afentiko7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Κάτι σχετικό με το θέμα. Ας πούμε πως εγώ με τους κολλητούς μου βάζουμε 1122 ευρά στην ττε. Και έρχεται μετά καποιος και θέλει 10000 δάνειο. Τα μετρητά που θα τα βρουμε για να του τα δώσουμε? Γιατί στο βίντεο ο αγοραστής δίνει στην έμπορο αυτοκινήτων ένα χαρτάκι. Και άντε πειτε ότι απλά κάνουμε μια καταχώρηση σε μια βδ της τράπεζας και πλέον ο πελάτης έχει 10000 υπόλοιπο. Αν ήμασταν στο 60 που δεν υπήρχαν πισιά, τι γινότανε?
BaLsAmoMenos Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Περιμένω κάποιον και ειδικά απο τους σοκαρισμένους να μου εξηγήσει γιατί η δημιουργία χρήματος μέσω των εμπορικών τραπεζών είναι απαραίτητα κακή. Φτιαχνω εγω χρηματα (δεν ειμαι το κρατος αλλα ιδιωτης) και στα δανειζω. Δεν εχεις να μου τα επιστρεψεις αλλα πρεπει καπως κατι να κανεις για να μεινω ευχαριστημενος. Με απλα λογια εισαι το πουτανακι μου.
Ban.ShortTrader Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 1 δεν εχουμε ολοι την τυχη να ειμαστε οικονομολογοι Ευτυχώς διότι θα είμασταν όλοι άνεργοι. Αλλά δεν είδα κανέναν απο δω να ρωτάει. Όλοι φτάνετε σε συμπεράσματα. 2 ακομα και οικονομολογοι να ημασταν σιγουρα δεν εχουμε ουτε την εμπειρια ουτε την μακροχρονη πορεια για να δουμε την ολη ιστορια συνολικα και out of the box Ενδεχομένως, αλλά αμφιβάλλω αν χρειάζεται πτυχίο οικονομικής σχολής προκειμένου να εφαρμόσεις απλή λογική και να μην πάρεις σαν αυθεντία ένα βίντεο αμφιβόλλου ποιότητας 2 μιλας πολυ αλλα για το μαρμαρο δεν λες τπτ τουτεστιν δεν συνεισφερεις Δεν είδα κάποια ερώτηση για να απαντήσω. Και αν νομίζεις ότι θα αφιερώσω το χρόνο μου σχολιάζοντας όλη αυτή την μπουρδολογία που παρακολούθησα είσαι γελασμένη. 3 αμφιβαλω πολυ αν καταλαβες τον σκοπο και τα συμπερασματα των 5 βιντεο,γιατι δλδ το ολο πραγμα ουσιαστικα οδηγει αναποφευκτα σε κραχ και σε ενα συγχρονο απροσωπο τροπο δουλειας παραλληλα με τον εξαντλητικο-απανθρωπο συγχρονο δυτικο τροπο ζωης Θα είμαι ειρωνικός αν σου πω ότι εσύ λίγο παραπάνω παράδεχτηκες την έλλειψη σου γνώσεων αλλά αυτό δε σε εμποδίζει τώρα να εξαγάγεις συμπεράσματα για μένα και για το τι κατάλαβα; Α, θες μήπως να μου απαντήσεις στην ερώτηση μου διατύπωσα στο πρώτο μου ποστ; Αν δεν ξέρεις την απάντηση κανένα πρόβλημα, άλλωστε όπως είπες δε μπορούν να γίνουν όλοι οικονομολόγοι, αλλά τότε γιατί σε σοκάρει το όλο concept που πραγματεύεται(με παταγώδη αποτυχία) το συγκεκριμένο video? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:26 ---------- Φτιαχνω εγω χρηματα (δεν ειμαι το κρατος αλλα ιδιωτης) και στα δανειζω. Δεν εχεις να μου τα επιστρεψεις αλλα πρεπει καπως κατι να κανεις για να μεινω ευχαριστημενος. Με απλα λογια εισαι το πουτανακι μου. Αν είσαι ωραίο αγόρι δε θα τα χαλάσουμε σε αυτό. Μόνο που αυτό είναι επιχείρημα ενάντια στο γενικότερο concept της δανειοδότησης και όχι της δημιουργίας χρήματος μέσω δανεισμού
