evabb Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 >afentiko .... καθεσαι και ασχολεισαι με τον απαλευτο7 που προφανως περασε ενα μεγαλο μερος της φοιτητικης του ζωης ως φυτο και τωρα ανακαλυψε οτι υπαρχουν και ανθρωποι χωρις πεος
teo64x Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 καθεσαι και ασχολεισαι με τον απαλευτο7 που προφανως περασε ενα μεγαλο μερος της φοιτητικης του ζωης ως φυτο και τωρα ανακαλυψε οτι υπαρχουν και ανθρωποι χωρις πεος Ξέρεις ότι δεν το 'χει σε τίποτα να σου πει ότι δεν υπάρχουν.
afentiko7 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 afentiko δεν μπορείς να συμπεριλάβεις ΌΛΟΥΣ σχεδον τους μαθητές του ενιαίου λυκείου στη λέξη φυτό, διότι στην ουσία τα φυτά είναι ένα ποσοστό 2-5% και ΠΟΛΥ λέω.Φυτό είναι το άτομο που δεν έχει αλλα ενδιαφέροντα πέραν του διαβάσματος και είναι αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, μη θέλοντας κοινωνικές επαφές .ΕΚΤΟΣ κι αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που στιγματίζουν με ταμπέλες όπως ΦΥΤΟ , άτομα που έχουν καθορισμένους στόχους και προτεραιότητες στη ζωή τους. Δεν ξέρω τι απο τα 2 ισχύει, ενημέρωσέ με να καταλάβω. Tέτοια άτομα με τα χαρακτηριστικά που τους προσδίδεις δεν υπάρχουν. Δλδ δεν ξέρω κανέναν που εκτός του να διαβάζει, κοιμάται, τρώει κ ενεργεί. Φυτό για μένα είναι το άτομο που ενώ ξέρει ότι έχει συγκεκριμένες δυνατότητες σπαταλάει το χρόνο, άσκοπα, μελετώντας. Τέτοια λοιπόν άτομα, κάνουν φροντιστήριο το καλοκαίρι μες στη ζέστη. Τώρα, γιατί οι δικοί σου οι στόχοι (που θες να σπουδάσεις, να βρεις μια καλή δουλειά, να παντρευτείς κλπ) πρέπει να θεωρούνται πιο ενάρετοι, από κάποιον άλλο που θελει να τεμπελιάζει. Φιλε μου σε πληροφορω οτι και τα μπανακια μου τα εκανα και 7 μερουλες Κεφαλονια πηγα σε εναν φιλο μου, αλλα κ το διαβασμα το εριξα για να περασω εκει που θελω και να μην παλευω για το μεροκαματο. Nαι αλλά έχασες τα μπανάκια του Ιουλίου. Και σε τι σχολή πέρασες που δεν παλεύεις για το μεροκάματο? Στο mba του penn σε πήρανε? Α, βιομήχανος θα σπουδάσεις; lol εισοδηματίας... lol, again καθεσαι και ασχολεισαι με τον απαλευτο7 που προφανως περασε ενα μεγαλο μερος της φοιτητικης του ζωης ως φυτο και τωρα ανακαλυψε οτι υπαρχουν και ανθρωποι χωρις πεος Τους τόνους δε στους εμάθανε στο σχολείο? Και όχι "μεγαλύτερο", αλλά όλο. Και το απάλευτος είναι κοπιραϊτ του insomniak. Σου 'δωσε την άδεια?
pipiris Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δηλαδή η τεμπελιά για σένα θεωρείται αρέτη? Μάλιστα...
