When you<BR>bring an offering to the Lord, the offering<BR>must be one of your tame animalsit can be<BR>a cow, a sheep, or a goat.<BR>10 When a person offers a sheep or a goat<BR>as a burnt offering, then that animal must be a<BR>male animal that has nothing wrong with it.<BR>11 The person must kill the animal on the<BR>north side of the altar* in front of the Lord.<BR>Then Aarons sons, the priests, must sprinkle<P> Για περισσότερες πληροφορίες κυρία Νά-φάσκω και αντιφάσκω. Η θρησκεία μου δεν έχει θυσίες άρα είναι καλύτερη από τη δική σας-ντια διάβασε εδώ <A HREF="http://www.wbtc.com/articles/bibles/english/english_ot/ERV03Lev.pdf" TARGET=_blank>http://www.wbtc.com/articles/bibles/english/english_ot/ERV03Lev.pdf</A> <P> Για να μαθαίνουνε οι νέοι και να θυμούντε οι παλιότεροι.<P>Υ.Γ και στο κάτω κάτω και οι Χριστιανοί λατρεύουνε τις εικόνες του Χριστού. Μήπως βλέπετε κάποια ομοιότητα; Απλώς ρωτάω γιατί δεν ξέρω, είπαμε είμαι αστοιχείωτος γιατί δεν ξέρω τι είναι το συναξάρι.<p>[ 08-06-2001: Message edited by: girionis ]
Γηρυόνης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Και για του λόγου το αληθές κύριε ma869 κάτι τέτοιο δε θυμάμαι, Νάντια, shadow και λοιποί, διαβάστε παρακάτω:<P><B><BR>Ζαχαρίας κεφάλαιο 9<BR>...<BR>...<BR>12 - καθήσεσθε εν οχυρώματοι δέσμιοι της συναγωγής και αντί μιας ημέρας παροικέσιας σου δίπλα ανταποδώσω σοι <BR>13 - διότι ενέτεινα σε ιούδα εμάντω τόξου έπλησα τον εφραίμ και επεγέρω τα τέκνα σου σιών επί τα τέκνα των ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαίον μαχητού<BR>14 - και κύριος έσται επ' αυτούς και εξελεύσεται ως αστραπή βολίς και κύριος παντοκράτωρ εν σάλπιγγη σαλπίει και πορεύσεται εν σάλω απειλής αυτού<BR>15 - κύριος παντοκράτωρ υπερασπίει αυτών και καταναλώσουσιν αυτούς και καταχώσουσιν αυτούς εν λίθοις σφενδόνης και εκποίονται αυτούς ως οίνου και πλήσουσιν ως φιάλας θυσιαστηρίου<BR>16 - και σώσει αυτούς κύριος εν τη ημέρα εκείνη ως πρόβατα λαόν αυτού διότι λίθοι άγιοι κυλιόνται επί της γης αυτών<BR>17 - ότι ει τι αγαθόν αυτόν και ει τι καλόν παρ' αυτόν σίτος νεανίσκοις και οίνος ενωδιάζων οις παρθένους<BR></B><P> Και για όσους τυχόν δεν κατάλαβανε τι λέει το παραπάνω χωρίο θα το κάνω μία μετάφραση (πολύ ελέυθερη):<P><B><BR> Ιούδα, θα σε χρησιμοποιήσω ως τόξο, Εφραίμ, θα σε χρησιμοποιήσω ως βέλη, Ισραήλ (Σιών) θα σε χρησιμοποιήσω ως σπαθί για να πολεμήσουμε εναντίων των Ελλήνων. Ο Κύριος θα εμφανιστεί μπροστά τους (μπροστά στους Έλληνες) και θα τους ρίχνει (στους Έλληνες) τα βέλη σαν αστραπές. Ο Κύριος, ο Θεός, θα ηχήσει τις τρομπέτες, και ο στρατός (του Ισραήλ) θα ξεχυθεί μπροστά, σαν άνεμος της ερήμου. Ο Κύριος ο παντοδύναμος θα τους προστατέψει (τους Ισραηλίτες). Οι στρατιώτες (οι Ισραηλινοί στρατιώτες) θα χρησιμοποιήσουνε πέτρες και σφεντόνες για να νικήσουνε τον εχθρό (τους Έλληνες). Θα χύσουνε το αίμα τους (των Ελλήνων) και θα κυλάει σαν κρασί, θα είναι σαν το αίμα που χύνεται στις γωνίες των βωμών. Εκείνη την ώρα ο Κύριος θα σώσει τους ανθρώπους του (τους Ισραηλίτες), όπως ο βοσκός σώζει τα πρόβατά του. Του είναι πολύτιμοι (οι Ισραηλίτες του Κυρίου), όπως τα χρυσαφικά που λάμπουνε στη χώρα Του (στο Ισραήλ). Όλα θα είναι πολύ καλά και όμορφα, θα έρθει μία πολύ καλή σοδειά, αλλά δε θα είναι απλώς φγητό και κρασί. Θα είναι και οι νεαροί άντρες και γυναίκες.