Προς το περιεχόμενο

EξΑμερικανιστήκαμε...

o_magazatoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι, υγιές φαινόμενο; Το να σε κάνουν ένα με τη λάσπη και να σου γαμάνε τη ψυχολογία είναι υγιές; Κι εγώ στο παρελθόν είχα κάνει τέτοια σε ένα άτομο και κατάλαβα πως έκανα κάτι πολύ κακό γιατί ο άλλος δεν τ' άξιζε, το μετάνιωσα πολύ. Άλλο είναι το να σε βρίζει κάποιος και να τον βρίζεις κι εσύ και άλλο να πιάνει μια παρέα 5-10 ψευτόμαγκων ένα παιδί και να του κάνουν διάφορα. Ναι ξέρω, έτσι είναι η ζωή τι να κάνεις. Δεν θα πρεπε να είναι έτσι όμως...

Eγώ να καταλάβεις δεν υπήρξα ποτέ καλός μαθητής, ειδικά στο γυμνάσιο ήμουν μόνιμο μέλος στις εξετάσεις του σεπτεμβρίου. Εμένα λοιπόν με πείραζε που ένα φυτό πεταγόταν και ήξερε την απάντηση της ερωτησης που έκανε σε μένα ο καθηγητής, σαφώς με δόλο δεν εξηγείται αλλιώς, αφού ήξερε ότι πάντα πήγαινα αδιάβαστος. Οπότε και γω έπεφτα θυμα μπουλισμού. Φταίω εγώ μετά που τον "κανόνιζα" και μετά κλαιγόταν στους γονείς του, που κάνανε παράπονα για το μονάκριβο τους κανακάρη? Ευτυχώς το παιδί ανένειψε μετά και σήμερα έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Βέβαια έπρεπε να μάθει, αλλιώς δε θα χε μάθει. Επομένως για το φαινόμενο του μπουλινγκ ευθύνονται πρωτίστως οι καθηγητές

Δεν θυμάμαι να απείλησε ο καθηγητής κανέναν. Καραγκιόζης είναι επειδή δεν είχε τι να πει και στηρίχθηκε στην εξωτερική εμφάνιση του καθηγητή για να του τη πει. Ρατσισμός με λίγα λόγια.

Ισως λέμε διαφορετική συζήτηση με τα ίδια πρόσωπα. Πάντως μέχρι και ο αυτιάς παραξευνεύτηκε. Δεν απείλησε κανένα με σωματική βλάβη (αυτό έλειπε) απλά θα το παιζε σνειπ και τα παιδιά του κυριου θα ήταν ο πότερ, αν έχεις διαβάσει το βιβλίο

Προσπαθούν να τους μάθουν λίγα πράματα για τη ζωή ώστε όταν βγουν απ' το ριμαδοσχολείο να είναι σωστοί πολίτες και άνθρωποι, όχι αποβράσματα. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει εξ' ορισμού κάθε εκπαιδευτικός.

Ο καθηγητής δεν είναι παιδαγωγός. Από μόνη της η θέση προδίδει έναν εξουσιαστικό χαρακτήρα. Εχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις του είναι να κάνει μάθημα ώστε να μη στέλνει ο γονέας τα παιδιά του σε μένα επειδή ο καθηγητής ασχολείται με τα συνδικαλιστικά ενδιαφέροντα. Ο καθηγητής αν δεν βγάλει τον εξουσιαστικό μανδύα από πάνω δεν μπορεί να γίνει προσβάσιμος στους "υποτακτικούς" του τους μαθητές δλδ. Τώρα ο κάθε γονέας επιθυμεί το παιδί του να πορευθεί αλλιώς στην κοινωνία. Πχ ο ένας επιθυμεί να πατήσει επί πτωμάτων για να ανελιχθεί, ενώ ο άλλος να γίνει δημόσιος και να τα ξύνει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Και οι δυο να βολευτούν από τα "διδάγματα" του καθηγητή είναι δύσκολο.