Pacino Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Χαλαρώστε λίγο παιδιά. Υπάρχουν και "φυτά" αλλά συνήθως για αυτό δε φταίνει τα παιδιά αλλά οι γονείς τους που τους πιέζουνε να διαβάζουνε απο μικρά για να ικανοποιήσουν τις δικές τους επιθυμίες. Ο καθένας στη ζωή του κάνει ότι τον φωτίσει. Προσωπικά διάβασα πολύ (ειδικά στην 3η λυκείου) και είμαι τώρα αισίως στο 5ο έτος ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Φυσικά εκτιμώ τα παιδιά που είτε επειδή δεν τους άρεσε το διάβασμα, είτε επειδή οι γονείς τους δεν είχαν τη δυνατότητα δεν πέρασαν σε κάποια σχολή και βγήκαν κατευθείαν στο μεροκάματο για να ζήσουν. Ως ΕΜΠίτης εννοείται πως θα στηρίξω την άποψη ότι το διάβασμα του λυκείου ΔΕΝ εχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το διάβασμα του πανεπιστημίου. Έχω περάσει μαθήματα με διάβασμα μόνο στην εξεταστική (αρκετά), αλλά μιλάμε για ΔΙΑΒΑΣΜΑ. Σε ελάχιστα έχω περάσει με χαλαρό διάβασμα εξεταστικής και σε πολλα με εργασίες (πολλές φορές αρκετά δύσκολες) που μου δώσανε αρκετή βοήθεια για να περάσω το μάθημα. Φυσικά φαντάζομαι υπάρχουν και πιο χαλαρές σχολές. Το θέμα με τις πανελλήνιες είναι άλλο. Είναι τελείως λάθος ο τρόπος που γίνονται οι εξετάσεις. Τα παιδιά διαβάζουν μηχανικά και μαθαίνουν πράγματα απέξω που σε λίγες μέρες μετά τις πανελλήνιες έχουν ξεχάσει (προσωπικά μου έχουν μείνει μόνο κάτι σκόρπιες γνώσεις ιστορίας κυρίως επειδή με ενδιέφεραν). Όσοι δώσαν με το παλιό σύστημα τεχνολογική κατεύθυνση ας θυμηθούνε πόσο άχρηστο και παπαγαλίστικο μάθημα ήταν το Αρχές Οικονομικής Διοίηκησης των Επιχειρήσεων. Ξαναλέω ότι δεν αφορίζω τα μαθήματα αλλά τον τρόπο που εξετάζονται!! Ακόμα και στην πληροφορική που ήταν μια καλή προσπάθεια μετάφρασης της pascal για να πάρουμε στοιχειώδης γνώσεις προγραμματισμού, έπρεπε να μάθουμε απέξω και θεωρία για να γράψουμε καλά!! Δηλαδή σε αυτό το σύστημα η διαφορά που κρίνει αν θα γίνεις μηχανικός π.χ. είναι αν μπορείς να παπαγαλίσεις (τι να πω...κατάφερα και το έκανα μια φορά στη ζωή μου...). Τεσπά το παράκανα με το μέγεθος του ποστ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας παιδιά!! Αυτό το σύστημα μας έλαχε κι εσας κι εμάς, καθίστε διαβάστε να γράψετε όσο το δυνατον καλύτερα. Χωρίς άγχος (όσο γίνεται). Μια συμβουλή...αν έχετε καλύψει την ύλη πολλές φορές δε χρειάζεται να την καλύψετε άλλη μία μετά τις 7-8 το βράδυ της προηγούμενης μέρας...πάτε μια βόλτα και κοιμηθείτε καλά. (Τώρα αν δεν την έχετε καλύψει...ότι σας έρθει...πάλι η ξεκούραση είναι σημαντική) Τέλος κάντε καλή επιλογή σχολής (προσπαθήστε να καταλάβετε τι θέλετε) και να είστε σίγουροι ότι δύσκολα ή εύκολα τουλάχιστον τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο θα είναι πιο ενδιαφέροντα... p.s. μη σας αγχώνω...έχει και πολύ αραλίκι η φοιτητοζωή...:P p.s.2 ίσως δεν είναι καλή η περιγραφή μου για το διάβασμα και τρομάζει λίγο...δεν είναι τόσο πιο δύσκολο..όσο διαφορετικό...αμα τελειώσετε με το καλό και περάσετε εκει που θέλετε...διαγράψτε τον τρόπο που διαβάζατε μέχρι τώρα...και όλα θα πάνε καλα
HELP Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Όσοι δώσαν με το παλιό σύστημα τεχνολογική κατεύθυνση ας θυμηθούνε πόσο άχρηστο και παπαγαλίστικο μάθημα ήταν το Αρχές Οικονομικής Διοίηκησης των Επιχειρήσεων. Ξαναλέω ότι δεν αφορίζω τα μαθήματα αλλά τον τρόπο που εξετάζονται!! Ακόμα και στην πληροφορική που ήταν μια καλή προσπάθεια μετάφρασης της pascal για να πάρουμε στοιχειώδης γνώσεις προγραμματισμού, έπρεπε να μάθουμε απέξω και θεωρία για να γράψουμε καλά!! Δηλαδή σε αυτό το σύστημα η διαφορά που κρίνει αν θα γίνεις μηχανικός π.χ. είναι αν μπορείς να παπαγαλίσεις (τι να πω...κατάφερα και το έκανα μια φορά στη ζωή μου...).) Αυτη η διοικηση που να παρει ο δι@#$λος!!!!