<BR></B><P> Διαβάστε και θαυμάστε. Ο ανθελλινισμός σε όλο το μεγαλείο του. Το ρυπαρότερο χωρίο της Βίβλου. Ή μήπως Νάντια είναι και αυτό συμβολικό.<P> Σας είπα. Μην είστε πωρωμένοι. Μακάρι κάποτε να μπορέσετε να δείτε το δάσος...<p>[ 08-06-2001: Message edited by: girionis ]
ultramarine Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Δεν περιμενα απο νεα ατομα να εχουν τετοιες <B>αγκυλώσεις</B>! Δηλαδη στην Τηνο στις 15 Αυγουστου τι γινεται? Δεν πανε χιλιαδες "πιστων" να προσκυνησουν μια συγκεκριμμενη <B>εικονα</B>? Αλλα οχι! Αυτο δεν ειναι ειδωλολατρισμος!<BR>Δεν ειναι <B>μεσαιωνικα φαινομενα</B> το να βλεπεις χιλιαδες ανθρωπους να <B>σερνονται για εκατονταδες μετρα</B> για να προσκυνησουν την εικονα? Αλλα οχι! "Εμεις" εχουμε καθε δικαιωμα! Οι μουσουλμανοι που πηγαινουν στην Μεκκα ειναι ζωα, απολιτιστοι κλπ! <BR>Ο Χριστος φιλοι μου, αν ξανακατεβαινε στη γη δεν θα πηγαινε μαζι μ'αυτους τους καθωσπρεπει "πιστους" αλλα με τους καθε λογης κατατρεγμενους, πορνες, ναρκωμανεις κλπ. Γιατι αυτοι ειναι εκεινοι που μπορουν να σωθουν και φυσικα ειναι πολυ πιο ειλικρινεις σαν ανθρωποι γενικοτερα απο τον "πιστο" που παει καθε Κυριακη στην εκκλησια, διαδηλωνει κατα των ταυτοτητων, μισει καθε τι που δεν ειναι ιδιο μ'αυτον,καταδικαζει οτιδηποτε δεν του αρεσει, φθονει τον συνανθρωπο του που πηγε πιο μπροστα απο αυτον,κανει οτι μπορει για να κλεψει το κρατος, ζηταει ευθυνες μετα απο το κρατος(!),ταιζει το σκυλο του friskies ενω στο δρομο υπαρχουν πεινασμενα παιδακια και <B>αναριθμητα</B> αλλα παραδειγματα...Δηλαδη δεν βρισκετε καμια αναλογια μ' αυτους που σταυρωσαν τον Χριστο? Αν ο Χριστος ξανακατεβαινε στη γη <B>αυτοι οι καθωσπρεπει Χριστιανοι, αυτοι παλι θα τον ξανασταυρωναν...</B> Και δεν υπαρχει καμια αμφιβολια γι αυτο.Σκεφτειτε το...<BR>Για να προλαβω τυχον ετικετες δηλωνω απλως σκεπτομενος ανθρωπος... Ουτε Χριστιανος, Βουδιστης,εθνικιστης, κομμουνιστης, μηδενιστης κλπ.<BR>Αντιλογος σεβαστος και επιθυμιτος...<BR>Φιλικα ultramarine
ma05860- Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Pros filo girioni:Signomi file mou alla mipws exei berdepsie ligo tis thriskies?Allo xristianos orthodoxos kai allo katholikos.Auto giati kapou se ola ayta pou grafeis anaferseis kati gia tin pyra kai kati tetoio.2.Sunexeia anafereis diafora kommatia apo tis grefes alla sinexeia den thumasai pou einai-mipws einai tuxaio?-.3.An thumamai kala apo tin arxaia istoria kapou elege oti oi arxaioi progonoi kapou pros to telos tou dwdekatheou eixan ftiaksei kai enan 13 theo ton opoio kai onomazan agnosto theo giati eixan arxisei na apogoiteuontai apo tous upoloipous 12-mipws auto sou leei kati?