Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με οθονη σε λαπτοπ

alexis333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους,

φιλος μου εχει λαπτοπ Acer 5520 και εχει προβλημα με την οθονη.

Στα καλα καθουμενα του βγαζει μαυρη οθονη. Ενω φαινεται σαν να λειτουργουν ολα κανονικα μονο η οθονη μενει μαυρη. Μετα απο ρεσετ νομιζω επανερχεται.

Το κανει συχνα. Εως και καθημερινα μπορει.

Αυτα μου ειπε αυτα σας λεω.

Αλλα γιατι να το κανει αυτο?? Στα καλα του καθουμενου??

Λετε να παιζουν οι drivers ?? Η μηπως τα παιξε η οθονη??

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ή στο baclight η στο inverter. Το πιο πιθανό είναι ότι σύντομα δεν θα αναβει καθολου.Αν θέλεις ρώτησέ τον αν παίζει κάπως ροζ όταν ανάβει στην αρχή.

Δημοσ.
Αν θέλεις ρώτησέ τον αν παίζει κάπως ροζ όταν ανάβει στην αρχή.

Tον ρωτησα. Μου ειπε πως δεν βλεπει ροζ να παιζει στην αρχη οταν αναβει

Το πρόβλημα είναι ή στο baclight η στο inverter. Το πιο πιθανό είναι ότι σύντομα δεν θα αναβει καθολου

Και τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?

Δημοσ.

Αν λειτουργεί χωρίς πρόβλημα με εξωτερική οθόνη και δεν ενδιαφέρεσαι για φορητότητα είσαι οκ.

Αλλιώς αν έχεις σχετική εμπειρία (και είσαι εκτός εγγύησης) παραγγέλνεις invetrer απο ebay και το αλλάζεις.

Δημοσ.
Αν λειτουργεί χωρίς πρόβλημα με εξωτερική οθόνη και δεν ενδιαφέρεσαι για φορητότητα είσαι οκ.

Αλλιώς αν έχεις σχετική εμπειρία (και είσαι εκτός εγγύησης) παραγγέλνεις invetrer απο ebay και το αλλάζεις.[/quote

Όλα σωστά + ότι αν δεν έχεις σχετική εμπειρία και είσαι στη Θεσσαλονίκη μπορούμε να στο αλλάξουμε εμείς στην Computer Systems :) . Το κόστος θα είναι από 40-60Ευρώ ανάλλογα με το αν θέλεις inverter ή backlight

Δημοσ.

Ρε παιδια καλα εσεις ειστε σιγουροι πως ειναι αυτο το προβλημα??

Δηλαδη inverter ή backlight???? ;(

Τι να πω?? Μπορει να εχει παθει κατι αλλο εκτος απο αυτο?

Δημοσ.
Γεια σε ολους,

Στα καλα καθουμενα του βγαζει μαυρη οθονη. Ενω φαινεται σαν να λειτουργουν ολα κανονικα μονο η οθονη μενει μαυρη. Μετα απο ρεσετ νομιζω επανερχεται.

Αυτο δεν οφειλετε σε προβλημα της οθονης.

Η του εχουν μαμηθει τα windows και θελει φορματ η πρεπει να εχει φαει καμια φλασια η καρτα γραφικων..

Καλο ειναι να κανει ενα φορματ επειτα αν συνεχιζει να του το κανει να την ενωση με μια 2η εξωτερικη οθονη να δει αν το κανει και στις 2 αν το κανει μονο στην μια τοτε ειναι οπως το λενε τα παιδια ;)

Αν και σιγουρα ενα απο τα δυο που λεω εγω ειναι γιατι δεν γινεται να κανει restart και να ξανα αναβει.

