therock Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 A)Η σκοπιμοτητα του attenuation ποια ειναι? Εγω ειχα υποψιν πως αμα ειναι μεγαλο συνηθως κατεβαζεις με μικρες ταχυτητες, και πως οι αποσυνδεσεις γενικοτερα εχουν να κανου με προβληματα δικτυου. Σωστα? Ειναι λογικο δηλαδη, να εχω μεγαλο attenuation αλλα να κατεβαζω φουλ και να εχω μονο προβλημα στην γραμμη? Επειδη ειλικρινα δεν εχω κατεβασει ποτε κατω με 411. Παντα σφαιρα παει. Και τα 411 ειναι απο torrent που εκει λογικο ειναι να μην Maxareis. Σε http downloads χτυπαω 460 στο νερο. Και στο web surfing δεν εχει προβλημα και φορτονουν γρηγοτα η σελιδες. Με λιγα λογια ρωταω, ειναι αρκετος λογος το attenuation να ριχνει την γραμμη και να μην μπορω να συνδεθω καποια βραδυα, ενω απο πλευρας αποστολης/ληψης πακετων ολα ειναι οκ? Αρα κοιταζω να χτυπησω ενα καλο μοντεμ που θα κραταει την γραμμη και αμα πεφτει θα την ξανασηκωνει, και οχι να την ριξω στα 2. Και στα 2 να την κατεβασουν, λογικα παλι τα ιδια θα γινονται, απλως θα κατεβαζω με την μιση ταχυτητα συμφωνεις? Β)Α ναι το bridge το ξεχασα, σωστος θα δοκιμασω μια και αυτο. Παντως αμα δεν παιζουν αλλες λυσεις εγω λεω να τους ζητησω thomson. Μια φιλη μου δεν μπορουσε να συνδεθει ασυρματα με το sagem, δηλωσε βλαβη, ηρθε ο τεχνικος δεν μπορουσε να συνδεθει και αυτος και της δωσαν thomson.
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 το attenuation δειχνει την εξασθενιση του σηματος πανω στην γραμμη με βαση την αποσταση να το πω με τα πιο απλα λογια στην πραξη οσο μεγαλυτερο attenuation εχεις τοσο πιο λιγο μπορει να κλειδωσει η γραμμη τοσο πιο ασταθης μπορει να ειναι σε συνδυασμο χαλια snr και τοσο πιο μακρια εισαι απο το αστικο κεντρο.το 48 που εχεις εσυ ειναι κοντα 3 km απο το αστικο κεντρο και γενικως νουμερα πανω απο 40 δεν ειναι οτι καλυτερο.εσυ που παιζεις 4 mbit ειναι σχεδον οκ αλλα αμα ηθελες να πας σε μεγαλυτερο πακετο αντε να επαιζες μεχρι 6.ναι σφαιρα παει δεν ειπε κανεις οχι απλα η γραμμη ειναι λιγο οριακα για αυτο ισως και τα disconects.εχω φιλο με 53 attenuation παιζει οριακα 1 mbit μονο με thomson .οταν κατεβαζει εχει 100 αρες αλλα πολλες φορες μαμιεται μεχρι να συγχρονισει.και ο οτε του ειχε πει εισαι πολυ μακρια.αμα δεν παιξει καταργεις. οποτε οι αποσυνδεσεις μπορει να ειναι λογο οριακου της γραμμης σε συνδυασμο με κακη ποιοτητα προβληματα που δεν φτιαχνονται στην πραξη ο οτε σε τετοιες περιπτωσεις προτιμαει να σε ριξει σε μικροτερο πακετο.πχ δεν μπορεις να εχεις 8 σε πανε στα 4 κτλ κτλ. ναι γενικα το μεγαλο attenuation μπορει να κανει πολα.για αυτο ειπαμε και thomson επειδη ειναι οτι πιο σταθερο σε παραξενες γραμμες με μεγαλο θορυβο η κυμαινουμενο margin.συγχρονιζει εκει πουθ δεν συγχρονιζουν αλλα. ξεκινα με ενα καλυτερο ρουτερ και αμα δεν παιξει σε πανε στα 2 megabit.εκει θα ανεβει το noise margin οποτε θα ειναι πιο σταθερη η γραμμη και θα κατεβαζεις με μισυ ταχητητα.απλα κερδιζεις σε σταθεροτητα.απλα ξεκινα με αλλο ρουτερ.ναι αμα σουθ δωσουν thomson μια χαρα