-.4.Kapou akoma akousa oti pros to telos tou ddwdekatheou i pithia stamatise na dinei xrismous-diladi na mastourwnetai-.5.Ta teleutaia 2 xronia akouw poli sixna gia to dwdekatheo kai arxizw na anisixw.Alwste den einai tuxaio oti prin ligous mines to kratos edwse epidotisi na ftiaxtei i prwti episimi eklisia 12theou stin thiba-mipws einai tyxiao girioni?kai-.Kai mia filiki simbouli(file girioni tin biblo den tin diabazoun apospasmatika apo kapoia arthra apo to net.An thes na matheis pragmatika pigenai kai agorase tin apo enaswstio bibliopwleio kai diabase tin olokliri.Mono tote tha exeis plirei apopsi.Epeidi oloi mas eimaste ligo asxetoi me to olo thema kalitera na siwpisoume kai na prospathisoume na ginoume kaliteroi anthrwpoi emeis kai meta na leme tin gnwmi mas-ante giati giname oloi eidikoi se ola-.<BR>P.S-kapou eida kati gia skotadismo.Signwmi poios einai autos pou tha xaraktirisei kapoion allo skotadisti i opisthodromiko ,den to katalaba ???Mou fenetai oti blepete poli tv opou o kathenas xaraktirizei ton eauto tou opws thelei.Gia prosexte ligo me ola auta giati mono proodeutiko den einai.Kopste ligo ton Eugelato kai ton xatzinikolaou re paidia,kalo tha sas kanei.
sh4dow Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 kai perimenes 2ores re girioni gia na mou peis oti to paizo magkas? (auto einai eironia kai oxi auto pou les esy...)<BR>i genikeusi pou kaneis (osoi pou pisteuoun sto Xristo einai Xristianoi) einai atelis kai den kataligei se sosto symperasma, para einai einai ena pithano symperasma to opoio to bgazeis bebiasmena. dose perissotera stoixeia gia na einai epitrepti auti i genikeusi... einai san na mou les oti 'oloi oi skyloi gavgizoun. ena robot gavgizei ara einai skylos.'.<BR>I oikonomaxia filoi mou exei perasei edo kai kati aiwnes, i thriskeia (orthodoxi xristianiki) exei dosei tis apantiseis pano se auto to thema, alla o kathenas einai eleutheros na pistepsei opos thelei, asxeto ean den akolouthei tous kanones.<BR>o banditikoulas exei ta kalitera epixeirimata pisteuo. oute ego dexomai oti o Platonas itan apateonas ktl (panta me tin kyriolektiki tis simasia). ta thriskeutika san sxolika biblia dexontai epikriseis apo tin ekklisia ean den gernoun pros autin, alloste den nomizo oti tha matheis polla pragmata gia tis thriskies tis alles mesa apo ena kratiko biblio (mou fenete alloste oti den periexei tipota gia atheismo, kano lathos?) to opoio logokrinete apo mia isxiri dynami (tin ekklisia - oxi tous pistous bebaia alla tous klirikous pou strogylokathontai se mia karekla apo xrysafi). exallou iparxei kai i epilogi na min kaneis to mathima ton thriskeutikon, ara esy ta diavazeis me tin thelisi sou kai den se bazoun ypoxreotika.<BR>synexizo se allo thema, xestika ti kanei o Papas , as kanei oti thelei apo tin stigmi pou exei to krima sto laimo tou den me apasxolei, ego xero pos edo stin patra i ekklisia exei ta perissotera (min po olla) gyrokomeia,orfanotrofia kai genika tous koinofeleis organismous. pios trefei tous kourdous toso kairo (ektos kapoion syniditopoiimenwn politwn) arage? esy file girioni ti ekanes gia ta orfana? ese tous alloun na kanoun oti theloun, esy koita na kaneis auto pou prepei.<BR>o 13os theos ita o agnostos theos pou tou eixan stisei enan bomo xoris agalma stin eisodo tis polis tis Athinas (i itan sta Propylaia?) kai fysika den ixeran ti theos einai i pios einai i ti einai gia na tou ftiaxoun olokliromenon bomo.