Προς το περιεχόμενο

SONY VAIO SR Series Review

panos2000gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα σύντομο Review για το καινούργιο μου απόκτημα:

sony-vaio-sr-7.jpg

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

• Model Type: VGN-SR19VNN

• Οθόνη: 13,3'' LCD X-black WXGA, με τεχνολογία LED και ανάλυση 1280 x 800.

• Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo P8400 (2,26GHz, 1066MHz FSB, L2 Cache 3072Kb)

• Μνήμη: 4096MB (2 x 2048MB) DDR2 800MHz

• Σκληρός Δίσκος: 200GB SATA, στις 7200rpm/16mb cache.

• Οπτικός Δίσκος: DVD+-RW/+-R DL/RAM.

• Κάρτα γραφικών: ATI Mobility Radeon HD 3470 με 256ΜΒ αποκλειστικής χρήσης μνήμη και συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών περίπου 1530MB

• Ενσύρματη επικοινωνία: Modem V.92/V.90, Ethernet LAN.

• Ασύρματη επικοινωνία: Wireless LAN 5100 802.11a/b/g/Draft n, Bluetooth 2.1 + EDR.

• Διασυνδέσεις: 1 x i.LINK (IEEE1394), 1 x Memory Stick Slot (Duo/Pro), 1 x SD card slot, 1 x RJ-11 (μόντεμ), 1 x RJ-45 (δίκτυο), 2 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x Έξοδος ήχου (Στερεοφωνικά ηχεία/έξοδος για ακουστικά), 1 x υποδοχή μικροφώνου.

• Θέσεις επέκτασης: 1 x Express Card Slot 34mm.

• Πολυμέσα: 2 ενσωματωμένα στερεοφωνικα ηχεία συμβατά με Intel High Definition Audio.

• Ειδικά Χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη κάμερα 1.3Μp SXGA (1280x1024) 30fps, ενσωματωμένο μικρόφωνο, κουμπί λειτουργίας, διακόπτης ασύρματου δικτύου, κουμπιά εναλλαγής, υπομονάδα πλατφόρμας Trusted (TPM) Infineon, υπομονάδα πλατφόρμας Trusted (TPM) συμβατή με TCG έκδ.1.2, αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, προστασία από κραδασμούς G-Sensor HDD.

• Διαστάσεις (W x D x H): 315 x 233,8 x 34 mm.

• Βάρος: 1,9 κιλά (με την παρεχόμενη μπαταρία και μονάδα δίσκου).

• Τύπος μπαταρίας: Li-Ion battery (VGP-BPS13A).

• Διάρκεια ζωής μπαταρίας: 245 λεπτά. (Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαφέρει ανάλογα με την εκάστοτε διαμόρφωση υλικού και λογισμικού).

• Χρόνος φόρτισης μπαταρίας: 235 λεπτά.

• Χρώμα καλύμματος: Ασημί.

• Λογισμικό: Windows Vista Business με Service Pack 1.

• Εγγύηση: 2 έτη. DOA 7 ημερών

Ποιότητα Κατασκευής – Εμφάνιση: 96%

Η ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς χρησιμοποιήθηκαν υλικά από μαγνησιο αντί για πλαστικά μέρη. Δεν παρατηρήθηκαν τριγμοί, κατασκευαστικά λάθη ή κάτι που θα δυσαρεστήσει τον αγοραστή. Θα συνιστούσα μόνο κάποια μικρή προσοχή στην οθόνη η οποία παρόλο που καλύπτεται από πολύ σκληρό κάλυμμα μαγνησίου είναι υπερβολικά λεπτή σε πάχος.

Η εμφάνιση είναι συνήθως κάτι υποκειμενικό αλλά στην περίπτωση του Vaio SR δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να του ¨αντισταθεί¨. Όπως είχα πει και σε παλαιότερο thread το θεωρώ ένα από τα ομορφότερα laptop και ειδικά στο ανθρακί/μαύρο χρώμα.

Sony_Vaio_SR_Series_-_Power_Button.jpg

Απόδοση: 94%

Η αίσθηση που αποκομίζεις είναι ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα και γρήγορα. Το μηχάνημα έρχεται με τον P8400 (2.26Ghz, 1066Mhz FSB, L2 3mb ) (http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Duo+P8400+%40+2.26GHz), 4GB RAM ddr2/800Mhz και δίσκο στις 7200rpm με 16mb cache οπότε η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα υπολογιστικής ισχύς. Επίσης δύσκολα θα πιστέψεις ότι δουλεύεις σε 13αρι notebook καθώς πληκτρολόγιο και οθόνη είναι ιδιαίτερα άνετα στη χρήση.