therock Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Αμα μου πουν πως θα με πανε σε 2, μπορω να αρνηθω? Επειδη προτιμω μια ασταθη 4αρα απο μια σταθερη 2. Σιγουρα ειναι ενοχλητικο το να πρεπει να αποσυνδεεται το ιντερνετ, αλλα ειναι εξισου σημαντικο τα downloads μου να κατεβουν στο μισο χρονο, ειδικα αν ειναι αρχεια που χρειαζομαι αμεσα. Παντως πριν φθασει σε αυτο το σημειο, ειλικρινα ελπιζω να παρω το thomson. Εχω ενα στο γραφειο αλλα ειναι isdn, αλλιως θα το επαιρνα να το δοκιμαζα στο σπιτι ρε γμτ. Thanx για την βοηθεια. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:09 ---------- Α ναι ξεχασα και επισης να ρωτησω. Μπορω να εχω 2 ρουτερ σε διαφορετικες γραμμες? Δηλαδη να εχω ενα speedtouch συνδεδεμενο στον υπολογιστη που κατεβαζει και το sagem για να παιρνει ο υπολογιστης που σερφαρει? Ωστε να μην το λιωνω στα connections, και αμα πεφτει η συνδεση να του κανω ενα restart ενω το speedtouch συνεχιζει να κατεβαζει ακαθεκτο?
kfyros Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 DEJA VU μάγκες. Στο γραφείο , με το sagem 1540 που δίνει ο ΟΤΕ, και χάλια γραμμή τα ίδια τράβηξα 3 μήνες τώρα. Συνέχεια κόλλαγε και δεν δούλευε το port forwarding, κάποιες φορές κόλλαγε σε αποσυνδέσεις και δεν ξανασυνδεόταν, και έπρεπε να του κάνω manual reboot. Το άλλαξα με ένα linksys WAG54GS (isdn) το οποίο συμπεριφέρεται λίγο καλύτερα, αλλά κι αυτό κολλάει κάποιες φορές στο port forwarding το ρημάδι (έχω Web σερβεράκο και exchange και κόβει τα incoming στην 80 και στην 25 όταν κολλάει). ψάρωσα με το linksys by CISCO ο μλκς και πήγα σαν στραβός και το πήρα. speedtouch και πάλι speedtouch μάγκες και τα μυαλά στα κάγκελα... Ή CISCO . τα υπόλοιπα είναι λαχείο (ειδικά στα άθλια δίκτυα μας). Επίσης, μετά από 100 δηλωμένες βλάβες, φαξ παραπόνων κλπ. μου άλλαξαν 3 πόρτες στο dslam και πλέον η γραμμή συγχρονίζει από τα 6mbit down, 400k up στα 15mbps/1mbps (είμαι 700 μέτρα από το κέντρο του ΟΤΕ της Ν. Ιωνίας). Το δίκτυο είναι σουρωτήρι πατριώ....τη!
therock Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Alcatle ή thomson speedtouchj Πηρες? Εμενα τελικα το alcatel δουλεψε σε bridged, δεν ξερω γιατι δεν δουλευει σαν Routed pppox.thanx poulinos Που μου θυμισες να δοκιμασω και την bridged ethernet. Να ρωτησω, μπορω να εχω 2 ρουτερ στην ιδια συνδεση? Να εχω δηλαδη το speedtouch στο δωματιο και sagem στο σαλωνι, αλλα να δουλεουν και τα δυο για την συνδεση που ειναι στον ιδιο τηλαφωνικο αριθμο?