<BR>gia tin pithia kai ego prepei na to exo akousei auto,den xero parapano.<BR>Gia to ean iparxoun kaloi i kakoi Xristianoi leo mono oti iparxoun Xristianoi kai Farisaioi/Gramateis. tora ean ta mperdeueis auta ti na po...<P>oso gia to xorio tou Zaxaria to koitaxa (bebaia brika mono tin agglikh kai oxi tin ellinike ekdosi) kai to symperasma pou ebgalla itan oti den milaei kyriolektika, afou leei oti se periptosi pou extrhoi (Hadrach,Damascus,Hamath,Ashkelon,Gaza,Ekron,Ashdod,Philistines kai oxi Ellada - des parakato) prospathisoun na katalaboun tin Xora twn Ioudaion, o theos tha tous timorisei...<BR>Tha kampsei tin Ioudaia opos kamptei to toxo tou kai to gemizei me Ephraim.<BR>Kai synexizei sto pio endiaferon komati legontas oti:<BR>8a parakinisei tous gious tis Siwn enantia stous gious tis Elladas kai tha tous kanei san to xifos enos polemisti.<BR>Edo fysika den ennoei kyrolektita oti tha tous parakinisei enantia stous Ellines alla oti tha tous dosei tharos na antimetopisoun akoma kai enan strato apo Ellines (giati arage - isos giati oi Ellines isan oi kaliteroi tote? kai tous fovontousan oloi? mias kai eisan pio exypnoi, tharaleoi, me mikro arithmo stratiotwn alla auximenoi stratigiki ikanotita? les???? mpa malakies leo eeee? mallon ennousan na ekstrateusoun enantion tis Elladas kai na tin katalaboun... i mallon ennousan na perimenoun kai na tous katalaboun oikonomika ktl?).<BR>Kai synexizei oti tha emfanistei mprosta tous (stous exthrous bebaia - des anw), ta beli tou tha lampsoun san keraunoi, tha fysiksei tin salpiga; tha badisei enantia stis thyeles tou notou (mallon enoei tis thyeles tis erimou...).<BR>Kai tha tous prostateusei. Tha tous katastrepsei (tous exthrous fysika - des anw) kai tha yperisxisei me petres (apo sfentones - des Dauid -> mipos polemise me Ellines kai den to xeroume?). Tha pinoun kai tha euxaristiountai opos me to krasi; tha einai gematoi (plireis) san ena bowl (bazo pos dialolo to lene oi nikokires) pou xrisimopoieite gia na psekasei tis gonies enos bwmou (auta kai ean einai metaforika...)<BR>Kai tha tous swsei tin mera ekeini san kopadi twn anthropwn tou. Tha lampoun, san xrisafika pano se stema stin, gi tou.<BR>Poso elkystikoi kai omorfoi tha einai! To sitari tha kanei tous neous na anaptyxthoun, kai to krasi tis nees (oti tha anaptixthei sitari simainei oti tha iparxei eirini stin perioxi).<P>tora agnosto giati den arxises to komati apo tin arxi gia na doun oi alloi ti pragmatika leei parapano (alloste adiko then tha itan na parei kapoios to spiti tou allou?).<BR> <A HREF="http://bible.gospelcom.net/cgi-bin/bible?passage=ZECH+9&language=english&version=NIV&showfn=off&showxref=on" TARGET=_blank>http://bible.gospelcom.net/cgi-bin/bible?passage=ZECH+9&language=english&version=NIV&showfn=off&showxref=on</A> kai gia metafrasi pigainete sto music.gr (ellipis men alla tha sas dosei eikona).<P>ps: girioni min anisixeis katholou, oloi edo mesa blepoun pios/pioi eironeuonte/ai synexeia...
