Προς το περιεχόμενο

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

subdee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακάρι να γίνουν κάποτε ποδηλατόδρομοι αλλά δεν το βλέπω.

Προτείνω λύση.

Αύξηση φόρου αυτοκινήτων στο 80%, έτσι πολλοί δεν θα χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και το κράτος λόγω των φόρων θα μαζέψει χρήματα για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων...

Δημοσ.
Μακάρι να γίνουν κάποτε ποδηλατόδρομοι αλλά δεν το βλέπω.

Προτείνω λύση.

Αύξηση φόρου αυτοκινήτων στο 80%, έτσι πολλοί δεν θα χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και το κράτος λόγω των φόρων θα μαζέψει χρήματα για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων...

Και μετά οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων κ τα συνεργεία θα βαράνε μύγες και θα υπάρξει κ πολιτικό κόστος επειδή ο κάφρος ελληνάρας δε μπορεί να μην είναι μέσα στο κλουβί με ρόδες ακούγοντας βέρτη.

Δημοσ.

Εδώ http://www.podilates.gr/ μπορείτε να δείτε κ φωτος κ από τις άλλες πόλεις!!! (με μεγάλη μου χαρά κ έκπληξη ενημερώθηκα ότι στην Χίο μαζεύτηκαν 100-150 ποδήλατα που κλείσανε για λίγη ώρα τις κεντρικές αρτηρίες-aka 2,3 δρόμους- της Χώρας.Και το καλύτερο είναι ότι είχαν πολύ θετική υποστήριξη από όλους τους κατοίκους).

Πολύ ωραία σήμερα ήταν κ πιστεύω έδωσε το έναυσμα σε πολλούς να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο (εγώ προσωπικά γνώρισα 2 τέτοιους!!!!).

ΑΛΛΑ μην το παρακάνουμε, κανένα άκρο (σε κανένα θέμα) δεν έχει δίκιο. Και τα ποδήλατα πολύ καλά σαν μέσο μεταφοράς αλλά και τα αυτοκίνητα (και τα μηχανάκια) είναι αναγκαία. Αν ξέρεις πότε-πως-που να χρησιμοποιήσεις το καθένα τότε είσαι άρχοντας!!!

Άντε κ στην επόμενη πορεία και όχι μόνο!!!!Όπου μπορούμε (και είναι εφικτό από όλες τις απόψεις) ποδήλατο!!!!

PS

garnele πόσο μα ΠΟΣΟ δίκιο έχεις για το ξεσούρωμα μετά από (άσχημο) ξενύχτι.....ίσως το καλύτερο γιατρικό!!!!!

Δημοσ.

Στην Πόλη μου πάντως ήμουν μόνος μου. Έχω από τις γιορτές της πρωτοχρονιάς να πάρω το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι για δουλείες στην πόλη. Την καταβρίσκω με το ποδήλατο. Έχασα και αρκετά κιλά... Μόνο που πρέπει να πάρω και μία κόρνα γιατί θα γίνω χαλκομανία. Πάλι καλά που μπορώ και σφυρίζω δυνατά...

Δημοσ.

Nα ερθω και εγω να συμφωνησω στη χρήση ποδηλάτου.

Οταν πρωτοηρθα στη θεσσαλονικη το 1ο πραγμα που εκανα ηταν να σκεφτω πως θα μετακινουμαι, απεκλεισα το αυτοκινητο για ευνόητους λόγους οπως και το μηχανακι οποτε κατεληξα οτι πρεπει να παρω ποδηλατο. Ελα ομως που η χρηση ποδηλατου στην πολη ειναι απαγορευτικη :-(. Ειλικρινα δεν μπορω να φανταστω καποιον να κινειται εδω με ποδηλατο στο κεντρο προκειται για καθαρη αυτοκτονια ειδικα τωρα που λόγω εργων για το μετρο εχουν στενεψει καπως οι δρόμοι...

Μια αλλη παραμετρος που καθιστα απαγορευτικη τη χρηση ποδηλατου ειναι η μολυνση. Ναι μεν γυμναζεσαι πανω στο ποδηλατο αλλά οι αυξημενες αναγκες σου για οξυγονο σε οδηγουν να ανεπνεεις καυσαεριο...

Κατα τα αλλα θα συμφωνουσα με τη δημιουργια ποδηλατόδρομων εστω και αν αυτο είχε ως συνέπεια το στενεμα καποιων δρόμων. Θα ειναι και ενα ακομα μετρο πιεσης για να εγκαταλήψουμε την ιδεα να κινουμαστε με αυτοκινητο και να χρησιμοποιησουμε τα ΜΜΜ. Ταυτοχρονα δίνεται και η ευκαιρια να βελτιωθουν τα ΜΜΜ και να γινουν πιο φιλικά στους πολιτες.