Θερμοκρασίες–Θόρυβος: 98%

Στον τομέα αυτό η SONY έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους κατασκευαστές notebook. Είχα στην κατοχή μου πολλά αξιόλογα μηχανήματα στο παρελθόν (IBM,DELL,Sony,Compaq, Toshiba κτλ) αλλά ποτέ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε laptop οποιουδήποτε μεγέθους. Το μηχάνημα είναι εντελώς αθόρυβο και από θερμοκρασίες απλά ΨΥΓΕΙΟ. Πολλοί ίσως υποθέσουν ότι είμαι υπερβολικός, αλλά θα κάνουν λάθος. To laptop παρέμεινε ΚΡΥΟ (τόσο στο κάτω όσο και στο πάνω μέρος του) ύστερα από πολλά 8ωρα συνεχόμενης χρήσης σε δουλειά και σπίτι. Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε τις περιορισμένες διαστάσεις του συγκεκριμένου μηχανήματος σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη κάρτα γραφικών που διαθέτει.

06.jpg

Οθόνη: 95%

13.3” XBLACK τεχνολογίας LED με ανάλυση 1280χ800. Λίγο πολύ τα πράγματα είναι γνωστά για τις οθονες SONY και την ιστορία που τις συνοδεύει. Πάρα πολύ καλή απόδοση, ζωντανά χρώματα και φοβερές γωνίες θέασης. Η οθόνη δεν είναι antiglare αλλά στην πράξη δεν συναντάμε τις έντονες αντανακλάσεις που παρατηρούνται σε πολλά μοντέλα άλλων εταιρειών. Η SONY αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία LED για εντονότερα και πιστότερα χρώματα αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας. Στο πρώτο μέρος μπορεί να τα κατάφερε, αλλά όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας δεν παρατήρησα κάποια σημαντική διαφορά στους χρόνους της μπαταρίας, έναντι παλαιότερων μοντέλων Vaio που είχα.

Πληκτρολόγιο-Touchpad–Fingerprint_Reader: 98%

Το πληκτρολόγιο όπως και η γενικότερη εμφάνιση του laptop θυμίζει έντονα Macbook. Δεν έχει την παραμικρή βύθιση και το βρήκα τόσο άνετο όσο και το αντίστοιχο του παλιού μου Thinkpad T61 (το οποίο θεωρείται κορυφαίο).

Το touchpad είναι το μεγαλύτερο που έχω δει στην κατηγορία αυτή. Θα στοιχημάτιζα ότι είναι μεγαλύτερο ακόμη και από τα περισσότερα touchpad που φοράνε τα 17αρια Laptop. Διαθέτει πολύ καλή επιφάνεια/αφή, είναι ακριβέστατο και θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό χρήστη .

Fingerprint Reader….πολύ φοβάμαι ότι θα γίνω κουραστικός αλλά και πάλι θα πρέπει να πω ότι είναι το καλύτερο που έχω συναντήσει. Εξαιρετική ευαισθησία και ακρίβεια…πολύ καλύτερο από τα αντίστοιχα του IBM Τ61 και DELL XPS που έχω δουλέψει μέχρι στιγμής. Επίσης συνοδεύεται από εύχρηστο software που το κάνει ιδιαίτερα πρακτικό για την καθημερινή χρήση (κλείδωμα αρχείων, εκτέλεση προγραμμάτων κτλ).

srseries_93.jpg image48a3ededefdab

Κάρτα Γραφικών: 75%

Το συγκεκριμένο μοντέλο φοράει την ΑΤΙ 3470...τίποτα σπουδαίο για κάποιον που θέλει να παίξει FPS games αλλά για 13αρι-business class αποτελεί μια πολύ ικανοποιητική λύση. Αν είστε οπαδός του Pro Εvolution να αναφέρω ότι το τρέχει άψογα ακόμη και σε high detail. Ενδεικτικά για την κάρτα γραφικών: 3dmark05 score = 4300 points & 3dmark06 score = 2100 points.

