Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν τις πιστοποιησης της Comptia αλλά και γενικότερα και από cisco και Microsoft τις επαγγελματικές τις αναγνωρίζει το κράτος; Δηλαδή αν μπορείς να βγάλεις άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πάρει το Network+ ύστερα από παρακολούθηση σεμιναρίου του ΟΑΕΔ.Αναγνωρίζεται από το κράτος αλλά δεν είναι εφ όρου ζωής.Έχει ισχύ για 2 χρόνια (φυσικά για να τους τα στάζεις κάθε 2 χρόνια να λαδώνεται η μηχανή...).

Η εν λόγω εταιρία είνα η ποιό μούφα εταιρία που έχω δει ποτέ.Καταρχήν οι άνθρωποι είναι πανάσχετοι.Μας έστειλαν DEMO των εξετάσεων να εκπαιδευτούμε πως θα είναι το τεστ και είχαν στις 200 περίπου ερωτήσεις κάπου 40 κραυγαλέα λάθη και σοβαρά μάλιστα.Τους έστειλα επιστολή με διορθωμένες τις ερωτήσεις (πριν εξεταστώ...) με το φόβο μήπως και με βάλουν και στο μάτι....

Προσπερνώντας αυτό το περιστατικό,πληρώνω να δώσω ΚΑΙ για το δίπλωμα τεχνικού Υπολογιστών (2 ξεχωριστά τέστ : 1 τεχνικού software , 1 τεχνικού hardware).Οι μάγκες χρεώνουν ξεχωριστά τις 2 εξετάσεις ενώ στο επίσημο site της COMPTIA στην Αμερική η εξέταση έχει μεν 2 ενότητες αλλά δεν χρεώνετε ξεχωριστά.Θέλανε με κάθε εξέταση να τσεπώνουν 2πλά χρήματα.Έστειλα mail στην Comptia αλλά φυσικά δεν απάντησε κανένας.

Τελικά πήρα το Hardware+ (βεβαίωση οτι συμπλήρωσα το απαιτούμενο σκορ) και δεν πήγα να δώσω το 2ο το Software+ και φυσικά δεν μου έδωσαν την πιστοποίηση Τεχνικού Υπολογιστών.

Της Microsoft τα MOS απότι θυμάμαι πρέπει να έχουν ισχύ εφ όρου ζωής.

Της CISCO είναι πάρα πολύ καλό , θέλει τρομερό διάβασμα αλλά και πάλι για μένα δεν αξίζει γιατί ΚΑΙ αυτό θέλει ανανέωσω κάθεένα χρόνο ή 2 δεν θυμάμαι (λεφτά να έχεις να τους τα στάζεις).

Σε δοκιματική μου μαζική αποστολή εικονικού βιογραφικού σε ιδιωτικές εταιρίες που ενδιαφέρονταν για τεχνικούς δικτύων,ανέφερα οτι κατέχω το δίπλωμα της CISCO (δεν το έχω πάρει φυσικά...) για να δώ πόσο βαρβάτο είναι,δεν μου απάντησε κανέναν.Χεσμένο σε έχουν είτε το κατέχεις είτε όχι.

Αυτά τα διπλώματα να ξέρεις όμως μετράνε στο εξωτερικό.Έπειδή εδώ είναι απαξιωμένα δεν σημαίνει οτι έξω δεν μετράνε.Μετράνε και μάλιστα πάρα πολύ

Επεξ/σία από tarantules
Δημοσ.

Η Πιστοποίηση της CISCO ας πούμε για το CCNA είναι 3 χρόνια. Και μπορείς να το ανανεώσεις είτε δινωντας εξετάσεις πάλι για το CCNA ειτε για το ICND2( Η μισή υλη του CCNA) ή δίνωντας για μια άλλη πιστοποίηση της CISCO με κωδικό μεγαλύτερο απο αυτον του CCNA.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tarantules: Φίλε μου που έδωσες το Comptia, πήγες σε εξεταστικό κέντρο ή γίνεται και με κάποιο άλλο τρόπο?

Επεξ/σία από siropio
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

@tarantules: Φίλε μου που έδωσες το Comptia, πήγες σε εξεταστικό κέντρο ή γίνεται και με κάποιο άλλο τρόπο?

Φίλε siropio θα ήθελα να διορθώσω τις ανακρίβειες που περιγράφει ο tarantules. Δε γνωρίζω αν αναγνωρίζεται από το κράτος αλλά επειδή το έχω δώσει θέλω να αναφέρω ότι. Ισχύει για 3 χρόνια και όχι 2. Η εξέταση γίνεται σε πιστοποιημένα κέντρα θα τα βρεις στο site. Το κόστος είναι 230€ η εξέταση με φπα και όντως αν κοπείς πρέπει να ξαναπληρώσεις. Γενικά μπες στο site και δες τα περιγράφουν όλα απλά θέλει λίγο ψάξιμο.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τη διάθεση σου να βοηθήσεις φίλε μου. Τελικα πήγα πριν 3 βδομάδες και εδωσα στην Πάτρα. Πέρασα. Πήγε 220+ ευρω τα εξεταστρα για το Hardware(part 1). Ήταν εύκολο να κλείσεις ραντεβού για την εξέταση μέσω pearsonvue.com

