Προς το περιεχόμενο

Matlab κόλλησα με τους πίνακες!!!

filarhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά έχω φτιάξει μερικές function (τέσσερις) όπου σε ένα κενό πίνακα προσθέτουν ζεύγη στοιχείων (καλώ την πρώτη προσθέτει μερικά στοιχεία, μετά την δευτερη και αυτή κι άλλα και μετά οι υπόλοιπες) όπου θέλω να αποθηκεύονται σε μορφή πίνακα 2χν όπου ν ο αριθμός των ζευγών, ώστε στο τέλεος να τα εμφανίσω. Οι function αυτές καλούνται από ένα άλλο αρχείο m.

Ποιές είναι οι εντολές που πρέπει να δώσω ώστε να γίνει αυτό που θέλω;;;

Γνωρίζω ότι η εντολή εκχώρησης στα σημεία που θέλω θα έχει αυτή τη μορφή:

A=[A;x,y]; όπου προσθέτει μια στήλη χ;y αλλά τι άλλο πρέπει να γράψω ώστε να γίνει αυτό που θέλω;;;

Κάπου πρέπει να ορίσω τον πίνακα ή όχι;;; Αν ναι σε ποιό mfile kαι πως;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
Κάνε τον πίνακα global

Όταν λες global θα βάλω την εντολή global Α; σε όλα τα functions ή μόνο σε αυτό που τα καλεί;;;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:03 ----------

Ευχαριστώ πολύ τελικά δούλεψε αλλά δεν μπορώ να προσθέσω ένα διάνυσμα σε αυτόν τον πίνακα πως το κάνω;;;

Δηλαδή στος Α=[1,2,3,4,5;1,2,3,4,5] το διάνυσμα α=[1;1] σε ολες τις στήλες του. με αποτέλεσμα το Α=[2,3,4,5,6;2,3,4,5,6].

Υ.Γ. Πρέπει να το κάνω χωρίς να προσθέσω τον α=[1,1,1,1,1;1,1,1,1,1]

Δημοσ.
Όταν λες global θα βάλω την εντολή global Α; σε όλα τα functions ή μόνο σε αυτό που τα καλεί;;;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:03 ----------

Ευχαριστώ πολύ τελικά δούλεψε αλλά δεν μπορώ να προσθέσω ένα διάνυσμα σε αυτόν τον πίνακα πως το κάνω;;;

Δηλαδή στος Α=[1,2,3,4,5;1,2,3,4,5] το διάνυσμα α=[1;1] σε ολες τις στήλες του. με αποτέλεσμα το Α=[2,3,4,5,6;2,3,4,5,6].

Υ.Γ. Πρέπει να το κάνω χωρίς να προσθέσω τον α=[1,1,1,1,1;1,1,1,1,1]

Πολύ απλά:

Α+1

:-)

Δημοσ.
Πολύ απλά:

Α+1

:-)

:-D

Παράδειγμα ήταν αυτό που θέλω κανονικά είναι το (100,100) διάνυσμα αλλά έφτιαξα ένα πίνακα με την ίδια διάσταση με τον άλλο και τους πρόσθεσα. Έλεγα μήπως υπάρχει άμεσος τρόπος μεταφοράς των στοιχείων ενός πίνακα κατά συγκεκριμένο διάνυσμα. Υπάρχει;;;

Υ.Γ. Ευχαριστώ για την βοήθεια!!!:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...