kfyros Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Alcatle ή thomson speedtouchj Πηρες? Εμενα τελικα το alcatel δουλεψε σε bridged, δεν ξερω γιατι δεν δουλευει σαν Routed pppox.thanx poulinos Που μου θυμισες να δοκιμασω και την bridged ethernet. Να ρωτησω, μπορω να εχω 2 ρουτερ στην ιδια συνδεση? Να εχω δηλαδη το speedtouch στο δωματιο και sagem στο σαλωνι, αλλα να δουλεουν και τα δυο για την συνδεση που ειναι στον ιδιο τηλαφωνικο αριθμο? linksys πήρα. Αλλά αν συνεχίσει τα προβλήματα, θα πάρω speedtouch ή cisco (ο 876 είναι isdn). με thomson έχω δουλέψει παλιότερα και ήταν άριστο μηχανάκι (δεν ήξερα πως κάνεις restart γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ !!!) ... Δεν μπορείς να συνδέσεις 2 adsl routers-modems στην ίδια γραμμή (και να είναι ανοιχτοί ταυτόχρονα και οι δύο) . Γιατί να το κάνεις αυτό?
therock Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Για να εχω τον speedtouch στον υπολογιστη που κατεβαζει και τον SAGEM για να στελενει το σημα ασυρματα και να σερφαρω. Επειδη αν το SAGEM χειριζεται και download και σερφαρισμα, την ακουει ασχημα και ριχνει την γραμμη. Δεν μπορω εννοεις επειδη δεν μπορω να συνδεθω στο ιδιο account δυο φορες? Αμα το ενα εχει τα στοιχεια απο το account του σπιτιου, και το αλλο του γραφειου? (εννοειται πως θα το εχω ηδη απενεργοποιησει απο το γραφειο οταν φευγω το μεσημερι).
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 ναι δεν θα στο κανουν με το ζορι.ναι δοκιμασε με thOmson και πιστευω να εισαι καλυτερα.δυο διαφορετικα ρουτερ δεν γινετε διοτι θια πρεπει να κλεινεις το ενα και να ανοιγεις το αλλο. για τον φιλο απο κατω.δυστυχως εχει μεγαλη διαφορα η linksys με τιν cisco και ας ειναι division και η διαφορα φαινεται και στην τιμη.δοκιμασε firmware update. δεν σοθ αλλαξαν πορτα στο dslam αλλα μαλον καλωδιο χαλκου 2-3 φορες μεχρι που πετυχες σε καλο χαλκο alcatel = thomson speedtouch. επισης αλλαξε password και βαλε @@ αντι για αλλα συμβολα και λογικα θα παιξει.Pppoe θα το κανεις .για να επαιξε bridged θα παιξει και Pppoe/δοκιμασε και αλλο firmware .εχουν καποιο θεμα με παραξενα συμβολα. για τον αλλο φιλο παλι.μην παρεις cisco.ωραια ρουτερ αλλα παλι σε παραξενες γραμμες δεν αντεχουν πολλα.στο λεο για πολλους λογους που δεν θελω να τους γραψω public. kai οχι δε γινετε 2 ρουτερ σε μια γραμμη.θα συγχρονισει μονο το ενα απο τα 2 και το αλλο θα προσπαθει και ισως μετα συγχρονισει αυθτο και χασει την ρυθμιση το αλλο.και με ενα ρουτερ καλο κανεις τα παντα.εγω serfaro seedaro απο 2 pc και ολα οκ.με thomson και πιο παλια μe linksys wag200.να συνδεθεις με 2 account με ενα router γινετε αλλα μοιραζεται η συνδεση και γινετε για αλους λογους οποτε αστο
therock Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 με 2 account με ενα router γινετε αλλα μοιραζεται η συνδεση και γινετε για αλους λογους οποτε αστο Τι ακριβως εννοεις? Δεν ειναι καλη ιδεα δηλαδη να εχω το speedtouch στο δωματιο με το account του σπιτιου στον υπολογιστη που κατεβαζει, και το SAGEM στο σαλονι με το account του γραφειου να μοιραζει ασυρματα το ιτνερνετ για να σερφαρω?