Γηρυόνης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Ναι καλά, εντάξει shadow, ό,τι πεις. Μόλις σας έδωσα ένα ρυπαροχωρίο που είναι άκρως ανθελλινικό, βαλθήκατε όλοι να μου πείτε ότι είναι μόνο συμβολικό και να το μεταφράσει ο καθένας όπως μπορεί. Εσύ το μεταφράζεις όπως θέλεις ενώ εγώ το μετάφρασα όπως πραγματικά είναι μέσα στις Γραφές. Ποιός έχει δίκιο άραγε; Εγώ, που το λέω λέξη προς λέξη όπως ακριβώς είναι, ή εσύ, που το μεταφράζεις σύμφωνα με τα συμφέροντά σου; Ο έχων νόηση καταλαβαίνει. Τελικά η πώρωσή σας με το Χριστιανισμό είναι χειρότερη από όσο περίμενα. Αλλά βέβαια... πίστευε και μη ερέυνα δε λένε οι γραφές, ή μήπως κάνω λάθος και εδώ (και σε παρακαλώ αν κάνω διόρθωσέ με). Εγώ πάντως το έβαλα εκεί για να μορφωθούνε όλοι όσοι πιστέυουνε ότι ο καλός θεός αγαπάει όλους τους λαούς. Και επίσης δε μου είπες... διάβασες το κεφάλαιο που αναφέρεται στον Ιεζεκιήλ για να δεις πόσους άλλους πολέμους ακόμα είχε διατάξει ο θεός;<P> Για το δέκατό τρίτο θεό δώσε μου ντοκουμέντα φίλε μου. Εγώ σου έκανα ποστ το χωρίο όπως σου είχα πει... Αν δε μου δώσεις κάτι γραπτό ακόμα θα αμφιβάλλω.<P> Με τον όρο Χριστιανός εννοείται κάποιος που πιστέυει στο Χριστό. Με τον όρο Βουδιστής εννοείται κάποιος που πιστεύει στο Βουδισμό κοκ. Τώρα και οι Καθολικοί, και οι Ορθόδοξοι και οι Διαμαρτυρώμενοι και οι Ιεχωβάδες πιστέυουνε στο Χριστό. Όλοι έχουνε ως κοινό ότι ο Χριστός ήρθε στη Γη για να σώσει τους ανθρώπους, δίδαξε και σταυρώθηκε, και τον ανέστησε ο Πατέρας τους. Αυτά είναι μερικά κοινά χαρακτηριστικα των Χριστιανών. Αυτά τα πιστέυουνε όλες οι Χριστιανικές <<διακλαδώσεις>> αλλά η διαφορά τους έγκειτε ότι η κάθε μία μεταφράζει κάποια χωρία διαφορετικά από τις άλλες. Στα ενδόμυχα της Χριστιανικής ιδέας όμως όλες αυτές μιλάνε για το ίδιο πράγμα. Η μισαλλοδοξία όμως των Ορθοδόξων δεν τους αφήνει να παραδεχτούνε τους καθολικούς, και ούτε επίσης και τους Ιεχωβάδες. "Εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε οι καλύτεροι και οι άλλοι δεν αξίζουνε καθόλου - ασχέτως αν πιστεύουνε όλοι στο ίδιο πρόσωπο". Είπαμε και πιο πάνω "Εμείς τα 10000000 ορθόδοξοι και κανένας άλλο". Η μισαλλοδοξία και ο δογματισμός στο μεγαλείο τους.<P> Και αν δε σε ικανοποιούνε τα παραπάνω που έγραψα, τότε εξήγησέ μου εσύ σε παρακαλώ γιατί υπάρχουνε όλα αυτά τα παρακλάδια του Χριστιανισμού και γιατί δεν τα αποδέχεστε (οι Ορθόδοξοι). Ποιά είναι η διαφορά; Δεν πιστέυουνε και αυτοί στο Χριστό όπως και οι Ορθόδοξοι;<P> Τώρα ό,τι ακριβώς συμβαίνει με τις εικόνες τις εκκλησίας συνέβαινε και με τα αγάλματα στην Αρχαία Ελλάδα. Αν εσύ ισχυριστείς ότι δε λατρέυεται η εικόνα αλλά το πρόσωπο που αντιπροσωπεύει αυτή η εικόνα, τότε ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα αγάλματα των Αρχαίων.<P> Αυτά τα λίγα. Περιμένω απάντησή σου. Και άλλη φορά σε παρακαλώ μη διαστρεβλώνεις τις γραφές, και μη μεταφράζεις έτσι όπως εσύ νομίζεις ότι μεταφράζοντε, αλλά ως είναι. Το να μεταφράσεις διαφορετικώς από το αρχαίο κείμενο σημαίνει ότι μεροληπτείς υπέρ της δικής σου μετάφρασης, γιατί μετά δεν μεταφράζεις απλώς (περιγραφή), αλλά δίνεις βάρος σε κάτι (προσωπική σου γνώμη).
Critter Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2001 KORIFEO TOPIC...<BR>META TO AEI-TEI,XABOUZA NO 2.<BR>GIA TA IPOLOIPA,NO COMMENT...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.