Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα αναγνώρισης σκληρού

kaliostro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλαξα πρόσφατα το σκληρό του υπολογιστή μου βάζοντας έναν Seagate 250GB IDE και

πέρασα ξανά τα windows xp με όλα τα service pack κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι σετάροντας το σκληρό, το BIOS τον βλέπει κανονικά, ενώ τα windows βλέπουν μόνο τη μισή χωρητικότητα ! (γύρω στα 130 GB).

Έκανα update στο bios που υποτίθεται ότι φτιάχνει τέτοιου είδους προβλήματα δηλ. να βλέπει

μέχρι και 500GB, αλλά πάλι τα ίδια. Μήπως πρέπει να ξαναπεράσω τα win και μετά το update του bios ?

Επίσης το κουφό είναι ότι στο bios φαίνονται από την πρώτη στιγμή όλα κανονικά 2 dvd player καθώς και ένας δεύτερος μικρότερος σκληρός, αλλά στα windows φαίνονται τα dvd και μόνο ο ένας σκληρός με τα μισά GB όπως ανέφερα πιο πάνω.

Έχω μητρική MSI K8MM-V με bios (μετά το update) Award w7142vms v1.7.

Έχει κανείς καμμιά ιδέα τι άλλο θα μπορούσε φταίει ????

Δημοσ.

Έχω βάλει και SP3 και τίποτα.

το γεγονος ότι δε βλέπει καθόλου το δεύτερο σκληρό που να οφείλεται άραγε ?

εγώ απλά άλλαξα τον παλιό C: βάζοντας έναν μεγαλύτερο. και στο bios φαινονται όλα κανονικά.

με το partition magic μπορώ να τσεκάρω και για αυτό ?

Δημοσ.

στο computer management τους βλέπει; είναι formatted; γράμμα τους έχεις δώσει;

πάντως λογικά τον μεγάλο θα τον δει με ένα partition resize ;)

Δημοσ.

Λοιπόν τελικά ήταν αρκετά απλό ! Με το partition magic και resize, τώρα φαίνονται όλα τα γίγα ! υπάρχουν όμως τα εξής προβλήματα:

1) τώρα έχω ένα μεγάλο partition στο C: που έχει μέσα λειτουργικό + data.

προσπαθώντας να φτιάξω δεύτερο partition με το partition magic, δε μου εμφανίζει την επιλογή Split partition ώστε να διαλέψω τα data που θέλω να μεταφέρω,

και το πιο σημαντικό

2) ο δεύτερος δίσκος που έχω, είναι dynamic (πώς το έκανα αυτό, ούτε που ξέρω) και για αυτό δεν τον βλέπουν τα windows. Βρήκα ότι μπορείς να γυρίσεις έναν dynamic σε basic μέσα από τα administrative tools, αλλά αυτό αυτομάτως σβήνει τα αρχεία.

και πώς να πάρεις backup από ένα δίσκο που δε φαίνεται ?!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...