kasper22190 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 καλησπέρα παιδια! Εχω το παρακατω προγραμματακι σε fortran το προβλημα μου ειναι οτι στο τελος ειτε δωσω y ειτε n ειτε οτιδηποτε αλλο μου βγαζει το μηνυμα η επιλογη σου δεν ειναι εγκυρη. Μπορει να με βοηθησει καποιος γιατι δεν γνωριζω απο fortran και ειναι το πρωτο μου προγραμματακι. Program deyterovathmia_eksiswsh implicit none integer a, b, c, D real x1, x2, x, z1, z2, t, s character e, y, n complex i 1 continue write(*,*) 'Dwse tis time twn parametrwn a, b, c:' read(*,*) a, b, c D = b**2-4*a*c write(*,*) D if(D.gt.0) then write(*,*) 'H eksiswsh exei dyo pragmatikes rizes x1, x2' t = sqrt(D) x1 = (-b + t) / (2*a) x2 = (-b - t) / (2*a) write(*,*) x1, x2 else if(D.eq.0) then write(*,*) 'H eksiswsh exei mia diplh pragmatikh riza x' x = (- / (2*a) write(*,*) x else write(*,*) 'H eksiswsh exei migadikes rizes z1, z2' s = sqrt(-D) z1 = (-b + (i * s)) / (2*a) z2 = (-b - (i * s)) / (2*a) write(*,*) z1, z2 end if write(*,*) 'Theleis na synexiseis thn leitourgia tou programatos an theleis tote dwse y(=yes) enw an oxi tote dwse n(=no)?' write(*,*) 'e = ' read(*,*) e if(e.eq.y) then goto 1 else if(e.eq.n) then goto 2 else write(*,*) 'H epilogh sou den einai egkyrh' goto 2 end if 2 continue END
fromaz Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Συγκρίνεις το e με το περιεχόμενο των μεταβλητών y και n (οι οποίες δεν έχουν τιμή) και όχι με τους αντίστοιχους χαρακτήρες.
kasper22190 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 οκ καταλαβα!!!ευχαριστω παρα πολυ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.