Και γιατί παρακαλώ πρέπει να είναι ξυρισμένος και καθώς πρέπει; Αν έχει μούσι δε μπορεί να κάνει καλό μάθημα, τον ενοχλούν οι τρίχες; Πρέπει κάποτε να πάψουν να υπάρχουν αυτά τα στερεότυπα περί εμφάνισης των καθηγητών (αλλά και εργαζομένων σε άλλους τομείς γενικότερα). Δεν είπα να σκάει μύτη στη δουλειά με βερμούδα και μπλουζάκι του Τσε, αλλά το μαλλί και το μούσι δεν πρέπει να ενοχλεί κανένα. Υπάρχει κάποιος νόμος που να τα απαγορεύει; Αν ναι σε παρακαλώ να μου τον δείξεις.

Το κακό με τον οποιοδήποτε καθηγητή είναι ότι πρέπει να έχεις οπτική επαφή μαζί του. Και φαντάζομαι να συμφωνείς, πως ένας καλοντυμένος,φρεσκοξουρισμένος πλυμένος και αρωματισμένος άνθρωπος κάνει καλύτερη εντύπωση από κάποιον που έχει ξεχάσει να κάνει μπάνιο ή να ξυριστεί. Φαντάζομαι ξέρεις πόσα μικρόβια εγκαθίστανται στις τρίχες. Επιπλέον όσους τέτοιους έχω γνωρίσει βρωοκοπάει η ανάσα τους και οι οδοντόπαστες είναι άγνωστες λέξεις προς αυτούς. Καλά ας μη μιλήσουμε για ενυδατικές κρέμες. Το δέρμα τους θα κάνει αντίδραση όταν έρθει σε επαφή με αυτές. Αρα, ο κάθε λογικός άνθρωπος προτιμάει να έχει απέναντι του έναν περιποιημένο και όχι έναν λέτσο. Τέλος η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των υποκειμένων ανήκει σε ένα συγκεκριμένο είδος ανθρώπου που πρωτοεμφανίσθη πριν 30 χρόνια και ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα τη χώρα μας.

Α και γιατί είναι ρατσισμός να κοροιδεύεις κάποιον, με βάση την εξωτερική του εμφάνιση? Το γέλιο είναι χαρά. Αμ τρως που τρως, νόμιζες πως θα πέρναγες απαρατηρητος? Για μένα ρατσισμός είναι η ταξινόμηση των παιδιών από τους καθηγητές σε "καλούς" και "κακούς" μαθητές. Μου χουν πει για έναν καθηγητή, ο οποίος έβαζε σε όλους 20. Θα μου πεις πως γίνεται αυτό? Απλά έβαζε θέματα ξεχωριστά σε μαθητή, ανάλογα με τις δυνατότητες του. Και κυρίως ποτέ δεν έκανε ερωτήσεις στην τάξη, ούτε "εξέταζε" σαν ιεροεξεταστής.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ξεγεύγω απο το θέμα αλλα πιστεύω οτι ειναι λάθος να λές οτι οι καθηγητές ειναι αχριστοι

(υπάρχουν βεβαια και αυτοι)

όλα πρωτα προέρχοντε απο την οικογένεια

Δημοσ.

Είπε κανείς τ' αντίθετο;Ότι δλδ φταίνε πρωτίστως οι γονείς;

Κατα τα άλλα οι περισσότεροι καθηγητές είναι άχρηστοι,ψάχνεις να βρεις τον πραγματικό καθηγητή με το κυάλι ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο,να ψάχνεις τον κούτσαβλο,αλλά είμαστε γεμάτοι απο αυτούς

Δημοσ.
Είπε κανείς τ' αντίθετο;Ότι δλδ φταίνε πρωτίστως οι γονείς;

Κατα τα άλλα οι περισσότεροι καθηγητές είναι άχρηστοι,ψάχνεις να βρεις τον πραγματικό καθηγητή με το κυάλι ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο,να ψάχνεις τον κούτσαβλο,αλλά είμαστε γεμάτοι απο αυτούς

ναι μονο οι καθηγητες γενικα ειναι για το π****:P

πες οτι στα παιρνουν χοντρα στα φροντιστηρια και ασε την θεωρια

Δημοσ.

