Προς το περιεχόμενο

Στο Σούπερ Μάρκετ

qangel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ανεπτυξε λιγο το σκεπτικο σου...

Τα ακριβά ελληνικά φρούτα και κρέατα τη στιγμή που υπάρχουν εισαγόμενα πολύ καλύτερα ποιοτικά και αρκετά φθηνότερα.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τα ακριβά ελληνικά φρούτα και κρέατα τη στιγμή που υπάρχουν εισαγόμενα πολύ καλύτερα ποιοτικά και αρκετά φθηνότερα.

θες να πεις πως οι μπανανες Κρητης ειναι φθηνοτερες απο τις εισαγωμενες??? που???

Δημοσ.

Πού να ξέρω για τις μπανάνες Κρήτης; Αυτό που λέω είναι οτι τα ελληνικά δεν είναι πάντα τα καλύτερα και τα φθηνότερα. Π.χ. το Lidl έχει πάντα εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά πολύ καλύτερης ποιότητας από το Champion που έχει ελληνικά, αλλά αρκετές φορές είναι σάπια και χτυπημένα.

Δημοσ.
Πού να ξέρω για τις μπανάνες Κρήτης; Αυτό που λέω είναι οτι τα ελληνικά δεν είναι πάντα τα καλύτερα και τα φθηνότερα. Π.χ. το Lidl έχει πάντα εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά πολύ καλύτερης ποιότητας από το Champion που έχει ελληνικά, αλλά αρκετές φορές είναι σάπια και χτυπημένα.

τωρα καταλαβα τι λες.....

συγνωμη παρανοησα το ποστ σου.

λεμε ακριβως το ιδιο!

παω να πιω καφε γιατι ειναι χαζο να συμφωνεις με τον αλλον και να μην το καταλαβαινεις... :o

Δημοσ.

Στην Ελλάδα, μου τη βιδώνουν μόνο οι μεγάλες ουρές ενώ υπάρχουν κλειστά ταμεία.

Κατά τα άλλα, ούτε ρέστα μου έχουν φάει -και αν σας φάγανε 5λεπτο μάλλον είναι επειδή τύποι σαν εμένα βαριούνται να τα μαζεύουν και να κουδουνίζουν, οπότε αυθαίρετα και λανθασμένα σας το στερούν- ούτε με νοιάζει αν μου χαμογελάνε και μου λένε τι ωραία μάτια έχω. Να βαρέσουν τα barcodes θέλω και να πάω σπίτι μου, δεν πάω στο σούπερ μάρκετ για να πιάσω φίλους. Αν ζητούσα πληροφορίες και ήταν αγενείς, άλλη φάση, αλλά δε θα κόψει και το γάλα αν ο υπάλληλος δεν πήδηξε προχθές.

Θα γούσταρα επίσης να υιοθετούσαμε και εδώ το σκεπτικό της αγοράς σακούλας και του pfand, της επιστροφής χρημάτων, όταν επιστρέψεις μπυρόκουτα, μπουκάλια κτλ σε ειδικά μηχανήματα.

Δημοσ.

δεν ειπε κανενας οτι ειναι παντα καλυτερα και φθηνοτερα αλλα σε πολλα ειδη ειναι στανταρ και τα δυο. Τρανταχτα παραδειγματα το γαλα, το κρεας, το μελι, κ.α.

και οτι εξαγουμε φρουτα και αλλα στο εξωτερικο ενω ταυτοχρονα εισαγουμε ακριβως τα ιδια.. :rolleyes:

Δημοσ.

Θα γούσταρα επίσης να υιοθετούσαμε και εδώ το σκεπτικό της αγοράς σακούλας και του pfand, της επιστροφής χρημάτων, όταν επιστρέψεις μπυρόκουτα, μπουκάλια κτλ σε ειδικά μηχανήματα.

Ααχχχ... Αγορά σακούλας...

Τι δύσκολο να το χωνέψει ο Έλληνας. Κι επίσης τι δύσκολο να το εξηγήσεις στην γιαγιά και στον παππού πρωινιάτικα που ήρθε για ένα γάλα και πήρε 20 σακούλες στην ζούλα. Στα σούπερ μάρκετ που δεν αγοράζουμε την σακούλα, η τιμή αυτής έχει ενσωματωθεί στην τιμή του προϊόντος. Στα μάρκετ που την αγοράζουμε όχι. Γι' αυτό στα δεύτερα, είναι πιο φτηνά τα προϊόντα ακόμα και τα επώνυμα. Τι ακούω κάθε μέρα γι' αύτη την $%^%^σακούλα:mad:

Τι ακριβώς είναι το pfand;

Δημοσ.

το βαριεμαι απιστευτα,ολο αυτο το κυνηγι προσφορων απο τους παντες σχεδον,η καταναλωτικη μανια,η απαισια μουσικη,η εντονη μυρωδια συντηρητικου,το στριμωγμα

Δημοσ.
κυνηγι προσφορων--η καταναλωτικη μανια,

Ακριβώς αυτό.Είναι μύθος το δασύτριχο μου στήθος :P

Στα μεγάλα μάρκετ θα βρεις το γάλα 5 λεπτά φθηνότερα αλλά λόγω της καταναλωτικής μανίας και της βλακείας που σε δέρνει(δεν μιλώ προσωπικά για σε,γενικά το λέω) θα πάρεις και 150 άχρηστα πράγματα που είναι "σε προσφορά" και στο τέλος θα σκάσεις το 50ευρω στο ταμείο,έχοντας 5 σακούλες άχρηστα "φθηνά" πράγματα.

Αντίθετα στα μικρά,το γάλα έχει 5 λεπτά ακρβότερα αλλά στο ταμείο θα φτάσεις με τα απαραίτητα και θα δώσεις λιγότερα

Δημοσ.

με εκνευριζει αφανταστα οταν εχει 3 μετρα ουρα κ δουλευει μονο το 1 απο τα 6 ταμεια!!!

Δημοσ.
Ααχχχ... Αγορά σακούλας...

Τι δύσκολο να το χωνέψει ο Έλληνας. Κι επίσης τι δύσκολο να το εξηγήσεις στην γιαγιά και στον παππού πρωινιάτικα που ήρθε για ένα γάλα και πήρε 20 σακούλες στην ζούλα. Στα σούπερ μάρκετ που δεν αγοράζουμε την σακούλα, η τιμή αυτής έχει ενσωματωθεί στην τιμή του προϊόντος. Στα μάρκετ που την αγοράζουμε όχι. Γι' αυτό στα δεύτερα, είναι πιο φτηνά τα προϊόντα ακόμα και τα επώνυμα. Τι ακούω κάθε μέρα γι' αύτη την $%^%^σακούλα:mad:

Τι ακριβώς είναι το pfand;

Όταν επιστρέφεις τα μπουκάλια απο αναψυκτικα/νερα/ποτά κλπ, και σου δίνουν πίσω λεφτά για αυτή σου τη πράξη :P

Στη Γερμανία συγκεκριμένα, σε οποιοδήποτε supermarket, σου έδιναν 25 cents για κάθε μπουκάλι που επέστρεφες (έτσι θυμάμαι τουλάχιστον :P) .

Δημοσ.

Με χαλάει η ουρά στα ταμεία..

Μου αρέσει η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων σε lidl, carrefour.

Μου αρέσει να αναγράφεται τιμή κιλού προιόντος για να μπορώ να συγκρίνω τιμές πιο εύκολα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...