million_voices Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 επειδη καταλαβαινω τι ρολο βαρας στο περιπου talk 2 the hand
BaLsAmoMenos Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 [/color] Αν είσαι ωραίο αγόρι δε θα τα χαλάσουμε σε αυτό. Μόνο που αυτό είναι επιχείρημα ενάντια στο γενικότερο concept της δανειοδότησης και όχι της δημιουργίας χρήματος μέσω δανεισμού Εχω την εντυπωση βεβαια οτι ειναι διαφορετικο να δανειζεσαι χρηματα απο μενα και διαφορετικο να δανειζεται χρηματα ενα κρατος απο μια τραπεζα. Δεν ξερω, αλλα μου φαινεται οτι υπαρχει ενα, οχι και μικρο, χασμα στις 2 περιπτωσεις. Γενικα σημερα, εχουμε κρατη πουτανακια στους νταβατζηδες τραπεζιτες. Γι'αυτο λεμε οτι κατι δεν παει καλα με το συστημα οεο.
@@sos@@ Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Περιμένω κάποιον και ειδικά απο τους σοκαρισμένους να μου εξηγήσει γιατί η δημιουργία χρήματος μέσω των εμπορικών τραπεζών είναι απαραίτητα κακή. Γιατί παίρνουν καταχρηστικά το θεσμοθετημένο δικαίωμα του κράτους να τυπώνει χρήμα και έτσι ανακυκλώνουν την κυκλική ανασφάλεια του όλου συστήματος . Τα κράτη κάνουν τα στραβά μάτια γιατί και αυτά δανείζονται και κατά συνέπεια ανέχονται ληστρικές συμπεριφορές των τραπεζών που τις πληρώνουν οι μικροί , όπως πάντα .
million_voices Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Γιατί παίρνουν καταχρηστικά το θεσμοθετημένο δικαίωμα του κράτους να τυπώνει χρήμα και έτσι ανακυκλώνουν την κυκλική ανασφάλεια του όλου συστήματος . Τα κράτη κάνουν τα στραβά μάτια γιατί και αυτά δανείζονται και κατά συνέπεια ανέχονται ληστρικές συμπεριφορές των τραπεζών που τις πληρώνουν οι μικροί , όπως πάντα . περα απο ολα αυτα αν δεν σου επιβαλουν (με διαφορους τροπους) εναν τροπο ζωης του στυλ αγορασε-αγορασε-αγορασε και be happy εχουν προβλημα
BaLsAmoMenos Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Ναι, μονο που το χρεος μενει για παντα. Ακομα χρωσταμε εμεις (Ελλαδα) τα πρωτα δανεια που πηραμε το 1825 και 26'. Δεν εχει να κανει πια με ξεχρεωσεις αλλα με "αγγαρειες" που πρεπει να κανει ενα κρατος επειδη ειναι υποχρεο στον τραπεζιτη. Η πλυση εγγεφαλου της διαφημισης ενος δανειου ειναι το μικροτερο κακο. Και οταν μιλαω για τραπεζες δεν ενοοω αυτες της γειτονιας μας (και αυτες χρωστανε τα κερατα τους) αλλα τις ελιτ. Καλως η κακως ολος ο κοσμος γυριζει γυρω απο αυτες.