*zouzouna* Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Είμαι σε ΑΕΙ, παρακολουθώ συχνά τα μαθήματα και φυσικά αυτό που λέω είναι μια προσωπική άποψη που έχω διαμορφώσει ύστερα από συζητήσεις και παρατήρηση. Εννοείται πως δε μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται σε όλα τα ιδρύματα της χώρας και για το λόγο αυτό μίλησα για την πλειονότητα και οχι για όλο το φοιτητόκοσμο. Αν ωστόσο η πλειονότητα σου φαίνεται πολυ, το περιορίζω σε ένα μερίδιο που θεωρώ, ότι είναι αρκετά μεγάλο. υγ. σε ΤΕΙ είσαι? Οχι, σε ΑΕΙ είμαι , πολυτεχνείο. Και χρειαζεται όχι διάβασμα, χρειάζεται ΤΡΕΛΗ παρακολούθηση , ΑΠΕΙΡΕΣ εργασιες με αρκετό τρέξιμο και γενικά υπάρχει ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ εξεταζόμενης ύλης. ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν άλλες, ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ , σχολές που έχουν μεγάλη ύλη αλλά είναι μόνο αυτό. Αλλά στη δική μου σχολή δεν ισχύει το γενικο "αραλίκι και διαβαζουμε μονο στην εξεταστική" . Αφού αν δεν δώσεις εργασίες, ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΡΝΑΝΕ. Και οι εργασίες δεν ειναι ΓΡΑΠΤΕΣ στο πισί ή το χέρι. Είναι ΕΡΕΥΝΕΣ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:24 ---------- Tέτοια άτομα με τα χαρακτηριστικά που τους προσδίδεις δεν υπάρχουν. Δλδ δεν ξέρω κανέναν που εκτός του να διαβάζει, κοιμάται, τρώει κ ενεργεί. Το ότι δεν ξέρεις κανέναν δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Κι όμως υπάρχουν. Και πάλι , έχουν τη ζωή τους κι είναι ευτυχισμένοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσδίδει ταμπέλες. Φυτό για μένα είναι το άτομο που ενώ ξέρει ότι έχει συγκεκριμένες δυνατότητες σπαταλάει το χρόνο, άσκοπα, μελετώντας. Τέτοια λοιπόν άτομα, κάνουν φροντιστήριο το καλοκαίρι μες στη ζέστη. Κι εδώ λάθος είσαι. Το άτομο αυτό λέγεται ανασφαλές. Τώρα, γιατί οι δικοί σου οι στόχοι (που θες να σπουδάσεις, να βρεις μια καλή δουλειά, να παντρευτείς κλπ) πρέπει να θεωρούνται πιο ενάρετοι, από κάποιον άλλο που θελει να τεμπελιάζει. Πρώτον: δεν ανέφερα ΚΑΝ τους προσωπικους μου στόχους, μη μπερδεύεσαι. Είπα ότι καθείς βάζει τις προτεραιότητές του και επενδύει χρόνο Η/ΚΑΙ χρήμα σε πράγματα και ασχολίες που πιστεύει ότι θα του προσφέρουν κάτι σε βάθος χρόνου. Και αυτός που κρίνει τους στόχους σου δεν είμαι εγώ ούτε εσύ. είναι ο χρόνος , που από το αποτέλεσμα θα δείξει εαν άξιζαν οι στόχοι και αν βελτίωσαν τη ζωή σου. Και για να έρθω τώρα σε σένα. αν ΟΝΤΩΣ ο στόχος σου είναι να είσαι τεμπέλης και να μη δουλεύεις, δεν θα βγάλεις λεφτά δικά σου και θα εξαρτάσαι πάντοτε απο τους άλλους. Και πάλι, αυτό δεν είναι απαραίτητα ΚΑΛΟ η ΚΑΚΟ , ειναι αντικειμενικο. ΕΣΥ κάνεις ότι θες. ΑΥΤΑ
