Sadako Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Τις προάλλες με φώναξαν να κοιτάξω ένα pc που είχε πρόβλημα, όταν το ανοίγεις, βγάζει CMOS settings wrong F1 to run set up. press F2 to load default values and continue. Με μια σύντομη έρευνα που έκανα, αυτό, σε συνδιασμό με το ότι δεν αποθήκευε την ώρα στο BIOS είναι ένδειξη ότι παίζει να είναι στα τελευταία της η μπαταρία της motherboard. Κάτι όμως που με ανησύχησε κάπως, είναι ότι είδα κάποιες αποκλίσεις στις τάσεις, αρκετά μεγάλες. Η μητρική είναι της MSI, και έχει κάτι αυτοματες ρυθμίσεις στο BIOS για overclocking, οι οποίες και ήταν ενεργοποιημένες.. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με overclocking, υπάρχει περίπτωση να έπαθε καμιά ζημιά από αυτές τις ρυθμίσεις; Πέραν αυτού, δεν βλέπει τον σκληρό καθόλου. Ο οποίος σκληρός, ενώ για δεδομένα έχει SATA σύνδεση, για την τροφοδοσία έχει και το λεπτό βύσμα των SATA, αλλά και το μόλεκ των IDE(ομολογώ πως δεν είχα συναντήσει κάτι τέτοιο ως τώρα). Δοκίμασα και με τις 2 συνδέσεις, αλλά τζίφος.. Αυτά που έκανα εγώ στον λίγο χρόνο που είχα τότε στην διάθεση μου, ήταν να δοκιμάσω reset του BIOS μέσα απο το BIOS setup (όχι απο τα τζαμπεράκια πάνω στη motherboard), να απενεργοποιήσω εντελώς το overclocking και να δοκιμάσω αλλαγή στην τροφοδοσία του σκληρού. Έχει κανείς τίποτα άλλο να μου προτείνει; Α, και κάτι άλλο. Αν βγάλω την μπαταρία απο την μητρική και την πάω σαν δείγμα σε κατάστημα ηλεκτρονικών πειράζει; Εννοώ, πειράζει αν μείνει πολλή ώρα χωρίς καθόλου μπαταρία πάνω η μητρική;
phanispal Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Το ότι δεν αποθηκεύει τις ρυθμίσεις παραπέμπει σε μπαταρία. Πιο σπάνια περίπτωση είναι να μην κάνει καλή επαφή η μπαταρία με τους ακροδέκτες. Δεν κατάλαβα όμως τι εννοείς όταν λες ότι είδες κάποιες αποκλίσεις στις τάσεις. Σε ποιες τάσεις αναφέρεσαι; Στην αρχή αρκετοί SATA δίσκοι (συνήθως WD) είχαν και τις 2 συνδέσεις για τροφοδοσία. Ο δίσκος φαίνεται κανονικά σε άλλο σύστημα; Για να κάνεις Clear CMOS, βγάλε τη μπαταρία για μερικά λεπτά και βάλε την ξανά. Και όχι, δεν πειράζει αν μείνει πολλή ώρα χωρίς τη μπαταρία η μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.