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-3470.9594.0.html

Ηχεία – Μικρόφωνο - Κάμερα : 78%

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι καλύτερο από τα ηχεία! Μου φάνηκαν αρκετά αδύναμα, χωρίς μπάσο και η χρήση audio enhancer ή εξωτερικών ηχείων είναι δυστυχώς επιβεβλημένη. Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή των εταιρειών στην τοποθέτηση τόσο αδύναμων ηχείων (φωτεινή εξαίρεση η Toshiba με τα Harman/Kardon). Το μικρόφωνο αντίθετα έχει πολύ καλή ευαισθησία και δούλεψε άψογα ακόμη και από μακρινή απόσταση. Η κάμερα είναι 1.3mp και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο κατά την διάρκεια της δοκιμής.

1216728614836.jpg

Μπαταρία: 85%

Πρόκειται για μια τυπική μπαταρία 6cell/4800mah . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με wifi ανοιχτό, φωτεινότητα στην μέση και συνεχόμενο-ασταμάτητο σερφάρισμα ο υπολογιστής σας θα κλείσει μετά από 2ωρες και 40 λεπτά. Οι χρόνοι αυτοί μεγαλώνουν και μικραίνουν αισθητά ανάλογα με την χρήση (π.χ. επεξεργασία κειμένου, προβολή ταινίας κτλ). Επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι η μπαταρία δεν προεξέχει και δεν ανασηκώνει καθόλου το laptop.

image48a3edd990299

Δικτύωση-Συνδεσιμότητα: 70%

Στο τομέα της δικτύωσης δεν υπάρχει κανένα παράπονο καθώς φοράει την καινούργια Intel 5100 Draft-N ενώ παράλληλα διαθέτει και Bluetooth. Αντίθετα όσο αφορά την συνδεσιμότητα υπάρχουν σοβάρες παραλείψεις. Το VAIO SR διαθέτει μόνο 2 usb !!!, γεγονός ιδιαίτερα εκνευριστικό αν αναλογιστούμε ότι ακόμη και τα μικρότερα netbook εξοπλίζονται με περισσότερες θύρες. Επίσης σημαντική για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί και η απουσία HDMI . Προσωπικά δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα γιατί χρησιμοποιώ άλλους τρόπους για προβολή ταινιών στην τηλεόραση.

Sony_vgn-sr240jb-Specification.JPG

Συμπεράσματα- Τελική Βαθμολογία: 90%

Πρόκειται ίσως για ένα από τα καλύτερα notebook που κυκλοφορούν γι' αυτούς που πρωτίστως ενδιαφέρονται για την ποιότητα κατασκευής, το σύστημα ψύξης, το πληκτρολόγιο, την ασφάλεια, την οθόνη αλλά και την ευκολία στην μεταφορά. Αντίθετα, οι φανατικοί gamers-multimedia users θα πρέπει να αναζητήσουν notebook με μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη κάρτα γραφικών, δυνατότερα ηχεία, hmdi κτλ. Η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα για τα δεδομένα της SONY αλλά και της κατηγορίας και συνοδεύεται από 2ετη διεθνή εγγύηση, με παραλαβή-παράδοση κατ΄οικον σε περίπτωση βλάβης. Προσωπικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς πιστεύω ότι θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.

ΘΕΤΙΚΑ

+ Ποιότητα κατασκευής

+ Οθόνη

+ Σύστημα ψύξης- Χαμηλά επίπεδα Θορυβου – Μηδενικές Θερμοκρασίες

+ Δίσκος 7200rpm/16mb cache

+ Πληκτρολόγιο

+ Touchpad

+ Design

+ Ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για την κατηγορία του

+ Fingerprint reader – Security Chip

+ Hard Disk Antishock System Protection

+ Μικρό μέγεθος τροφοδοτικού

+ Επίσημη υποστήριξη από SONY για πλήρες downgrade σε XP (για τους λάτρεις της προϊστορίας :P)

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

- Απόδοση Ηχείων

- Μόνο 2 usb

- Έλλειψη HDMI

Video:

Απόψεις άλλων:

1237382079036.jpg

SONY_VAIO_VGN-SR19VN.jpg

Δημοσ.

Μπα?Αρχισανε να βαζουνε γρηγορους σκληρους?

Με ενδιαφερει το θεμα ειδικα στο σημειο της παραγωγης θερμοτητας του συγκεκριμενου σκληρου μιας και ο δικος μου 4200αρης με ταλαιπωρει με την αργοπορια του στο δικο μου vaio(VGN-FW21Z).

Για να τον εχουνε βαλει τον δικο σου σε τετοια λεπτη κασα σημαινει οτι μαλον εχει καλες επιδοσεις στο θεμα θερμοτητα.