evabb Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Τους τόνους δε στους εμάθανε στο σχολείο? Και όχι "μεγαλύτερο", αλλά όλο. Και το απάλευτος είναι κοπιραϊτ του insomniak. Σου 'δωσε την άδεια? αντε ρε το παραδεχεσαι δλδ. επιτελους! και τονους δεν βαζω για να γραφω πιο γρηγορα οχι γτ δεν ξερω που να τους βαλω. οσο για το απαλευτος ειναι universal δεν εχει copyright:p παντως για να ειμαστε οντοπικ. γτ ρε παιδια κανετε μαθηματα απο τον ιουλιο, κι εγω εδωσα πανελληνιες Β΄λυκειου, και εκανα μια ενισχυτική στην εκθεση αλλη μια στα αρχαια και 1,5 ωρα ιδιαιτερα φυσικες (και τις δυο μαζι 1,5) την εβδομαδα, 1 ωρα μαθηματικα κατεύθυνσης και χημεια οτι μου εκανε η μανα μου (που ειναι καθηγητρια). μηπως γινεστε λιγο υπερβολικοι; δλδ στο πανεπιστημιο που δεν εχει φροντιστηρια τι θα κανετε;
lenin Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 αντε ρε το παραδεχεσαι δλδ. επιτελους! και τονους δεν βαζω για να γραφω πιο γρηγορα οχι γτ δεν ξερω που να τους βαλω. οσο για το απαλευτος ειναι universal δεν εχει copyright:p παντως για να ειμαστε οντοπικ. γτ ρε παιδια κανετε μαθηματα απο τον ιουλιο, κι εγω εδωσα πανελληνιες Β΄λυκειου, και εκανα μια ενισχυτική στην εκθεση αλλη μια στα αρχαια και 1,5 ωρα ιδιαιτερα φυσικες (και τις δυο μαζι 1,5) την εβδομαδα, 1 ωρα μαθηματικα κατεύθυνσης και χημεια οτι μου εκανε η μανα μου (που ειναι καθηγητρια). μηπως γινεστε λιγο υπερβολικοι; δλδ στο πανεπιστημιο που δεν εχει φροντιστηρια τι θα κανετε; Βασικά το ότι υπάρχουν πολλοί που πηγαίνουν σε φροντιστήρια* και στο πανεπιστήμιο (δν μιλάω για ξένες γλώσσες) δείχνει πολλά για τις πανελλήνιες αλλά και γενικότερα για το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα. *πηγαίνουν για να μάθουν πράγματα που τελικά δν μάθανε στο σχολείο. Αυτό που είπε ένας άλλος χρήστης για τα φυτα κλπ, δν συμφωνώ. Και εγώ είμαι μαθητής για τον πέοντα αλλά μάθημα το καλοκαίρι θα κάνω. Όχι συνεχώς και όλες τις μέρες- άλλωστε είμεθα και εργαζόμενα παιδιά τη θερινή εποχή - όμως θα κάνω επειδή αυτό που απαιτούν οι πανελλήνιες εξετάσεις, δεν θα μου το δώσει το σχολείο. (συνήθως- πάντα δλδ, λολ- μιλάμε για τα μαθήματα κατεύθυνσης)
