Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Λοιπόν, στο καινούριο σπιτόνι 'δω πάνω, ψήνομαι να βάλω γύρω από το κρεββάτι κάτι σαν κουνουπιέρα ή και κάτι πιο αδιαφανές (και επαγωγικά πιο βαρύ). Αν υποθέσουμε πως το κρεββάτι δεν έχει καμία υποδομή από τη μάνα του, ποιος είναι ο λιγότερο παρεμβατικός τρόπος να κάνω κάτι τέτοιο; Υπάρχουν έτοιμα περιμετρικά stand, υπάρχουν ράβδοι που μπορούν να στερεωθούν στα 4 άκρα, γενικά, πείτε τι ξέρετε και τι ιδέες έχετε. Το καλύτερο που έχω σκεφτεί εγώ είναι να δέσω κάποιου είδους ράβδο σε κάθε ένα από τα 4 πόδια και να τις δέσω μεταξύ τους, άντε και με κάνα καρφάκι στο ταβάνι ώστε να μοιράζεται ισομερώς η "κουρτίνα". Αλλά πείτε και 'σεις, μην κάθομαι και διακοσμώ άδικα μπετόβεργες =ρ
Chris_85 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Απ τα πολλα καρφακια και τις ραβδους, θα φοβασαι να βηξεις στο κρεβατι σου, ποσο μαλλον να κανεις τπτ αλλο.. Δεν ξερω αν σε βοηθαω μ αυτο, αλλα νομιζω πως αν υπαρχει η δυνατοτητα η καλυτερη λυση ειναι σιτες στα παραθυρα..
PCharon Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μπορείς να βάλεις 4 πολύ μικρά "ούπα" στο ταβάνι και να την κάνεις αποκλειστικά κρεμαστή (σε συνδυασμό ίσως με δύο λεπτές οριζόντιες ξύλινες ράβδους για να μην κυρτώνει). Πλεονεκτήματα: - Εύκολο και χωρίς να πειράξεις το κρεββάτι και γύρω από αυτό. - Αόρατο (ουσιαστικά), σταθερό και καθόλου ενοχλητικό στο μάτι. - Την εξαφανίζεις σε ένα λεπτό όταν δε θα χρειάζεται πια. Μειονεκτήματα: - Σε περίπτωση που κάποια στιγμή αποφασίσεις να αλλάξεις θέση στο κρεββάτι, πρέπει να βάλεις ξανά "ούπα" αλλού (πάει το ταβάνι). - Κυρίως το από πάνω...
aledjo Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 εγω το εχω κανει μονο με μια τρυπα στο ταβανι. στη μεση του κρεβατιου και πεφτει απο πανω κυκλικα και καλυπτει ολο το κρεβατι...
eSATA Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 εγω παντως ρε παιδια...ντρεπομαι να κοιμαμαι σε κουνουπιερα..νιωθω ασχημα
PCharon Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 εγω παντως ρε παιδια...ντρεπομαι να κοιμαμαι σε κουνουπιερα..νιωθω ασχημα Έτσι... έτσι, για να ξεχωρίζει το αγόρι από τον άντρα! ...να ξέρεις πάντως πως σε κάποιες περιοχές υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια ...βέβαια, μπορεί και να είναι διπλό το κρεββάτι
freedubus Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 1. Τι κρεβάτι είναι (μονό/διπλό, ξύλινο/μεταλλικό) ; 2. Θέλεις αποκλειστικά να σε προστατεύει από τους δανιμαρκέζικους κώνωπες ή να δώσει γενικά ένα ρομαντικό αέρα στην κρεβατοκάμαρα; 3. Θέλεις να δείχνει και να είναι φτηνό (π.χ. σκέτο τούλι) ή να μπορεί να μπεί κάποιο ύφασμα (ακριβότερη λύση-πιο στέρεη) ; Δηλαδή η στάνταρ λύση και η πιο απλή (υπάρχουν έτοιμα σετ στο εμπόριο και είναι πάμφθηνα) είναι ένα ούπα στο ταβάνι, από εκεί κρέμεται ένα στρογγυλό ξύλινο ή μεταλλικό πλαίσιο (που μπορείς να διακοσμήσεις), στο οποίο στηρίζεται το τούλι, δλδ. κάτι τέτοιο: Επειτα μπορείς να κάνεις αυτό που είπες, δηλαδή προέκταση σε κάθε πόδι του κρεβατιού, και ένωση των προεκτάσεων με ράβδους στο επιθυμητό ύψος. Μετά κάνεις παπάδες, μέχρι και κουρτίνα κανονική μπορείς να κρεμάσεις, να βάλεις και ουρανό και να το κάνεις απόρθητο. Αυξάνεται το κόστος βέβαια. Εγώ αυτό θα το έκανα σε διπλό κρεβάτι, σε μονό δεν αξίζει η μανούρα.