Δημοσ.

Έλα ρε, όχι, Θεσσαλονίκη είναι καλή φάση το ποδήλατο..

Το βασικό είναι να καταφέρεις να πιάσεις παραλία, στην συνέχεια ελίσσεσαι και ανεβαίνεις εύκολα, είτε από γούναρη είτε από αριστοτέλους, όπου θέλεις να πας. Μετά, όταν σκληραγωγηθείς με τα πεζά ζώα, μπορείς να αρχίσεις να βγαίνεις και στο δρόμο.

Αυτά για τις βασικές μετακινήσεις στο κέντρο. Τώρα αν μένεις καμιά τούμπα, ε πάρε το 12 καλύτερα και κατέβα ή προσπάθησε να μάθεις τα στενάκια που δεν έχουν ιδιαίτερη πέραση: το πολύ πολύ να χρειαστεί να κατέβεις από το ποδήλατο μερικές φορές και να το τραβήξεις στο πεζοδρόμιο για να περάσει κανένας-μοναδικός οδηγός =ρ

Αναφορικά πάλι με τα ΜΜΜ, συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο, ίσως κανένα 24ωρο ακόμη να μη με χαλούσε, αλλά και πάλι είναι εξαιρετικά καλή η συγκοινωνία πιστεύω.

Δημοσ.

Eιναι πολυ καλη η συγκοινωνια αλλά υπαρχουν σημεια που αν κολλησεις την #*@&!... Επισης πρεπει να μπουν κια βραδινα δρομολογια.

Μενω Νεαπολη οποτε η περιοχη ειναι ενας ακομα ανασταλτικος παράγοντας και δεν εχω σκοπο να προπονηθω για το γυρο της Γαλλιας.. :-D

Δηλαδη περα απο την παραλια τολμας να βγεις με ποδηλατο σε δρομους οπως η Εγνατια? :fear: Και αν ναι γιατι ζεις ακομα?

Δημοσ.

Πραγματικά δεν ξέρω, μάλλον ανέπτυξα αντανακλαστικά στην Κομοτηνή με τους θράκες.

Χμ, ναι η Νεάπολη είναι ένα θέμα αλλά αν είσαι προσεκτικός ξεπερνιέται θέλω να πιστεύω. Την επόμενη που θα έχω χρόνο θα προσπαθήσω να έρθω με το ποδήλατο προς τα μέρη σου να (συγ)κρίνω. Το ζόρι από όσο έχω καταλάβει είναι να βγεις ώρες αιχμής στους μεγάλους δρόμους και όχι μόνο λόγω κακής οδήγησης, αλλά το καυσαέριο (ειδικά από τα λεωφορεία) δεν αντέχεται.

Το καλοκαίρι για παράδειγμα, μόλις πέσει λίγο ο ήλιος, βόλτα με το ποδήλατο και μετά για ποτό είναι η καλύτερή μου.

δεν τίθεται ζήτημα σωματικής ακεραιότητας, χθες βγήκα με μια φίλη και ξηλώθηκε τζαμαρία δίπλα μας με όλα τα γυαλιά να καταλήξουν στα πόδια μας και δεν πάθαμε τίποτα, παίζει προστασία από τον Μεγάλο

Δημοσ.

Σόρυ -δεν θέλω να μάθετε ότι είμαι εφτάψυχο γατόνι- αλλά το γυαλί έσπασε επειδή ένας μεθυσμένος βαρούσε το κεφάλι του πάνω σε αυτό. Δε βγαίνω σε μέρη που έχουν σεκιούριτι γκλας τζαμαρίες. =ρ Σόρυ και πάλι.

Δημοσ.

Δηλαδη περα απο την παραλια τολμας να βγεις με ποδηλατο σε δρομους οπως η Εγνατια? :fear: Και αν ναι γιατι ζεις ακομα?

Με πολύ προσοχή, κατάλληλο εξοπλισμό κ τον σταυρό σου....

Κράνος, σφυριχτρα-κόρνα, ανακλαστικά για τα φώτα κλπ κλπ

... Μόνο που πρέπει να πάρω και μία κόρνα γιατί θα γίνω χαλκομανία. Πάλι καλά που μπορώ και σφυρίζω δυνατά...

Πάρε καμιά καλή σφυριχτρα διαιτητή-τροχονόμου...ψαρωτική πολύ!!!Και προσοχή φίλε...πολύ προσοχή!!!!!

Μια αλλη παραμετρος που καθιστα απαγορευτικη τη χρηση ποδηλατου ειναι η μολυνση. Ναι μεν γυμναζεσαι πανω στο ποδηλατο αλλά οι αυξημενες αναγκες σου για οξυγονο σε οδηγουν να ανεπνεεις καυσαεριο...

Antipollution mask!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...