Προς το περιεχόμενο

MSI U100 vs Asus Eee 1000H vs Dell Mini Inspiron 12

Kaka7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Παιδιά.Ο τίτλος του θέματος τα λέει όλα όσον αφορά περί τίνος πρόκειται.

Επειδή σε λιγό καιρό θα αγοράσω ένα netbook και βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτά τα τρία θα ήθελα να μου πείτε ποιό κατά τη γνώμη σας θεωρείται καλύτερο(αν αυτό μπορεί να ειπωθεί).

Δημοσ.

Εγώ πήρα το MSI Wind U100 με το 6-cell και 2GB RAM.

Η αλήθεια είναι πως και τα 2 πρώτα είναι τα καλύτερα Netbook που μπορείς να πάρεις αυτή στην στιγμή. Για το Dell δεν γνωρίζω κάτι...

Δημοσ.

Το msi δείχνει να είναι καλό με 2GB ram και με την 6 cell μπαταρία αλλά δεν ξέρω ποιοτικά πόσο καλό είναι.

Από την άλλη και το asus έχει 6 cell μπαταρία αν και δεν έχει τόση ram.(Δεν ξέρω βέβαια αν επεκτείνεται σε 2).

Και το τρίτο το dell έχει 1GB ram αλλά είναι κατά 2 ίντσες μεγαλύτερο από τα άλλα δύο.

Δημοσ.
Το msi δείχνει να είναι καλό με 2GB ram και με την 6 cell μπαταρία αλλά δεν ξέρω ποιοτικά πόσο καλό είναι.

Από την άλλη και το asus έχει 6 cell μπαταρία αν και δεν έχει τόση ram.(Δεν ξέρω βέβαια αν επεκτείνεται σε 2).

Και το τρίτο το dell έχει 1GB ram αλλά είναι κατά 2 ίντσες μεγαλύτερο από τα άλλα δύο.

τα 2gb μνημη στα εν λογω μηχανακια δεν θα σου προσφερουν τπτ παραπανω απο το 1 γιγα./για την ιστορια το ασους παει μεχρι 2

το ντελ12 καλο δεν λεω,αλλα να δωσεις 500+ για ατομ ειναι κριμα

οτι παρεις να χει 2 χρονια εγγυηση

προτεινω γενικα ασους

Δημοσ.
τα 2gb μνημη στα εν λογω μηχανακια δεν θα σου προσφερουν τπτ παραπανω απο το 1 γιγα./για την ιστορια το ασους παει μεχρι 2

Θεωρητικα, αν παραμεινεις σε light εφαρμογες, επαρκει οντως και το 1GB... αλλα πλεον πολυ ευκολα αμα ανοιξεις 2-3 εφαρμογες μπορεις να το ξεφτυλισεις το ζητημα. Γνωμη μου, πως τα 2GB ειναι πλεον αυτονοητα ακομα και για ενα netbook.

Ειδικα δε, με την ελευση των Win7 ένας λογος παραπανω να εχεις το κατι extra σε μνημη!

Φυσικα, μια αγορα ενος netbook καλο ειναι να μην εξαρτηθει απο το ποση μνημη δινει, αρκει να ειναι ευκολη η αναβαθμιση αυτης απο τον τελικο χρηστη.

Δημοσ.
Φυσικα, μια αγορα ενος netbook καλο ειναι να μην εξαρτηθει απο το ποση μνημη δινει, αρκει να ειναι ευκολη η αναβαθμιση αυτης απο τον τελικο χρηστη.

+1 από JIMBOAthens...

Δημοσ.

Εγω εχω το asus και θα ελεγα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την ταχυτητα του.Εξαρταται και απο τις εφαρμογες που θελεις να περασεις βεβαια.

Δημοσ.
Εγω εχω το asus και θα ελεγα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την ταχυτητα του.Εξαρταται και απο τις εφαρμογες που θελεις να περασεις βεβαια.

Εννοείς με το 1GB ram? Σωστά: Για σερφάρισμα και εφαρμογές γραφείου υπεραρκεί στα XP. Aν αρχίσεις βέβαια τα games -έστω και τα πιο απλά-, το ripάρισμα κ.τ.λ. τότε γονατίζει πολύ εύκολα...

Δημοσ.
Εννοείς με το 1GB ram? Σωστά: Για σερφάρισμα και εφαρμογές γραφείου υπεραρκεί στα XP. Aν αρχίσεις βέβαια τα games -έστω και τα πιο απλά-, το ripάρισμα κ.τ.λ. τότε γονατίζει πολύ εύκολα...

Ναι με το 1GB.Παιχνιδια δεν παιζω καθολου στο netbook οποτε σε αυτο δεν ξερω,αλλα απο εφαρμογες γραφειου που το χρησιμοποιω παει αξιοπρεπεστατα.

