dinak Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 έχω μία συνάρτηση που υπολογίζει κάποιες τιμές. Πως ακριβώς μπορώ να τις μεταφέρω σε πίνακα της main?θα ήθελα η αποθήκευση να γίνεται από την συνάρτηση και όχι από τη main...
ippo00 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Η κλήση της ρουτίνας σου θα παίρνει ως όρισμα ένα δείκτη στο πίνακα που θες
dinak Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Η κλήση της ρουτίνας σου θα παίρνει ως όρισμα ένα δείκτη στο πίνακα που θες ναι αυτό το έχω καταλάβει...αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι μέσα στη main πως ακριβώς θα κάνω τη σύνδεση... πχ. έχω στη συνάρτηση όρισμα έναν δείκτη *ptr και βάζω μία φορ να υπολογίζει 10 φορές μία παράσταση. Στη μέιν έχω έναν πίνακα A[10]...τι ακριβώς πρέπει να γράψω για να γίνει η σύνδεση;
georgemarios Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 ναι αυτό το έχω καταλάβει...αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι μέσα στη main πως ακριβώς θα κάνω τη σύνδεση... πχ. έχω στη συνάρτηση όρισμα έναν δείκτη *ptr και βάζω μία φορ να υπολογίζει 10 φορές μία παράσταση. Στη μέιν έχω έναν πίνακα A[10]...τι ακριβώς πρέπει να γράψω για να γίνει η σύνδεση; προχειρο πχ > void myFunction(int *pinakas, int numOfResults) { // int *pinakas ειναι ο πινακας που θα μπουν τα αποτελεσματα, πρεπει να τον εχεις ορισει πιο πριν // int numOfResults ειναι στην ουσια ο αριθμος θεσεων του πινακα for( int i=0; i<numOfResults; i++) pinakas[i] = parastasi( <several arguments here> ); } int main( ... ) { int apotelesmata[10]; myFunction( apotelesmata, 10 ); // τωρα ο πινακας apotelesmata ειναι γεματος με τις τιμες που θες }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.