evabb Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Βασικά το ότι υπάρχουν πολλοί που πηγαίνουν σε φροντιστήρια* και στο πανεπιστήμιο (δν μιλάω για ξένες γλώσσες) δείχνει πολλά για τις πανελλήνιες αλλά και γενικότερα για το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα. *πηγαίνουν για να μάθουν πράγματα που τελικά δν μάθανε στο σχολείο. Αυτό που είπε ένας άλλος χρήστης για τα φυτα κλπ, δν συμφωνώ. Και εγώ είμαι μαθητής για τον πέοντα αλλά μάθημα το καλοκαίρι θα κάνω. Όχι συνεχώς και όλες τις μέρες- άλλωστε είμεθα και εργαζόμενα παιδιά τη θερινή εποχή - όμως θα κάνω επειδή αυτό που απαιτούν οι πανελλήνιες εξετάσεις, δεν θα μου το δώσει το σχολείο. (συνήθως- πάντα δλδ, λολ- μιλάμε για τα μαθήματα κατεύθυνσης) δλδ καταληγουμε και παλι στο συμπερασμα οτι το ελληνικο συστημα ειναι γτπ;
Pacino Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 δλδ καταληγουμε και παλι στο συμπερασμα οτι το ελληνικο συστημα ειναι γτπ; δυστηχώς εκεί καταλήγει πάντα είναι λάθος απο τη ρίζα του..και είναι τεράστια η συζήτηση...εδώ μιλάμε για πανελλήνιες και το μόνο που έχω να πω για να μη τρολάρουμε είναι κουράγιο παιδιά..προσπαθήστε να μάθετε ότι είναι σημαντικό για σας και να παπαγαλίσετε τα υπόλοιπα μόνο για να γράψετε...και απο κει και πέρα ας κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξουμε κάτι σε αυτή τη χώρα!! (πω πω..γραφικό το ποστ μου.. :P)
we_will_rise Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Τι θα πει γτπ ρε παιδιά ; Κάπως δεν πρέπει να "φιλτράρονται" οι εισακτέοι σε κάθε σχολή ; Και στις πανελλήνιες, αν τις πάρεις χωρίς άγχος και με σοβαρότητα, χωρίς να υπερβάλλω πιστεύω πως ένα 15-16 μπορεί ο καθένας να το βγάλει.
HELP Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Τι θα πει γτπ ρε παιδιά ; Κάπως δεν πρέπει να "φιλτράρονται" οι εισακτέοι σε κάθε σχολή ; Και στις πανελλήνιες, αν τις πάρεις χωρίς άγχος και με σοβαρότητα, χωρίς να υπερβάλλω πιστεύω πως ένα 15-16 μπορεί ο καθένας να το βγάλει. Sorry αλλα αυτο δν ειναι φιλτραρισμα. Ειναι ''σου βαζω το πιστολι στον κροταφο''.
teo64x Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Σιγά ρε παιδιά. Ποιο πιστόλι στον κρόταφο. Ούτε δύσκολα είναι τα μαθήματα (εισαγωγικές για κάτι κατά πολύ δυσκολότερο δίνετε), ούτε σας λέει κανείς πως δε μπορείτε να ξαναδώσετε.
we_will_rise Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Sorry αλλα αυτο δν ειναι φιλτραρισμα. Ειναι ''σου βαζω το πιστολι στον κροταφο''. να σου θυμίσω πως έχεις δικαίωμα να δίνεις πανελλήνιες για όλη σου την ζωή σου με τους ίδιους όρους με αυτούς που δίνουν πρώτη φορά !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.