Δημοσ.

basilis5

Δεν λέω μια χαρά είναι 1gb ram αλλά με τα xp.Αν μετά απο λίγο καιρό θελήσω να αλλάξω λειτουργικό και πάω σε windows 7 εκεί δεν ξέρω αν θα μου είναι αρκετή η ram.

To dell όντως είναι ακριβό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η τιμή που το φέρανε στην Ελλάδα.Το περίμενα πιο φτηνό να είναι και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το προτιμήσω.

kirimis

Για πολύ ελαφριά πράγματα το θέλω το netbook(σερφάρισμα,να ακούω μουσική,office,instant messaging κλπ).Έχεις δίκιο όμως οτι θα τρέχουνε απο πίσω και αλλα πραγματα όπως firewall,antivirus και έτσι το 1 ram είναι λίγο.Ικανοποιητικό κατά την γνώμη μου είναι στην περίπτωση των xp.

Για αυτό κιόλας ρώτησα αν το asus αναβαθμίζεται και μπορεί να πάρει μέχρι 2gb ram.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κάποιες απορίες έχω παιδιά.Πρώτον ποιο έχει καλύτερο(πιο βολικό) πληκτρολογιο απο το msi και το asus...?

Δεύτερον η κάρτα γραφικών των netbook δεν συνίσταται για παιχνίδια και για απαιτητικές εφαρμογές όπως πχ photoshop κλπ.Τίποτα απλό θα μπόρει να τρέξει όμως με χαμηλομένες τις απαιτήσεις...?

Τρίτον και τα δύο έχουν 6 cell μπαταρία.Με μια normal χρήση πόση είναι η διάρκεια του ενός και πόση του άλλου...?

Δημοσ.

Εγω πάντως ειμαι κατοχος ενος asus 1000H και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος...

Η μπαταρια του κραταει ευκολα για 4 1/2 με 5 ώρες, το πληκτρολόγιο προσωπικά με βολεύει πάρα πολύ και δεν έχω κανένα πρόβλημα και οσον αφορα τις εφαρμογες, τρεχει μια χαρα photoshop,flash,dreamweaver στην εκδοση cs4 ολα.Ακομα κ αν ειναι ολα ανοιχτα μπορεις να κανεις τη δουλεια σου...(αρκει να εχεις 2gb)...Σε παιχνιδια μην περιμενεις κατι...

Δημοσ.

με παρεξηγησατε παιδες

εννοω πως στην αγορα σου μην σε απασχολει αν εχει 1 η 2 γιγα σημερα γιατι δεν εχει διαφορα για τα σημρινα δεδομενα,αν αυριο θες να αλλαξεις λειτουργικο αναβαθμιζεις την μνημη,γι αυτο και σου ειπα πως το ασους παιρνει μεχρι 2 (και μαλιστα απαιτειται αναβαθμιση του bios)

τελος, τα νετμπουκ λογο ατομ δεν ειναι για απαιτητικες εργασιες. διοτι και 2 γιγα μνημη να εχεις, θα μπουκωσει ο επεξεργαστης που αν και σουπερ οικονομικος,ειναι και αρκετα αργος για τα σημερινα δεδομενα

περαν του οτι η οθονη δεν βοηθα να παιξεις παιχνιδια, photoshop κλπ

η μονη χρησιμοτητα που εχουν τα 2 γιγα απο αυτο που αποκομισα εγω απο το δικο μου νετμπουκ,ειναι καθαρα για ψυχολογικους λογους

Δημοσ.

Η μπαταρια του κραταει ευκολα για 4 1/2 με 5 ώρες, το πληκτρολόγιο προσωπικά με βολεύει πάρα πολύ και δεν έχω κανένα πρόβλημα και οσον αφορα τις εφαρμογες, τρεχει μια χαρα photoshop,flash,dreamweaver στην εκδοση cs4 ολα.Ακομα κ αν ειναι ολα ανοιχτα μπορεις να κανεις τη δουλεια σου...(αρκει να εχεις 2gb)...Σε παιχνιδια μην περιμενεις κατι...

Αν η μπαταρία του διαρκεί τόσες ώρες και τρέχει κανονικά αυτές τις εφαρμογές που αναφέρεις, το asus είναι περισσότερο απο ικανοποιητικό.

Γιατί photoshop και dreamweaver δεν είναι και πολύ ελαφριές εφαρμογές.

basilis5

Ο ατομ αν δεν κάνω λάθος είναι ισάξιος με ένα pentium 4 sta 1.7 ghz.Για μένα είναι πολύ καλά πάνω σε ένα τέτοιο μηχάνημα.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...