πες οτι στα παιρνουν χοντρα στα φροντιστηρια και ασε την θεωρια

Μπερδεύεσαι,η δουλειά του καθηγητή δεν είναι μόνο να μεταφέρει ξερές γνώσεις

Δημοσ.
Μπερδεύεσαι,η δουλειά του καθηγητή δεν είναι μόνο να μεταφέρει ξερές γνώσεις

ρε ασε τα default λεμε,στην Ελλαδα ζουμε και ολοι συνεχως μου πεφτετε απο τα συννεφα,μπλα μπλα μπλα μα δεν επρεπε να ειναι ετσι? μπλα μπλα μπλα μπλα αυτο τωρα ειναι σωστο? κλπ

μονο φυσικα οταν προκειται για τους αλλους,εμεις ειμαστε παντα αψογοι

ο αναμαρτητος κλπ κλπ

Δημοσ.
ρε ασε τα default λεμε,στην Ελλαδα ζουμε και ολοι συνεχως μου πεφτετε απο τα συννεφα,μπλα μπλα μπλα μα δεν επρεπε να ειναι ετσι? μπλα μπλα μπλα μπλα αυτο τωρα ειναι σωστο? κλπ

μονο φυσικα οταν προκειται για τους αλλους,εμεις ειμαστε παντα αψογοι

ο αναμαρτητος κλπ κλπ

Εντελώς ότι να ναι όμως!

Επειδή η χώρα γενικά είναι μπουρδέλο και δεν λειτουργεί τπτ όπως θα έπρεπε δεν θα πρέπει να το λέμε;

Ποιος είπε ότ αυτός που κρίνει πρέπει να ναι άψογος;

Δημοσ.

Μαλ***ιες. Οι καθηγητες δε διαμορφωνουν το συστημα, το αντιθετο συμβαινει. Και οσο για τις αστειοτητες οτι οι καθηγητες δεν ειναι παιδαγωγοι και τα μαργαριταρια περι εμφανισης, ας τα αγησω ασχολιαστα.

Δημοσ.
Αν είσαι εκπαιδευτικός πάρτο προσωπικά,αν δεν είσαι δες το γενικά

Είστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!!

Κρίμα που έφτασε 19 για να σπάσει ψυχολογικά,δεν φταίνε ούτε τα ζώα οι καθηγητές του που τον έβλεπαν 6 ώρες την ημέρα να έχει προβληματική συμπεριφορά ούτε η κοινωνία που αδιαφόρησε,ούτε κανείς.

Αν το κανε στα 17 τότε θα έφταιγαν γιατί δεν θα ταν ενήλικος,ότι να ναι.

Εγώ λέω φταίει ο Ρούντολφ,ο τάρανδος του Αη Βασίλη,βρε γραμμάριο μυαλό;

Τα έχεις μπλέξει. Δεν σε κατηγορώ. Οι καθηγητές φταίνε ... :-(

Δημοσ.
Μαλ***ιες. Οι καθηγητες δε διαμορφωνουν το συστημα, το αντιθετο συμβαινει. Και οσο για τις αστειοτητες οτι οι καθηγητες δεν ειναι παιδαγωγοι και τα μαργαριταρια περι εμφανισης, ας τα αγησω ασχολιαστα.

η κοινωνια ειμαστε ολοι μας και στα καλα και στα ασχημα

οταν συντηρεις καταστασεις παντου οπου σε βολευουν ειναι λιγο υποκριτικο (για να μην πω τπτ αλλο) να ψαχνεις να βρισκεις αποδιοπομπαιους τραγους για να κλαψομουν***** και να νιωσεις στο τελος καλα οταν συμβαινει κατι ασχημο

Δημοσ.

