liopyr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Χαζεύοντας τις τιμές σε διάφορα hardware σήμερα, ανακάλυψα μία δυσάρεστη έκπληξη από το μαγαζί που φροντίζουμε να προτιμούμε λόγω καλού after sales support. Πιθανότατα επειδή υπάρχουν κάποιοι "έξυπνοι" που καίνε τα hardware τους για να κάνουν τσάμπα αναβάθμιση, ίσχυσε και στο συγκεκριμένο μαγαζί το "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά", δηλαδή αυτό: αντί για αυτό: που είχαμε συνηθίσει, και μας ενέπνεε μία σχετική σιγουριά άμεσης αντικατάστασης για τις αγορές μας, σε περίπτωση που πέσουμε σε αστοχία hardware. Aυτό που θα παρατηρήσει κάποιος εύκολα, είναι πως έχει αλλάξει (για ευνόητους λόγους) συγκεκριμένα στις κάρτες γραφικών και στις μητρικές, ενώ στα κουτιά και τα psu π.χ, παραμένει ως είχε. Ας ελπίσουμε η βλακεία κάποιων να μην μετουσιωθεί σε ταλαιπωρία των υπόλοιπων. Προσωπικά μέχρι να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα, θα είμαι επιφυλακτικός στις αγορές μου και από το συγκεκριμένο μαγαζί, που συνήθως προτιμούσα και ας είχε κάτι σε σχετικά τσιμπημένη τιμή σε σύγκριση με κάποια προσφορά που θα έβρισκα στο Skroutz.
firewalker Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Ευκαιρία λόγο οικονομικής "κρίσης" να γλιτώσουν μερικά φράγκα παραπάνω. Δεν νομίζω ένα κατάστημα σαν το εν λόγο να το επηρεάζουν μερικοί που το κάνουν αυτό. Αν το ισχυριστούν είναι για κλωτσιές.
liopyr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δεν βλέπω και καμμία κρίση προσωπικά στις αγορές Η/Υ. Δίνουν και παίρνουν τα thread στο subforum των αναβαθμίσεων. Το γεγονός, (όπως έγραψα και παραπάνω) πως άλλαξε η πολιτική εγγύησης μόνο στις κάρτες γραφικών και τις μητρικές, κάνει ξεκάθαρα τα πράγματα για εμένα.
PCharon Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Είναι αρκετά εύστοχη η παρατήρηση του liopyr, αλλά σίγουρα και η εξοικονόμηση που θα γίνει είναι σημαντική. Όντως είναι κρίμα αν καταλήξει να συμβαίνει αυτό, αφού ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του. Άραγε έχει πέσει ο τζίρος στο μαγαζί? Ποιος ξέρει...
john2gr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Γι' αυτό έχω ξαναπεί ότι προτιμώ προϊόντα της EVGA. Γιατί ακόμα και OC να κάνεις (και σου καεί η κάρτα ή η μητρική) η εταιρεία θα στην αλλάξει χωρίς μα και μου. Εδώ μερικοί έκαναν παράπονα επειδή δεν είχαν καλό OC με τα τελευταία bios updates της N680i SLI . PS: Lifetime warranty από EVGA. Χαλάλι τα επιπλέον ευρώ όταν σου δίνει τόσες δυνατότητες
liopyr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι στην χρονική διάρκεια της εγγύησης. Προσωπικά τα 2 χρόνια τα θεωρώ αρκετά, σπάνια κρατάω hardware παραπάνω. Αυτό που με προβληματίζει, είναι η λεγόμενη "άμεση αντικατάσταση" και τα RMA φαινόμενα τύπου: "Το στείλαμε στην κατασκευάστρια εταιρία, περιμένουμε απάντηση - Υπάρχει έλλειψη στην παραγωγή αυτήν την εποχή υπομονή - Μας το έφεραν πίσω, δεν έχει πρόβλημα, χμ, τελικά έχει κάποιο λάθος έγινε, θα το ξαναστείλουμε- " και άλλα τέτοια καθημερινά που βιώνουμε κατά καιρούς από το άλλο μεγάλο μαγαζί. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά κάτι μου λέει πως είναι θέμα χρόνου να πέσει κατακλυσμός thread "rma@plaisio" φάση.