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 δεν γινετε αυτο που θες.μην σε μπερδευω με τα υπολοιπα.δεν γινετε δυο ρουτερ ταυτοχρονα σε μια γραμμη.μονο το ενα θα παιξει απο τα 2
therock Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Οχι δεν τιθεται θεμα , αμα μου λες οτι δεν γινεται σε πιστευω, απλως ρωταω για να μαθω συγκεκριμενα το λογο για να ενημερωθω για το πως λειτουργει το ολο συστημα. Αν εχεις χρονο παντως και δεν σε πειραζει κανε μου μια συντομη περιγραφη για το γιατι δεν μπορει να γινει. Θα με βοηθησει να καταλαβω τι συμβαινει στο παρασκηνιο.
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 to dslam απο την μερια του provider μπροει να κανει training και να συγχρονισει με ενα μονο ρουτερ.αν εσυ βαλεις δυο θα γινει ενα απο τα εξης.θα συγχρονισει το ενα απο τα 2 σε χαλια ταχυτητα και ισως καποια στιγμη χασει το συγχρονισμο και συγχρονισει το αλλο και αυτο σε χαλια ταχυτητα,.γιατι οσο το ενα θα ειναι συγχρονισμενο το αλλο θα προσπαθει να συγχρονισει οποτε θα δημιουργει θορυβο με αποτελεσμα να πεσει η γραμμη.οποτε δυο ρουτερ μονο αν ανοιγεις το ενα και το αλλο το εχεις σε αλλο δωματιο αποσυνδεδεμενο και απλα το συνδεις οταν θες να μπεις σε εκεινο το δωματιο οποτε αποσυνδεεις το αλλο.αν το κλεισεις χωρις να το αποσυνδεσεις υπαρχει περιπτωση να σου επηρεασει την ταχυτητα.οποτε δεν εχει σημασια αν εχεις δυο account αφου δεν μπορει να γινει sync απο διο ρουτερ.τωρα αυτο που σου ειπα πριν οτι αμα εχεις δυο account Μπορεις να μπεις δυο φορες απο ενα ρουτερ αυτο γινετε για αλους λογους.ειναι pollapla pvc αυτα και γινονται για αλλους λογους.νομιζω αφηνει να συνδεθουν μεχρι 8 Pvc διαφορετικα το dslam.αλλα ακομα και οταν το κανεις αυτο η ταχυτητα μοιραζεται.συνηθως αυτο γινετε σε voip για να μην υπαρχει delay sto voip
therock Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Αυτο με το pvc δεν το πολυ εποιασα αλλα οκ γενικα ψιλοκαταλαβα, ευχαριστω για την διευκρινηση. Η μονη λυση ειναι να εναλλασω τα ρουτερ μεχρι να μου στειλουν το thomson. Απλως το alcatel δεν εχει ασυρματο, και πρεπει να συνδεομαι με το υπολογιστη διπλα του. Μηπως να επαιρνα καποιον wireless repeater?
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 αν το thomson δεν εχει ασυρματο θα μπορουσες να εκανες το sagem να παιξει σαν ασυρματο δηλαδη να παιξει σαν access point Πανω στο thomson.αλλα τωρα που το εχεις bridged ethernet δεν θα παιξει ετσι απλα.αν παιξεις pppoe η Pppoa μπορεις να κανεις το sagem να παιζει απλα σαν ασυρματο.
therock Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 To thomson εχει ασυρματο, το alcatel speedtouch 530 ειναι που δεν εχει. Εγω αναφερομαι σε καποια προσωρινη λυσει μεχρι οταν (και εαν) παρω το thomson. Πολυ φοβαμαι παντως πως αφου δεν συνδεθηκε ουτε με τα στοιχεια otenet, πως λογικα κατι παιζει και δεν θα συνδεθει ουτε εαν αλλαξω το pass μου σε καποιο χωρις ειδικους χαρακτηρες και ασκοπα θα το αλλαξω. Εχοντας το ως bridge, πως μπορω να χρησιμοποιησω το SAGEM ως Access point?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.