Δεν μίλησα εγώ περι εμφάνισης.

Αλήθεια η αντίδραση των καθηγητών για το σύστημα ποια είναι;

Δλδ με το που μπαίνουν διαμορφώνονται;

Κατα τα άλλα,υπάρχουν φοβεροί καθηγητές που είναι και παιδαγωγοί,απλά είναι στο εξωτερικό

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:16 ----------

Τα έχεις μπλέξει. Δεν σε κατηγορώ. Οι καθηγητές φταίνε ... :-(

Δεν ξέρω αν είσαι καθηγητής ή όχι,κάνε μια χάρη στα παιδάκια όμως αν είσαι.

Παραιτήσου

Δεν μας είπες όμως ρε,αυτός 19 χρονών γεννήθηκε;

Δύκολη γέννα θα ταν,καισαρική

Το θέμα είναι απλό. Κάποιος ενήλικος με πρόβλημα στο μυαλό κατάφερε να αποκτήσει όπλο, και δυστυχώς έκανε πράξεις τις σκέψεις του. Τα περί κοινωνίας, σχολείου κτλ κτλ δεν έχουν θέση σε αυτή την κουβέντα.

Ρε mv τι @@ριες αραδιάζεις πάλι;

Είπε κανείς ότι φταίνε μόνο οι καθηγητές;Είπε κανείς ότι πχ εγώ δεν είμαι μέρος της κοινωνίας όταν λέω φταίει η κοινωνία;

Οι καθηγητές όμως του σχολείου που πήγαινε το παιδί και οι γονείς του και οι συμμαθητές του έχουν μεγαλύτερη ευθύνη απο εμένα για το συγκεκριμένο και όχι σαν γενικό φαινόμενο που ούτε καν τον είχα δει,δεν είπα ότι εγώ δεν έχω.

Πω πω,θα γυρίσουμε στο "Άννα να ένα μήλο" μπας και στροφάρεις και πιάσεις κάτι

Δημοσ.
οι γονεις του δλδ που ισως δεν ενδιαφερονταν για το παιδι τους η ειχαν αλλες προτεραιοτητες δεν εχουν το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης?

Δλδ στην υποσαχάρια αφρική που γεννοβολάνε αβέρτα φταίνε οι γονείς, και όχι το ότι οι κυβερνήσεις αντί να ακούσουν τους δυτικούς κάνουν τα δικά τους?

Αλήθεια η αντίδραση των καθηγητών για το σύστημα ποια είναι;

Δλδ με το που μπαίνουν διαμορφώνονται;

Μα η μεγαλύτερη μορφή πάλης που έχει αποδώσει τα μέγιστα. Η απεργία. Ξέρεις πόσο φοβάται το κράτος από την απεργία? Τα κάνει πάνω του και την επομένη τους δίνει αυξήσεις ίσα με 5 (τοις χιλοίς). Βέβαια το ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν μπορούνε να πάνε στη δουλειά τους επειδή κάποιοι νοματαίοι θεωρούν φυσιολογικό το κλείσιμο δρόμων είναι άλλο θέμα. Επίσης πολλοί από αυτούς με γουώκυ τώκυ διηυθυναν τις επιχειρήσεις εφόδου και κατάληψης αστυνομικών τμημάτων από τους μαθητές τους. Δεν αποδοκιμάζω το πετροβολισμό των τμημάτων. Αποδοκιμάζω το μυαλό κάποιων λειτουργών του κράτους που προτρέπουν τους μαθητές σε χρήση βίας βασισμένη σε άκρως κομματικοποιημένα και κατευθυνόμενα πρότυπα, αντί να τους διδάξουν 5 πράγματα.

Δημοσ.
Δλδ στην υποσαχάρια αφρική που γεννοβολάνε αβέρτα φταίνε οι γονείς, και όχι το ότι οι κυβερνήσεις αντί να ακούσουν τους δυτικούς κάνουν τα δικά τους?

απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...