Μηπως μπορουμε να μαθουμε κατασκευαστρια εταιρια και μοντελο του σκληρου?

Ευχαριστω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:34 ----------

Λιγο που εψαξα ειδα οτι πρεπει να ειναι αυτο :

HITACHI Travelstar 7K200 HTS722020K9SA00 200GB 7200 RPM SATA

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:36 ----------

ooops...δεν ειναι sata 2!

Δημοσ.
Μπα?Αρχισανε να βαζουνε γρηγορους σκληρους?

Με ενδιαφερει το θεμα ειδικα στο σημειο της παραγωγης θερμοτητας του συγκεκριμενου σκληρου μιας και ο δικος μου 4200αρης με ταλαιπωρει με την αργοπορια του στο δικο μου vaio(VGN-FW21Z).

Για να τον εχουνε βαλει τον δικο σου σε τετοια λεπτη κασα σημαινει οτι μαλον εχει καλες επιδοσεις στο θεμα θερμοτητα.

.

Επιβάλλεται να αλλάξεις τον 4200αρη με οποιοδήποτε καλύτερο δίσκο (έστω και 5400rpm). Είναι σαν να εχεις μια Ferrari και να έχεις βάλει "κόφτη" στα 100χλμ :-)

HITACHI Travelstar 7K200 HTS722020K9SA00 200GB 7200 RPM SATA

Cooops...δεν ειναι sata 2!

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρο, εχω την εντύπωση ότι οι διαφορές SATA και SATA2 είναι περισσότερο θεωρητικές καθώς στην πράξη δεν επιτυγχάνονται ποτέ αυτές οι ταχύτητες.

Αν πρόκειται να αλλάξεις τον δίσκο σου θα σου πρότεινα κάτι τετοιο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303008

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:14 ----------

Πολύ ωραίο review pano. Δοκίμασες μήπως αναπαραγωγή hd περιεχομένου ?

Δυστυχώς όχι....οταν το κανω θα επανέλθω με update. ;)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Ενδιαφέρομαι ν' αγοράσω και εγώ ένα laptop της σειράς SR και με έχει προβληματίσει το γεγονός ότι στο site της sony αλλά και στα υπόλοιπα e-shops αναφέρεται ότι το SONY VAIO VGN-SR31M/S έχει έξοδο hdmi,σκληρό δίσκο στις 5400 στροφές και επεξεργαστή τον P8600 στα 2,4GZz.

http://vaio.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=VGN-SR31M/S&site=voe_el_GR_cons&category=VN+SR+Series&assetid=1218032875452

O φίλος όμως παραπάνω στο πολύ ωραίο review αναφέρει ότι η σειρά SR δεν έχει έξοδο HDMI.

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
Ενδιαφέρομαι ν' αγοράσω και εγώ ένα laptop της σειράς SR και με έχει προβληματίσει το γεγονός ότι στο site της sony αλλά και στα υπόλοιπα e-shops αναφέρεται ότι το SONY VAIO VGN-SR31M/S έχει έξοδο hdmi,σκληρό δίσκο στις 5400 στροφές και επεξεργαστή τον P8600 στα 2,4GZz.

O φίλος όμως παραπάνω στο πολύ ωραίο review αναφέρει ότι η σειρά SR δεν έχει έξοδο HDMI.

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το συγκεκριμένο review πραγματοποιήθηκε πάνω στο Sony Vaio SR19VN το οποίο δεν είναι εξοπλισμένο με HDMI. Είναι αυτονόητο ότι μια σειρά μπορεί να κυκλοφορεί με διάφορα configurations και έτσι πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά να μην ειναι κοινά.

Στην προκειμένη περίπτωση τα δύο μοντέλα διαφοροποιούνται ως προς το HDMI, τον επεξεργαστή (P8400 έναντι P8600) και την ταχύτητα/χωρητικότητα του δίσκου (200GB/7200rpm/16mb cache και 320gb/5400rmp/8mb cache αντίστοιχα).

Πάντως την στιγμή που έγινε το review η τιμολογιακή διαφορά των δύο μοντέλων ήταν περίπου στα 400 ευρώ, με αποτέλεσμα το SR19VN να αποτελεί πιο συμφέρουσα αγορά ακόμη και χωρίς HDMI.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Επικοινώνησα και με την Sony Hellas και μου είπαν ακριβώς το ίδιο.

Επίσης μου είπαν ότι αναμένουν τη νέα σειρά SR και λέω να περιμένω κανένα δεκαήμερο για να αποφασίσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...