pinkFloyd Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Πολλά ακούμε σχετικά με το θέμα αλλά τελικά ποια είναι η καλύτερη "συμπεριφορά" απέναντι στην μπαταρία του Laptop μας; Άλλοι λένε ότι πρέπει να την ξεφορτίζουμε εντελώς πρίν από κάθε φόρτιση. Άλλοι πως πρέπει να την κρατάμε γύρω στο 80% μόνιμα.. Επειδή Φαντάζομαι πως αυτό εξαρτάται και από τον τύπο της μπαταρίας, η δική μου είναι 45-watt-hour lithium polymer
nickolas Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Σίγουρα με τις μπαταρίες λιθίου δεν ισχύει πλέον ότι πρέπει να τις αποφορτίζεις εντελώς πριν από κάθε φόρτιση. Κάτι τέτοιο μάλλον τις βλάπτει. Καλό είναι να γίνεται κατά καιρούς (ας πούμε μια φορά το μήνα) ώστε να καλιμπράρεται το σύστημα που υπολογίζει τη διάρκειά της. Νομίζω πάντως ότι οι μπαταρίες πλέον αντέχουν αρκετά! Το δικό μου φορητό τον έχω 1,5 χρόνο και με 220 κύκλους φόρτισης δεν έχει πέσει η απόδοσή της! Οπότε υπολογίζω δε θα χρειαστεί να την αλλάξω πριν την 3ετία! Επίσης οι τιμές για την αντικατάστασή τους πλέον είναι αρκετά χαμηλές. Κοντά στα 50 ευρώ μέσος όρος από ότι έχω ακούσει (από ανεξάρτητο κατασκευαστή). Εdit: Να προσθέσω ότι ισχύει πως αν πρόκειται να μη χρησιμοποιήσετε το φορητό για μεγάλο διάστημα, καλό είναι να τον αφήσετε όχι με πλήρη φόρτιση αλλά με 50% φόρτιση. Προσοχή μην το αφήσετε με τελειωμένη μπαταρία γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί να ξαναφορτιστεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.