Acid-Burn Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Έχει δίκιο ο liopyr σε αυτή του την παρατήρηση.. αλλά παρατήρησα και ένα εικονίδιο "άμεση αντικατάσταση" από κάτω από την εγγύηση σε πολλά προΐόντα.. Μήπως τελικά αλλάξανε τον τρόπο "απεικόνισης" στο site? Γιατί αν έχει εγγύηση άμεσης αντικατάστασης δε με πολύ-ενδιαφέρει αν έχει εγγύηση πλαίσιο ή αντιπροσωπείας... Έτσι δεν είναι; Μου διαφεύγει κάτι; :|
kosmasgr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 ΧαΧα θα αγοράζεις μία κάρτα ΑΤΙ για παράδειγμα και που θα την στείλουν σε επικείμενο πρόβλημα ?
liopyr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Έχει δίκιο ο liopyr σε αυτή του την παρατήρηση..αλλά παρατήρησα και ένα εικονίδιο "άμεση αντικατάσταση" από κάτω από την εγγύηση σε πολλά προΐόντα.. Μήπως τελικά αλλάξανε τον τρόπο "απεικόνισης" στο site? Χμ. Και το αλλάξαν συγκεκριμένα σε κάρτες γραφικών και μητρικές? Ανέκαθεν κάποια προϊόντα έγραφαν "εγγύηση αντιπροσωπίας", π.χ τα (non turbo-x) laptop, και οι οθόνες. Τώρα για κάποιο λόγο, (εγώ μόνο έναν μπορώ να σκεφτώ) το προσθέσαν και στις κατηγορίες που ανέφερα. Γιατί αν έχει εγγύηση άμεσης αντικατάστασης δε με πολύ-ενδιαφέρει αν έχει εγγύηση πλαίσιο ή αντιπροσωπείας...Έτσι δεν είναι; Μου διαφεύγει κάτι; :| Αυτό κι εμένα με μπερδεύει, αλλά κάτι μου λέει πως θα ισχύει μόνο σε DOA ή περιπτώσεις που ισχύει ακόμα το "εγγύηση πλαισίου". Δεν μου έτυχε ποτέ να κάνω rma στο πλαίσιο κάτι δεν είχε εγγύηση πλαισίου, αλλά έχω ακούσει περίπτωση ελλατωματικού laptop, όπου μόνο άμεση δεν ήταν η αντικατάστασή του...
Acid-Burn Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Ναι με το παλιό το "concept" όταν δεν είχε εγγύηση πλαίσιο στάνταρ θα έπαιρνε πολύ καιρό γιατί θα γινόταν όπως και σε όλα τα αλλα μαγαζιά (μέσω αντιπροσωπείας etc). Έχεις δίκιο ότι το έχουν κάνει μόνο σε αυτά τα προΐόντα και ότι κάτι δεν πάει καλά... Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι ότι μάλλον θέλουν να έχουν μια "επιλογή" για το αν θα αλλάξουν άμεσα κάτι ή όχι..Μάλλον κρίνοντας αν υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να έγινε επίτηδες ή όχι. Όπως και να έχει είναι καλό πλέον να το έχουμε υπόψη μας και να μην επαναπαυόμαστε στο ότι "είναι πλαίσιο"... Όσο για αυτούς τους <μην πω> που το κάνανε επίτηδες....Ό,τι και να πω..λίγο θα είναι!!Γιατί στην τελική μου φαίνεται τις "εξυπνάδες" εγώ/εσύ/ο κάθε ένας θα τις πληρώσουμε!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 PS: Lifetime warranty από EVGA. Χαλάλι τα επιπλέον ευρώ όταν σου δίνει τόσες δυνατότητες για την ακρίβεια Limited Lifetime, aka 10 χρόνια
mavroulis Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Εγώ πάντως δε βλέπω εγγύηση αντιπροσωπείας κάπου. Βέβαια, σε κάποια προϊόντα έχει 2 έτη αντί για 3 που ήξερα (εκτός κι αν λάθος νόμιζα).
liakos13 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Πάντως και εγώ που μπήκα τώρα παντού( μητρικές, κάρτες γραφικών κλπ. ) γράφει εγγύηση πλαίσιο..απλά σε άλλες 2 και σε άλλες 3 χρόνια. Οπότε υποθέτω οτι έκαναν κάποια αρλούμπα στο site και αυτό είναι όλο....
Thrylos7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 και εγω κοιταξα τωρα 10 τυχαιες μητρικες και καρτες γραφικων ολων των κατηγοριων τιμων και φρεσκα και παλια και internet only, και ελεγαν κανονικα εγγυηση πλαισιο.....επεσα στην περιπτωση και στις 20?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 σήμερα το άλλαξαν πάλι σε εγγύηση πλαισίου...χθες έλεγε κατασκευαστή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.