insomniaK Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Αν φαντάζομαι σωστά, στόρια στα παράθυρα είναι η λύση και από πάνω κανονικά κουρτίνα.
Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Ήμουν ασαφής ως προς τον σκοπό μου, θα έλεγα. Λοιπόν, 1) Το κρεββάτι είναι διπλό και ξύλινο. Πολλές περισσότερες λεπτομέρειες δε μπορώ να ξέρω γιατί το είδα όταν είχα πάει να δω το διαμέρισμα, οπότε και η ανάγκη για κουρτίνες κτλ δεν υπήρχε και δεν έδωσα τη δέουσα προσοχή. 2) Δεν έχω δει ζωντανό έντομο στη Δανία. Το σκεπτικό του είναι να μη φαίνεται το κρεββάτι, γιατί η διαρρύθμιση του σπιτιού είναι κάπως περίεργη: υπάρχει ένα μπάνιο και για να πας σε αυτό, πρέπει να περάσεις από το υπνοδωμάτιο. Ως εκ τούτου, αν φιλοξενώ κανέναν, θα είναι πρόβλημα αν τον πιάσει κατούρημα μέσα στη νύχτα. 3) Προτιμώ να μη φαίνεται φθηνό και δεν με ενοχλεί αν δεν είναι.
evabb Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μπορείς να βάλεις 4 πολύ μικρά "ούπα" στο ταβάνι και να την κάνεις αποκλειστικά κρεμαστή (σε συνδυασμό ίσως με δύο λεπτές οριζόντιες ξύλινες ράβδους για να μην κυρτώνει). Πλεονεκτήματα: - Εύκολο και χωρίς να πειράξεις το κρεββάτι και γύρω από αυτό. - Αόρατο (ουσιαστικά), σταθερό και καθόλου ενοχλητικό στο μάτι. - Την εξαφανίζεις σε ένα λεπτό όταν δε θα χρειάζεται πια. Μειονεκτήματα: - Σε περίπτωση που κάποια στιγμή αποφασίσεις να αλλάξεις θέση στο κρεββάτι, πρέπει να βάλεις ξανά "ούπα" αλλού (πάει το ταβάνι). - Κυρίως το από πάνω... αυτο που λεει ο χαρον με τα ουπα. χρονια ειχαμε κουνουπιερες σε ολα τα κρεβατια και ολες ετσι τις κρεμαγαμε. φροντισε μονο να εινια αρκετα τεντομενο το υφασμα/τουλι στο ταβανι. εχει κουνουπια στην δανια;;;
Lucifer Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δες το προηγούμενο post. Αυτό με το καρφί είναι το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά επειδή είμαι στον 3ο (και τελευταίο) όροφο, δεν ξέρω τι παίζει με υγρασίες και ιστορίες, άσε που προτιμώ να μην παρεμβαίνω μόνιμα σε σπίτι 3ου. Αν αυτό χρειαστεί, καλώς, αλλά αν μπορεί να σωθεί η όλη διαδικασία...
evabb Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 κανε μια βολτα απο ικεα η habitat μηπως εχει κατι που να σε βολευει. εχω δει κουνουπιερες στο ικεα παντως
freedubus Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Η παρέμβαση στο κρεβάτι πάντως μου φαίνεται πιο πολύπλοκη διαδικασία από 1 απλή τρύπα στο ταβάνι. edit: και το όλο πρότζεκτ πολύ πιο πολύπλοκο από μια πάπια ("δοχείον νυκτός") κάτω από το κρεβάτι των φιλοξενούμενων :ρ
evabb Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Η παρέμβαση στο κρεβάτι πάντως μου φαίνεται πιο πολύπλοκη διαδικασία από 1 απλή τρύπα στο ταβάνι. σιγουρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.