α και να κανει και ενα restore στο bios ;)

Δημοσ.

inverter η λαμπες οθονης ειναι μονο οταν ειναι σκοτεινη η οθονη αλλα μπορεις απο καποια γωνια και εξωτερικο φωτισμο να βλεπεις την εικονα που δειωνη εκεινη την στιγμη το φορητο αν ειναι τελειως μαυρη μπορει να ειναι πολλα απο απλα win μεχρι vga ισως και καλωδιο οθονης θελει λιγο ψαξιμο και οχι να λεμε αμεσως inverter

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

για να μην ανήγω καινούριο θέμα,έχω ενα hp pavillion dv6700 στο οποίο είχε σπάσει η οθόνη.Μίλησα με hp και μου ειπα 300 το λιγότερο.Παρήγγειλα απο ebay και με 85 € μου ήρθε.Την πέρασα,άργησε λίγο να bootarei το Pc αλλα οκ.Μετα απο λίγες μέρες δεν bootarei καθόλου,πάει να φορτώσει τα windows vista home αλλα βγ΄ζει δλδ την μπάρα αλλά τπτ,κάνει ρεσταρτ.Πέρασα στο πισι λινουξ για να δω μήπως είναι η οθόνη το πρόβλημα αλλα λειτουργεί μια χαρά.Ξέρει κανεις τι φταίει και δεν μπαίνει στα windows,θέμα driver??και κατι ακόμα που λογικά θα έχει ξαναυποθεί,απο λάπτοπ που δεν έχουμε σιντι των windows πως κάνουμε φορμάτ?διάβασα οτι υπάρχει μια επιλογή στο f11 αλλα δεν κάνει τπτ στο δικό μου..καμια βοήθεια??

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά,

για να μην ανήγω καινούριο θέμα,έχω ενα hp pavillion dv6700 στο οποίο είχε σπάσει η οθόνη.Μίλησα με hp και μου ειπα 300 το λιγότερο.Παρήγγειλα απο ebay και με 85 € μου ήρθε.Την πέρασα,άργησε λίγο να bootarei το Pc αλλα οκ.Μετα απο λίγες μέρες δεν bootarei καθόλου,πάει να φορτώσει τα windows vista home αλλα βγ΄ζει δλδ την μπάρα αλλά τπτ,κάνει ρεσταρτ.Πέρασα στο πισι λινουξ για να δω μήπως είναι η οθόνη το πρόβλημα αλλα λειτουργεί μια χαρά.Ξέρει κανεις τι φταίει και δεν μπαίνει στα windows,θέμα driver??και κατι ακόμα που λογικά θα έχει ξαναυποθεί,απο λάπτοπ που δεν έχουμε σιντι των windows πως κάνουμε φορμάτ?διάβασα οτι υπάρχει μια επιλογή στο f11 αλλα δεν κάνει τπτ στο δικό μου..καμια βοήθεια??

Τα DV παρουσίαζαν πρόβλημα στην κάρτα γραφικών οπότε μάλλον εκεί πρέπει να το αναζητήσεις. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο χειροτερεύει το πρόβλημα και μειώνονται οι πιθανότητες να επισκευαστεί (αν φταιει η κάρτα γραφικών).

Δημοσ.
Τα DV παρουσίαζαν πρόβλημα στην κάρτα γραφικών οπότε μάλλον εκεί πρέπει να το αναζητήσεις. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο χειροτερεύει το πρόβλημα και μειώνονται οι πιθανότητες να επισκευαστεί (αν φταιει η κάρτα γραφικών).

Δεν νομίζω να φταίει η καρτα γραφικών,εξήγησα οτι εγκατεστησα διανομη λινουξ και δουλεύει μια χαρα.

Δημοσ.
Δεν νομίζω να φταίει η καρτα γραφικών,εξήγησα οτι εγκατεστησα διανομη λινουξ και δουλεύει μια χαρα.

Μόνο που τα linux δεν χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών.....Από τα 40 περίπου DV που μου ήρθαν για επισκευή τελευταία μονο 1 δεν είχε βλάβη στην κάρτα γραφικών και στις περισσότερες περιπτώσεις οι χρήστες δούλευαν για ένα διάστημα με linux πριν αρχίσει να μην ανάβει καθόλου ο υπολογιστής....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Γεια σε ολους,

CCFL BACKLIGHT

Δημοσ.
Γεια σε ολους' date='

CCFL BACKLIGHT[/quote']

Μάλλον το πρόβλημα είναι στο inverter ή στο backlight. Το πιο πιθανό είναι ότι σύντομα δεν θα ανάβει καθόλου.

• 7 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...