epivitor Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Γιατί παίρνουν καταχρηστικά το θεσμοθετημένο δικαίωμα του κράτους να τυπώνει χρήμα και έτσι ανακυκλώνουν την κυκλική ανασφάλεια του όλου συστήματος . Τα κράτη κάνουν τα στραβά μάτια γιατί και αυτά δανείζονται και κατά συνέπεια ανέχονται ληστρικές συμπεριφορές των τραπεζών που τις πληρώνουν οι μικροί , όπως πάντα . Φιλε μου δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα τωρα μολις και εσυ ο ιδιος ουσιαστικα παραδεχθηκες οτι το προβλημα δεν ειναι το ιδιο το συστημα αλλα ολοι εμεις (κράτη που κάνουν τα στραβά μάτια , ληστρικές συμπεριφορές τραπεζων κτλ ) που το εφαρμοζουμε λανθασμενα. Αυτο που πρεπει να ψαξουμε και να διορθωσουμε ειναι το γιατι εφαρμοζουμε το συστημα λανθασμενα. Γενικοτερα συμφωνω με την αποψη του Ban.ShortTrader αν και πραγματι ο τροπος που την εξεφρασε ηταν λιγο εριστικός.
@@sos@@ Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Φιλε μου δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα τωρα μολις και εσυ ο ιδιος ουσιαστικα παραδεχθηκες οτι το προβλημα δεν ειναι το ιδιο το συστημα αλλα ολοι εμεις (κράτη που κάνουν τα στραβά μάτια , ληστρικές συμπεριφορές τραπεζων κτλ ) που το εφαρμοζουμε λανθασμενα. Ποιό σύστημα ; Aυτό αποδεδειγμένα και περίτρανα έχει αποτύχει .Απλά έδωσα μια γρήγορη απάντηση σε μία ερώτηση-τοποθέτηση . Εdit i am a girl.
epivitor Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Ποιό σύστημα ; Aυτό αποδεδειγμένα και περίτρανα έχει αποτύχει .Απλά έδωσα μια γρήγορη απάντηση σε μία ερώτηση-τοποθέτηση . Φυσικα και εχει αποτυχει αλλα οχι επειδη το συστημα ηταν αυτο καθ'αυτο προβληματικο και λανθασμενο αλλα επειδη εμεις δεν ειχαμε την παιδεια να το εφαρμοσουμε σωστα. Μη ξεχνας οτι οχι μονο αυτο το συστημα αλλα και καθε αλλο συστημα μακροχρονια εχει αποτυχει. Το προβλημα φιλη μου σε τελικη αναλυση ειμαστε εμεις οι ιδιοι και η φυση μας και οχι τα διαφορα συστηματα που εφευρισκουμε στην προσπαθεια μας για αναπτυξη.
Ban.ShortTrader Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Με μπερδέψατε. Συζητάμε τους ληστρικούς όρους των τραπεζών ή την παρθενογέννηση χρήματος; Αν προσπαθείτε να καλύψετε το ερωτηματικό με κείμενα που θυμίζουν αποσπάσματα απο εχμ ανακοινώσεις, ΟΚ μαγκιά σας αλλά βγαίνετε offtopic. Και κάτι άλλο. Ποια θα ήταν για σας η λύση; Σε έναν ιδανικό κόσμο αν μπορούσατε να επιβάλλετε το οποιοδήποτε μέτρο (μέσα στα πλαίσια του μεικτού συστήματος) τι θα κάνατε;
million_voices Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 εγω νομιζω οτι το συστημα δουλευει ανελπιστα καλα (μαλλον εχει ξεπερασει τις προσδοκιες των εμπνευστων του) ποια φυση μας και μλκες οταν αποδεδειγμενα το συστημα θα καταρρευσει αν η ανθρωπινη απληστια και διαφορα αλλα δεν ενθαρυνθουν
epivitor Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Με μπερδέψατε. Συζητάμε τους ληστρικούς όρους των τραπεζών ή την παρθενογέννηση χρήματος; Αν προσπαθείτε να καλύψετε το ερωτηματικό με κείμενα που θυμίζουν αποσπάσματα απο εχμ ανακοινώσεις, ΟΚ μαγκιά σας αλλά βγαίνετε offtopic.Και κάτι άλλο. Ποια θα ήταν για σας η λύση; Σε έναν ιδανικό κόσμο αν μπορούσατε να επιβάλλετε το οποιοδήποτε μέτρο (μέσα στα πλαίσια του μεικτού συστήματος) τι θα κάνατε; Ωραιο το ερωτημα σου αλλα πρεπει να φυγω, θα πω την αποψη μου αργοτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.