liopyr Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Delta,Etasis,AcBel,LiteOn συχνά βρίσκονται μέσα σε ακριβά μηχανάκια (Dell, Macintosh, Hp,...) και δεν βρίσκονται εύκολα στο εμπόριο. Ενα παράδειγμα: ενα επώνυμο workstation με τροφοδοτικό απο τις παραπάνω μάρκες με 400watt έχει 2 επεξεργαστές, 2 scsi δίσκους, και αρκετά άλλα καλούδια, γιατί τα watt τους είναι πραγματικά... Χμ. Πάντως ένα review τυχαίο που βρήκα μόλις από hardwaresecerets που τεστάρει ένα AcBel Polytech iPower 660,δε λέει και τα καλύτερα... How do you call a 610 W power supply that is labeled as a 660 W product but can only deliver half of this continuously at a room temperature of 45º C and will reach the market costing between USD 120 and USD 130? Because the word we have for that is unpublishable.Our conclusion is pretty obvious: stay away from this power supply! Seriously, δεν θυμάμαι άλλο review που να κρίνεται τόσο fail ένα Psu. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει σώνει και καλά πως όλα τα psu της ίδιας εταιρίας είναι για πέταμα. Αυτό είναι ένα λάθος που κάνεις εσύ παρακάτω: Ενώ με π.χ. eurocase και zalman κλάφτα... απορώ πως τα zalman έχουν βγάλει όνομα (μάλον το χρώμα φταίει). Tι σε κάνει να πιστεύεις πως τα zalman είναι "κλάφτα"? Μπορεί να υπάρχουν κάποια καλά και κάποια αποτυχημένα Psu από οποιαδήποτε εταιρία. Τσέκαρε και δύο αξιόπιστα review για το 600άρι της Zalman που ταλαιπωρώ εδώ και κάνα χρόνο, να καταλάβεις γιατί έχουν "βγάλει όνομα". http://www.hardwaresecrets.com/article/402/1 http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=30
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 ouch, ψιλό πίκρα?
bxenos Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Tι σε κάνει να πιστεύεις πως τα zalman είναι "κλάφτα"?Μπορεί να υπάρχουν κάποια καλά και κάποια αποτυχημένα Psu από οποιαδήποτε εταιρία. Τσέκαρε και δύο αξιόπιστα review για το 600άρι της Zalman που ταλαιπωρώ εδώ και κάνα χρόνο, να καταλάβεις γιατί έχουν "βγάλει όνομα". http://www.hardwaresecrets.com/article/402/1 http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=30 Επειδή λόγω επαγγέλματος περνάνε πολλά τροφοδοτικά απο τα χέρια μου (καινούργια για πούλημα, χαλασμένα για επισκευή), η κυμάτωση που έχω παρατηρήσει στα zalman (και στο 600αρι που λές, αν και δεν είναι zalman, είναι 2 μονάδες πάνω απο 5% που προβλέπεται στο 30% του φορτίου του). Και μια φίρμα που θέλει να δημιουργήσει καλό όνομα πρέπει να έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά ποιότητας σε όλα τα προϊόντα (άσχετα ποιος το έφτιαξε) γιατι την υπογραφή και ... προσέχουμε που τις βάζουμε. Με τις κριτικές που διαβάζω σε σελίδες jonnyguru διαφωνω κάποιες φορές στον τρόπο μετρήσεων, διότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα τύπο απο ένα τεμάχιο και επισης αρκετές φορές σε τέστ τροφοδοτικού ξεφεύγει σε ισχύ σε μια τάση απο τις προδιαγραφές του τροφοδοτικού και μετά λεέι, "α, κοίτα, κάπνισε!". Έχουν φτιάξει μερικά τυπικά στησίματα καταναλώσεων και δεν ασχολούνται στο να μην βγούν απο τις προδιαγραφές των τροφοδοτικών. Ως αναφορά στην περιγραφή των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, υπάρχουν τροφοδοτικά που απο τα 5 (σπάνια) ή τα 12 (συνήθως) φτιάχνουν και τα 3,3 και ο λόγος είναι να έχουν δύο σταθερές τάσεις αναφοράς αντί για μία. Αυτό το σχολιάζει αρνητικά στην σελίδα που ανέφερες (κάτι σαν "εξωτικό" τρόπο παραγωγής 3,3 έλεγε). Τωρα στα acbel, όλα τα τροφοδοτικά που έχουν περάσει απο τα χέρια μου, ήταν OEM (δηλαδή μέσα σε μηχανήματα άλλων φιρμών) και η ισχύ που αναφέραν ήταν εως 450Watt. Ισως με την θυγατρική της που πουλά retail εκδόσεις, να χάλασε και αυτή στην μέτρηση της ισχύος (πάντως και το review που ανέφερες δεν λέει ότι προκλήθηκε βλάβη ή η κυμάτωση/σταθεροποίηση ξέφυγε, αυτά ειναι passed.) Για τα eurocase που κινούνται ευραίως, θα δεις και χειρότερες κριτικές αν ψάξεις (έχει και μερικές η ΕΕ που τα κράζει, αλλά όχι για προδιαγραφές λειτουργίας αλλά για ασφαλείας). Για τα AcBel, αν ψάξεις στο google με το nick name μου, θα δείς ότι έχω δυο χαλασμένα για επισκευή τώρα, αλλά είναι 10ετίας σχεδόν. --edit-> επισκευάστηκαν, κόστος υλικών ελάχιστο. Τέτοιες ηλικίες έχω μόνο σε delta, etasis. (Seasonic δεν έπεσε στα χέρια μου σε τέτοια ηλικία ακόμα). Οπότε εμπιστεύομαι αυτό που βλέπω, αυτό που μετράω και μόνο αυτό που έχει περάσει απο τα χέρια μου! ΥΓ. εκείνο το room temperature 45βαθμών που λες , είναι μέσα σε φούρνο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.