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Επαναφέρω το θέμα λόγο του οτι ψάχνομαι για αυτές τις πιστοποιησεις αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη... Εμένα κυρίως με ενδιαφερει το κομματι του Hardware χωρις να αποκλείω βασικές γνωσεις για software.. Μου προτάθηκε λοιπον το Comptia a+... Καθώς εψαχνα ομως πληροφορίες επεσε το ματι μου και στο Cisco IT essentials... Και εδω ερχονται οι απορίες.. Τι διαφορες εχουν μεταξυ τους αυτα τα δυο και πιο εχει μεγαλυτερη αναγνωρισιμοτητα... Συμαντικη παραμετρος θεωρω οτι ειναι το οτι ενδιαφερομαι να φυγω για εξωτερικο και συγκεκριμενα για Γερμανια... ειμαι 21 χρονών και με τους υπολογιστες εχω ασχοληθει και ασχολούμαι αρκετα σε επιπεδο χομπι ομως χωρις καποια πιστοποιηση μεχρι τωρα... Ευχαριστω εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Γεια σου φιλε μου,

καλο ειναι να διαβασεις για την CompTIA A+ γενικα αν σου αρεσουν οι υπολογιστες και θες να μαθεις πραγματακια και να εδραιωσεις καποιες γνωσεις. Την πιστοποιηση γενικα την ξερουν αλλα οχι και τοσο διαδεδομενα οσο την CCNA που πχ στα δικτυα την ξερει και η κουτση μαρια. Σε συνεντευξεις συν ηταν αλλα οχι τιποτα που να πουν Ουαου. Αντιθετα το CCNA ακομα και στις μερες μας που εχει γινει τετριμενο με πηγε σε πολλες συνεντευξεις. (μιλαω για το ccna οχι για το cisco it essentials)

Δε χρειαζεται να πας σε live μαθηματα. Κατεβασε τα cbt nuggets και εναν official e-book guide για την ComPTIA A+ και σιγα σιγα τελιωσε την υλη σαν να εδινες. Καποιες προτασεις εχουν τα παραπανω posts. Αν θες μετα δωσε ή οχι.

Για μενα παρε το παλιο σου pc και παιξε πανω του. Παραλληλα μπες μεσα στο e-shop και κατσε να στησεις ενα PC σαν να επροκειται να το πουλησεις σε πελατη. Δες budjet κλπ. Δες ποια components κολλανε και ποια οχι. Δες διαφορες server και απλα pc.

Δες και αυτο  το Link.png Site: LINK : δε λεω να το αγορασεις απλα δες λιγο το content

Πηγαινε σε καποιον τεχνικο και ζητα να βοηθησεις και να μαθεις κοντα του αν στο επιτρεψει.

Αν γουσταρεις και ηλεκτρονικα μπορεις να παιξεις και πιο πολυ σε βαθος.

Γενικα ομως για πες τι θες να κανεις με αυτη την πιστοποιηση? Να μαθεις γενικα ή στο μελλον να βρεις δουλεια πχ ως τεχνικος?

Δημοσ.

Εμπειρικά θα πω πως τουλάχιστον οι πιστοποιήσεις της Cisco μετράνε πολύ έξω. Έχω φίλο που είναι Cisco instructor. Γενικότερα πιστεύω πως τέτοιες πιστοποιήσεις αξιοποιούνται περισσότερο στο εξωτερικό παρά εδώ.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδή ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, γνωρίζει κάποιος αν η εξέταση γίνεται στα ελληνικά;

Δημοσ.

Επειδή ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, γνωρίζει κάποιος αν η εξέταση γίνεται στα ελληνικά;

Οι ερωτήσεις είναι στα Ελληνικά αλλά σαφώς η ορολογία είναι στα Αγγλικά.

Κάποια βιβλία που δίνουν είναι πλήρως μεταφρασμένα, ακόμα και η ορολογία, αλλά έτσι περισσότερο σε μπερδεύουν παρά σε βοηθάνε.

Δημοσ.

Οι ερωτήσεις είναι στα Ελληνικά αλλά σαφώς η ορολογία είναι στα Αγγλικά.

Κάποια βιβλία που δίνουν είναι πλήρως μεταφρασμένα, ακόμα και η ορολογία, αλλά έτσι περισσότερο σε μπερδεύουν παρά σε βοηθάνε.

Σ' Ευχαριστώ Πολύ!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι για την CompTIA A+  . 
Αλλά για την καινούρια σειρά εξετάσεων  220-901, 220-902 που ξεκίνησαν απο τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. 

Υπάρχει κάποιος που το χει ψάξει να μου προτείνει βιβλίο για αυτή την σειρά εξετάσεων ; 
Ευχαριστώ !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...